Hjem Thailand Koh Kradan, Emerald Cave og masser af farverige fisk

Koh Kradan, Emerald Cave og masser af farverige fisk

+ praktisk information til dit besøg på Koh Kradan og Emerald Cave nederst på siden

Hvordan kan vand dog være så klart og turkisblåt? Som da jeg besøgte Koh Lipe og Koh Rok, bliver jeg endnu en gang imponeret over Thailands lækre strande.

Jeg bliver også forundret. Forundret over, hvorfor tusinder og atter tusinder af turister vader hinanden over tæerne på Phuket og ved Ao Nang, når de kan få kilometervis af øde paradisstrande som på Koh Kradan, hvor jeg står nu.

Koh Mook bor vi på det fantastiske Mook Montra Seafront Resort, hvor vi sammen med vores engelske naboer og to thailandske veninder, der bor i huset overfor os, booker en longtailbåd ud i øhavet.

Fra den lange mole på nordsiden af Koh Mook er vi nu vej til Koh Kradan. Først runder vi pynten ved det populære Sivalai Beach Resort, der er Koh Mooks dyreste hotel og som ligger helt fantastisk med strand på begge sider af hotellet, før kursen går mod Koh Kradan.

Vores longtailbåd ved Koh Kradan

Koh Kradan

Båden tøffer afsted og en halv times tid senere kaster vi anker ud for Koh Kradan. Under os ligger et fint lille rev med en klippevæg, der går lodret ned i dybet. Vi starter dagen med at snorkle, men de første par minutter ser jeg ikke mange fisk.

Jeg søger mod klippevæggen og får pludselig øje på en kæmpe stime kravefanefisk. Jeg drejer hovedet og kigger ind i en lige så stor stime gryntefisk. De mange farverige fisk holder åbenbart til ved klippevæggen, hvor jeg også ser zanklider, papegøjefisk og flere arter, jeg ikke kender navnet på.

Vi sejler få minutter til Koh Kradans sydkyst, hvor vi igen hopper i det klare blå hav. Lige her er der ca. fire meter dybt og god sigtbarhed.

Klipper og koraller ligger mere spredt, mens stimerne er skiftet ud med enkelte eksemplarer af bl.a. kirurgfisk, papegøjefisk og den allestedsnærværende sergentfisk. Det er et smukt sted, hvor vi også ser søpindsvin, søanemoner og en muræne, der nysgerrigt stikker hovedet ud af en sprække i klippen.

Sivalai Beach Resort på Koh Mook

Det er tid til afslapning. Vores longtailbåd sejler ind til Koh Kradans fantastiske strand, hvor det fine kridhvide sand blænder om kap med det krystalklare turkisblå vand. Det er et pragtfuldt sted, der er som skabt til badeferie. Stranden på Koh Kradans østkyst er over 1 km lang og næsten øde.

Godt nok ligger der en håndfuld mindre overnatningssteder, men turismen er begrænset og hotellerne er gemt under de skyggefulde træer og fint indpasset i omgivelserne. På vores tur langs stranden kommer vi bl.a. forbi hotellerne Seven Seas Resort og Coral Garden Resort, hvor der fra de forreste bungalows kun er 20 meter til vandkanten.

Det er her i dette bountyland, jeg undrer mig over, hvorfor langt de fleste turister i Thailand tager de samme steder hen, når paradiset ligger lige her. Koh Kradan er f.eks. perfekt til den romantiske ferie, til de, der bare gerne vil trække stikket for en stund, eller til familieferien, hvor børnene uden tvivl vil elske den lavvandede strand.

Første snorkelsted ud for Koh Kradan

Emerald Cave

Vi kommer lidt for sent. Eller for tidligt. Emerald Cave på Koh Mook er et spektakulært sted, hvor vi gennem en grotte svømmer ind til en lille lagune.

Grotten har fået sit navn efter den tid på dagen, hvor solens stråler får vandet til at spejle sig på de stejle klippesider. Det syn ville vi gerne have haft, men det kræver at man timer sit besøg med tidevandet.

Det kan ikke altid lade sig gøre, men svømmeturen ind til lagunen, der delvist foregår i mørke, er en oplevelse i sig selv. Tidevandet er én grund til at time sit besøg – en anden er de store turistgrupper, der ankommer op af dagen fra nær og fjern. De kan på et øjeblik forvandle et besøg ved Emerald Cave fra fantastisk til rædselsfuld.

Det er netop en af disse grupper, der er ved at forlade lagunen, da vi ankommer gennem mørket. Det gør, at vi har Emerald Cave for os selv, og selvom vandet står lavt, så er det en god oplevelse at stå i midten af lagunen omringet af stejle grønklædte klipper.

Koh Kradans strand er helt fantastisk

Det siges, at grotten i gamle dage blev brugt af pirater, der gemte deres tyvekoster her. Det har tilsyneladende været et perfekt skjulested for datidens sørøvere – der er kun adgang til lagunen ved lavvande, og Emerald Cave har indtil for få år siden ligget gemt, inden den blev genopdaget af svaleredesamlere.

Ude af grotten igen tager jeg en endnu en snorkeltur. Lidt naivt håber jeg at få samme oplevelse som den tysker, jeg læste om inden rejsen. Præcis hvor jeg svømmer rundt nu mødte han en hvalhaj. Det må have været en fantastisk oplevelse som jeg må have til gode til en anden gang.

En gemt grotte, stimer af farverige fisk og strande i absolut verdensklasse. Jo, det har været en fantastisk dag på havet. Med vind i håret og i selskab af flyvefisk sejler vi nord om Koh Mook tilbage til molen mange gode oplevelser rigere.

Vil du selv opleve Koh Kradan og Emerald Cave, så kan du finde praktisk information under billedet.
Der er ikke meget vand i Emerald Cave, da vi kommer forbi

Praktisk information til din tur til Koh Kradan og Emerald Cave

På Koh Mook kan du nemt leje en longtailbåd for en hel eller halv dag. Få evt. dit hotel til at hjælpe dig. Øer i nærheden er udover Koh Kradan også Koh Ngai og Koh Rok.

Ved besøg i Emerald Cave er det en god idé at komme så tidligt som muligt for at undgå de store turistgrupper. Grotten er bl.a. et fast stop på den populære 4 Island Tour fra Koh Lanta.

Endnu mere frihed til at besøge grotten er at tage en kajak fra Charlie Beach. Herfra tager det 20-25 minutter til Emerald Cave. Der er flere kajakudlejere på Charlie Beach.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Thailand – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr. Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Thailand – se aktuelle anbefalinger her.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her