Hjem Khao Lak rejseguide

Khao Lak rejseguide

Lange gyldne sandstrande. I baghaven skriggrøn jungle og en time med speedbåd i modsat retning småøer med Thailands bedste strande. Rolige Khao Lak er et fremragende valg til Thailandsferien, hvis man er ligeglad med shopping og heftigt natteliv.

Tsunamien i 2004 var hård ved Khao Lak. På få sekunder blev det populære ferieområde smadret til ukendelighed af kæmpe flodbølger, der skyllede ind over kysten. Heldigvis er lokalsamfundet og turismen blomstret op igen, og langs kysten finder du dejlige resorts, der er fint indpasset i omgivelserne.

Khao Lak ligger på fastlandet ca. en times kørsel fra Phuket lufthavn. På trods af den forholdsvis korte afstand til Thailands mest travle ferieområde, så er Khao Lak en helt anden verden. Her finder du mere ro og adskillige hoteller, der ligger direkte ud til stranden.

Det er muligt at Khao Lak ikke er Thailands mest livlige feriested, men til gengæld er du tæt på nogle af områdets største oplevelser som f.eks. Similan-øerne og Khao Sok Nationalpark.

Begge steder er et must at besøge, når man holder ferie i dette område. Similanøerne byder på nogle af Thailands bedste strande, mens du i Khao Sok har mulighed for at opleve en af verdens ældste regnskove. Velkommen til denne gratis rejseguide til Khao Lak.

Nang Thong Beach omkring centrum

Byerne – orientering og seværdigheder

Khao Lak består af de sammenhængende strandområder Khao Lak, Nang Thong, Bang Niang, Khuk Khak og Pakarang. I daglig tale kaldes det lange kyst- og ferieområde blot for Khao Lak, der byder på pragtfulde lange strande med det glinsende blå Andamanhav på den ene side og den grønne frodige regnskov på den anden.

Navnet Khao Lak er måske lidt misvisende, for det er Nang Thong, der ligger umiddelbart nord for det kuperede område ved Lamru Nationalpark, der har den største koncentration af hoteller og aktiviteter for turisterne.

Hovedvej 4 i Nang Thong er feriebyernes puls. Her finder du restauranter, supermarkeder, tourbureauer, diveshops og souvenirbutikker.

Vejen er eneste større vej, men her og der findes små sideveje ned til havet og de mange resorts. Nang Thong er ret trafikeret, men heldigvis er der fortorv, så du ikke behøver at gå rundt i den evige sværm af biler, scootere og busser.

Selvom strandene nord for Lamru-bjerget hænger sammen, så er de alligevel forskellige. Bedst er efter min mening den sydligste del af Nang Thong Beach. På et ca. 400 meter langt stykke finder du klart og som regel roligt vand, hvor sandet også er finere end andre steder langs kysten.

Nord for klipperne, ved Khao Lak Resort, fortsætter Nang Thong Beach. Stranden bliver her smallere, der er flere bølger og sandet grovere. Her er også væsentlig flere mennesker end på Nang Thongs sydlige del.

Ved Bang Niang, der ligger umiddelbart nord for Nang Thong, bliver stranden igen gradvist bredere, og det tynder efterhånden ud med mennesker. Når du kommer helt op til Khuk Khak og Pakarang er der endda store strandområder, du kan have for dig selv.

På strandene findes hverken vandsport eller påtrængende sælgere, da området er udlagt som nationalpark.

Adskillige resorts ligger direkte ud til stranden, og du har mulighed for at bo beach front med få meter til vandkanten. Det koster selvfølgelig, men at falde i søvn og vågne op igen til lyden af bølgeskvulp er bare dejligt.

Nang Thongs turistcentrum er forholdsvis hurtigt overset, men på hele strækningen op til Khuk Khak Beach langs hovedvej 4 findes spredte butikker, restauranter og barer. I Bang Niang, overfor båd 813, er der af og til et lille marked, og det er sandsynligvis det tætteste, du kommer på lokalliv i området.

Udsigt over sydlige del af Nang Thong Beach fra hovedvejen

Båd 813

Der er få seværdigheder i selve Khao Lak-området, men den mest besøgte er desværre af den mere dystre slags. Langs hovedvej 4 i det sydlige Bang Niang, ca. en kilometer fra Nang Thong, ligger båd 813, der er et mindesmærke fra tsunamien i 2004. Mange vil nok kunne huske billederne af politibåden ved Khao Lak, der blev skyllet flere kilometer ind i landet.

Båd 813 stod dengang som et symbol på de ufattelige kræfter, der blev sluppet løs den dag i december. I dag er der lavet et mindesmærke ved skibet, og der er et stort arbejde i gang for at forskønne området.

Lige nu er der opstillet små stande med billeder og anden information fra den tragiske dag. Mange pårørende kommer ofte forbi netop her for at se, hvor deres kære omkom. For os, der dengang forlod Koh Phi Phi få dage før den voldsomme katastrofe, var det et både følelsesladet og bedrøveligt besøg.

Khao Lak/Lamru Nationalpark

Ca. en halv times gang fra Nang Thong mod syd langs hovedvej 4 finder du indgangen til Khao Lak/Lamru Nationalpark. Parken er 125 km² stor, men det område som turisterne besøger er kun ganske lille.

Skal du besøge Khao Sok Nationalpark, så kan Lamru sagtens springes over, men vil du prøve noget andet end driverlivet på stranden eller ved poolen, så kan parken være et fint lille indslag i ferien.

Et par hundrede meter fra parkens indgang, lige til venstre for parkrestauranten, kan du følge The Nature Trail, der er en ca. tre kilometer lang vandretur langs kysten. Her er palmer, lianer, bregner og kæmpetræer.

Ruten er ikke for gangbesværede, og flere steder skal man forcere store træstammer og kravle op ad skråninger. Du kan være heldig at se aber eller egern, men de større dyr som bjørn, tapir og hjorte finder sig forståeligt nok mere til rette på den anden side af hovedvejen, hvor parken er væsentlig større.

Nature Trail ender ved en pragtfuld strand, der sandsynligvis er Khao Laks bedste. Heldigvis behøver du ikke vandre de tre kilometer langs kysten for at komme dertil. Ved hovedvej 4, ca. 400 meter syd for hovedindgangen til parken, kan du se efter skiltet, hvor der står “small sandy beach”.

I et lille skur kan du betale de 100 baht det koster at komme ind i parken og så ellers gå ned til den lækre strand, der har dejligt hvidt sand og krystalklart vand. Underligt nok er her kun få mennesker, men det er jo kun en bonus.

Båd 813

Overnatning i Khao Lak – forslag til hoteller

Khao Lak-området har mange dejlige resorts. De ligger stort set allesammen direkte ud til stranden, så det er bare om at vælge prisklasse og hvor langs kysten du vil bo.

Som nævnt ovenfor, så er centrum af Nang Thong Beach forholdsvis smal – det bedste strandområde er på den sydlige del af Nang Thong Beach lige nord for Lamru Nationalpark. Mest plads finder du ved Khuk Khak og Pakarang.

Rigtig gode valg på den sydlige del af Nang Thong Beach er Khao Lak Bay Front Resort og Wanaburee Resort.

Er I en familie, er det måske værd at kigge efter de skønne Pool Suite Villas på Moracea by Khao Lak Resort, der ligger direkte ud til stranden præcis mellem Nang Thongs sydlige og nordlige del.

Skal det være en oplevelse ud over det sædvanlige kan du booke The Sarojin. Det prisbelønnede resort er lækkert og smagfuldt indrettet, men ligger lidt afsides ved Pakarang.

Billigste overnatning finder du i de små guesthouses, der ligger langs hovedvejen. Der er ikke så mange af dem som i andre feriebyer, men Khao Lak er nu heller ikke kendt som noget backpackerområde.

Når du booker hotel i Khao Lak, er det værd at være opmærksom på, at bynavnene bliver brugt ret lemfældigt. Står der f.eks., at hotellet ligger ved Khuk Khak Beach, så kan det nemt ligge i Nang Thong – det er åbenbart ikke noget man finder særlig vigtigt.

Du kan finde det fulde udvalg af overnatningssteder i Khao Lak på f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har som regel også de laveste priser.

Mange danske rejsebureauer har også Thailand på programmet. Her kan du ofte finde gode tilbud med fly og hotel inkluderet – find pakkerejser til Khao Lak her.

På vej ad Nature Trail i Lamru Nationalpark

Transport i Khao Lak

Ind og ud

Nærmeste lufthavn fra Khao Lak er den på Phuket (kode: HKT). Fra København kan du flyve med ét stop med bl.a. Emirates, Etihad, Qatar Airways, Thai Airways og Turkish Airlines. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen er der ca. en times kørsel til Khao Lak-området. Har du ikke bestilt transport på forhånd, kan du tage en taxi eller benytte limousineservice. Er du allerede i Thailand og skal til Khao Lak kan du hos alle tourbureauer købe transport dertil – enten i delt eller privat minibus.

Lokalbusser mellem Phuket By og Ranong (Takua Pa) stopper også i Khao Lak. I Nang Thong ligger busstoppestedet omtrent midt i byen. Har du behov for lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud på min side thailandrundt.dk.

At komme rundt

Khao Lak er et temmelig langstrakt ferieområde. Er der for langt ind til Nang Thong kan du tage en songtaew (taxi hvor man sidder på ladet), der er det mest populære transportmiddel.

Prisen for et par kilometers kørsel er 100 baht. Langs hovedvejen er der flere steder taxiholdepladser, og i Nang Thong by kan du næsten ikke undgå at støde på taxichauffører, der med skilte gør opmærksom på sig selv.

Som i alle andre feriebyer i Thailand ligger der også i Khao Lak-området adskillige tourbureauer, hvor du kan booke en udflugt til f.eks. Similanøerne, Khao Sok, Phang Nga osv.

Der er en del russiske turister i Khao Lak. Af en eller anden grund har de det med at være ret højrøstede og er derfor ikke særlig populære hos de lokale. Flere tourudbydere prøver at skille russerne fra de øvrige turister på deres ture.

Stranden i Lamru Nationalpark

Mad og drikke – forslag til spisesteder

Khao Lak-området har masser af af spisesteder. Langt de fleste ligger i Nang Thong, men langs hovedvejen fra Khao Lak til Pakarang er det ikke svært at finde et sted at få stillet sulten. Der bliver forbavsende hurtigt fyldt op på restauranterne i Nang Thong, og på de mest populære er det en god idé at reservere bord i forvejen.

De fleste steder synes at tilbyde nogenlunde det samme – nemlig thairetter, pasta samt frisk fisk og skaldyr. Alle hoteller langs kysten har også en eller flere restauranter, hvor de bedre af dem synes at have et mere vestligt orienteret menukort.

På flere af hotellerne kan du også spise på stranden – det er som altid rigtig hyggeligt. Billigste mad får du hos gadekøkkenerne, hvor du kan få et måltid mad for under 15 kr. Det er ikke fordi der er så mange gadekøkkener i Nang Thong, men i Biang Niang langs hovedvejen, er de som regel ikke svære at finde.

Phu Khao Lak

Absolut en af Khao Laks bedste restauranter og et godt valg hvis det skal være et lidt pænere sted. Der er både inden- og udendørs servering på den store restaurant, der er nem at få øje på i den sydlige del af Nang Thong by.

Phu Khao Lak har et stort menukort med thai, steak, pasta og seafood. Maden er virkelig god – vi fik lækre appetizers og perfekt tilberedt fisk. Venlig og hurtig betjening, retter fås fra ca. 170 baht. Er I flere må bordbestillig anbefales.

Lamuan Restaurant

Større restaurant i Nang Thong, der er meget populær og af samme årsag temmelig travl. Betjeningen er i bedste thaistil venlig, men kaotisk. Maden er god og billig – prøv f.eks. Mama’s egen tom yum suppe til blot 100 baht – et helt måltid til få penge. Der er adskillige retter på menukortet – f.eks. thai, pasta, salater og frisk fisk og skaldyr.

Kung’s Seafood

Man skulle tro, at en restaurant med ordet seafood i sit navn kunne byde på alt inden for fisk og skaldyr. Det er desværre ikke tilfældet; du kan ikke få hele fisk, men kun fileter. Der er meget andet på menukortet i den travle familierestaurant, f.eks. thai- og pastaretter.

På trods af stedets beskedne størrelse har man svært ved at følge med i køkkenet, men maden var faktisk udmærket. I hvert fald min snapper, der var serveret på grillet ananas og toppet med voldsomme mængder hvidløg. Prisniveau er på det jævne, retter fås fra ca. 160 baht. Restauranten ligger midt i Nang Thong.

Hovedgaden i Nang Thong

I modsætning til mange af Thailands øvrige feriesteder, så vrimler det ikke ligefrem med beerbars i Khao Lak. De findes selvfølgelig, specielt langs hovedvejen, men det nærmeste man kommer et red light district er den lille smøge skråt over for McDonalds i Nang Thong.

Her findes en lille håndfuld barer, der har navne som f.eks. Monkey Bar og Rose Bar. Der er billard og happy hour, og jeg er næsten sikker på, at disse steder også kan diske op med et par af de såkaldte værtinder.

Men der er andre barer i Khao Lak. Prøv Dream Bar i Nang Thong og især The Cocktail Bar, der på trods af beliggenheden i udkanten af byen mod syd ser ud til at tiltrække et stort publikum.

Omtrent ved siden af hinanden i det nordlige Nang Thong ligger de to populære barer O’ Connor’s Sports Bar og Happy Snapper. Førstnævnte har som regel Premier League og Bundesligafodbold på storskærm.

Et af de sidste nye skud på stammen af barer i Khao Lak er klubben Ingfah, der er et stort og lidt eksklusivt sted med bar, clubbing, lounge og chillout-musik. Ingfah, der ligger mellem Bang Niang og Khuk Khak, har også en restaurant.

Aktiviteter og forlystelser

ATV og rafting

Khao Lak har selvfølgelig også en stribe aktiviteter i form af f.eks. rafting, ATV-kørsel osv. En af de største udbydere synes at være Thip Thara Adventure Camp, der har flere programmer at vælge mellem – se mere på deres hjemmeside.

En anden arrangør er Best Rafting, der på trods af navnet har meget andet at byde på –  f.eks. ATV og såkaldt Dragon Flight, hvor du i liner flyver i trætoppene.

Dykning og snorkling

Det helt store hit i Khao Lak er selvfølgelig dykning. Hver dag ankommer et stort antal dykkere, der har kurs mod Similan- og Surinøerne. Begge øgrupper byder på fantastisk sigtbarhed, stor artsrigdom og mulighed for varierede dyk.

Similanøerne er de mest besøgte. De ligger nærmest ferieområderne ved Khao Lak og Phuket og modtager derfor også et betydeligt antal snorkle- og badeturister.

Ved alle øerne er der god dykning, og du kan finde kæmpe klippeblokke, der danner tunneler, revhylder, smukke koraller og arter som hvalhaj, rokke, muræne og et stort antal farvestrålende fisk.

Der er ingen dykkerfaciliteter på øerne. Enten tager du en dagtur dertil eller også booker du en liveaboard, hvor du bor på båden.

Surinøerne, der ligger længere væk fra Khao Lak end Similanøerne, har mindst lige så god dykning. Som en bonus er her langt fra så overrendt, og undervejs kan du besøge de to øer Koh Bon og Koh Tachai.

De fem imponerende granitøer i Surin-øgruppen er beboet af havsigøjnere, men det er også muligt for turister at booke overnatning i parkens egne telte og bungalows, men her er ingen faciliteter for dykkere.

Hovedstranden på Koh Miang, Similan-øerne

Udflugter i Khao Lak

Similanøerne 

Siden den franske dykker og marinebiolog Jacques Costeau for år tilbage pegede på havet omkring Similanøerne som et af hans favoritsteder, er dykkerfreaks fra hele verden strømmet til det smukke område. Similanøerne ligger ca. 60 km fra Khao Laks kyst og hører til Similan Island Marine Nationalpark.

Tidligere bestod parken af ni øer, men i dag er de to øer Koh Bon og Koh Tachai, der ligger et godt stykke mod nord, også en del af nationalparken.

Diveshops på Phuket og i Khao Lak sender hver dag adskillige både af sted til øerne, der kan byde på koraller, klipper og et mangfoldigt undervandsliv med utallige farvestrålende fisk samt rokker, havskildpadder og hvalhajer.

Har du god tid og er du bidt af dykning, så kan du booke et liveaboard, hvor du bor på båden i flere dage. Det er faktisk eneste mulighed for at få det hele med, da der ingen dykkerfaciliteter er på øerne.

Oprindelig fik de syv øer blot numre, men senere har de også fået navne. Ø nr. 4, Koh Miang, og ø nr. 8, Koh Similan, har begge overnatningssteder ejet af nationalparken. På Koh Miangs nordlige strand, der må være en af Thailands bedste, kan du booke et telt eller simpel bungalow. Også på Koh Similan kan du bo i telt.

Similanøerne er ikke kun for dykkere. En sværm af speedbåde stævner dagligt ud fra molen ved Thap Lamu syd for Khao Lak med snorklere, der ligesom dykkerne har gode forhold.

På disse ture, der kan købes hos ethvert tourbureau i feriebyerne, besøger du som regel et par af øerne og har snorkelstops undervejs, hvor du hopper i de klare vand fra båden.

Udsigt fra Sail Rock over Koh Similan, ø nr. 8

De to populære strande på henholdsvis Koh Miang og Koh Similan’s nordkyst er et sandt mylder af mennesker om eftermiddagen, lidt ærgerligt, men du kan i stedet glæde dig over det blændende hvide sand og det mest krystalklare turkisblå vand, du kan tænke dig.

På Koh Miang kan du gå tværs over øen og besøge en lille strand med gode snorkelmuligheder. Halvvejs er der en afstikker til et udsigtspunkt, der ikke er for gangbesværede.

På ø nr. 8, Koh Similan finder du den store imponerende klippe, Sail Rock, umiddelbart ved siden af hovedstranden. Du kan tage op på klippen, hvorfra du har et smukt view ud over bugten og øhavet.

På Koh Similan ligger i øvrigt en beskeden restaurant foruden parkhovedkvarteret. En snorkeltur til Similan-øerne koster ca. 3500 baht med frokost og transport til og fra hotel inkluderet.

Der er ingen offentlig transport til øerne. Vil du overnatte i parkens hytter, må du selv sørge for at booke speedbåd-transfer i turistbyerne. Det koster 400 baht at besøge nationalparken (inkluderet i snorkelturene).

Bemærk, at de tre sydlige øer, nr. 1, 2 og 3 er lukkede af hensyn til havskildpadderne, der lægger æg her.

Solnedgang ved Elephant Hills Rainforest Camp

Khao Sok Nationalpark

Den smukke nationalpark ligger ca. 45 km øst for Khao Lak. Khao Sok, der regnes for en af verdens ældste regnskove, dækker et areal på 738 km². Fra Khao Lak er det muligt at tage på en god dagsudflugt til parken for at sejle på floderne i kano eller gummibåd.

Området som endagsturisterne besøger ligger i parkens udkant, og du skal ikke forvente at se det store udvalg af dyr som Khao Sok faktisk byder på. På en tur ned ad floderne møder du ofte slanger, frøer, aber, edderkopper og sandsynligvis også et par af parkens i alt 188 fuglearter.

Jeg kan kun anbefale at tage nogle overnatninger i den smukke nationalpark, der også byder på vandfald, 1000 meter høje bjerge beklædt med skov og dybe næsten ufremkommelige dale. Et af de smukkeste område er omkring Chiaw Lan-søen, hvor der findes et rigt dyreliv og regnskov så langt øjet rækker.

I alle feriebyer kan du booke en tur til Khao Sok Nationalpark af en eller flere dages varighed, hvor du bliver hentet på dit hotel og sat af samme sted når turen er slut. Du kan også selv tage op til nationalparkens hovedkvarter for at finde overnatning, enten i parkens egen hytter eller i guesthouses, der ligger langs hovedvej 121.

Vil du prøve at bo lidt anderledes når du besøger Khao Sok, så book overnatning på et tree top resort, f.eks. Khao Sok Paradise Resort, hvor du bor i skønne hytter i trætoppene.

Se også Elephant Hill’s teltlejr eller det skønne Cliff & River Resort. Du kan læse meget mere om parken i indlægget Besøg i Khao Sok Nationalpark.

På sejltur i Khao Sok Nationalpark

Phang Nga Bugten og James Bond Island

Den smukke Phang Nga-bugt ligger sydøst for Khao Lak. Langt de fleste turister, der besøger bugten, tager på en såkaldt “James Bond Island Tour” som alle tourbureauer tilbyder i forskellige variationer. I bugten ligger nemlig den bemærkelsesværdige Koh Khao Ping Gun, der blev brugt i filmen Manden med Den Gyldne Pistol.

Phang Nga-bugten er i sig selv en attraktion. Naturen er vidunderlig smuk og landskabet ændrer konstant karakter i takt med tidevandet. Her er smukke skovklædte limstensbjerge med tunneler, kanaler og gemte bugter.

Også dyrelivet er i en klasse for sig. I bugten lever havslanger og flere forskellige varaner, deriblandt den store vandvaran, der kan blive to meter lang. De mange fuglearter tæller bl.a. havørn og næsehornsfugl, men du kan også spotte langurer samt gibbon- og makakaber.

På en klassisk tur til Phang Nga-bugten besøger man som regel også den lille muslimske pæleby Koh Panyi, hvor de store turgrupper bliver bespist i en af restauranterne. Sørg for at spise maden hurtigt, spring souvenirsælgerne over og gå på opdagelse i “byens” små gange.

Som nævnt kan du købe en udflugt til Phang Nga-bugten hos tourbureauerne. På endagsturene vil du kun se en lille del af området, men bugten har rigtig meget at byde på. Det kan du læse meget mere om i indlægget På opdagelse i Phang Nga-bugten.

“Neglen” set fra James Bond Island

Phuket

Selvom du har valgt at bo i Khao Lak og ikke på Phuket, så skal du alligevel besøge Thailands turistø nummer 1. Her finder du rigtig god shopping og i Phuket By en snert af kultur og historie i form af kinesiske templer og gamle portugisiske huse.

Det tager ca. halvanden times tid at køre fra Khao Lak til Phuket By, hvor du finder et par store varehuse, men langt mere interessant er de livlige gader med gamle kinesiske købmandsbutikker og ikke mindst markedet, der fra morgenstunden er proppet med lokale.

Når man går rundt mellem fersk kød, ukendte grøntsager og alverdens husgeråd, så glemmer man helt, at langt de fleste butikker ved kysten 20 km væk lever af at sælge souvenirs og kopiprodukter.

På og omkring gaden Thanon Thalang finder du de bedste eksempler på portugisisk arkitektur – en arv fra dengang Phuket var en vigtig handelsstation.

Gå ned ad Thanon Ranong for at finde lokale butikker og markedet foruden Jui Tui-templet, der er et typisk kinesisk tempel og flittigt benyttet ved den årlige vegetarfestival. Smid skoene og gå ind, tænd en røgelsespind og bed til, at ferien vil vare lidt længere.

Strand og natur behøver du ikke tage til Phuket for – det fås lige så godt i Khao Lak, men til gengæld kan du vælge og vrage mellem et utal af gode restauranter og måske slå dig løs i Patongs heftige natteliv. I hvert fald sidstnævnte kræver nok en overnatning, men det er nemt arrangeret på f.eks. hotels.com eller i Khao Lak.

Phuket har også væsentlig flere aktiviteter end Khao Lak – f.eks. Phuket FantaSea i Kamala, der er et populært show, som minder lidt om cirkus med akrobater, dansere, elefanter og meget mere.

Andre temaparker er Phuket Aquarium ved Laem Panwa og vandparken Splash Jungle, der er det største af sin slags i Thailand. Læs mere mere om Phuket.

Nordlige del af Nang Thong Beach

Vejret i Khao Lak og bedste rejsetidspunkt

Khao Lak har typisk tropeklima med høj luftfugtighed. Regntiden løber fra maj til oktober. I juni og juli regner det dog knap så meget som i august og september, der kan være ret så våde i dette område.

Der er kun små temperatursvingninger året rundt – dagtemperaturen ligger normalt lige over 30 °C, men i perioden inden regntiden kan den nemt snige sig op på 35 °C.

Bedste rejsetidspunkt er fra november/december til marts/april. Se vejret i Thailand lige nu.

Værd at vide og gode rejseråd

EL

I Thailand bruger man langt overvejende samme stik som i Danmark – der er dog undtagelser – nogle steder benytter type A-stik (120 V) på toilettet.

Penge

Den thailandske møntfod hedder baht. Dem kan du hæve i kontantautomater, der findes i stort antal overalt i Thailand. Skal du på trekking eller til afsidesliggende områder – f.eks. til nogle af de mindre øer, er det en god idé at medbringe godt med kontanter.

Kontantautomaterne i Thailand har også engelsk menu og er nemme at bruge. Der er som nævnt rigtig mange af dem, men har du alligevel svært ved at finde en, så kig efter den nærmeste 7eleven, der ofte har en automat tilknyttet.

Visakort er udbredt i Thailand og mange steder kan du bruge Mastercard. Skal du handle på markederne eller spise i gadekøkkenerne er kontanter dog nødvendige.

Wifi

Ethvert hotel eller guesthouse med respekt for sig selv tilbyder gratis wifi til deres gæster. Nåh ja, pudsigt nok opkræver flere luksushoteller stadig uhyrlige beløb for netforbindelse – bor du sådan et sted, kan du finde gratis wifi i bl.a. shoppingcentre og på mange cafeer.

En anden og populær mulighed er at købe et simkort med data ved ankomst til Thailand. Det er rigtig billigt.

Forsikring og sundhed

Husk at tegne en rejseforsikring (måske har du allerede en i din indbo-forsikring) – hospitalsindlæggelse og et besøg ved lægen kan være dyrt. Tjek også om du skal have vaccinationer inden du rejser. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Øvrigt

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning til Thailand inden du tager af afsted. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en Rejseklar, hvor du kan få tips og gode råd til rejsen. Du kan også skrive dig på Danskerlisten.

Kort over Khao Lak

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her