Hjem Thailand 7 gode restauranter på Koh Lanta

7 gode restauranter på Koh Lanta

Forslag til, hvor du skal spise på Koh Lanta

Shanti Shanti Beach House

Dejlige Koh Lanta mangler bestemt ikke gode spisesteder. Lige bortset fra luksushotellerne, så er det ikke ikke et sted, hvor du finder dyre restauranter og finere gastronomi. Til gengæld kan du spise lækker seafood til billige penge, og der er masser af muligheder for at spise på stranden.

Der er selvfølgelig mange andre gode restauranter på Koh Lanta end disse syv, der hører til mine favoritsteder og som alle kan findes på kortet nederst på siden.

1 Red Snapper – Long Beach

Red Snapper var en af de første restauranter på Koh Lanta, der serverede god international mad. Her mange år efter bliver der stadig lavet skønne retter i den populære restaurant ud til hovedgaden ved Long Beach.

Red Snapper laver det, man kan kalde international mad med et twist – vi ser bl.a. retter fra Italien, Spanien og Mexico på menukortet.

Restauranten har også thaiinspirerede retter og frisk fisk og skaldyr. I den hyggelige gårdhave spiser vi bl.a. antipasti, kyllingespyd med peanutsauce og fyldt smørstegt snapper.

Vi får god service på Red Snapper, der har priser et pænt stykke over middel, men kvaliteten er absolut i orden. Restauranten er et glimrende valg til en romantisk middag, men bordbestilling må anbefales i højsæsonen. Red Snapper har lukket om onsdagen.

2 Shanti Shani Beach House – Klong Nin

Rigtig god restaurant på stranden mellem Klong Khong og Klong Nin. Her spiser vi thailandske klassikere, men Shanti Shanti Beach House et mest berømt for frisk fisk og skaldyr.

Da vi kom forbi til frokost inviterede kokken os med ned på stranden for at se den friske seafood, som han lige havde købt af fiskerne.

Vi spiser godt på Shanti Shanti Beach House – mango sticky rice og salat med thailandske urter er et par af de retter, vi prøver. Restauranten har prisniveau et pænt stykke over middel, men maden er lækker, servicen i top, og hvis du timer dit besøg rigtigt, så kan du som en bonus nyde den fantastiske solnedgang.

3 Fiskerestauranterne – Saladan

I hovedbyen Saladan ligger de store fiskerestauranter som perler på en snor langs kysten. Restauranterne er bygget på pæle halvvejs ude i havet og er i højsæsonen travle og hektiske uden megen hygge. Til gengæld kan du her mæske dig i alt godt fra havet til fantastiske priser.

Tun, snapper, muslinger, barracuda og kæmperejer er blot noget af det, vi ser på menukortene, der kan være temmelig rodede. Egentlig er de ligegyldige – køkkenerne synes at servere dagens fangst, og der betales som regel efter vægt. Fiskerestauranterne ligner hinanden og tilbyder nogenlunde det samme, så prøv dig frem.

4 Patty’s Secret Garden – Long Beach

Navnet lyder mest af alt som en irsk pub, men Patty’s Secret Garden er en af Koh Lantas ældre restauranter, der er kendt for at servere rigtig god mad. Faktisk er Patty’s så populær, at man nu også har åbnet en restaurant på stranden i Klong Khong.

Vi besøger dog Patty’s Secret Garden på hovedgaden ved Long Beach, hvor der udover god atmosfære også er lille legeområde til børnene.

Patty’s har et alsidigt menukort med thailandske retter, men det er også et godt sted at spise vestlig mad som f.eks. steaks og salater. Restauranten er især kendt for sine gode burgere.

Der er med andre ord et godt udvalg af retter for alle aldre, og det er et sted, hvor hele familien er velkommen. Vi fik glimrende service på Patty’s Secret Garden, der har et prisniveau lige over middel.

Grillede rejer med pebersauce

5 Lantasure – Klong Khong

En af flere gode restauranter langs hovedgaden i den nordlige del af Klong Khong. Lantasure er rigtig hyggelig med interiør af bambus og supervenlig betjening. Menukortet består af alle de thailandske klassikere, men også en stribe indiske og europæiske retter.

Lantasure er en billig restaurant og med tanke på størrelsen af min green curry, der er enorm og stor nok til to personer, så er det et sted, hvor man får rigtig meget for pengene.

Ikke overraskende har Lantasure mange stamgæster, og skulle alle borde være optaget, så besøg restauranten Three Sisters ved siden af (ca. 100 meter). Her er maden lige så god, men stedet ikke så hyggelig som Lantasure.

6 Drunken Sailor – Kantiang Bay

Det bliver ikke meget mere hipt end på Drunken Sailor på hovedgaden i Kantiang Bay. Et rigtigt insted, der serverer vestlig cafémad som f.eks. bruchetta, sandwich og burger. Drunken Sailor er også stedet at få sit daglige kaffefix, men man laver også gode shakes og smoothies.

Vi fik fin service på den åbne café/restaurant, der naturligvis har tjekket indretning med sækkestole, hængekøjer og lave borde. Prisniveauet er pænt over middel, men sådan er det med vestlig mad i Thailand. Husk også at besøge den lille butik – Drunken Sailor har eget tøjmærke, men man prøver også at lave sko og accessories af genbrugsmaterialer.

7 Sea Shell Restaurant – Klong Khong

På stranden i Klong Khong ligger Sea Shell Restaurant, hvor det ser en anelse amatøragtigt ud ved grillen. Men lad dig ikke snyde – her fremtryller man grillede tun og snapper i topklasse. Vi kan vælge forskellig slags tilbehør som salat og bagt kartoffel, der endda serveres med smør.

Der er andet end fisk og skaldyr på menukortet – f.eks. alle de klassiske thairetter og grillspyd med kød og grøntsager. Prisniveauet er absolut rimeligt på Sea Shell Restaurant, der ligner et familieforetagende, og skal man tro anmeldelserne også et sted, hvor der af og til er et par svipsere.

Vi besøgte dog restauranten to gange med succes og nød at spise frisk fisk med fødderne i sand.

Grøn karrypasta på Lantasure

Nyttige links til din rejse til Koh Lanta

Transport

Nærmeste lufthavn er den i Krabi. Fra Danmark er det nødvendigt med en mellemlanding – f.eks. i Bangkok eller Doha. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Læs meget mere om transport generelt i min Koh Lanta Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Koh Lanta

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her