Hjem Rejseliv September 2020 – Et tilbageblik og de mest populære sider

September 2020 – Et tilbageblik og de mest populære sider

Et tilbageblik på sidste måned + de mest besøgte sider lige nu

Verden lukker mere og mere ned. Igen. For os med udlængsel er det svære tider, men det er dog stadig muligt at rejse udenlands. Polen, Sverige og Tyskland er stadig åbne, og selvom du måske havde tænkt dig at rejse længere væk, så er det nu dejligt at få et lille afbræk fra hverdagen på en lille miniferie til vores nabolande.

Som du måske læste i sidste måned, så var jeg selv i Lübeck i august og her i weekenden skulle jeg være rejst til Edinburgh i Skotland. Desværre fraråder Udenrigsministeriet ikke-nødvendige rejser til Storbritannien, der har indført karantæne for danske statsborgere. Men der er som nævnt andre muligheder, hvis du skulle få lyst til at se noget andet end Danmark – f.eks. var jeg en tur i Halmstad i september.

Der skal ikke være tvivl om, at jeg i den grad savner at rejse væk i længere tid. Jeg er tilsyneladende ikke den eneste – det australske flyselskab Qantas har fuldt booket til deres 14 timer lange sightseeingture over Antarktis.

Jeg læste også, at Thai Airways har åbnet en restaurant, der er indrettet med flysæder og hvor du selvfølgelig får serveret flymad af stewardesser i fuld uniform. Jo, der er nok mange, som savner tiden før corona, men en 14 timer lang flyvetur uden destination behøver jeg ikke.

Lige nu afventer jeg situationen – akkurat som alle andre danskere, der savner at rejse!

I september blev det til fem nye indlæg:

Lübeck – et besøg i den gamle hansestad
De bedste ture og udflugter fra Kraków
Her skal du rejse hen i oktober
Gratis oplevelser i Stockholm
At rejse med Flixbus

Lübeck er en by med masser af oplevelser

Toplisten – de mest populære sider lige nu

Indlæg

1. Fire gode spisesteder i Kraków
2. Krákow – Polens hyggeligste by
3. 7 Spændende byer i Sydfrankrig
4. Auschwitz-Birkenau – en dag i helvede
5. Cao Dai-religionen i det sydlige Vietnam
6. København på 2 eller 3 dage – det skal du opleve
7. Lübeck – et besøg i den gamle hansestad
8. Rundt om Arresø – Danmarks største sø
9. Streetfood i Asien – tre lækre opskrifter
10. Terrakottahæren – det gamle Kinas vogtere

Rejseguides

1. Khao Lak Rejseguide
2. Koh Samui Rejseguide
3. Krabi Rejseguide
4. Phuket Rejseguide
5. Koh Chang Rejseguide

Stockholm er en hyggelig by med mange gode gratis oplevelser

Gode rejseråd

Sådan finder du billige flybilletter

Min guide til, hvordan du finder de bedste og billigste flybilletter til din rejse og hvor du skal booke dem. Læs mere i indlægget Sådan finder du billige flybilletter.

Find det rigtige hotel

Find det rigtige hotel til din rejse og læs mere om, hvor og hvordan du booker det billigst muligt. Læs mere i indlægget Sådan booker du billige hoteller.

Backpacker eller flashpacker

Tips og gode råd til dig, der skal rejse i Asien i længere tid. Læs om økonomi, sundhed og meget meget mere i indlægget Backpacking i Thailand og Sydøstasien.

Book entré i forvejen

Ved mange af verdens mest besøgte seværdigheder er det et must at købe entrébillet på forhånd for på den måde at springe køen over. Den slags billetter kan du købe flere steder – se mere i indlægget Få den perfekte ferie – book entré og udflugter i forvejen.

Sundhed på rejsen

Vaccination til rejsen, tips dit rejseapotek og generelle råd til sundhed og hygiejne, når du er afsted. Læs mere i indlægget Sundhed på rejsen- få gode råd her.

Rejseguides og rejsebeskrivelser

Er du selv ude efter inspiration til din næste rejse, så kan du finde omfattende og gratis rejseguides med information om bl.a. seværdigheder, transport, områder, restauranter og de bedste hoteller følgende steder:

Krabi, Bangkok, Phuket, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui, Koh Samet og Koh Phi Phi i Thailand og Nha Trang og Phan Thiet i Vietnam.

Du kan også finde Kombinerede rejsebeskrivelser og guides til Koh Lanta, Chiang Mai, Koh Lipe, Koh Mook, Chiang Rai, Koh Jum, Pai, Phu Quoc, Hanoi, Ho Chi Minh City, Hoi An, Langkawi, George Town (Penang), Kuala Lumpur, Luang Prabang, Ubud, Gili Trawangan, Kathmandu, Kraków.

Den kombinerende guide og rejsebeskrivelse til Kraków er populær i øjeblikket

Tilbageblik august 2020

Fra glad optimist til nye panderynker. Det er virkelig ikke let at have en rejseblog i disse omskiftelige tider. Det er heller ikke let at arrangere en rejse – landene åbner og lukker på ugebasis – det her mareridt må bare gerne slutte i en fart!

Som jeg skrev i sidste måned, så var jeg i gang med at arrangere et par rejser. I august var jeg en tur i Lübeck, der er en fantastisk spændende by med et hav af seværdigheder. Jeg er lige ved at lægge sidste hånd på et længere indlæg om den gamle hanseby.

Tyskland har siden 29. april haft krav om mundbind i butikker, på restauranter og i offentlig transport. Alligevel er smittetallet i kraftig stigning, og det er ikke så underligt. Tyskerne genbruger i stor stil deres mundbind, som de sætter på hagen eller gemmer i tasker og lommer. Selvom jeg tilbragte det meste af en uge i Lübeck og omegn, så jeg kun én bruge håndsprit udenfor butikkerne.

Ifølge vores fætter Peter, der som nogle vil vide bor i Sydfrankrig, så er situationen fuldstændig den samme der. Udenrigsministeriet har netop frarådet alle ikke-nødvendige rejser til Frankrig, hvor mundbind også er obligatorisk i supermarkeder og i offentlig transport. I Paris endda også på gaden. Nej, mundbind er ikke løsningen, hvis man ikke kan bruge det rigtigt.

Nok om mundbind. Jeg er stadig i gang med at arrangere et par rejser her i efteråret, men som nævnt i indledningen er det ikke så lige til. Jeg håber virkelig at jeg kan komme afsted.

I august er det blevet til 6 nye indlæg:

På opdagelse i Cité de Carcassonne
Sametnangshe Boutique – Med udsigt over Phang Nga-bugten
Gadens Stemmer – en anderledes byvandring i København
Her skal du rejse hen i september
Lavenham & Long Melford – engelsk countryside
3 spændende museer i Stockholm

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her