Hjem Gode rejseråd Backpacking i Thailand og Sydøstasien (også til flashpackere)

Backpacking i Thailand og Sydøstasien (også til flashpackere)

Få tips og gode råd, hvis du skal rejse rundt i Sydøstasien

At rejse rundt på egen hånd i Thailand og det øvrige Asien er en stor oplevelse, der giver minder for livet. Generelt er det utrolig nemt at rejse rundt i denne del af verden, og du finder hurtigt ud af, at mange af dine bekymringer hjemmefra bliver gjort til skamme.

Befolkningen er meget venlige og hjælpsomme, men som alle andre steder er det en god idé at bruge sin sunde fornuft, og med den kommer du langt!

Når man taler om Thailand og backpacking, så må man også nævne Khao San Road i Bangkok. Gaden er de rygsækrejsendes centrum i Asien, og her møder du mange andre backpackere, der ligesom dig er ude efter gode og spændende oplevelser. Her er fest og farver og et utroligt udbud af tourbureauer og guesthouses.

De senere år har Khao San-området gennemgået en udvikling og er i dag ikke kun for backpackere. Alle slags mennesker bor i gaderne, og det er et sted, som vi vender tilbage til gang på gang.

Tip: Asien er enormt, og det kan være svært at vælge, hvilke steder der er værd at besøge. Du kan selvfølgelig få masser af inspiration i de mange indlæg her på siden, men du kan også læse om mine favoritsteder i indlægget Rundrejse i Asien – 11 steder du SKAL besøge.

Herunder finder du lidt gode råd, som jeg håber, du kan bruge.

Gili Trawangan i Indonesien er også populær hos backpackerne

Før rejsen

Sæt god tid af til din rejse for du vil helt sikkert komme til at ærgre dig, hvis dit program bliver for sammenpresset. Lav kun en løs rejserute, der hurtigt kan laves om, hvis der pludselig bare er noget du MÅ opleve eller får lyst til at følges med andre rejsende.

Book derfor også kun de første par nætter hjemmefra – det giver større frihed, når du er på stedet. Du kan også prøve at opnå rabat på overnatning ved at booke på internettet. Søg altid flybilletter flere forskellige steder, der kan være mange penge at spare. Se mere om at booke flybilletter her.

Tip: Rejser du rundt i mange måneder, så kan det være en god idé at tilmelde dig et af hotelbookingportalernes bonusprogrammer. Hos f.eks. hotels.com kan du få en gratis overnatning, når du har booket 10 overnatninger. Bruger du et par minutter på at anmelde de hoteller, du har besøgt, så kan du få dobbelt op på bonusovernatninger og/eller 5-10 % rabat på din næste booking. Tilmeld dig her, det er gratis.

Tag kopier af dine rejsedokumenter og efterlad dem hos familien. Det gælder pas, forsikring, billet osv. Husk vaccination og eventuelt malariaforebyggende medicin. Også her er det værd at undersøge de forskellige tilbud, der kan være stor prisforskel.

Det er desuden meget vigtigt at tegne en rejseforsikring, da behandling på hospital i Thailand og det øvrige Sydøstasien koster en formue.

Khao San Road er centrum for backpackere i Asien

Du kan tilbringe 30 dage i Thailand uden visum, og mange benytter sig af at få fornyet deres ophold ved at tage en hurtig smuttur til Laos eller Cambodja, men reglerne bliver jævnligt lavet om, og dem er det værd at sætte sig ind i.

Påtænker du at besøge nogle af Thailands nabolande, kan det være, du skal have visum. Det kan du få lavet hjemmefra, men kan også sagtens gøres på de respektive landes ambassader i Bangkok. Se mere på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Tip: Skriv dig på danskerlisten før og under din rejse. Det kan hjælpe myndighederne til at lokalisere dig ved f.eks. naturkatastrofer. Se mere på Udenrigsministeriets hjemmeside. Du kan også downloade udenrigsministeriets app Rejseklar, der kan være en god hjælp under rejsen. Appen findes både til Apple og Android – se mere her.

Sæt dig ind i landets historie og samfundsforhold, det giver tit en bedre forståelse for mange af de ting, du oplever.

Køb en god guidebog. Den giver dig gode forslag til seværdigheder og anbefalinger til barer, hoteller og restauranter. Nok så vigtigt, så er der ofte gode kort, der viser f.eks. nærmeste hospital eller turistinformation.

Lonely Planet kan altid anbefales, men lad være med kun at støtte dig til den – du risikere at ende samme sted som alle de andre backpackere. Du kan købe rejseguides og kort her.

Opret eventuelt en blog på nettet så familie og venner i Danmark kan følge med på din tur. Her kan wordpress.com være et godt sted at starte, og så er det endda gratis.

Bali er også et fast stop for mange på rejsen rundt i Sydøstasien

Økonomi

Det er umuligt at sige, hvor meget du kommer til at bruge på en rejse rundt i Thailand og Sydøstasien. Der er ikke to mennesker, der rejser ens og ønsker om indkvartering, mad og oplevelser er helt individuelt. Men lad mig alligevel prøve at komme med et bud på det økonomiske.

Indkvartering pr. dag: 40-150 kr. alt efter standard og sæson
Mad pr. dag: 50-70 kr. pr. dag, hvis du kan nøjes med lokal mad
Vand pr. dag: 20-25 kr.

Derudover er der alle de individuelle ting som transport, oplevelser, shopping, fest og farver osv.

Tip: Se mere om at rejse billigt i indlægget 15 måder at spare penge på når du rejser.

Det kan anbefales at have et pænt økonomisk råderum, hvis der nu skulle vise sig en god oplevelse eller der sker uforudsete begivenheder. Tænk også på, at du måske aldrig får muligheden for at rejse rundt på denne måde igen, det ville være ærgerligt at mangle penge til dit livs oplevelse!

Lad af samme årsag være med at falde i den grøft som mange backpackere desværre falder i; at konkurrere om hvem, der kan rejse så billigt som muligt. Selvfølgelig kan du bo på guesthouse med sovesal og fælles bad, spise i gadekøkkenerne osv., men det vil da være synd at gå glip af en fantastisk oplevelse bare for at kunne prale af sit budget.

Du kommer til at møde mange mennesker, når du rejser rundt. De fleste backpackere er meget sociale, og der ryger hurtigt en del penge på øl og drinks eller hvad man nu hygger sig med i festligt lag.

Gode ting at have med

  • Lås til rygsæk
  • Papir/kuglepen
  • Saks
  • Lommekniv
  • Lun trøje (godt mod kølig bjergluft og kraftig aircondition i busser)
  • Lommelygte
  • Mavepiller, f.eks. Imodium
  • Revolyt (Hvis du har haft diaré og mistet mineraler)
  • Smertestillende piller
  • Klorhexidin
  • Plaster
  • Vådservietter
  • Evt. engangskanyler
  • Myggebalsam (fås bedre i landet, Autan er virkningsløst i Thailand)
Solnedgang ved Railay-halvøen i Krabi

På rejsen

Hør om andres oplevelser og erfaringer – det giver både inspiration og kan gøre rejsen betydelig nemmere. I backpackernes højborg Khao San Road i Bangkok vrimler det med rejsende, der alle har en historie at fortælle.

Brug altid din sunde fornuft. I Bangkok (og for så vidt også andre steder), kan der være tvivlsomme taxi- og tuk-tuk chauffører, der vil hive dig rundt til forskellige butikker. Vær bestemt og stå fast på, hvor du gerne vil køres hen. Jeg har selv rejst i Asien i snart 20 år og har aldrig været utryg eller oplevet problemer.

Bor du meget billigt, så se altid værelset på hotel/guesthouse inden du binder dig for flere nætter – mange steder lever standarden ikke op til det lovede.

De fleste steder/byer har caféer/barer med gratis wifi, hvor du eventuelt kan booke dit næste hotel/guesthouse. Alternativt er der selvfølgelig internetcaféerne, der bliver stadig færre i takt med at gratis wifi bliver mere og mere udbredt.

Din smartphone kan være en god hjælp på rejsen. Køb evt. et lokalt sim-kort med data så du kan komme i kontakt med dem derhjemme. Husk at slå dataroaming fra hos din teleudbyder i Danmark.

Fordel dine penge så de ikke ligger samlet og sørg så vidt muligt for hele tiden at have små sedler/småpenge på dig.

Efterlad aldrig dine ting uden opsyn og undgå at komme til et nyt sted midt om natten. Natten er til gengæld fin at rejse i – f.eks. på længere togture og i VIP Busser, der ofte er fremme om morgenen, når det er blevet lyst.

De senere år er det blevet utroligt billigt at flyve i Asien. Overvej om det ikke kan betale sig at flyve fra destination til destination i stedet for at tage bus eller tog. Naturligvis kan selve rejsen med offentlig transport være en del af oplevelsen, men vil du gerne hurtigt frem, så tjek flypriserne. Ofte koster det kun få hundrede kroner for en enkeltbillet.

Prøv så vidt muligt at holde dig orienteret om situationen i Thailand og Sydøstasien via TV og internet.

Sundhed

  • Drik rigeligt med vand, omkring tre liter om dagen. Undgå vand fra hanen
  • Husk solcreme med høj faktor. Brug det også i overskyet vejr
  • Pas på mad fra gadekøkkener. Spis, hvor der er mange mennesker og hold dig fra retter med kokosmælk
  • Klip dine negle ned
  • Vask hænder, hvis du har rørt ved dørhåndtag og penge
  • Pas på katte, hunde og aber – de kan bære på sygdomme.

Tip: Læs mere om forsikring og sundhed i indlægget Gode rejseråd.

Hoi An i Vietnam er også et sted som mange backpackere besøger

8 Kommentarer

  1. Kokosmælk er meget sundere end ko-mælk, så det bør du ikke advare om, tværtimod.
    Ellers en super god side.

    • Hej Peter. Det er såmænd ikke kokosmælken i sig selv, der er farlig, men mere den tvivlsomme opbevaring i varmen 😉

  2. Vi planlægger at tage afsted efter nytår. Et halvt år hvor vi skal være i Asien i 3-4 måneder. Er der nogle steder, der er bedre end andre? Vi vil selvfølgelig gerne opleve så meget som muligt, men vil heller ikke rejse for meget rundt. På forhånd tak.

  3. Hvad med Nordthailand. Der skal vi vel forbi på vores rejse som starter i september? Er Chiang Mai nok eller er der andre steder?

    • Hej Mille og Anne. Der er masser af fantastiske steder i Nordthailand. For bare at nævne nogle få steder så er der Pai, Mae Hong Son, Thailands højeste bjerg (Doi Inthanon) og I skal da op til Chiang Rai og måske trekke. Der er utrolig mange muligheder i Nordthailand. Læs mere om Chiang Rai her, Lanjia Lodge og trekking.

      Ha’ en rigtig god rejse

  4. Åh nu kan jeg bare ikke vente med at komme afsted. Det næste halve år skal bare overstås og så er jeg den der er fløjet.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her