Hjem Malaysia En tur rundt på Penang

En tur rundt på Penang

Udover fantastiske George Town er det småt med oplevelser på Penang

Skønne George Town ER Penang. Det finder vi hurtigt ud af, da vi en dag tager rundt på den lille malaysiske ø, der kaldes Orientens Perle. På trods af navnet så er det småt med oplevelser, som kan hamle op med den charmerende hovedby.

Til gengæld er vi ikke i tvivl om, at tilnavnet må have været dækkende dengang øen var trafikknudepunkt med en blomstrende handel og indbyggere fra forskellige lande og kulturer. Det er efterkommerne af de mennesker, der i dag sætter sit præg på George Town, mens resten af øen meter for meter synes at blive opslugt af den moderne verden.

I hvert fald på østkysten syd for George Town, hvor der hele vejen ned til lufthavnen er tæt bebygget med højhuse og højteknologiske virksomheder, der er den direkte årsag til, at tilnavnet Østen Perle er ved at blive skiftet ud med Østens Silicon Valley.

Høje bjerge deler Penang i to, og mens østsiden er travl, så er vestsiden en helt anden verden. Det er her du stadig kan opleve Penang, som den var engang. I hvert fald indtil driftige entreprenører finder på også at bygge på denne del af øen.

1 Penang Hill

En af øens største seværdigheder er Penang Hill, der ligger 821 m.o.h. En kort køretur fra George Town bringer os til kabelbanen, der fragter lokale og turister op i højderne, hvor det er et par grader køligere og knap så trykkende. Lige nu er det diset, og vi må have den fine udsigt over byen og fastlandet til gode til en anden gang.

Vi havde egentlig set frem til en god naturoplevelse, men Penang Hill er de lokales forlystelsespark og i den grad en skuffelse. Her hopper ansatte rundt i bamsekostume, og du kan bl.a. besøge et uglemuseum. Boder sørger for slik og snacks til børnene, som de spiser i rekordfart.

Naturen ligger rundt om os, og forlystelsesområdet virker temmelig malplaceret. Men det er muligt af opleve lidt af øens tilbageværende skov langs vandreruterne fra Penang Hill, der ender ved en botanisk have.

Selvom englænderne brugte Penang Hill og bl.a. dyrkede jordbær her, så er historien om kolonitiden fuldstændig fraværende. Penang Hill er helt sikkert mere et sted for lokale end turister, der gør klogt i at holde sig væk i weekenderne, hvor køen til kabelbanen synes uendelig.

2 Kek Lok Si-Templet

En af Penang’s største turistattraktioner er det enorme tempelområde Kek Lok Si. Malaysia er muslimsk, men på Penang, der primært er beboet af kinesere, ligger adskillige templer. Et af dem er Kek Lok Si, der er Malaysias største buddhisttempel.

Fra parkeringspladsen kigger vi op det store tempelområde, der blev grundlagt af en kinesisk immigrant i 1890’erne. Højdepunktet er toppen af det lille bjerg, hvor en næsten 37 meter høj bronzestatue af Kuan Yin, barmhjertighedsgudinden, dominerer.

Vil du ikke gå op til statuen, så er der også en parkeringsplads lige ved siden af. Det er her vi bliver sat af for at gå rundt mellem de smukke templer, de store figurer og bassinerne med fisk.

penang

3 Batu Ferringhi

Penangs badeby nummer 1. Batu Ferringhi ligger på øens nordkyst knap en halv times kørsel fra George Town. Det er en mindre by, der er delt af hovedvejen med de dyrere resorts ud til havet på den ene side, mens barer, restauranter og butikker primært ligger på den anden.

Selvom Batu Ferringhi har status af badeby, så er stranden ikke noget særligt. Vandet er grumset og der er ofte mange vandmænd. Det er med andre ord ikke et sted man skal tage til for strandens skyld, og jeg behøver kun være her i kort tid, før jeg ønsker mig tilbage til George Town.

Batu Ferringhi er dog berømt for sit glimrende natmarked, og i nærheden kan turisterne besøge en krydderihave (her er også madlavningskursus) og en sommerfuglepark.

4 Kampung Pulau Betong

“Hvad vil I dog der”, spørger vores chauffør, mens han kigger bekymret på os. Kampung Pulau Betong ligger på Penangs sydvestkyst, og selvom chaufføren lader os forstå, at det er en lang tur på hele 45 minutter, så tager vi gerne den med for at opleve Penang som øen var engang.

Kampung Pulau Betong er en ganske lille fiskerby, der primært består af træmoler med et væld af opankrede både. Vi er heldige at ankomme lige da en af fiskerbådene kommer ind, og det skaber lidt liv. Fiskene bliver sorteret, mens de lokale kommenterer kvaliteten og 10-12 katte venter på at få det, der ikke kan sælges.

Selvom byen er hurtigt overset, så er Kampung Pulau Betong hele den “lange” køretur værd. Det er lige præcis det her lokalliv vi gerne vil se, og selv vores chauffør synes at være underholdt her langt væk fra de gængse turistruter.

5 Titi Kerawang og den smukke vestside

Kontrasten kan næsten ikke være større. Fra Penang’s travle og industrialiserede østside til de næsten øde bjergveje på vestsiden. Lavlandet byder på rismarker, men langsomt kommer vi op i højderne for at opleve det absolut smukkeste af Penang.

Vejene snor sig gennem et grønt landskab med skov, og her og der har vi nogle flotte udsigter over Melakkastrædet. Vi gør stop ved vandfaldet Titi Kerawang, der ligger et par hundrede meter inde i skoven. En lille bæk og nogle store sten skal dog forceres for at få det bedste kig til vandfaldet.

Langs bjergvejen står der en del frugtsælgere, der vidner om, at der stadig er plads til bønderne. Vi smager meloner, bananer og papaya – friske og med masser af smag.

Du kan læse mere om, hvordan du kommer til Penang, og hvor du skal bo på min side om George Town.

Nyttige links til din rejse til Penang og George Town

Transport

Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Penang med Thai Airways og Singapore Airlines. Søg og sammenlign flybilletter her.

Læs meget mere om bl.a. transport i min George Town Guide.

Overnatning

George Town har overnatning for enhver pengepung. Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Malaysia inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

2 Kommentarer

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her