Hjem Thailand Aktiviteter i Krabi – 13 ting du kan se, gøre og opleve

Aktiviteter i Krabi – 13 ting du kan se, gøre og opleve

Inspiration til din rejse til Krabi

Som et af Thailands mest populære rejsemål er der en lang række gode aktiviteter i Krabi. Området er kendt for sine lækre strande, men Krabi er alsidig og byder på mange andre gode oplevelser til lands og til vands. Det kan du læse mere om i dette indlæg.

Aktiviteterne herunder er selvfølgelig ikke en udtømmende liste, men blot ment som inspiration. Du kan læse mere om de største seværdigheder og om Krabi generelt i min Krabi Guide.

1 Spis streetfood på markedet i Krabi By

Har du base i Ao Nang kan det være svært at finde street food. Du kan med fordel tage til mere autentiske Krabi By, hvor aftenmarkedet bl.a. byder på lækker mad og skønne dufte. Et hektisk sted, hvor du også kan opleve de lokale på slap line.

Markedet åbner kl. 17.00 og finder sted på pladsen bag varehuset Vogue. Der er som regel også et mindre madmarked lige nord for havnebygningen. Fra både Ao Nang og Nopparat Thara kan du nemt tage en songtaew til Krabi By.

Der er masser af god mad på markedet i Krabi By

2 Tag op til toppen af Tiger Mountain

En af Krabis største seværdigheder er Tigergrottetemplet (Wat Than Seua), der har flere oplevelser. En af dem er at gå op til toppen af Tiger Mountain. Det er en temmelig hård tur i varmen – hele 1240 trin skal forceres, før du står på toppen. Her kan du bl.a. se helligdomme og buddhastatuer, men selvfølgelig har du også en fantastisk udsigt.

Området omkring Wat Than Seua bestod oprindelig af et tempel beliggende i en grotte – det er der stadig – men der er nu også opført et nyere tempel i kinesisk stil. Vil du gå op til toppen af Tiger Mountain, så husk masser af vand og eventuelt en hat til hovedet.

Buddhastatuer på toppen af Tiger Mountain

3 Snup en kold øl på The Last Bar i Ao Nang

Sidste stop på den smalle promenade i Ao Nang er The Last Bar – et navn, der passer fint til stedet. Her kan du også spise, men jeg anbefaler at du bare snupper en kold øl sen eftermiddag, hvor der som regel er masser af liv.

Det er der også om aftenen, hvor der er musik og underholdning i form af ildshows og thaiboksning. The Last Bar er også et godt sted at se solnedgangen.

aktiviteter i krabi
Hygge på stranden i Ao Nang

4 Kom væk fra de gængse turistruter på Koh Klang

Blot en kort sejtur fra havnen i Krabi By, kan du gå i land på Koh Klang, der er en helt anden verden end badebyerne. På Koh Klang har man i årevis levet af fiskeri og dyrkning af den særlige ristype sangyod.

Du kan gå rundt i det lille fiskersamfund eller leje en cykel, hvis du vil udforske mere af Koh Klang. Det er en fredfyldt ø uden biler. Der er flere gode fiskerestauranter, men du har også mulighed for at overnatte på f.eks. Kidthung Cottage eller Islandia Hideaway Resort. Læs mere i indlægget Koh Klang – den anden side af Krabi.

Koh Klang er en autentisk oplevelse

5 Gå ud til den lille ø Koh Khao Sam Nuai

For enden af Nopparat Thara Beach mod vest kan du ved lavvande gå via en tange ud til den ganske lille ø Koh Khao Sam Nuai. Den er øde med klipper og tæt vegetation, men der er også en mindre strand.

Inden du tager af sted på turen, er det en god idé at tjekke tidevandsforholdene, så du også kan komme sikkert tilbage til fastlandet. Det bliver dog aldrig rigtig dybt på tangen, men better safe than sorry som man siger.

aktiviteter i krabi
På vej ud til den lille ø Koh Khao Sam Nuai

6 Lær at lave thailandsk mad på en kokkeskole

Som jeg har skrevet en gang eller to før her på siden, så har jeg efterhånden prøvet en hel del madlavningskurser i primært Asien. Det er altid lærerigt og supersjovt. Udover den gode mad, så er det også et godt sted at møde andre rejsende.

Madlavningskurserne fås typisk som hel- og halvdagskurser. På heldagskurserne kan en tur på markedet for at købe ind være inkluderet. Som regel får du opskrifterne med hjem, så du kan trylle i dit eget køkken. Se mere på f.eks. Thai Charm Cooking School.

En kokkeskole er altid en sjov oplevelse

7 Hop på en longtailbåd ud i øhavet

Det her er en af de aktiviteter i Krabi, du SKAL prøve. Book din egen longtailbåd med kaptajn og sejl ud i øhavet til paradisøer med de lækreste strande. Måske har du selv en idé om hvilke øer du vil besøge, men ellers vil kaptajnen hellere end gerne give dig gode råd.

Det er nemt at booke sin helt egen tur i øhavet. I begge ender af Ao Nangs strandvej er der et skur, hvor du kan booke din tur. Det kan du også fra den østlige ende af Nopparat Thara Beach.

Du har også mulighed for at tage med på en gruppetur, men som altid råder jeg til at udforske øhavet i eget tempo. Det kan godt være det er lidt dyrere, men oplevelsen er bare så meget bedre.

Der er mange skønne øer du kan besøge med longtailbåd

8 Shop på natmarkedet i Nopparat Thara

Langs strandvejen i Nopparat Thara kan du shoppe på natmarkedet, der åbner kl. 16.00. Af en eller anden grund hedder markedet Ao Nang Landmark Night Market, men det ligger ved Nopparat Thara.

Markedet er primært henvendt til turister med adskillige boder, der sælger alt fra sko, souvenirs og t-shirts til designerting og lokalt kunsthåndværk. Det er også madboder og forskellig underholdning. Går du langs strandvejen i Nopparat Thara, så kan du ikke undgå at se markedet.

Så er der åbent på markedet i Nopparat Thara

9 Bestig vandfaldet i Khao Khanom Bencha Nationalpark

Den flotte Khao Khanom Bench Nationalpark ligger blot 30 km fra turistområderne i Ao Nang og Nopparat Thara. Alligevel er der kun få besøgende – i hvert fald de gange jeg har været forbi.

Nationalparken byder på flere flotte naturoplevelser. Du kan f.eks. opleve såkaldt tågeskov og se kæmpesommerfugle, men der er også en række vandfald, hvor dagsturister typisk går fra indgangen til Huai To. Der er ikke tale om en egentlig sti, men om svært terræn med højdeforskelle, hvor du skal forcere væltede træer.

Vel fremme ved vandfaldets fod kan du begynde opstigningen til toppen. Det er en hård tur – især i den våde periode, men det er til gengæld også på dette tidspunkt, vandfaldet er smukkest.

Vandfaldet er i flere niveauer

10 Tag stien fra Ao Nang til Pai Plong Beach (Monkey Trail)

For enden af Ao Nangs strand mod øst kan du tage stien til næste bugt. Der er tale om en smal træbro og en hel del trapper, der bringer dig op til det høje klippefremspring, hvorfra du har en forrygende udsigt over Pai Plong Beach og det store Centara Grand Beach Resort & Villas, der er eneste hotel her.

Det er tilladt at opholde sig på stranden foran hotellet, men du skal skrives på listen hos medarbejderen, som står for enden af trappen.

Stien mellem de to strande kaldes også for Monkey Trail, og det er der en grund til. Ofte vil du på Ao Nang-siden se en hær af makakaber, der kan være ret påtrængende. Hold på hat og briller og prøv at ignorere dem.

aktiviteter i krabi
Udsigt fra toppen af Monkey Trail over øhavet ved Pai Plong Beach

11 Prøv et klatrekursus

Krabi et med rette berømt for de gode muligheder for klatring. Det foregår typisk op af de imponerende klipper, hvor især Railay-halvøen er populær. Naturen er enestående, udsigterne helt fantastiske og udfordringerne meget forskelligartede.

Både på Railay-halvøen og andre steder i Krabi kan du booke kurser af forskellig varighed og sværhedsgrad. Sikkerheden er selvfølgelig det vigtigste, og her er det om at vælge et firma med topanmeldelser. F.eks. Real Rocks Climbing, der har været mange år i branchen.

aktiviteter i krabi
Klatring er populært i Krabi

12 Besøg smukke Koh Hong

De fleste bådture til Krabis paradisøer går mod syd, men du kan også besøge Koh Hong, der ligger i Phang Nga-bugten vest for fastlandet. Her finder du en smuk ø med to pragtfulde halvmåneformede strande. En bådtur inkluderer som regel også lagunen bagved og et besøg på lille Koh Lading.

Igen anbefaler jeg at du vælger en tur med din egen longtailbåd. Jo, det går langsommere, men det er federe at gå alene i land på øerne i forhold til i en gruppe på 50-60 mennesker. Du kommer dog til at dele både Koh Hong og Koh Lading med andre turister, men der er mulighed for at besøge andre øer på turen.

En af de dejlige strande på Koh Klang

13 Sejl i kajak gennem Krabis smukke landskaber

En god måde at opleve Krabis smukke landskaber er på en kajaktur. Der er flere populære områder som f.eks. ved Ao Thalane og Bor Thor på fastlandet, men du kan også sejle kajak i Phang Nga-bugten.

Igen er det bare om at tjekke det store udvalg hos tourbureauerne. Udflugterne fås som hel- og halvdagsudflugter og kan f.eks. byde på huler, mangrove, grotter, landsbyer og små fiskersamfund.

Husk også at holde øje med med dyrelivet. Du kan spotte flotte fugle, men måske vil du også se aber og lidt mere sjældent krokodiller. En kajaktur er en rigtig god måde at komme væk fra de gængse turistruter for at se en lidt anden side af Krabi.

En kajaktur er en god måde at opleve Krabi

Nyttige links til din rejse til Krabi

Transport

Se mere i min Krabi rejseguide om transport til Krabi og hvordan du kommer rundt. På min side thailandrundt.dk kan du få et tilbud på transport fra et dansk rejsebureau – se mere her.

Overnatning

Book hotel, guesthouse eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har langt det største udvalg og som regel også de laveste priser.

Er du på lavbudget anbefaler jeg, at du ser nærmere på Aonang Inn eller Glur Hostel (der også har almindelige værelser).

Du får lidt flere faciliteter på Andaman Breeze Resort, der er et rigtig godt mellemklassehotel, mens Ban Sainai Resort er til dig, som godt kan lide det mere luksuriøst.

Børnefamilier kan tjekke Centara Ao Nang Beach Resort, der har mange faciliteter og aktiviteter.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Thailand – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr. Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Thailand – se aktuelle anbefalinger her.

Kort over Krabi

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her