Hjem Thailand Bangkok på 2 eller 3 dage – det skal du opleve

Bangkok på 2 eller 3 dage – det skal du opleve

Få forslag til hvad du skal opleve på din rejse til Bangkok

Den thailandske hovedstad har oplevelser til flere måneders ferie, men langt de fleste turister besøger kun byen i få dage inden turen går videre til næste destination. Er du førstegangsbesøgende i Bangkok, så vil jeg helt klart anbefale dig at tilbringe minimum tre hele dage i den spændende by.

Nedenstående er blot forslag, som I kan vælge til og fra ligesom I kan bytte om på rækkefølgen. Alle nævnte steder kan findes på kortet nederst på siden, og I kan læse meget mere om Bangkok i min rejseguide samt i de indlæg, der er links til herunder.

Et besøg i et af byens templer er en stor oplevelse

Hvordan kommer du rundt?

Bangkok har glimrende offentlig transport i form af metro og skytrain, der desværre ikke dækker området omkring Khao San og kun til dels Grand Palace. Herfra er det nødvendigt at tage en taxi eller måske flodbåden for at komme rundt, men det er heldigvis lige så nemt som at benytte metro og skytrain.

I myldretiden er det en god idé at undgå taxi og tuk-tuk, der ofte sidder fast i den tætte trafik.

Husk også, at dit hotel/guesthouse meget gerne hjælper med udflugter. Alternativt ligger der adskillige tourbureauer, hvor I kan booke ture i Bangkok – I bliver hentet på jeres hotel og sat af samme sted, når dagen er omme.

Jeg vil anbefale at I medbringer et kort på jeres tur rundt i byen. Måske har jeres hotel/guesthouse et kort, men Lonely Planets rejseguide til Thailand og Bangkok City Guide har rigtig gode og detaljerede folde-ud kort. Du kan købe rejseguides her.

Tuk-tuks og shopping på Khao San Road

Hvor skal du bo?

Thailands hovedstad har overnatning for enhver smag og pengepung. Nedenstående steder får alle gode anmeldelser fra tidligere gæster og ligger centralt og/eller tæt på offentlig transport. Læs mere om Bangkoks forskellige områder i rejseguiden til Bangkok.

Budget

lub d – Siam Square
Folk Poshtel Asok – Sukhumvit
United Residence – Sukhumvit
Oneday Hostel – Sukhumvit
Smile Society Boutique Hostel – Silom Road

Mellemklasse

Travelodge Sukhumvit 11 – Sukhumvit
Glow Pratunam – Tæt på Siam Square
Shanghai Mansion – Chinatown
Riva Surya – Khao San
Casa Nithra – Khao San

Luksus

Pathumvan Princess – Siam Square
W Bangkok – Silom
The Okura Prestige – Sukhumvit
Ariyasomvilla – Sukhumvit
SO Sofitel Bangkok – Silom

Sælger på en af Bangkoks klonger

Dag 1

Morgen/formiddag

Tag en sejltur på klongerne
Bangkoks berømte kanalsystem er en af hovedstadens helt store seværdigheder og en stor kontrast til skyskraberne og den hektiske storby, som de fleste forbinder med Bangkok.

Tag en longtailbåd ud på klongerne, hvor I bl.a. kommer forbi stolpehuse, plantager, gyldne templer og Bangkoks vartegn Wat Arun – morgengryets tempel. Tag skytrain til Saphan Taksin, hvor I ved molen kan booke en sejltur.

Forslag til frokost
Gå i land omkring Khao San Road ved Phra Athit/Banglamphu-molen, hvor der ligger masser af spisesteder. F.eks. Peeps Thai Eatery, men I kan også tage en taxi/tuk-tuk til Krua Apsorn – en billig restaurant og berømt for at være en af dronningens yndlingsrestauranter.

Eftermiddag

Templer og buddhaer – Grand Palace og Wat Po
Brug eftermiddagen på at gå på opdagelse i fantastiske Grand Palace, der var hjem for Thailands konger. Her folder Østens mystik sig ud for øjnene af jer i form af templer, chedier og meterhøje figurer. Hovedattraktionen er Wat Phra Kaew, der huser den berømte Jadebuddha.

Lige overfor Grand Palace kan I besøge Wat Po med den 46 meter lange liggende Buddha. Wat Po er et af Thailands største tempelområder, men selvom der er masser at kigge på, er det mindre pompøst end Grand Palace.

Fra Khao San kan I gå til Grand Palace – ellers tag en taxi/tuk-tuk. Med metro skal I stå af på metrostationen Sanam Chai – herfra er der ca. 1 km til Grand Palace.

Forslag til middag
Spis godt, men billigt på f.eks Namsaah Bottling Trust i Silom-området, hvor klassisk thaimad bliver taget til nye højder. Andre muligheder er Mango Tree (også i Silom), Baan Kanitha på soi 23 i Sukhumvit eller Hemlock på Phra Athit Road ved Khao San.

Aften

Se Bangkok fra en roof top bar
Slut dagen af med en øl eller drink fra en af byens mange roof top-barer. Skal det være hipt og eksklusivt kommer man ikke uden om Sky Bar på toppen af Lebua at State Tower. Mere nede på jorden er Cloud 47. Begge steder ligger i Silom-området.

På Sukhmvit Road er der endnu flere muligheder. F.eks. Octave på Marriott Hotel og Above Eleven, mens i finder Red Sky på Centara at Central World ved Siam Square og den spektakulære Three Sixty på Millennium Hilton Hotel ved floden.

Indenfor i Grand Palace

Dag 2

Morgen

Lumphiniparken
Er I morgenfriske skal I besøge Lumphiniparken, der er opkaldt efter Buddhas fødested i Nepal. I parken, der ligger for enden af Silom Road og et stenkast fra Sala Daeng Skytrainstation, kan I tidlig morgen opleve thai’erne dyrke gymnastik og tai chi. Hold også øje med kæmpevaranerne, der lever i parkens søer. Tag skytrain til Sala Daeng.

Formiddag

Shopping omkring Siam Square
Siam Square er Bangkoks absolutte shoppingparadis. Hop på skytrain til National Stadium Station og tag et kig på de mange varer i de enorme shoppingcentre.

I sidegaderne ved Siam Square er der pop-up butikker og i de lange smalle gange kan du købe sko og tøj fra lokale designere. Læs meget mere om Siam Square. Tag skytrain til Siam Square eller National Stadium.

Forslag til frokost – prøv en af shoppingcentrenes food courts
Herhjemme ville vi måske kalde det et cafeteria, men her er det en lang række madboder, der er fælles om borde og stole. Shoppingcenteret MBKs food court er god, men I kan også prøve Food Republic i Siam Center.

Food Republic er en kæde, der findes mange steder i Asien. Alternativt kan I spise vegetar i pæne omgivelser på Koko, der ligger på Siam Square Soi 3 eller hilse på de lokale på Chicken Noodle Khaokrung.

Eftermiddag

Historien om Jim Thompson
Et stenkast fra Siam Square kan I besøge Jim Thompsons hus. Jim Thompson har fået æren for at have udbredt thaisilke i det meste af verden. Thompson boede smukt i en række tektræshuse ved en af kanalerne, og i dag er hans hjem lavet om til museum. Det er naturligvis også muligt at købe thaisilke.

I kan krydse kanalen for at besøge området Baan Krua, der historisk hænger uløseligt sammen med Jim Thompson. Læs mere i indlægget Jim Thompson og Cham-folket Baan Krua.

Har I lidt tid til overs, kan I besøge Erawan Helligdommen, der ligger i gåafstand fra Siam Square. Selve helligdommen er ganske lille, men har stor betydning for de lokale – et rigtig godt sted at se thai’erne i aktion når de beder, ofrer og tænder røgelsespinde. Læs mere om Erawan Helligdommen.

Aften

Spis i gadekøkkenerne
Et besøg i Bangkok er ikke komplet uden at have smagt byens verdensberømte gadekøkken. Tag til Chinatown, hvor I kan spise sammen med de lokale i en af de mange gadekøkkener, der ligger på stribe i den hektiske bydel. Det kan virke en anelse kaotisk, men det er helt sikkert en stor oplevelse.

Har I lidt tid efter shoppingen ved Siam Square, så tag til Chinatown sen eftermiddag for at på opdagelse i bydelens markeder og måske besøge et tempel eller to inden det bliver mørkt. F.eks. Wat Traimit med den berømte guldbuddha.

Chinatown er helt anderledes end resten af Bangkok og gemmer på mange gode oplevelser. Tag Metro til Hualamphong.

Chinatowns livsnerve , Yaowarat Road, er ligesom resten af bydelen hektisk

Dag 3

Har I en endnu en dag i Bangkok, så se nærmere på disse forslag til aktiviteter og oplevelser.

Cykeltur i Bangkok
Den anden side af Bangkok. Kør gennem smalle gyder og i landlige omgivelser i Thonburi på den anden side af Chao Phraya-floden. Læs mere om cykelture i Bangkok.

Madlavningskursus
Prøv kræfter med det lækre thaikøkken på et madlavningskursus, der fås som både hel- og halvdagskurser. Læs mere her.

Oplev byens mindre kendte templer
F.eks. Golden Mount eller Wat Arun – Bangkoks vartegn – læs mere om andre templer.

Besøg Khao San-området
Bliv en del af livet i det tætteste Bangkok kommer på et turistkvarter. Læs mere om Khao San Road her.

Asiatique
Shopping, forlystelser og restauranter i H.N. Andersens gamle bygninger. Læs mere her.

Food Tour
Tag med en lokal rundt i byen for at smage på Bangkoks lækkerier.

Patpong
Gademarked og et af Bangkok red light districts, der ligger for enden af Silom Road ved Sala Daeng Skytrainstation.

Nyttige links til din rejse til Bangkok

Transport

Fra Danmark er det nemt at komme til Bangkok. Flyv direkte med Thai Airways eller snup en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai, Istanbul eller Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Læs meget mere om transport generelt i min Bangkok rejseguide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Bangkok

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her