Hjem Rejseliv Marts 2021 – Et tilbageblik og de mest populære sider

Marts 2021 – Et tilbageblik og de mest populære sider

Et tilbageblik på sidste måned + de mest besøgte sider lige nu

Det er godt nok en hård tid. De sidste måneder har jeg faktisk været optimistisk mht. at vi snart kan komme ud at rejse igen, men det er svært at holde begejstringen oppe i øjeblikket.

Som jeg også skrev i sidste måned, så går det bare ALT for langsomt med de vacciner. Der er ingen tvivl om, at det er dem, der skal kickstarte verden og dermed muligheden for at rejse udenlands.

Det er simpelthen ikke til at holde ud, at rejsebranchen måske går glip af endnu en sommer. Og hvad med hoteller, restauranter og andre aktører i oplevelsesindustrien herhjemme?

Som det ser ud nu er der flere restriktioner end sidste år. Hvis adgangskravet bliver et coronapas med bevis for vaccination eller en negativ coronatest, så bliver det bestemt ikke den sjoveste sommer – hverken for danskerne eller de erhvervsdrivende.

I marts blev det til fire nye indlæg:

Rosenborg Slot – Christian 4.s yndlingsslot
Staycation: Prøv Halsnæs
Lund – et besøg i den hyggelige universitetsby
Kulturtårnet – en aften i historiske rammer

Halsnæs har mange skønne strande – her omkring Melby og Asserbo – perfekt til en staycation

Toplisten – de mest populære sider lige nu

Indlæg

1. 7 spændende byer i Sydfrankrig
2. 6 retter du skal prøve i Sydfrankrig
3. Rundt om Arresø – Danmarks største sø
4. I hippiernes fodspor
5. 11 fantastiske strande i Thailand
6. Rundrejse i Asien – 11 steder du skal besøge
7. Christianshavn – Københavns hyggeligst bydel
8. Streetfood i Asien – tre lækre opskrifter
9. Pad thai – mere end en ret + nem opskrift
10. 8 retter du skal prøve i Vietnam

Rejseguides

1. Khao Lak Rejseguide
2. Krabi Rejseguide
3. Phuket Rejseguide
4. Koh Chang Rejseguide
5. Hua Hin Rejseguide

I marts blev det også til et indlæg om hyggelige Lund i Sverige

Gode rejseråd

Sådan finder du billige flybilletter

Min guide til, hvordan du finder de bedste og billigste flybilletter til din rejse og hvor du skal booke dem. Læs mere i indlægget Sådan finder du billige flybilletter.

Find det rigtige hotel

Find det rigtige hotel til din rejse og læs mere om, hvor og hvordan du booker det billigst muligt. Læs mere i indlægget Sådan booker du billige hoteller.

Backpacker eller flashpacker

Tips og gode råd til dig, der skal rejse i Asien i længere tid. Læs om økonomi, sundhed og meget meget mere i indlægget Backpacking i Thailand og Sydøstasien.

Book entré i forvejen

Ved mange af verdens mest besøgte seværdigheder er det et must at købe entrébillet på forhånd for på den måde at springe køen over. Den slags billetter kan du købe flere steder – se mere i indlægget Få den perfekte ferie – book entré og udflugter i forvejen.

Sundhed på rejsen

Vaccination til rejsen, tips dit rejseapotek og generelle råd til sundhed og hygiejne, når du er afsted. Læs mere i indlægget Sundhed på rejsen- få gode råd her.

Rejseguides og rejsebeskrivelser

Er du selv ude efter inspiration til din næste rejse, så kan du finde omfattende og gratis rejseguides med information om bl.a. seværdigheder, transport, områder, restauranter og de bedste hoteller følgende steder:

Krabi, Bangkok, Phuket, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui, Koh Samet og Koh Phi Phi i Thailand og Nha Trang og Phan Thiet i Vietnam.

Du kan også finde Kombinerede rejsebeskrivelser og guides til Koh Lanta, Chiang Mai, Koh Lipe, Koh Mook, Chiang Rai, Koh Jum, Pai, Phu Quoc, Hanoi, Ho Chi Minh City, Hoi An, Langkawi, George Town (Penang), Kuala Lumpur, Luang Prabang, Ubud, Gili Trawangan, Kathmandu, Kraków.

Smukke Rosenborg Slot er bestemt et besøg værd

Tilbageblik februar 2021

Tålmodighed er en dyd, som man siger. Nu er det vist tredje måned i træk, at jeg kan se lys for enden af tunnelen. Det lys må have været kraftigt, men jeg kan stadig se det. Godt nok er det meste af verden lukket ned og det synes at gå lidt for langsomt med vaccinerne, men det skal nok komme. Jeg kan mærke det.

Måske har du ligesom jeg opsparet masser af rejselyst. Det helt store problem bliver simpelthen at vælge fra min efterhånden meget lange bucket list. Det siger sig selv, at så snart det bliver muligt, så vender jeg snuden mod Østen. Thailand og Vietnam venter helt sikkert.

Jeg skal også besøge Edinburgh som noget af det første. Den rejse, der blev aflyst i slutningen af september ligger højt oppe på listen. Jeg har også Slovenien, Færøerne, lidt mere Malaysia og et øhop i Indonesien i kikkerten. Hvor jeg dog bare SAVNER at rejse.

I februar blev det til fire nye indlæg:

Den gamle romerby Nîmes
8 retter du skal prøve i Thailand
Det Europæiske Hansemuseum og historien om Hanseforbundet
9 gode udflugter fra København


Tilbageblik januar 2021

Jeg ved det godt. Det lys for enden af tunnelen, jeg har snakket om et par måneder nu synes at blive svagere. Men jeg prøver at holde ud og er stadig optimist på trods af truslen om nye mutationer af coronavirus.

Jeg læste i en undersøgelse, at mange danskere regnede med at holde ferie herhjemme. Der er lige nu massiv efterspørgsel på sommerhuse landet rundt, men jeg kan godt lide adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansens syn på det. Han mener, at så snart det bliver muligt at rejse igen, så vil en stor del af danskerne ombestemme sig.

Selv er jeg (stadig) HELT klar til at rejse, når det bliver muligt. I hvert fald behøver jeg ikke tænke på at få booket et sommerhus. Jeg bor selv lige midt i feriedanmark og har både skov, strand og hyggeligt havneliv tæt på.

I januar blev det til seks nye indlæg:

Her skal du rejse hen i februar
Peber – det sorte guld + opskrift på pebersauce
Khao Lak Bayfront Resort – her skal du bo i Khao Lak
Den Danske Riviera i billeder og de 10 bedste hoteller
Munke og middelalder på Esrum Kloster
Travemünde – badeferie på tysk


Tilbageblik december 2020

Der er lys for enden af tunnelen. Sådan skrev jeg i sidste måned, og selvom det lige nu ser sort ud, så er jeg stadig optimistisk. De første danskere er blevet vaccineret mod coronavirus og det er som om, at (næsten) alle er indstillet på, at gøre sit til at få hverdagen tilbage.

Vi har netop sagt farvel til 2020 – et forfærdeligt år, der ikke bragte meget godt med sig. Som jeg skrev i min lille nytårshilsen her, så kalder jeg det et spildt år. Forhåbentlig kan det kun gå fremad nu. Det håber og tror jeg. Asien venter, men jeg håber også at komme på den rejse til Edinburgh, der blev aflyst i september.

Jeg er tilsyneladende ikke den eneste, der har udlængsel. I Politiken læste jeg en undersøgelse, hvor hele 60 % af de adspurgte hurtigst muligt ville rejse til udlandet. At det så er omskiftelige tider viser et andet svar: Kun 17 % forventer at holde sommerferie i udlandet i år. Det tal håber jeg stiger markant, efterhånden som vi kommer længere ind i 2021.

I december blev det til fire nye indlæg:

Her skal du rejse hen i januar
6 bøger om rejser og eventyr
8 retter du skal prøve i Vietnam
De bedste ture og udflugter i London


Tilbageblik november 2020

Hvor jeg dog savner at rejse og hvor jeg dog savner Østen. Som i VIRKELIG savner. Lugten, maden, menneskene, atmosfæren, det frie liv. Udlængslen er stor, og selvom pandemien langt fra er overstået, så spirer der et håb inden i mig. Jeg ved godt den slags er farligt i disse tider – det er som om vi alle lever fra dag til dag uden at vide, hvad der sker i morgen.

Men nu skulle det være sikkert: der er en vaccine på vej. Der er også regionale rejsevejledninger på vej, og så er der snak om at lave et internationalt rejsepas. Mon ikke disse tre ting i kombination kan åbne verden lidt op? Jeg trænger til det. Rejsebranchen trænger i den grad til det – der går ikke en uge uden at jeg høre om fyringer og konkurser – det kan ikke fortsætte sådan her!

Selv er jeg ved at indhente lidt af de forsømte ting på hjemmesiden, men også i fuld gang med en stribe indlæg om de steder, jeg nåede at besøge før verden lukkede ned igen. Så husk at følge med – selvom det er hårde tider, så vil jeg gøre alt for at holde siden kørende …

I november blev det til fem nye indlæg:

Konger, kapeller og danmarkshistorie i Roskilde Domkirke
Klassik Altstadt Hotel – bo godt i Lübeck
Her skal du rejse hen i december
Halmstad – et besøg i Hallands hovedby
Massaman Curry – verdens bedste ret+opskrift


Tilbageblik oktober 2020

Så er verden lukket ned igen. Helt ned. Jeg gentager lige mig selv fra maj: Det her mareridt må bare gerne slutte lige nu! Det sker nok ikke – vi går sandsynligvis en lang trist vinter i møde uden mulighed for at rejse udenlands.

Den seneste måned har jeg været et par gange i Sverige og så ellers besøgt seværdigheder i København og omegn. Heldigvis har vi mange spændende oplevelser i Danmark, og jeg er glad for at mine indlæg herhjemmefra bliver godt modtaget.

Rejsebranchen er hårdt ramt af coronakrisen og jeg frygter virkelig for, hvad der er tilbage når vi kommer ud på den anden side. Som det ser ud lige nu overlever mine samarbejdspartnere i både Danmark og Thailand – jeg glæder mig virkelig til at igen at kunne hjælpe med jeres drømmerejser til Thailand og Sydøstasien.

Jeg glæder mig selvfølgelig også til selv at kunne rejse igen. Det synes at være en evighed siden, og det er som om, at verden lige pludselig virker stor og uopnåelig.


Tilbageblik september 2020

Verden lukker mere og mere ned. Igen. For os med udlængsel er det svære tider, men det er dog stadig muligt at rejse udenlands. Polen, Sverige og Tyskland er stadig åbne, og selvom du måske havde tænkt dig at rejse længere væk, så er det nu dejligt at få et lille afbræk fra hverdagen på en lille miniferie til vores nabolande.

Som du måske læste i sidste måned, så var jeg selv i Lübeck i august og her i weekenden skulle jeg være rejst til Edinburgh i Skotland. Desværre fraråder Udenrigsministeriet ikke-nødvendige rejser til Storbritannien, der har indført karantæne for danske statsborgere. Men der er som nævnt andre muligheder, hvis du skulle få lyst til at se noget andet end Danmark – f.eks. var jeg en tur i Halmstad i september.

Der skal ikke være tvivl om, at jeg i den grad savner at rejse væk i længere tid. Jeg er tilsyneladende ikke den eneste – det australske flyselskab Qantas har fuldt booket til deres 14 timer lange sightseeingture over Antarktis.

Jeg læste også, at Thai Airways har åbnet en restaurant, der er indrettet med flysæder og hvor du selvfølgelig får serveret flymad af stewardesser i fuld uniform. Jo, der er nok mange, som savner tiden før corona, men en 14 timer lang flyvetur uden destination behøver jeg ikke.

Lige nu afventer jeg situationen – akkurat som alle andre danskere, der savner at rejse!

I september blev det til fem nye indlæg:

Lübeck – et besøg i den gamle hansestad
De bedste ture og udflugter fra Kraków
Her skal du rejse hen i oktober
Gratis oplevelser i Stockholm
At rejse med Flixbus


Tilbageblik august 2020

Fra glad optimist til nye panderynker. Det er virkelig ikke let at have en rejseblog i disse omskiftelige tider. Det er heller ikke let at arrangere en rejse – landene åbner og lukker på ugebasis – det her mareridt må bare gerne slutte i en fart!

Som jeg skrev i sidste måned, så var jeg i gang med at arrangere et par rejser. I august var jeg en tur i Lübeck, der er en fantastisk spændende by med et hav af seværdigheder. Jeg er lige ved at lægge sidste hånd på et længere indlæg om den gamle hanseby.

Tyskland har siden 29. april haft krav om mundbind i butikker, på restauranter og i offentlig transport. Alligevel er smittetallet i kraftig stigning, og det er ikke så underligt. Tyskerne genbruger i stor stil deres mundbind, som de sætter på hagen eller gemmer i tasker og lommer. Selvom jeg tilbragte det meste af en uge i Lübeck og omegn, så jeg kun én bruge håndsprit udenfor butikkerne.

Ifølge vores fætter Peter, der som nogle vil vide bor i Sydfrankrig, så er situationen fuldstændig den samme der. Udenrigsministeriet har netop frarådet alle ikke-nødvendige rejser til Frankrig, hvor mundbind også er obligatorisk i supermarkeder og i offentlig transport. I Paris endda også på gaden. Nej, mundbind er ikke løsningen, hvis man ikke kan bruge det rigtigt.

Nok om mundbind. Jeg er stadig i gang med at arrangere et par rejser her i efteråret, men som nævnt i indledningen er det ikke så lige til. Jeg håber virkelig at jeg kan komme afsted.

I august er det blevet til 6 nye indlæg:

På opdagelse i Cité de Carcassonne
Sametnangshe Boutique – Med udsigt over Phang Nga-bugten
Gadens Stemmer – en anderledes byvandring i København
Her skal du rejse hen i september
Lavenham & Long Melford – engelsk countryside
3 spændende museer i Stockholm


Tilbageblik juli 2020

Så kom der gang i rejselysten igen. Det er tydeligt, at mange har ventet på at kunne tage udenlands igen, men mon ikke det mildest talt elendige danske sommervejr også har spillet en rolle.

Sidst i juli var det dog som om, at coronavirus flere steder blussede op igen. Rejsevejledningen til Bulgarien skiftede fra gul til orange, og i Spanien meldte man om en stigning i antal smittede med Covid-19. I hvert fald nogle steder – jeg læste, at mens man i Barcelona opfordrede folk til at blive hjemme, så stod turister to timer i kø for at komme på stranden i Benidorm.

Jeg læste også en spritny undersøgelse fra hotels.com om rejsetrends lige nu. Sundhed og hygiejne er ikke overraskende blevet supervigtigt for de rejsende, der i stigende grad vil nedprioritere natteliv, storbyferier og overbefolkede steder. Til gengæld vil mindre kendte rejsemål og attraktioner komme i søgelyset, hvis man skal tro undersøgelsen.

Som jeg skrev i sidste måned, så er jeg i gang med at planlægge et par mindre rejser. Jeg har først fået mulighed for at tage afsted her i august, så nu håber jeg bare, at verden ikke lukker ned igen!


Tilbageblik juni 2020

Humøret skifter fra fint til øv. Selvom der er åbnet lidt mere op for at rejse udenlands, så er det som om de fleste drømmer om det i stedet for at tage afsted. Jeg forstår det selvfølgelig godt – det skal også være sjovt at rejse. Flere besøgende på siden fortæller dog om en stigende rejselyst og mon ikke flere og flere booker en rejse efterhånden som restriktionerne bliver lempet.

Selv er jeg så småt begyndt at kigge efter rejser igen. Ikke bare drømme, men rent faktisk tage afsted. Det kan dog være lidt af en jungle at finde rundt i regler og restriktioner hos flyselskaber og på de forskellige rejsemål.

Nu har vi jo fået lidt flere destinationer at vælge mellem. Blot tre uger efter regeringens udmelding den 29. maj, hvor man åbnede for rejser til Norge, Island og Tyskland, kom udenrigsministeriet med nye rejsevejledninger. Nu ligger det meste af Europa åbent for os – så er det bare om at finde ud af hvorhen og hvordan.

Jeg er ikke kun i gang med at finde ud af, hvor jeg skal hen næste gang. Halvfærdige indlæg fra tidligere rejser er taget frem igen, og jeg har såmænd også været på opdagelse i Danmark.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her