Hjem Krabi rejseguide

Krabi rejseguide

Naturskønne Krabi er hurtigt blevet en favorit hos danskerne. Da Phuket blev for overrendt søgte turisterne til det mere rolige område på fastlandet, der allerede var opdaget af backpackere og andre med trang til paradisøer og fjerne strande.

Siden da er det gået stærkt. I dag lander også charterfly i den lokale lufthavn, og Krabi er blevet et rejsemål med alle faciliteter inden for rækkevidde. Et alsidigt område, der har oplevelser og aktiviteter til mange ugers ferie. Velkommen til denne gratis Krabi rejseguide.

krabi
Stranden i Ao Nang

Krabi er både en provins og en by. Når folk siger de rejser til Krabi, så er det sjældent i selve byen, men ved strandene Ao Nang, Hat Nopparat Thara og Railay, der ligger ca. 15 km mod syd.

Denne del af Thailand byder på skønne strande og paradisiske tropeøer såvel som smukke naturoplevelser på fastlandet, hvor du kan besøge varme kilder og jungle med vandfald.

Thailand er buddhistisk, men i den sydlige del af landet er der rigtig mange muslimer – i Krabi-området ca. 40 %. Gæstfriheden er den samme, men på flere hoteller og restauranter serveres ikke alkohol, og dagligt kan du høre muezzinens kalden fra den lokale moské.

Byerne – orientering og seværdigheder

Ao Nang

Kører du fra Krabi By mod syd ad hovedvej 4203 kommer du til provinsens største ferieby Ao Nang. Pudsigt nok er stranden her ikke særlig god, men ud for kysten, en kort bådtur væk, ligger adskillige paradisøer med superstrande.

Allerede inden hovedvejen når havet begynder bebyggelsen gradvist at blive tættere og en skilteskov med tilbud til turisterne kommer til syne. Restauranter, minimarkeder og småhoteller dukker også op, men Ao Nang’s absolutte centrum og livsnerve er strandvejen, hvor butikker, barer og restauranter ligger som perler på en snor.

Byen vågner op ad formiddagen, hvor de forretningsdrivende slår dørene op til et stort udvalg af tøj, souvenirs og spisesteder. Hertil kommer tourbureauer, massage- og diveshops samt de sædvanlige påtrængende skræddere.

Ved vores seneste besøg bemærkede vi, at flere ældre overnatningssteder er revet ned og erstattet af nye højere hoteller og lejligheder. En lidt trist udvikling for Ao Nang.

Som nævnt er Ao Nang’s strand ikke den bedste. Vandet er grumset, og ved højvande er stranden temmelig smal. Tager du alligevel en dukkert, kan det være svært at komme til for alle bådene, der venter på at fragte turisterne ud til øerne.

Vil du selv på sådan en bådtur, så er det bare om at henvende sig hos Ao Nang Longtail Boat Service, der har billetsalg i begge ender af strandvejen.

Hygge på stranden i Ao Nang

Det er dog muligt at bade ved Ao Nang. Den østlige del af stranden er udmærket, og her finder du 10-15 åbne massagesteder, der også sælger forfriskninger. Du kan selvfølgelig gå langs stranden for at komme dertil, men noget af vejen kan du benytte den lille bilfri promenade.

Her ligger pænere barer og restauranter, der tilhører hotellerne Phra Nang Inn, Ao Nang Villa Resort og Golden Beach Resort. Promenaden ender ved restauranten Mum Aroi – gå gennem her og du står snart ved rækken af massører.

Efter massørerne kommer du til den kombinerede bar og restaurant The Last Fisherman  og herefter C2 Beach Club, der har brede solsenge og happy hour fra kl. 15-17. En hær af aber suser ofte rundt på den primitive sti/bro kaldet The Monkey Trail, der fører over til næste bugt, hvor det lækre Centara Grand Beach Resort ligger.

Der er et fint udvalg af restauranter i Ao Nang, men mange steder er kvaliteten ikke særlig høj. Groft sagt kan man sige, at jo længere væk fra strandvejen du kommer, desto bedre bliver maden.

Det er tankevækkende, at restauranterne på turisternes hovedstrøg langs strandvejen er forholdsvis tomme på trods af personalets ihærdige forsøg på at hive folk ind.

Om aftenen syder Ao Nang. Der er mange mennesker i byen, og langs forretningsstrøget på strandvejen er turisterne næsten ved at træde hinanden over tæerne for at komme til.

Der mangler heller ikke barer i Ao Nang. Selvom nattelivet ikke er på højde med hverken Phuket eller Koh Samui, så findes der spredt rundt i byen adskillige steder, hvor du kan få slukket tørsten.

Deciderede barområder findes også. Mest centralt er Center Point på strandvejen, men skråt over for McDonalds ligger den lille bilfri gade Soi Sunlight, der udgør Ao Nang’s eget lille red light district.

Strandvejen er kun ca. 400 meter lang. Herefter går vejen ind i landet igen for at dreje udenom Krabi Resort, men udvalget af barer, restauranter og forretninger fortsætter på det korte stykke til Hat Nopparat Thara. På strækningen ligger et par sideveje, der er lidt mere stille.

Den lange Hat Nopparat Thara strand

Hat Nopparat Thara

Hat Nopparat Thara er næsten sammensmeltet med Ao Nang. Den turistmæssige udvikling er stadig ung, men mest koncentreret i den østlige ende op mod Ao Nang, hvor du finder en række barer, restauranter og resorts.

Spredt langs Hat Nopparat Tharas strandvej ligger minimarkeder, massageshops og souvenirbutikker. Her mangler ikke noget, men byen er langt mere fredelig end sin nabo.

Nightmarket by Ao Nang Landmark er et nyere, men ikke særlig stort natmarked, der åbner kl. 17 med primært masser af madboder, men også med f.eks. tasker og smykker fra lokale designere. Natmarkedet ligger omtrent midt i Nopparart Thara.

Stranden er næsten fire kilometer lang, og jo længere væk du kommer fra Ao Nang, desto bedre bliver den. Også her er der store tidevandsforskelle – ved lavvande er det knap muligt at bade, men når vandet kommer, er der ingen problemer i at tage en dukkert her.

Du kan finde skygge under et af de mange træer, der står langs stranden. En sti løber i hele Hat Nopparat Thara’s længde, og for enden ligger et parklignende område, hvor thai’erne elsker at holde picnic i weekends og på helligdage.

Stranden slutter, hvor den lille kanal skærer ind i landet. Langs den kan du finde terminalen for Ao Nang Princess – færgen som hver dag sejler herfra til Koh Phi Phi og Koh Lanta. Et par hundrede meter længere inde i kanalen ligger et lille lokalt fiskersamfund.

Ud for kysten, ved kanalen, kan du gå ud til et par småøer, når det er lavvande. Mange foretrækker tilsyneladende at bade herfra, men begiver du dig herud, så hold øje med tidevandet, så du også kan komme sikkert ind igen.

Centrum i Railay Vest

Railay (Rai Leh)

Isoleret fra det øvrige fastland af massive og stejle klipper ligger den lille halvø, der er mest kendt under navnet Railay. Dele af området er ret ufremkommeligt – her er ingen biler eller scootere, og du kan kun komme dertil med båd. Lige noget for backpackerne, der som de første opdagede det skønne paradis.

I dag er klientellet langt mere blandet, men det er stadig et backpackersted med en afslappet og ungdommelig atmosfære. Halvøen har fire strande; Railay Øst og Vest, Tonsai Beach nord for Railay Vest og Phra Nang Beach syd for Railay Vest.

Det er dog de to Railay-strande, der er mest udbyggede. De fungerer som en slags centrum og afsætningssted for bådene. Kommer du med båd fra Ao Nang, bliver du sat af på Railays’ veststrand, og kommer du fra Krabi By, bliver du sat af på øststranden.

Railay’s veststrand er pragtfuld. Den er lavvandet og ligger i en lille bugt med hvidt sand og krystalklart vand. Bedst er den i enderne væk fra bådene, der ankrer op på midten. Der er store tidevandsforskelle, som har stor indflydelse på, hvor indbydende stranden er – ved højvande er den absolut dejligst.

Overnatningsstederne på Railay’s veststrand består udelukkende af bedre resorts, der er forholdsvis dyre. Alle hotellerne har restaurant, og det er stort set eneste mulighed for at få noget at spise på stranden.

Tidligt på aftenen samles folk på Railay Vest, og med en øl eller drinks sætter de sig i sandet for at nyde den smukke solnedgang, inden festen begynder på Railay’s øststrand.

Der er flere stier, der forbinder de to Railay-strande. De tre resorts Railay Village Resort, Sand Sea Resort og Railay Bay Resort har alle deres egen sti, men der er også en sti mellem det store Walking Street-skilt.

Bag det gemmer sig en lille smøge, hvor du finder kontantautomat, internetcafé, tourbureauer, coffeeshops og flere barer og spisesteder. Efter et par minutter kommer du til Railays øststrand, der er en stor kontrast til veststranden.

Groft sagt kan man sige, at den sydlige del består af bedre resorts, mens du mod nord finder billige hoteller og guesthouses samt det lille backpackercentrum, der interimistisk er sat sammen af småhuse lavet af brædder med bliktag på toppen.

Med de rygsækrejsendes trang til at finde nye og uopdagede paradisøer kan det undre, at de har slået sig ned netop her. Måske blev man på et tidspunkt fortrængt fra Railay Vest, men uanset hvad, så har backpackerne fundet sig til rette i denne sump.

Stranden er ubetydelig og sølle – kysten her består primært af mangrove, og ved lavvande bliver ikke blot træernes rødder blottet, men også skrald og byggeaffald.

Railay Øst

Langs hele Railay Øst løber en lille smal promenade, der starter i syd. Den går forbi hotellerne og centrum for derefter at fortsætte langs skoven til den ender ved det nybyggede Great View Resort – en strækning på ca. to kilometer.

Det lille backpackercentrum er stille om dagen, men når mørket falder på åbner de mere eller mindre primitive barer op til en fest, der som regel varer til den lyse morgen.

Udover barerne kan du også finde restauranter, minimarkeder, souvenirbutikker samt massage- og tatooshops, men udvalget er dog noget begrænset. Det er også i dette område, du finder de billige hoteller og guesthouses – ikke kun langs kysten, men også oppe i skoven, hvor flere af stederne har en fantastisk udsigt over havet.

Halvøens i særklasse bedste strand, Phra Nang Beach, kan kun nås med båd eller til fods ad en sti fra Railay Øst. Gå helt ned mod syd forbi Railay Øst’s lille strand til den store klippe, hvor du går til højre.

Du vil nu gå langs og under klippen, hvor der er små grotter – hold øje med aberne, der ofte suser rundt i træerne. Pludselig står du i den ene ende af Phra Nang Beach, som i talrige afstemninger er udnævnt til en af verdens smukkeste.

Godt nok er der mange mennesker på Phra Nang Beach i højsæsonen, men sandet er perfekt og vandet swimmingpoolklart i blågrønne og turkise farver. Midt på stranden kan du gå de ca. 50 meter over til den lille Happy Island, hvor der er fint at snorkle.

Der er adgang forbudt for sælgere på Phra Nang Beach, men til gengæld ligger en stribe longtailbåde i vandkanten, hvor du kan købe frisklavet mad og kolde drikkevarer. Der er kun ét resort på stranden, nemlig det ultraluksuriøse Rayavadee, hvortil der kun er adgang for gæster.

På stien mellem Railay Øst og Phra Nang Beach, ved det lille skur, kan du benytte tovet til at klatre op ad klippesiden. På toppen har du ved højvande en flot udsigt over en lagune med jadegrønt vand. Længere henne er der et udsigtspunkt.

Railay er ikke kun sol, strand og fest. Området er blevet utrolig populært blandt klatrere, der her har perfekte forhold.

De mange klipper i alle størrelser og former giver gode udfordringer for klatrerne, der primært holder til på Tonsai Beach nord for Railay Vest, hvor backpacker- og klatremiljøet smelter sammen i skøn forening. De fleste overnatningssteder på Tonsai Beach er primitive og stranden ikke den bedste.

Som nævnt kan du kunne komme til Railay med båd. Nemmest er det fra Ao Nang, hvor longtailbådene sejler i pendulfart dagen lang. Godt nok sejler bådene først, når der er minimum seks personer, men i højsæsonen behøver du sjældent vente mere end 10-15 minutter.

Bådene stopper som regel ved Tonsai Beach, Railay Vest og Phra Nang Beach, hvis nogen skal af der. Prisen for turen er ca. 120 baht og overfarten tager ca. 10 minutter. Henvend dig i billetlugen på Ao Nang Beach.

Der sejles også fra Hat Nopparat Thara. Her må dog forventes, at det tager længere tid at fylde båden. Fra Krabi By sejles der når 10 personer er samlet, og det kan godt tage tid.

Overfartstiden er 45 minutter og prisen 200 baht. Der sejles fra Khong Kha-molen i centrum af byen. Uanset hvor du sejler fra, så skal du selv bære eventuelt bagage ombord. Husk at have fodtøj på, der kan tåle at blive vådt.

Phra Nang Beach på Railay-halvøen

Overnatning i Krabi

Krabi har masser af overnatningsmuligheder. Billigst er et af de mange guesthouses i Krabi By. Vil du bo billigt i Ao Nang, skal du kigge i området mellem McDonalds og strandvejen. Her ligger rigtig mange små guesthouses, hvor du selv i højsæsonen kan få et værelse for 400-500 baht.

Langt de fleste overnatningssteder er dog turistklassehoteller, der ofte har swimmingpool og flere andre faciliteter. Kun ét hotel ligger helt ud til stranden i Ao Nang – det er Krabi Resort, der var et af byens første hoteller.

De tre resorts Phra Nang Inn, Ao Nang Villa Resort og Golden Beach Resort kan med lidt god vilje også kaldes strandhoteller – kun den lille promenade adskiller hotellerne fra stranden.

Luksus findes selvfølgelig også, prøv Sheraton ved Muang Beach eller Centara Grand Beach Resort på Pai Plong Beach. Skal det være toppen af toppen kan man ikke komme udenom det vanvittig luksuriøse Rayavadee på Railay-halvøen.

Du kan booke overnatning på f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har det største udvalg og som regel også de laveste priser.

Jeg anbefaler, at du læser indlægget De bedste hoteller i Krabi på min side thailandrundt.dk. Listen bliver opdateret løbende med nøje udvalgte hoteller, der får gode anmeldelser af tidligere gæster.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Mange danske rejsebureauer har også Thailand på programmet. Her kan du ofte finde gode tilbud med fly og hotel inkluderet – find pakkerejser til Krabi her.

Krabi har mange dejlige hoteller

Transport i Krabi

Ind og ud

Krabis internationale lufthavn ligger et stykke udenfor Krabi By og ca. en halv times kørsel fra Ao Nang og Hat Nopparat Thara.

Der er flere daglige flyafgange fra Bangkok til Krabi (kode: KBV), hvor bl.a. Thai Airways og AirAsia flyver ruten. Forbindelsen fra København er rigtig god. Med Thai Airways’ direkte rute til Bangkok er der kun kort ventetid i lufthavnen før flyet til Krabi afgår. Også med Emirates/flydubai kan du flyve fra København til Krabi med kun ét stop.

Kan du klare to eller flere stop undervejs, er der adskillige muligheder fra både København og Billund. Søg billige flybilletter her.

Fra Krabi lufthavn kan du tage en taxi til dit bestemmelsessted. Det anbefales at købe turen ved taxiskranken i ankomstterminalen. Prisen til Ao Nang og Hat Nopparat Thara er ca. 700 baht.

Vil du have et tilbud på transport, så kan du på min side thailandrundt.dk få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand – se mere her.

Fra Krabi By og Hat Nopparat Thara er der færgeforbindelse til Koh Phi Phi og Koh Lanta. I Krabi By sejles der fra Khong Kha-molen og i Hat Nopparat Thara kan du tage Ao Nang Princess, der sejler fra den den lille terminal for enden af stranden ved hovedkvarteret for nationalparken.

Hos alle tourbureauer kan du købe transport til stort set hele Thailand og sågar også til de malaysiske øer Penang og Langkawi. Transporten foregår med båd, bus og minivan eller en kombination af disse.

At komme rundt

Til ture indenfor bygrænsen kan du tage en tuk-tuk, der her er små røde ladvogne (som på Phuket), eller det der mest af alt ligner en knallert med en overdækket pavillon på siden. Begge slags er nemme at få fat i – en tur inden for byområdet koster ca. 20-30 baht.

Mellem Krabi By og strandene kører songtaews, der er biler, hvor du sidder på laddet og fungerer som en slags deletaxi. Songtaews har faste ruter, der starter fra Krabi busstation og kører ad Thanon Maharat ved 7eleven for derefter at kører omkring havnen ved Khong Kha-molen, inden de fortsætter til Ao Nang og Hat Nopparat Thara.

Prisen for turen fra Krabi By til Ao Nang er ca. 50-60 baht. Songtaews kan stoppes hvor som helst på ruten, og du trykker på stopknappen, når du skal af og betaler herefter til chaufføren. Songtaews er hvide og har skrevet ruten på siden – endestation er muslingekirkegården.

Ao Nangs strandvej

Mad & drikke – forslag til spisesteder

Som andre steder i Thailand er det heller ikke i Krabi-området svært at finde noget at spise. Restauranterne ligger på stribe, så det er bare at vælge, hvad du har lyst til.

Den billigste mad fås uden tvivl i Krabi By, mens vi fandt Ao Nang og Hat Nopparat Thara overraskende dyrt. Sådan var det i hvert fald tidligere, men ved vores sidste besøg så vi adskillige steder, der reklamerede med f.eks. Pad thai og stegte ris for kun 50 baht.

Næsten uanset hvor du spiser, så er den lokale mad bedst og billigst. Thai’erne er sjældent særligt heldige med at lave europæisk mad, der sammen med steaks er blandt det dyreste, du kan bestille. At pasta og pizza alligevel optræder på de fleste menukort er naturligvis et forsøg på at tilfredsstille alle.

Udover det thailandske køkken er det også værd at gå efter fisk og skaldyr, der tilbydes mange steder. Havet er nærmeste nabo, og herfra henter man bl.a. eksotiske ting som snapper, barracuda, sværdfisk, blæksprutter og rejer i alle størrelser. McDonalds ligger langs vej 4203 (hovedgaden) i Ao Nang, mens Burger King er at finde på strandvejen.

Her kommer seks gode steder at spise – du kan finde dem alle på kortet nederst på siden eller læse mere om de fleste af dem i indlægget 5 gode spisesteder i Ao Nang:

Dean and Mom’s Restaurant

Populær restaurant, hvor du spiser rigtig god thaimad. Her er alle klassikerne repræsenteret som f.eks. supper, curries og lynstegte retter. Maden er generelt stærk. Også gode vegetarretter. Hurtig og venlig betjening. Dean and Mom’s kan være travl, så kom i god tid.

Ao Nang Boat Noodle

Det er en ren fryd at finde et sted som Ao Nang Boat Noodle i den travle ferieby, der ellers gør alt for at please turisterne. Boat noodles er en klassisk thairet, der siges at stamme fra de flydende markeder.

En lækker suppe lavet på kraftig okse – eller svinebouillon med nudler og thaibasilikum og frise bønnespirer på toppen. Stedet serverer også andre retter.

Cafe 8.98

Savner du europæisk mad, så er cafe 8.98 stedet i Ao Nang. Den superpopulære cafe er travl fra morgen til aften, og det er her du finder burger, sandwich, salater, smoothies og friskpresset juice.

Stedet er også et hit blandt vegetarer og helsefreaks, der bestiller bowler med f.eks. akaibær og granola. Cafe 8.98 er forholdsvis dyr og har også en filial i Krabi By.

Thanya Kitchen

God og veltillavet mad i pænere omgivelser. Hermed ikke sagt, at Thanya Kitchen er hyggelig, men det er et af de første steder i Ao Nang, der bringer autentisk thaimad ind i en mere turistvenlig atmosfære. Et koncept med åbent køkken og enkle møbler, der er udbredt i Bangkok og nu også i Ao Nang. Meget venlig og imødekommende betjening.

Lobster Restaurant

Af striben af billige spisesteder, der tilbyder hele fisk til 200 baht, er Lobster så absolut den bedste. Restauranten fokuserer primært på fisk og skaldyr som du her kan spise til en rigtig god pris. Hygge er der måske ikke så meget af, men til gengæld hurtig og venlig betjening.

Fiskerestauranterne på Soi Sunset

På den såkaldte Soi Sunset i den vestlige del af Ao Nang ligger seafoodrestauranterne på stribe. Det er forholdsvis dyrt, og der er ingen tvivl om, at du betaler for dug på bordene og især beliggenheden i første parket til den forrygende solnedgang. På Soi Sunset får du alt godt fra havet, der betales efter vægt.

Som nævnt har Krabi-området ikke natteliv som de større feriesteder i Thailand, men det betyder bestemt ikke, at her er kedeligt. Der er rigtig mange muligheder for at få lidt at drikke og feste til langt ud på natten.

Ao Nang er det klart mest livlige sted, hvor du her og der finder cocktailbarer, irske pubs og beerbars. Sidstnævnte ligger koncentreret tre forskellige steder i byen; ved Center Point på strandvejen, på den lille Soi Sunset skråt overfor McDonalds og på en lille grusvej et par hundrede meter mod nord.

På Railay-halvøens østlige del, i backpackerområdet, er der også liv og glade dage om aftenen. Her findes en række mere eller mindre primitive barer, og det lader til, at mange fester på andet og mere end alkohol.

Marked i Krabi By

Aktiviteter og forlystelser

Der er masser at tage sig til i Krabi-området. Mest populært synes at være dykning som du kan læse mere om længere nede på siden. Klatring foregår primært på Railay-halvøen, der har rigtig gode vilkår for den adrenalinpumpende sport.

Forhør dig hos toursælgerne i Ao Nang eller tag selv longtailbåden til Railay, hvor du i det lille backpackercentrum finder flere arrangører. Det er en rigtig god idé selv at snakke med instruktørerne, så man kan spørge til uddannelse, erfaring osv. Kurser koster ca. 1200 baht for en halv dag og det dobbelte for en hel dag.

At sejle kajak, eller seacanoe som det hedder, har i årevis været en populær aktivitet. Det siges, at amerikaneren John Gray var en af de første til at udbyde ture til turisterne, og han laver stadig spændende ekspeditioner af flere dages varighed i den smukke natur. Se mere på John Gray’s hjemmeside.

De fleste turister foretrækker nok de kortere dagture. Alle agenter og tourbureauer kan sælge kajakture i mangroven og/eller til Phang Nga-bugten. Ofte er kajakturene kombineret med f.eks. bådture til øerne, besøg på fiskefarm osv.

Fisketure i øhavet er også en mulighed. Udstyr er som regel inkluderet i prisen. Er du til golf, så byder Krabi-området på en håndfuld fine baner.

Tree Top Adventure Park ligger lige syd for Ao Luk ca. 35 km fra Ao Nang. Her kan du hænge i trætoppene og gå på line mellem træerne. Læs mere om aktiviteter i indlægget Aktiviteter i Krabi – 13 ting du kan se, gøre og opleve.

Strande i Krabi

Sol- og strandelskere vil uden tvivl føle sig hjemme i Krabi-området. Du kan vælge mellem fastlandets lange strande eller en af de mange pragtfulde tropeøer. Udover stranden i Ao Nang og den lange Hat Nopparat Thara, så finder du på fastlandet også Klong Muang Beach og Tubkaak Beach, der begge ligger ca. 10 km vest for Ao Nang.

På førstnævnte strand ligger et par skønne resorts med Sheraton og Sofitel i spidsen, men bylivet er meget begrænset. Til gengæld er det stedet, hvis du søger fred og ro. Endnu mere stille er der på Tubkaak Beach, der ligger lige nord for Klong Muang Beach.

De fleste strande i Krabi er rolige – mest trængsel er der på den østlige del af Ao Nang Beach og på Phra Nang Beach på Railay-halvøen. Ingen strande eller øer har udlejning af solstole, så husk et par store strandhåndklæder. Strandene er også behageligt fri for både sælgere og støjende vandsport.

Strandliv på Hat Nopparat Thara Beach

Udflugter i Krabi

Øerne

I havet ud for Ao Nang, Hat Nopparat Thara og Railay ligger de lækreste tropeøer, der er et paradis for sol- og strandelskere. Du skal dog ikke forvente at have øerne for dig selv. Hver dag stævner flere tusinde turister ud fra kysten for at bade på de lækre strande eller snorkle på et af revene.

Mange af øerne er ganske små og antallet af turister, der hver dag besøger dem har for længst nået bristepunktet. Et godt råd er at tage afsted så tidligt på dagen som muligt for at få den bedste oplevelse.

Der er mange muligheder, hvis du vil på øtur. Du kan vælge mellem longtailbåd, speedbåd eller en stor tourbåd. Antallet af øer og strande man besøger varierer, og det samme gør programmet. Du kan vælge mellem nogenlunde fastlagte ruter eller lave din helt egen tur – så det er bare om at finde ud af, hvad du har lyst til.

Nærmest kysten, ca. 20 minutters sejlads med longtailbåd fra Ao Nang, ligger Koh Poda, der er en af de større øer. Her er en dejlig lang strand med god plads – i hvert fald tidligt på dagen – ved højvande bliver stranden delt ind i mindre områder.

Bådene ligger til på den nordlige side af øen nærmest Ao Nang. Østkysten kan have uroligt vand ved megen blæst og det bedste og mest øde strandområde findes mod syd, 10-15 minutters gang fra, hvor du går i land. På Koh Poda ligger et par strandbarer, hvor du kan købe forfriskninger.

En kort bådtur mod syd kommer du til Koh Kai, der også kaldes Chicken Island, da nogle synes, at en af øens klipper ligner en kylling. Koh Kai er ganske lille – den fine strand ligger langs østkysten og forsvinder helt ved lavvande.

Ad en smal sandtange kan du gå fra Koh Kai til Tub Islands, der bliver til to ved højvande. Også Tub Island er meget lille, men her er superlækker strand med stille og krystalklart vand.

Det er lige præcis sådan et sted, du ville ønske at have for dig selv, men det er desværre langt fra tilfældet; longtailbåde, speedbåde og store tourbåde fylder det meste, og turisterne står nærmest oven på hinanden for at få deres egen lille bid af paradiset. Gåturen fra Koh Kai til Tub Island kan ikke gøres i timerne før og efter absolut højvande.

Tub Island

Vest for Krabi, tilhørende Tharnbok Koranee Nationalpark, ligger Koh Hong. Her er to lækre strande og lille lagune, der med lidt god vilje kan kaldes en miniudgave af Maya Bay på Koh Phi Phi Leh.

Også her skal du sejle mellem to klipper for at komme ind til stranden, men det kan dog kun gøres ved højvande. Til gengæld er det næsten overjordisk smukt, når lagunen fyldes med jadegrønt vand.

Rundt om Koh Hong finder du andre perler. Især bør nævnes Koh Lading, der først er åbnet op for turister for få år siden. Øen har et par fremragende strande med det klareste vand, og af samme grund omtales Koh Lading ofte som Paradise Island.

En kort bådtur herfra når du Koh Pakbia, der udover en skøn strand også har klippe- og stenformationer med huler skabt af vind og vejr.

Der er naturligvis mange andre øer, men som regel besøges Koh Poda, Koh Kai og Tub Island på samme tur – af og til med stop ved Phra Nang Beach på Railay-halvøen, mens øerne ved Koh Hong, måske med snorkelstop ved Koh Daeng, besøges på samme tur.

Andre bådture går til Koh Phi Phi og øerne omkring (læs mere om Koh Phi Phi længere nede på siden eller gå direkte til min guide til Koh Phi Phi).

Ethvert tourbureau eller agent kan sælge en tur til øerne – Barracuda Tours på Ao Nang’s strandvej lader til at være største operatør, men et par af selskabets både er store, og det betyder et mylder af mennesker, når de ankommer til øerne.

Som nævnt i indledningen kan du vælge mellem forskellige bådtyper – speedbåd er hurtigst og giver mest tid på strandene.

Bemærk at der skal betales nationalparkafgift ved besøg på øer som Koh Kai og Koh Hong. Har du købt en tur hos et tourbureau er afgiften som regel inkluderet i prisen, men chartrer du en båd hos f.eks. Ao Nang Longtail Boat Service, så betales afgiften ved ankomst til øen.

Priserne for bådturene svinger meget, men du kan komme afsted for ca. 700 baht hos flere tourbureauer. Hos Ao Nang Longtail Boat Service koster det ca. 1.800 baht at chartre en båd for en halv dag. På billetskuret hænger en prisliste og personalet er meget hjælpsomme.

Longtailbåde på Chicken Island, i baggrunden Tub Island

Krabi By

Krabi By har kun få seværdigheder, men er bestemt et besøg værd. Har du fået nok af turistmylderet ved strandene, er det næsten en hel befrielse at gå på opdagelse i byens gader. På markederne vil du opleve en skøn atmosfære blandt de lokale, der handler eller spiser ved et af de mange gadekøkkener.

Krabi By er lille og nem at overskue og gå rundt i. Centrum er parallelvejene Thanon Maharat og Thanon Utarakit samt gaderne (soi) mellem dem.

De fleste turister bliver højst en dag eller to i Krabi By, der fungerer som trafikknudepunkt for transport til områdets mange strande og øer. Fra Khong Kha-molen, der ligger langs gaden af samme navn, kan du tage færgen til Koh Phi Phi og Koh Lanta samt mindre både til Railay Øst og Ao Nang.

Molen ligger blot et par hundrede meter fra centrum, og det er nemt gå dertil. Krabi By ligger ikke ud til havet, men til Krabi-floden. Går du en tur på promenaden langs floden, kan du være næsten sikker på at få tilbudt en bådtur, hvor der er mulighed at spotte fugle og opleve den smukke mangrove langs bredden.

På Thanom Maharat ligger Vogue Department Store, og i det tre etager store varehus kan du kigge efter gode tilbud. I stueetagen finder du desuden KFC, Swenssen Is og Pizza Planet.

Krabi By er mest kendt for natmarkedet, der hver dag popper op ved havnen omkring klokken 18. Markedet er udelukkende et madmarked og ikke særlig stort. Det er især den muslimske del af befolkningen, der har madboder her.

Centrum i Krabi By

Besøger du Krabi By fredag, lørdag eller søndag, har du mulighed for at opleve et større og mere spændende marked. På den store plads på soi 8, Thanon Si Sawat, et stenkast fra Vogue Department Store, bliver der opstillet et hav af boder, der sælger bl.a. tøj, kunst, souvenirs og frugt.

Langt de fleste boder sælger dog mad, og det er en oplevelse at gå rundt blandt de mange tilbud og se den meget fremmedartede mad blive tilberedt. Prøv f.eks. de forskellige satays, frisklavet suppe med svampe og citrongræs, grillede blæksprutter eller vagtelspejlæg i en boks med grøntsager og rejer.

Samme sted ligger morgenmarkedet, hvor de lokale køber og sælger alverdens friske madvarer. Kun få turister oplever dette marked, da det starter allerede klokken 6 om morgenen for at kuliminere i timerne efter.

Krabi By har masser af guesthouses, især omkring molen, et ideelt sted at slå sig ned, hvis du har planer om at tage færgen videre til en af strandene mod syd.

Fra Ao Nang og Hat Nopparat Thara kommer du nemt med songtaew, en deletaxi, til Krabi By. De hvide pick-ups kører dagen lang, og du kan se ruten på siden af bilen. Prisen er ca. 50-60 baht pr. person. Retur kan du naturligvis også benytte songtaew, men de stopper dog allerede med at køre ved 20-tiden – i lavsæsonen måske tidligere.

Songtaew til Ao Nang og Hat Noppatrat Thara kan fanges på Thanon Maharat mellem soi 6 og 8, lige omkring 7eleven-butikken. Deletaxierne kører en rute ned om det første stykke af havneområdet, inden den sætter kurs mod strandene. Taxi mellem Ao Nang og Krabi By koster ca. 500 baht.

krabi
På vej til Koh Klang fra Krabi By

Koh Klang

En god udflugt er til Koh Klang, der ligger 10 minutter med longtailbåd fra Chaofah-molen i Krabi By. Koh Klang er en helt anden verden end turistræset i Ao Nang, og her har du mulighed for at komme rigtig tæt på den meget venlige og gæstfri befolkning.

Koh Klang er forholdsvis stor og beboet af muslimer, der oprindelig kommer fra Malaysia. Traditionelt har indbyggerne levet af fiskeri og dyrkning af den særlige ristype sangyod, der er mørk rødviolet og stammer fra Phattalung i det sydlige Thailand.

Allerede på sejlturen ad den lange kanal, der fører ind til Koh Klangs lille hovedby, vil du uden tvivl føle, at du er langt væk fra Krabis travle feriebyer. På den ene side af kanalen er der tæt mangrove, mens rækker af traditionelle stolpehuse ligger på den anden.

Selve hovedbyen er ikke rigtig en by, men mere et lille samfund med en samling huse forbundet af smalle stier. Selvom man af og til kan have fornemmelsen af at trænge sig på, så er de lokale utrolig venlige og tager imod med et smil.

Det er med andre ord et sted, hvor du er velkommen og samtidig kan få et unikt indblik i hverdagen i en traditionel fiskerlandsby. Børnene leger eller svømmer i floden, mens mor vasker tøj og far vurderer dagens fangst. Her og der ligger chilier til tørre i solen, og duerne man af en eller anden årsag holder i bure kurrer lystigt.

De senere år er der opstået et lille turistprojekt på Koh Klang, der involverer de lokale. Bæredygtigt og samfundsbaseret turisme, hvor du kan bo i homestays og være med til at så ris eller lave batik, som Koh Klang er særlig kendt for.

Øen er forholdsvis stor, og ved molen står tuk-tuks klar til at køre dig rundt på Koh Klang. Du kommer bl.a. forbi smukke rismarker, en af øens skoler og kan undervejs købe lokalt kunsthåndværk. Tilbage i hovedbyen ligger flere rigtig gode seafoodrestauranter – en perfekt måde at afslutte dit besøg på Koh Klang.

Fra Chaofah-molen koster en tur med longtailbåd til Koh Klang ca. 80-100 baht. Der sejles normalt først, når båden er fyldt op.

Alternativt kan du hyre din egen båd eller kombinere med den smukke grotte Khao Khanabnam. Prisen er ca. 250 baht pr. person, men så venter båden også for at sejle dig tilbage til Krabi. Se mere i indlægget Koh Klang – den anden side af Krabi.

Det kinesiskinspirerede tempel ved Tigergrottetemplet

Wat Than Seua (Tigergrottetemplet)

Der er forbavsende få buddhisttempler i Krabi-området. Vil du opleve et af dem, kan du besøge Wat Tham Seau, der dog er et meget specielt et af slagsen.

Templet, der ligger ca. otte kilometer nord for Krabi By, bliver også kaldt Tigergrottetemplet, da det siges, at dets grundlægger en dag sad i en af grotterne og mediterede, da en tiger kom forbi. Den snuste blot til munken og gik så videre.

I en stor grotte er der i dag indrettet tempel. Det er ikke synligt udefra, da man har opført en stor bygning, hvor munkene kan overnatte. Man kan sagtens gå ind i grottetemplet, der er fuldt funktionsdygtigt med munke i orange klæder og buddhister, som bringer offergaver.

Kig efter trappen, der fører op til en ganske lille grotte, hvor templets grundlægger angiveligt skulle have siddet, da tigeren kom.

Ude af grottetemplet igen kan du følge stien, så du har den store klippe på venstre side. Lige før du når det, der ligner et kinesisk tempel, er der lavet trapper op til toppen af klippen. Turen derop er et af højdepunkterne, men utrolig hård i den kvælende varme. Der er ca. 1240 trin – af og til er det stejlt og ikke alle trinene er lige høje.

Flere steder undervejs står skrevet hvor mange trin, man har forceret, en fin oplysning, der giver et lille hint om man skal fortsætte eller give op undervejs. Når du toppen venter der foruden en chedi og en stor buddha-statue en fantastisk udsigt over landskabet. Man kan faktisk se helt ud til kysten i godt vejr. Husk masser af vand til turen.

På tempelområdet er der gode parkeringsmuligheder, minimarked og en hær af aber, der holder til ved trappen op til toppen af bjerget.

Buddhaer på toppen af klippen ved Tigergrottetemplet

Khao Phanom Bencha Nationalpark

På fastlandet nær Krabi findes flere nationalparker. Nærmest ligger Khao Phanom Bencha, der i juli 1981 blev Thailands 30. nationalpark. Den 50 km² store park består primært af bjerge med det 1397 m høje Mount Phanom Bencha som det største.

Nationalparken er dækket af jomfruelig regnskov, hvor der i højderne ligger en næsten konstant dis over landskabet, der hjælper med at tilføre fugt til skoven. Det giver udover et fantastisk smukt syn også perfekte leveforhold for bl.a. bregner, orkidéer og svampe.

Også dyrelivet i parken er spændende. Her lever bl.a. vildsvin, tapir, sortbjørn, panter, leopard, langurer og et stort antal fugle inklusive påfugl, næsehornsfugl og den meget sjældne gurney’s pitta.

Går du på de normale stier, skal du højst regne med at høre dyrene, men ikke se dem. En af parkens største attraktioner er det smukke Huai To-vandfald, der er i hele 11 niveauer.

Fra parkhovedkvarteret er der ca. 500 meter til vandfaldet. Det er fint skiltet, og det første lange stykke er nemt at gå, men når du har passeret broen over den lille bæk begynder det straks at blive sværere. I hvert fald bliver terrænet temmelig ujævnt og sine steder glat, men her og der har du en flot udsig til flere af vandfaldets niveauer.

I nationalparken findes adskillige andre vandfald, bl.a. Klang Haeng og Huai Sa, der ligger tæt på Huai To og kun 300 meter fra parkhovedkvarteret.

En af de gode ting ved Khao Phanom Bencha Nationalpark er at den underligt nok er meget lidt besøgt. Vi mødte blot fire andre turister. Det giver mulighed for store naturoplevelser – prøv blot at gå ad nogle af parkens stier, hvor du vil se smukke kæmpesommerfugle, gigantiske palmer og imponerende edderkoppespind.

Forvent ikke at stierne er gået til – træstammer skal forceres og mange steder må du kravle næsten lodret op ad skråningerne, men det er det hele værd og lige præcis det, der gør parken så spændende.

Der er mulighed for at campere eller leje telt eller bungalow. Du kan forhøre dig i parkinformationen om trek af flere dages varighed.

Et besøg i Khao Khanom Bencha Nationalpark kan fint kombineres med grotten Tham Pheung, der ligger et par km fra parkhovedkvarteret. Her kan du opleve stalaktitter og stalagmitter.

Huai To-vandfaldet i Khao Phanom Bencha Nationalpark

Phi Phi Øerne

En af de mest populære udflugter fra Krabi er til Phi Phi-øerne mod syd. Der er i alt fire øer, men som regel omtaler man kun de to største Phi Phi Don og Phi Phi Ley.

Øerne har til dels samme dramatiske natur som Phang Nga-bugten med stejle og ufremkommelige limstensbjerge, der rejser sig op af havet. Men øerne har også lækre paradisstrande med krystalklart vand og vajende palmer.

Phi Phi Don er beboet af havsigøjnere, men i dag fylder turismen det meste. Den bilfri hovedby Tonsai er overendt og fuldt udbygget som enhvert andet turistområde med et pænt udvalg af barer, minimarkeder, hoteller og restauranter.

Tonsai ligger på en smal tange med strand på begge sider – bedst er Ao Lo Dalam Beach, men rundt om øen ligger bedre strande. Det er her du skal bo, hvis du vil have en snert af det paradis som øens første turister oplevede. Tonsai er populær blandt de unge og kan være en larmende affære.

Long Beach på Phi Phi-øerne

Mod syd ligger ubeboede Phi Phi Ley, der er et populært udflugtsmål pga. den guddommeligt smukke strand Maya Bay. Stranden ligger i en næsten skjult bugt, og det var her filmen The Beach med Leonardo de Caprio blev indspillet.

Langt de fleste besøger Phi Phi på en endagstur fra Phuket eller Krabi, men jeg kan absolut anbefale at tage et par overnatninger. Du kan booke hotel her.

For at komme til Phi Phi tager du færgen Ao Nang Princess for enden af Hat Nopparat Thara-stranden eller fra molen i Krabi By. Overfartstiden er 90 min. og prisen ca. 600 baht.

Vil du bare opleve øerne på en endagsudflugt, kan du henvende dig i nærmeste tourbureau, der alle sælger ture til Phi Phi. Du kan læse mere om Phi Phi-øerne i min guide her.

Koh Tapoo – kaldet Neglen

Phang Nga Bugten og James Bond Island

Den smukke Phang Nga-bugt ligger lige vest for Krabi. Langt de fleste turister, der besøger bugten tager på en såkaldt “James Bond Island Tour” som alle tourbureauer i Krabi og omegn tilbyder i forskellige variationer. I bugten ligger nemlig den bemærkelsesværdige Koh Khao Ping Gun, der blev brugt i filmen Manden med Den Gyldne Pistol.

Phang Nga-bugten er i sig selv en attraktion. Naturen er vidunderlig smuk og landskabet ændrer konstant karakter i takt med tidevandet. Her er smukke skovklædte limstensbjerge med tunneler, kanaler og gemte bugter.

Også dyrelivet er i en klasse for sig. I bugten lever havslanger og flere forskellige varaner, deriblandt den store vandvaran, der kan blive to meter lang. De mange fuglearter tæller bl.a. havørnen og næsehornsfuglen, men du kan også spotte langurer samt gibbon- og makakaber.

På en klassisk tur til Phang Nga-bugten besøger man som regel også den lille muslimske pæleby Koh Panyi, hvor de store turgrupper bliver bespist i en af restauranterne. Sørg for at spise maden hurtigt, spring souvenirsælgerne over og gå på opdagelse i “byens” små gange.

Som nævnt kan du købe en udflugt til Phang Nga-bugten hos tourbureauerne i Krabi. På endagsturene vil du kun se en lille del af området, men bugten har rigtig meget at byde på. Det kan du læse meget mere om i indlægget På opdagelse i Phang Nga-bugten.

Koh Panyi

Dykning og Snorkling

Krabi er et fremragende udgangspunkt, når det gælder dykning og snorkling. Dykkerudflugter af én eller flere dages varighed kan arrangeres af dykkerbutikker/centre i turistområderne.

Øhavet syd for Krabi har mange berømte dykkerområder – f.eks. Hin Musang (Shark Point), hvor der skulle være rigtig gode muligheder for at se zebrahajer. Anemone Reef ligger i nærheden og sydøst herfor kan du vragdykke på skibet King Cruiser, der for mange år siden sejlede ind i nogle klipper på vej fra Phuket til Phi Phi-øerne.

Netop Phi Phi-øerne er meget populære og berømt for sit undervandsliv. Den fantastisk smukke Maya Bay er nu lukket af for dykkere, men længere mod syd kan du besøge Koh Bida Nok og Hin Bida (Phi Phi Shark Point).

På Phi Phi Don, den største af Phi Phi øerne, skal først og fremmest nævnes stranden Hat Yao, der er et helt unikt sted for snorklere. Her er der mulighed for at gå ud fra stranden og se hajer – her den sorttippede revhaj, der kan blive næsten to meter lang.

Jeg sprang i fra båden, men så desværre ingen hajer! Dykke- og snorkelstederne ved Phi Phi-øerne er meget populære, så pas på ikke at blive sejlet ned af dykker- eller speedbåde. Nordvest for Phi Phi, ikke langt fra Phuket, ligger den meget populære Khai Nok.

Her er ikke noget at komme efter for dykkere, men mange snorklere tager en halv- eller heldagsudflugt hertil fra Phuket. Khai Nok er stærkt overrendt og Phuket- og Krabibaserede tourselskaber har lagt beslag på store dele af den lille ø – især på vestsiden.

Sjovt nok er der langt bedre snorkling på østsiden i det store afmærkede område. Her er flotte koraller, zanklider, trompetfisk, kravefanefisk, papegøjefisk osv. Khai Nok har masser af solstole og boder med forfriskninger. Et par hundrede meter fra Khai Nok ligger den mindre Khai Nok Nui, hvor der kan snorkles fra båden.

Har du flere dage til rådighed er der også mulighed for liveaboards, hvor du bor på dykkerbåden. Der er rigtig mange dykkercentre i Krabi, og det kan være en god idé at tjekke pris, kvalitet, forsikringer, antal dyk og hensyntagen til miljøet, når du skal vælge.

Skal du tage certifikat, kan du finde instruktører på mange sprog – af og til også på dansk. Er du snorkler uden udstyr, kan det ofte lånes af selskabet, hvis du tager en guidet udflugt. Husk at tage hensyn til det skrøbelige havmiljø – rør eller stå ikke på korallerne og lad konkylier og muslinger ligge.

Speedbåde ved Koh Khai Nok

Khao Sok Nationalpark

Denne smukke nationalpark ligger på fastlandet ca. 150 km nord for Krabi By. Khao Sok, der regnes for en af verdens ældste regnskove, dækker et areal på 738 km². Fra Krabi er det muligt at tage på en lang, men god dagsudflugt til parken for at sejle på floderne i kano eller gummibåd.

Området som endagsturisterne besøger ligger i parkens udkant, og du skal ikke forvente at se det store udvalg af dyr som Khao Sok faktisk byder på. På en tur ned ad floderne møder du ofte slanger, frøer, aber, edderkopper og sandsynligvis også et par af parkens i alt 188 fuglearter.

Jeg kan kun anbefale at tage nogle overnatninger i den smukke nationalpark, der også byder på vandfald, 1000 meter høje bjerge beklædt med skov og dybe næsten ufremkommelige dale. Et af de smukkeste område er omkring Chiaw Lan-søen, hvor der findes et rigt dyreliv og regnskov så langt øjet rækker.

I alle feriebyer kan du booke en tur til Khao Sok Nationalpark af en eller flere dages varighed, hvor du bliver hentet på dit hotel og sat af samme sted når turen er slut. Du kan også selv tage op til nationalparkens hovedkvarter for at finde overnatning – enten i parkens egen hytter eller i guesthouses, der ligger langs hovedvej 121.

Vil du prøve at bo lidt anderledes når du besøger Khao Sok, så book overnatning på et tree top resort, f.eks. Our Jungle Camp, hvor du bor i skønne hytter i trætoppene. Se også Elephant Hill’s to camps, hvoraf det ene ligger på flåder i søen. Du kan læse meget mere om parken i indlægget Besøg i Khao Sok Nationalpark.

Ned ad Sok-floden i Khao Sok Nationalpark

Vejret i Krabi og bedste rejsetidspunkt

Krabi er bedst at besøge fra november til april med januar og februar som absolut højsæson. I sommerperioden regner det en del – typisk som kraftige eftermiddagsbyger, mens nedbøren kan være mere vedvarende i september og oktober.

Temperaturen i højsæsonen ligger på 30°-32° C, men omkring april/maj, lige inden regntiden, kan temperaturen nemt snige sig op på 35° C. Dertil kommer, at det er meget fugtigt i Thailand. Vejret i Thailand lige nu.

Værd at vide og gode rejseråd

EL

I Thailand bruger man langt overvejende samme stik som i Danmark – der er dog undtagelser – nogle steder benytter type A-stik (120 V) på toilettet.

Penge

Den thailandske møntfod hedder baht. Dem kan du hæve i kontantautomater, der findes i stort antal overalt i Thailand. Skal du på trekking eller til afsidesliggende områder – f.eks. til nogle af de mindre øer, er det en god idé at medbringe godt med kontanter.

Kontantautomaterne i Thailand har også engelsk menu og er nemme at bruge. Der er som nævnt rigtig mange af dem, men har du alligevel svært ved at finde en, så kig efter den nærmeste 7eleven, der ofte har en automat tilknyttet.

Visakort er udbredt i Thailand og mange steder kan du bruge Mastercard. Skal du handle på markederne eller spise i gadekøkkenerne er kontanter dog nødvendige.

Wifi

Ethvert hotel eller guesthouse med respekt for sig selv tilbyder gratis wifi til deres gæster. Nåh ja, pudsigt nok opkræver flere luksushoteller stadig uhyrlige beløb for netforbindelse – bor du sådan et sted, kan du finde gratis wifi i bl.a. shoppingcentre og på mange cafeer.

En anden og populær mulighed er at købe et simkort med data ved ankomst til Thailand. Det er rigtig billigt.

Forsikring og sundhed

Husk at tegne en rejseforsikring (måske har du allerede en i din indbo-forsikring) – hospitalsindlæggelse og et besøg ved lægen kan være dyrt. Tjek også om du skal have vaccinationer inden du rejser. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Øvrigt

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning til Thailand inden du tager af afsted. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en Rejseklar, hvor du kan få tips og gode råd til rejsen. Du kan også skrive dig på Danskerlisten.

Kort over Krabi

24 Kommentarer

 1. Vi er en familie der tager til Krabi til februar. Kender du nogen steder med store værelser som er familieegnede? På forhånd tak for hjælpen.

 2. Hej Carsten,
  Fantastisk vel beskrivende guide du leverer 🙂 Vi har kun besøgt en enkelt Ø i Thailand i forbindelse med en rejse til Maylasia – Koh Lipe… Det var en fantastisk oplevende – og den fremstod ikke overrendt af turister. Nu har vi så 18 dage i Thailand med ankomst i Bangkok – og de 5 sidste dage planlagt i Au nang sammen med venner. Vi overvejer at flyve direkte til Krabi efter ankomst i Bangkok, tage 2 dage i Krabi by, 2 dage på Phi phi, 5 dage på Koh Lanta og 4 dage i Trang provinsen.
  Hvis vi gerne vil opleve noget i nærheden af Koh Lipe – er vi så helt på afveje? Skulle vi vælge en af de mindre uberørte ø’er??? Springe noget over?
  På forhånd tak….
  Mvh Mia

  • Hej Mia. Tak for de pæne ord. Både Ao Nang og Phi Phi er MEGET travle og ret turistede. Førstnævnte primært med pakketurister, mens Phi Phi stadig er fest og farver – alt for mange mennesker på alt for lidt plads. Hvis I kunne lide Koh Lipe, så tror jeg Koh Lanta er helt fin. Det er en væsentlig større ø, men med en skøn tilbagelænet atmosfære.

   I kunne overveje nogle af øerne i Trang og Satun som du selv nævner. Syd for Koh Lanta ligger Koh Ngai og Koh Muk, der minder lidt om Lipe, men jeg tror I får svært ved at finde der skønne blanding af gode strande og afslappet atmosfære som der er der med egentligt “byliv” på og mellem strandene. Til gengæld er øerne mere rolige – Koh Muk modtager dog en del endagsturister fra Koh Lanta.

   I Satun er der Koh Bulon Leh – det er basic, men smukt. Prøv at google nogle af øerne for at se, hvad der passer jer bedst.

   Mange hilsner fra Carsten og god rejse

 3. Hej Carsten
  Vi rejser til Thailand i januar og skal mødes med noget familie på Langkawi. Ved du hvordan mulighederne er for at sejle fra Krabi til Langkawi.

  • Hej Gitte. I kan købe en billet i Krabi By, der inkluderer transport til Satun (i minivan) – den sydlige provins i Thailand, hvorfra I tager båden til Langkawi (ca. 1 time). Det er et dagsprojekt, der starter ca. 6.30 om morgenen.

   Mange hilsner fra Carsten

  • Hej Casper. April kan byde på lidt af hvert, men de gange jeg har været i det sydlige Thailand i april har vejret været godt med masser af sol. Det er jo lige overgangen til regnperioden, så en byge eller to må forventes. Jeg kender ikke hotellet, men tjek det ud på f.eks. Tripadvisor -hvad siger de, der har boer der? Mht. priser på mad kan I sende hotellet en mail, jeg er sikker på, at de svarer. Umiddelbart ser det jo godt ud hotellet og jeg kan se, at det ligger lige mellem Ao Nang og Nopparat Thara – helt perfekt. Ha’ en rigtig god rejse. 🙂

 4. Hej Carsten
  Vi har med stor interesse læst din rejseguide omhandlende Krabi 🙂
  Vi har kig på et hotel ved nopparat thara gennem TUI, Duang Jai Hotel. Du skriver, at en del restauranter ikke serverer alkohol – drejer det sig om størstedelen? Du skriver desuden, at det er overraskende dyrt at spise ude i det område. Er der stadig stor forskel ift. fx Khao Lak og Phuket? Min veninde, som jeg skal rejse med, har tidligere været i Khao Lak, og vil derfor høre dig ad, hvordan Nopparat Thara er ift. Khao Lak?
  Det var en del – på forhånd tak 🙂

  Mvh Camilla

  • Hej Camilla. Jeg vil tro at det ca. er halvdelen af restauranterne, der ikke sælger alkohol. Når jeg skriver overraskende dyrt, så er det på Phuket-niveau. Det er mere en sammenligning med f.eks. Bangkok og Nordthailand. Ao Nang er temmelig turistet og priserne får generelt lige et nyk eller to op ad.

   Sandet er lidt grovere ved Nopparat Thara i forhold til Khao Lak, men den største forskel er tidevandet. I Nopparat Thara er der markante tidevandsforskelle i forhold til Khao Lak.

   Jeg har selv været forbi Duang Jai – et lille hyggeligt hotel i gåafstand af både Nopparat Thara og Ao Nang.

   Ha’ en rigtig dejlig rejse. De bedste hilsner fra Carsten

 5. hej Carsten.
  du har helt sikkkert gjort os MEGET klogere på Krabi efter at have læst din information.
  ved du hvorledes det er muligt først at bestille hotel/lign. når man er dernede eller skal det gøres hjemmefra. alt dette siger jeg i forhold til at vi ikke vil låse os for meget hvis der nu skulle dukke noget op( andre øer mv.)

  på forhånd tak
  mvh louisa og daniel

  • Hej Louisa og Daniel.

   Det kommer lidt an på, hvornår I skal afsted og hvilke krav I har til indkvartering. Skal det bare være et sted at sove, vil I helt sikkert kunne finde noget, når I er dernede – også i højsæsonen. Stiller I specielle krav, så kan det være en god idé at gøre det hjemmefra – i hvert fald i perioden november/december til marts. Men det lyder som om, at I gerne vil rejse rundt og ikke er bundet af en rejseplan og der tror jeg sagtens I bare kan finde noget dernede.

   I kan selvfølgelig også lige lave lidt research undervejs. Er I f.eks. i Krabi By kan I jo lige tjekke om der er ledige steder på f.eks. Railay-halvøen inden I tager båden derud. Det samme med Phi Phi, der jo er rigtig populær blandt unge i højsæsonen.

   I er altid velkomne til at skrive igen, hvis der er noget. Ha’ en rigtig god rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 6. Hej
  Vi tænker at tage til Ao Nang område i marts og vil gerne videre til koh jum i nogle dage inden vi tager til Bangkok, jeg syntes at det er lidt svært at se hvordan man nemmest kommer til koh jum, lige nu kikker vi på banyan bay villas, og vi skal også retur til krabi lufthavn for at flyve til Bangkok lufthavn.
  Har du nogen anbefalinger til hvordan vi kommer til/fra ko jum ??
  Pft
  Hanne & Pee

  • Hej Hanne. Undskyld mit sene svar, jeg er lige nu i Thailand og har faktisk forladt Koh Jum for to dage siden. Det nemmeste er at booke hotel på forhånd. Hotellet kan derefter arrangere afhentning i Krabi lufthavn eller på jeres hotel i Ao Nang. Her bliver I kørt til Laem Kruat – en ganske lille havneby, hvor I tager den offentlige båd til Koh Jum, hvor jeres hotel samler jer op. I kan selvfølgelig også selv tage til Laem Kruat og snuppe båden over. Ligger jeres hotel ud til stranden vil de sandsynligvis også tilbyde at I kan sejle direkte fra Laem Kruat til hotellet i privat båd. Det er dog noget dyrere. Det er supernemt – bådejerne i Laem Kruat er meget hjælpsomme.

   Et alternativ til ovenstående er at I tager færgen fra Krabi til Koh Lanta. Den stopper undervejs ud for Koh Jums kyst, hvor I kan blive samlet op af en longtailbåd, der sejler jer til hotellet. Det kan dog være lidt besværligt at komme fra den ene båd til den anden.

   Transporten med privat bil fra Ao Nang til Laem Kruat, offentlig båd til Koh Jum og afhentning af jeres hotel vil koste omkring 2000 baht for to personer.

   Når I skal retur kan hotellet arrangere det hele for jer: køre jer til havnen, hvor I tager båden til fastlandet, hvor der holder en bil klar til jer. Det er meget nemt og hotellerne er vant til at arrangere transport for deres gæster.

   Mange hilsner og god rejse, Carsten

 7. Hej Carsten
  Vi er en familie med 2 børn i alderen 5 og 10.
  Vi har været i Thailand flere gange dog kun en enkelt gang i Ao nang med et par overnatninger inden turen gik til PhiPhi.
  Nu skal vi afsted til marts og vi vil gerne opleve noget andet end turister😊
  Vil man kunne bruge 14 dage på Koh Lanta med børn ?
  Eller hvad kan du anbefale?

  • Hej Kristine. 14 dage er måske lige i overkanten, men måske I kunne vælge forskellige steder på Koh Lanta – bare for afvekslingens skyld. En mulighed er også at kombinere Koh Lanta med f.eks. Koh Ngai og/eller Koh Muk. Det er selvfølgelig mest strand det handler om her, så I kunne også snuppe nogle dage i Khao Sok Nationalpark, hvor I kan bo i tree top hytter. Khao Sok kan sagtens kombineres med Koh Lanta.

   Du er velkommen til at skrive til mig på info@thailandrundt.dk, hvis I skal have hjælp til jeres rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

 8. Hej Carsten
  Super fin side med ærlighed om de forskellige steder. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad du kan anbefale.
  Jeg gider ikke at bo inde i centrum af større byer. Så det må godt være en mindre by hvor der stadigvæk er lidt butikker og noget at se på. Og så tæt på en større by. Og så må det gerne være en by der har en fantastisk strande og gode muligheder for, at kan rejse ud til nogen eksotiske øer. Jeg var i december i Hua hin, og der manglede jeg at noget eksotisk.
  Jeg havde selv tænkt Phuket men eftersom petong virker som den store by man “bruger” meget fra ferie byerne har jeg mistet lidt intresseren i forhold til det lyder som om der er meget prostiation.
  Har du nogen ide, må også gerne være et helt andwt sted end Phuket.

  • Hej Louise. Nej, der er ikke meget eksotisk over Hua Hin 😬 Nå, men jeg kan ikke umideelbart komme i tanke om et sted, der opfylder dine krav. Måske Krabi By. Her er dog ikke strand, men det er muligt ar sejle ud til øerne. Koh Chang kunne også være en mulighed. Her er byen dog ikke specielt stor og der er ikke en større by i nærheden, men f.eks. White Sand Beach har lidt at kigge på, en god strand og det er muligt at sejle ud til øerne. Du kunne også vælge er mindre sted på Phuket og så tage ind til turistbyerne, når der skal ske noget

   Mange hilsner fra Carsten

 9. Hej Carsten,

  Super spænende indlæg 🙂 Jeg skal helt klart læse flere af dine indlæg.
  Vi overvejer at tage til Krabi i marts 2020, så der er er længe til.
  Vi vil meget gerne have en base i hele perioden (10-12 dage, vi tager også nogle dage i Bangkok),
  men hvilket sted/by ville du anbefale?
  Jeg havde overvejet Ao Nang, indtil jeg læste dit indlæg, men det virker måske for turistet og dyrt.
  Det vigtigeste er bare et pænt og rent hotel med pool, hvor transportmulighederne og udflugterne er nemt tilgengængelig.

  Hilsen Charlotte

  • Hej Charlotte. Jo, Ao Nang er dyr (hotellerne) i forhold til de fleste andre steder i Thailand, men ikke så dyrt, at det skal afholde nogen fra ikke at vælge byen. Til gengæld er der rigtig mange turister i Ao Nang. Er I ligeglade med byliv og de muligheder der er (barer, shopping og restauranter) kan I vælge en af Krabis andre strande – f.eks. Tubkaeak eller Klong Mueang, der er væsentlig roligere. Ved begge strande er der et begrænset udvalg af hoteller og restauranter. De fleste overnatningssteder vil uden tvivl kunne hjælpe jer med transport og udflugter.

   Mange hilsner fra Carsten

 10. Tak for en meget inspirerende guide. Min mand og jeg overvejer en tur til Railay Beach til februar. Vi er vilde med smuk natur, gode strande og gode muligheder for ture, men vi vil jo også rigtig gerne, at der er lidt liv om aftenen og gode restauranter at vælge imellem som på Phi Phi, hvor vi har været. Der ser ud som om, der er meget stille og få restauranter på Railay. Er det mon muligt at tage med båd frem og tilbage til Ao Nang om aftenen, så man kan benytte sig af det større udbud af restauranter der?

  Bedste hilsner
  Margit

  • Hej Margit. Ja, det kan man godt. De regulære både, der først sejler når der er 8-10 personer ombord, stopper dog med at sejle omkring kl. 18.30. Man kan så leje sin egen båd om aftenen (til kl. ca. 23) for ca. 800 baht.

   Det er rigtigt, at der ikke er det helt store udvalg af restauranter ved Railay, men tager vi hotellerne med, så skal der nok være 30-40 spisesteder på halvøen. Der er således lidt at vælge mellem, men ikke det store alsidige udvalg.

   Mange hilsner og god rejse fra Carsten

 11. Wow! Sikke en fantastisk side! Læser og læser 🤩 Men hver gang jeg tror jeg har fundet et område, så er der lige et ‘men’…… Har været i Bangkok, Hua Hin, PhiPhi, Phuket (Karon) – og nu havde jeg egentlig tænkt på en tur til krabi, fordi why not… 🙂 MEN… synes ikke strandene får de gode anmeldelser… og vi var uheldige på Phuket med kæmpe bølger, så ingen strandture! OG det samme gjorde sig gældende ved Hua Hin – det er kun Phi Phi vi kunne hoppe i bølgen, så jeg har ikke de gode stranderfaringerne om Thailand! 😀 Kan du hjælpe?? Det må bare helst ikke være for øde et område – der skal være mulighed for nogle oplevelser! 🙂 På forhånd tak
  Hilsen Maybritt

  • Hej Maybritt. Tak for de pæne ord. Provinsen Krabi dækker over et stort område på fastlandet og en række øer mod syd og vest. På fastlandet ved Ao Nang, som er det største turistområde, er strandene ikke specielt gode. Det er de til gengæld på øerne, hvor Phi Phi er en af dem.

   Længere mod syd ligger Koh Lanta, der også har glimrende strande, men paradiset finder I på f.eks. Koh Ngai, Koh Kradan og Koh Lipe. De to førstenævnte øer er meget rolige og her sker der ikke så meget – på Koh Lipe er der langt mere liv, men ikke nogen seværdigheder af betydning. En tur ud i øhavet er dog altid en oplevelse.

   Strandenes udseende og kvalitet afhænger meget af hvornår I rejser. Ovenstående og f.eks. Koh Chang og Koh Kood skal besøges i vintermånederne, mens I også finder lækre strande om sommeren på Koh Samui, Koh Tao og Koh Phangan. I hvert fald førstnævnte ø er et sted med oplevelser og aktiviteter.

   I kunne tage et øhop – besøge flere øer, hvoraf nogle er rolige og andre har mulighed for oplevelser og udflugter.

   Det var lidt forslag herfra som jeg håber, du kan bruge.

   Mange hilsner fra Carsten

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her