Hjem Thailand Wat Chalermprakiat – templet i skyerne

Wat Chalermprakiat – templet i skyerne

+ praktisk information til dit besøg ved Wat Chalermprakiat nederst på siden

Hvor er det magisk. Endelig står jer her. På toppen af Pu Yak-bjerget, hvor de små pagoder synes at danse på tinderne. Det er et næsten overjordisk syn, der bare er så smukt, og som jeg ikke kan få nok af.

Wat Chalermprakiat i det nordlige Thailand er et sandt vidunder, som vi endda har helt for os selv. Templet er endnu ikke kommet på turistlandkortet, men mon ikke det kun er et spørgsmål om tid?

“Hvor har du hørt om templet – jeg har aldrig været der selv”, spørger vores chauffør, da vi tager et kort stop på vej fra Chiang Mai til Wat Chalermprakiat.

Et godt spørgsmål som jeg ikke rigtig kan svare på. Men på internettet har jeg flere gange set billeder af templet med de små pagoder på bjergtoppene og blev hurtigt klar over, at det sted måtte jeg bare besøge.

Wat Chalermprakiat er opført i anledning af Rattanakosin-dynastiets 200 års jubilæum af en abbot fra Phayao, der sammen med munke og lokale fra byen Chae Hom startede det imponerende projekt i 2004. 11 år senere stod området færdigt, og siden har rygtet spredt sig om det noget særprægede tempel på toppen af bjerget.

wat chalermprakiat
Fantastisk udsigt fra toppen af bjerget

Vores chauffør har ikke ikke selv besøgt Wat Chalermprakiat, og han kan heller ikke finde det. Flere gange må han spørge om vej hos de lokale, der dukker op fra rismarkerne for at pege os i den rigtige retning. Omsider når vi til et lille opsamlingssted for foden af Pu Yak-bjerget, hvorfra vi fortsætter op i højderne med en 4-hjulstrækker.

800 meter fra toppen af bjerget bliver vi sat af, og nu venter flere hundrede trappetrin gennem skoven. Det er en anstrengende tur, og sveden løber ned af os, men da vi når toppen og de imponerende pagoder, er det alle anstrengelserne værd.

Her er flere platforme med Buddhaer og små templer, men det er pagoderne, der imponerer. Hvordan har de dog fået bygget dem, spørger vi os selv, mens solen bryder gennem skydækket og kaster sit varme lys på pagoder, klipper og den spredte vegetation.

wat chalermprakiat
Et par af de munke, der har været med til at bygge templet

Lige nu er her ikke andre end os. På den lille platform med alteret og buddhastatuen er her så fredfyldt. Vi beundrer pagoderne og den storslåede udsigt inden vi får følgeskab af en gruppe unge thai er, der ligesom os nyder øjeblikket. Et øjeblik, der gerne må vare lidt længere end den slags normalt gør.

Nej, det er ikke nemt at slippe Wat Chalermprakiat. En stor oplevelse, der bliver større, da vi på vej ned ad bjerget hilser på et par af de munke, der har været med til at bygge templet. De er lykkelige for, at vi har har taget os tid til at besøge deres vidunder, men er det egentlig ikke os, der burde være taknemmelige?

Med smil og et håndtryk til farvel fortsætter vi hver vores vej. Os ned til hverdagen og munkene op til templet i skyerne, der er af en anden verden og hvor tiden synes at stå stille.

Har du fået lyst til selv at besøge Wat Chalermprakiat, så kan du finde praktisk information under billedet.
wat chalermprakiat
De smukke pagoder på toppen af bjerget

Praktisk information til dit besøg ved Wat Chalermprakiat

Wat Chalermprakiat ligger ca. 30 km øst for Lampang og ca. 120 km øst for Chiang Mai. Templet er endnu ikke kommet på turistlandkortet, så det er ikke helt så nemt at komme dertil. Vi lejede en bil med chauffør, men et par tourbureauer i Chiang Mai har Wat Chakermprakiat på programmet.

Et hollandsk par vi snakkede med havde taget turen på scooter fra Lampang. Der er som nævnt ca. 30 km, og det er muligt at få Google Maps til at lave en rute.

Prisen for at besøge Wat Chalermprakiat er 20 baht+50 baht for turen op og ned med 4-hjulstrækker+200 baht i nationalparkafgift. I alt 270 baht.

Turen op til templet er hård og på ingen måde for gangbesværede. Der er mange trapper og flere steder er der ret glat – det gælder især i regntiden.

Bemærk at templet officielt hedder Wat Chalermprakiat Prajongklao Rachanusorn og at stavemåden kan varierer – f.eks. bliver Wat Chaloem Phrakiat og benyttet.

Overnatning

I stedet for at besøge templet på en dagtur, så kan du selvfølgelig også overnatte i eller udenfor Lampang. Du kan finde hotel eller guesthouse på f.eks. hotels.com.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her