Hjem Rejseliv Er du nu ude at rejse igen?

Er du nu ude at rejse igen?

Der går som regel kun få minutter, før jeg modtager ovenstående kommentar på min Facebookprofil, efter jeg har lagt de første billeder op fra en af mine rejser.

Og jo, det kan da godt være, at jeg rejser oftere end de fleste, men jeg har ikke mere ferie end gennemsnitsdanskeren. Til gengæld prøver jeg at udnytte hver en time til at opleve verden. Ofte har jeg ikke sommerferie som de fleste andre mennesker, men tager i stedet for af sted i efterårs- og vintermånederne.

Hvad koster dog sådan en tur?

Endnu et spørgsmål jeg som regel får, når jeg er hjemme igen. Og nej, det er faktisk ikke så dyrt, som man skulle tro. Først og fremmest så handler det om selv at booke fly, hotel og oplevelser.

Det lyder selvfølgelig nemt nok, men vil du rejse billigt kræver det lidt tid at finde de rigtige flybilletter og hotellet til den rigtige pris.

Jeg har skrevet lidt mere om det at finde billige flybilletter og hoteller. At det rent faktisk kan betale sig at være tålmodig og lede efter de rigtige flybilletter og booke hotel, når der er rabat er nogle af vores seneste rejser et godt eksempel på:

Nepal rundrejse – Lopburi – Bangkok

Nepal hører ikke til de billigste rejsemål hos de danske rejsebureauer, men booker du lokalt er prisen overkommelig. Vi købte en rundrejsebillet og tilbragte efter rundrejsen i Nepal seks dage i Thailand.

Pris pr. person
Flybillet CPH-KTM-BKK-CPH
kr. 6.500
Rundrejse Nepal 6 nt. inkl. hotel og chauffør
kr. 2.200
Guesthouse Lopburi 3 nt.
kr. 170
Transport BKK-Lopburi t/r
kr. 500
Hotel Bangkok 3 nt.
kr. 300
I alt
kr. 9.670

Bangkok – Penang (George Town) – Koh Yao Noi – Phuket

Det er supernemt at rejse rundt i Asien på egen hånd og så er det endda billigt. Det er denne rejse et godt eksempel på. Vi landede i Bangkok og fløj hjem fra Phuket. Undervejs fløj vi fra Bangkok til Penang og fra Penang til Phuket, hvor vi tog direkte til Koh Yao Noi.

Pris pr. person
Flybillet CPH-BKK-PHU-CPH
kr. 4.400
Hotel Bangkok inkl. morgenmad
kr. 300
Fly Bangkok-Penang
kr. 600
Hotel Penang inkl. morgenmad
kr. 400
Fly Penang-Phuket
kr. 450
Hotel Koh Yao Noi inkl. morgenmad
kr. 350
Hotel Phuket inkl morgenmad
kr. 850
I alt
kr. 7.350

Bali (Ubud) – Gili Trawangan – Lombok (Senggigi)

Det er lidt dyrere at flyve til Bali end til Thailand, men det er stadig muligt at komme afsted til lavpris. Se blot her, hvor vi sparede knap kr. 4.000,- pr. person i forhold til et dansk rejsebureau. Vi boede superlækkert i Ubud og på Gili Trawangan og alligevel var det muligt at holde prisen nede.

Pris pr. person
Flybillet CPH-BALI-LOM-CPH
kr. 6.600
Hotel Bali inkl. morgenmad
kr. 1.200
Fly Bali-Lombok
kr. 225
Hotel Gili Trawangan inkl. morgenmad
kr. 550
Hotel Senggigi inkl. morgenmad
kr. 1.000
I alt
kr. 9.575

Bangkok – Koh Lanta – Istanbul

Datoerne var nogenlunde lagt fast, men vi var sent ude med at booke denne rejse. De billigste flybilletter fra København til Bangkok lå lige over 6.000 kr., men tog vi et stopover i Istanbul var prisen blot 4.000 kr. På den måde fik vi en rejse til Thailand med et par dage i Istanbul for kun 6.800 kr.

Pris pr. person
Flybillet CPH-BKK-IST-CPH
kr. 4.000
Hotel Bangkok inkl. morgenmad
kr. 450
Fly Bangkok-Krabi t/r
kr. 900
Hotel Koh Lanta inkl. morgenmad
kr. 1.030
Hotel Istanbul inkl. morgenmad
kr. 450
I alt
kr. 6.830

Husk, at du på min side thailandrundt.dk finder forslag til billige rejser til Thailand og det øvrige Sydøstasien.