Hjem Thailand Ari – Bangkoks hippeste bydel

Ari – Bangkoks hippeste bydel

Chillout på skønne cafeer, barer og restauranter

Du kender sikkert Silom, Sukhumvit og området omkring Khao San Road. Men kender du også Ari? Bangkoks hippeste bydel er et pragtfuldt mix af hovedstadens berømte gadekøkkener og fancy cafeer og restauranter, der lige så godt kunne ligge i Paris, London eller New York.

Alverdens medier har de sidste par år haft travlt med at lovprise Ari som en hip og innovativ bydel, men få har gjort sig den ulejlighed at fortælle, hvor området ligger. Ari er stor, og leder man efter Soi Ari, som alle taler om, så findes gaden ikke, men hedder officielt Phahon Yothin 7 Alley.

Ari ER noget særligt. I hvert fald er bydelen et lysende bevis på, at Bangkok er i rivende udvikling, og her i Ari er det gået så stærkt, at der mellem alle de fancy cafeer og restauranter ligger autentiske lokale spisesteder, hvor du ikke skal forvente menukort på engelsk.

Omkring Soi Ari 1 op til den trafikerede gade Phahonyothin og skytrainstationen er der masser af lokalstemning ved de små spisesteder og forretningerne med bl.a. frisk frugt og grønt. Umiddelbart ligner området ethvert andet sted i Bangkok, men her og der ligger små cafeer og boder med kaffe, cupcakes og sandwiches.

Pizzaria på soi 5

Ari – orientering

Soi Ari (Phahon Yothin 7 Alley) er bydelens livsnerve. Det er her, du finder en lang række hippe barer, cafeer og restauranter, der har gjort Ari berømt. Det er også værd at gå ned ad sidegaderne (sois) og langs parallelgaden Rama Vl Soi 30, der byder på endnu flere muligheder for at spise, drikke og møde nye mennesker.

Området er et lidt sjovt sted med liv på Aoi Ari og Rama VI Soi 30 og beboelse på de lange sidegader (sois), der forbinder dem. Her ligger alt fra store palæer til gamle charmerende træhuse – nogle faldefærdige, andre renoverede.

Ari har egen skytrainstation (Ari N5), der gør det nemt at komme rundt til Bangkoks seværdigheder og øvrige bydele. Mod nord er der blot to stationer til Chatuchak Weekendmarked og den nordlige busstation, mens der er fem stop til Siam Square og den gode shopping mod syd.

ari
Fancy cafeer og barer er der mange af i Ari

Der er mange rigtig gode spisesteder i Ari

Bydelen vågner først sen eftermiddag når cafeer, barer og restauranter slår dørene op. Ari har ingen seværdigheder og er temmelig stille i løbet af dagen, men det er et pragtfuldt område at komme tilbage til efter en dags sightseeing i den thailandske hovedstad.

Du kan besøge hyggelige cafeer og barer for at snuppe en kop kaffe eller en kold øl og senere spise noget af det bedste mad Bangkok kan byde på.

Især er her mange japanske og koreanske restauranter, men også cafeer med kreativt udformede facader, der naturligvis har gratis wifi – perfekt til de mange digitale nomader, der her både kan arbejde og møde ligesindede.

Som nævnt har Ari adskillige lokale spisesteder, hvor alt står på thai og hvor personalets engelskkundskaber er ikke-eksisterende. Det er steder, hvor du bliver nødt til bare at pege på menukortet og håbe det bedste, men det kan ofte være en oplevelse i sig selv. Ved Aoi Ari 1 og 2 er der en lang række gadekøkkener, hvor du kan spise billigt til ingen penge.

Lækker nudelsuppe for bare 40 baht

Ari byder også på innovative restauranter med fusionsmad eller som tager det thailandske/asiatiske køkken til nye højder. På populære Lay Lao spiser vi friturestegte saltede æg med krydret svinekød, hel stegt kylling og lækre grillede blæksprutter.

Et stenkast derfra spiser vi bl.a. tom yom og en spicy svinekødssalat på Shambala, hvor retterne er små, men til gengæld billige. Gør som de lokale; bestil mange retter som I kan dele – en god måde at komme rundt om det thailandske køkken. Vi spiser også lækker suppe på en af de lokale restauranter – 140 baht for to personer inkl. drikkevarer.

Andre gode restauranter tæller Salt – et populært sted på Soi Ari, hvor du også finder den lille Ong Tong Khao Soi, der som navnet antyder laver den nordthailandske specialitet Khao Soi og ikke mindst Fatbird, hvis du skulle få lyst til vestlig mad.

Mad Bar inden åbningstid

Hyggelige barer og cafeer

Der er ikke fest og farver til langt ud på natten i Ari, men til gengæld hyggelige cafeer og barer, der byder på bl.a. øl, cocktails og socialt samvær. Besøg f.eks. Aaari Bar, hvor folk næsten sidder helt ude på gaden og nyder en øl eller to.

Et stenkast derfra ligger Salt og Fatbird. Førstnævnte er et større sted, hvor du som nævnt spiser godt, men som også er et populært samlingspunkt om aftenen. Fatbird laver glimrende cocktails, og det siges, at stedet er bedre til en drink end til en middag.

På Rama Vl Soi 30 er Mad Bar værd at besøge – her kan du slænge dig i store puder, mens du lytter til musik fra livebands eller stedets dj.

Længere nede på samme gade ligger Aree Garden, der en samling cafeer i et hyggeligt miljø. Her kan du smage god øl på HOBS (House of Beers), hvor man har specialiseret sig i importeret øl – især fra Belgien. HOBS finder du også i The Villa Market ved Ari Skytrainstation.

The Yard Hostels hyggelige gårdhave

Hvor skal du bo i Ari?

Mens Ari er hip, trendy og innovativ når det gælder barer, cafeer og restauranter, så er udvalget af overnatningssteder forholdsvis begrænset. Der findes selvfølgelig en række hoteller, men endnu flere lejligheder – serviced apartments som de kaldes i Thailand.

Vil du bo billigt og måske møde andre rejsende, så skal du booke The Yard Hostel, der er superpopulært og som får topanmeldelser. Her er der både sovesale og private værelser, men det store hit er den hyggelige gårdhave, der er det naturlige samlingspunkt.

Populær er også Hotel Josh, der er et hipt sted i en slags retro/art deco-stil. Her er også en lille swimmingpool, og den kan man hurtigt få brug for i Bangkoks kvælende hede. Hotel Josh ligger perfekt i en rolig gyde tre minutters gang fra Soi Ari.

The Craftsman er et nyt lækkert hotel i et minimalistisk design med japansk touch. Her får du rigtig god værdi for pengene, men der er ca. 15 minutters gang til selve Soi Ari. Billigt er også Vic3, der ligger ca. 700 meter fra Soi Ari, men til gengæld centralt i forhold til shopping og skytrain station. Se flere hoteller her.

Den indbydende pool på Hotel Josh

Nyttige links til din rejse til Bangkok

Transport

Fra Danmark er det nemt at komme til Bangkok. Flyv direkte med Thai Airways eller snup en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai, Istanbul eller Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Læs meget mere om transport generelt i min Bangkok Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Ari

Billeder fra Ari

ari
Gadekøkkener på stribe
ari
En af Aris mange barer
ari
Lidt gadekunst er der også blevet plads til
ari
Små bagerier og sandwichbarer
ari
Ari er også masser af lokalliv
ari
Oh! Vacoda Cafe

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her