Hjem Thailand Mine favoritsteder i Thailand

Mine favoritsteder i Thailand

Seks af mine absolutte favoritsteder i Thailand

Jeg besøgte Thailand første gang i 1998. Ingen kunne dengang vide, at jeg igen og igen ville vende tilbage til det land, der har givet mig så mange gode rejseoplevelser. Som de fleste andre turister besøgte jeg først alle de kendte rejsemål – Phuket, Krabi, Hua Hin, Koh Samui og Koh Chang.

Siden har jeg besøgt mange andre steder i Thailand og af til vendt tilbage til de mere kendte destinationer for at opdatere mine rejseguides. Der er stadig adskillige steder i Thailand på min bucket list – jeg drømmer bl.a. om mere Nordthailand, flere paradisøer og den store tur langs Mekongfloden i Isan-provinsen

Lad mig sige det med det samme. Jeg elsker Thailand, og der er kun enkelt sted, jeg ikke behøver at komme tilbage til: Pattaya. Til gengæld kan jeg pakke min kuffert på to minutter, hvis jeg pludselig fik muligheden for at rejse til et hvilket som helst andet sted i landet. Nedenstående skal derfor ses som mine absolutte favoritsteder i Thailand.

1 Bangkok

Det et ingen hemmelighed, at jeg bare elsker Bangkok. Jeg har besøgt Thailands hovedstad utallige gange, og hver gang oplever jeg noget nyt. Bangkok er proppet med smukke templer, fantastisk mad, spændende markeder og masser af lokalliv.

Men der er selvfølgelig meget mere at komme efter: De gode udflugtsmuligheder og den nemme adgang til resten af Sydøstasien, der bare venter på at blive udforsket.

Bangkok er en by, som jeg aldrig bliver færdig med – det er ganske enkelt en fornøjelse bare at gå ned ad sidegaderne – måske oplever du ligesom jeg en buddhistisk ceremoni eller et farverigt marked.

Læs meget mere her: Bangkok RejseguideDerfor elsker jeg Bangkok12 gode restauranter i Bangkok6 gode udflugter fra BangkokBangkok på 2 eller 3 dage – det skal du opleveHvor skal du bo i Bangkok – et overblik over byens områder

Til munkeindvielse i Bangkok

2 Koh Lipe

Kærlighed ved første blik. Sådan kan man godt beskrive det, da min longtailbåd langsomt gled ind på en af Koh Lipes kridhvide sandstrande. Det var lige præcis sådan et syn jeg drømte om – øen i det sydligste Thailand er bare ren bounty.

Det er på Koh Lipe, du finder alle de lækre paradisstrande med hvidt sand og krystalklart vand. Det er også her, du kan bo i hytte eller bungalow i vandkanten – helt perfekt til barfodsferien. Du har ikke Koh Lipe for dig selv, men den bilfri ø ligger forholdsvis afsides, og det sætter en dæmper på det helt store rykind af turister.

Læs meget mere her: Koh Lipe GuidePå snorkeltur fra Koh Lipe – paradisøer og farverige fisk

Lækre Sunrise Beach på Koh Lipe

3 Elephant Hills Rainforest Camp

Elephant Hills i Khao Sok Nationalpark har to camps. Hovedcampen og Rainforest Camp, der ligger på flåder i Chaw Lan-søen. Det er sidstnævnte, der er den helt store oplevelse. Her bor du lige midt i naturen med dyreliv og tæt jungle. Og så er der de fantastiske solnedgange – simpelthen mageløse!

Mange turister besøger Khao Sok Nationalpark på en endagstur fra f.eks. Krabi eller Phuket, men du skal bare unde dig selv er par dage i en af verdens ældste regnskove.

Læs meget mere her: Elephant Hills – på camp i Khao Sok Nationalpark

Solnedgang i Khao Sok Nationalpark fra Rainforest Camp

4 Pai

Må jeg have næsering? Skal trøjen være gul, grøn eller blå? Og hvad sker der, hvis jeg hellere vil drikke te end alkohol? I Pai sker der ikke noget som helst – her er alle velkomne. Du vil med garanti ikke skille dig ud i den tilbagelænede by, hvor hippietiden stadig sætter sine tydelige spor.

Pai findes ikke magen til andre steder og minder lidt om nogle af Thailands mindre øer. Men Pai ligger i bjergene vest for Chiang Mai, og det giver gode udflugtsmuligheder til bl.a. rismarker, vandfald og etniske minoriteter.

Læs meget mere her: Pai Guide6 oplevelser i Pai

På tur over rismarkerne på en af verdens længste bambusbroer

5 Lanjia Lodge

Lanjia Lodge ligger i det nordligste Thailand med fantastisk udsigt over Laos og Mekongfloden. Her bor du i et af de fire rustikke huse, der hver har fire enkle værelser med bl.a. loftsvifte, en god seng og privat bad og toilet.

Husets terrasse er fælles, og det er herfra, du har de mest mageløse solopgange – her 600 m.o.h ligger skydækket under dig – det er bare så smukt.

På Lanjia Lodge bor du godt og har nogle af Thailands etniske minoriteter lige udenfor døren. Lahu- og hmongstammen er en del al Lanjia Lodge og dem, der sørger for din mad og indkvartering. Det er så autentisk som det kan blive, hvis du samtidig vil bo under gode forhold.

Læs meget mere her: Lanjia Lodge – perlen i Ban Kiew Karn

Smuk morgen på Lanjia Lodge

6 Koh Mook

Thailands venligste ø. Lille Koh Mook syd for Koh Lanta er helt fantastisk. Her er gæstfriheden enorm, og det er som at bo sammen med én stor familie, hvor alle kender hinanden. De lokale lever en beskeden tilværelse, men alligevel er der altid plads til smil og latter.

Koh Mook har et par skønne strande og det lækre Sivalai Beach Resort, men øens helt store styrke er lokalbefolkningen og den unikke mulighed for at være nabo til fiskerne, der ordner deres fangst lige udenfor din dør. I hvert fald, hvis du booker overnatning vest for den lange mole.

Læs meget mere her: Koh Mook GuideKoh Kradan, Emerald Cave  og masser af farverige fisk

På Koh Mook bor man næsten sammen med de lokale

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her