Hjem Hjælp til din rejse

Hjælp til din rejse

Kære læser. Jeg har samlet en god bunke links, som du kan få brug for før, under og efter din rejse. Nedenstående er en lang række af de sider og ressourcer, jeg selv bruger.

Gælder det sundhed og sikkerhed på rejsen, så se nærmere på mine gode rejseråd og vil du vide mere om, hvad du skal huske og være opmærksom på inden du rejser, så tjek siden backpacking i Thailand og Sydøstasien.

Flybillet

Det hele begynder med den rigtige flybillet. Hvorfor ikke starte med at spare penge og have overblik på én gang. Her er Momondo et fantastisk værktøj, når du skal bestille din flybillet ud i verden.

Momondo søger hundreder af flybookingsider i en og samme søgning – dvs. du sparer tid og er sikker på at få den billigste pris. Der er flere søgekriterier som eksempelvis pris, rejsetid, antal stop m.m. Husk som altid at rykke dine ud- og hjemrejsedatoer en dag eller to frem og tilbage, der kan være mange penge at spare.

Det er dog værd at tjekke anmeldelser fra tidligere kunder, hvis Momondo sender dig til en side, du ikke kender. Det er ikke alle flybookingsider, der synes at have fokus på kvalitet og kundeservice. Besøg Momondo.

Husk også at tjekke prisen på flyselskabets egen side. Er der kun lille prisforskel anbefaler jeg at du køber billetten hos flyselskabet – på den måde er der ingen tvivl om ansvaret, hvis du f.eks. mister et eventuelt forbindelsesfly. Se meget mere om at finde billige flybilletter her.

Hotel

Jeg bruger selv hotels.com, når jeg booker hotel. Det er der flere grunde til. Den store hotelbookingside har prisgaranti og er utrolig nem at bruge. Jeg er også tilmeldt deres rewardprogram, der både giver mulighed for specialpriser og indsamling af bonusnætter. Jeg har efterhånden sparet mange tusinde kroner på optjente gratisnætter. Se meget mere om at finde billige hoteller her.

Transfer fra lufthavn til hotel

Hos Expedia kan du booke transport online. Mangler du f.eks. transfer fra lufthavnen til dit hotel, så kan du booke hjemmefra på Expedias hjemmeside. Det er nemt og trygt, og du kan booke transfer på tusindvis af destinationer i over 100 lande. Book transfer hos Expedia her.

Skal du bruge transport i Thailand, Vietnam eller Bali, så kan du få et tilbud fra dansk rejsebureau her.

Grupperejser

Er du mere til grupperejser, så kan du højst sandsynligt finde det, du søger hos Vitus Rejser, der har et bredt udvalg af rejser til hele verden. Rejser for voksne kalder de det selv, og det betyder, at du her kan møde ligesindede, der sætter pris på kvalitet og perfekt tilrettelæggelse. Vitus Rejser har alt fra busrejser og krydstogter til oversøiske rundrejser – fælles for dem alle er det høje niveau, når det gælder indhold og rejseledere. Besøg Vitus Rejser.

Vejret på rejsen

Hvis du ligesom jeg synes at ferievejret er vigtigt, så er det om at tjekke ind hos Vejrlab. Her kan du se live vejr, vejrudsigter, vejrskemaer, ekstremer og få en idé om, hvornår du skal tage af sted til et rejsemål for at få det bedste vejr. Besøg Vejrlab.

Guidebøger

Vil du vide noget om dit rejsemål eller savner du inspiration til en god restaurant eller noget andet, så er en guidebog uundværlig. Lad den være en hjælp og støtte, men sørg altid for at opleve det sted du besøger gennem dine egne øjne.

Guidebøger fås til forskellige priser og i forskellige størrelser – hvad du bedst kan lide er en smagssag. Tjek de engelske Rough Guides, Lonely Planet, Bradt’s, Fodor’s og Frommer’s eller de danske Turen går Til og de fordanskede udgaver af Lonely Planet. Jeg bruger selv saxo.com til mine bogkøb.

Tasker og kufferter

Din kuffert bliver efterhånden en rigtig god rejsekammerat. Den kan ikke være anderledes og den vil følge dig på adskillige rejser og i mange år. Har du brug for en kuffert eller taske, så klik dig ind på CarrieAlongs hjemmeside, hvor udvalget er stort og hvor der ofte er rigtig gode tilbud. Besøg CarrieAlong.

Sports- og adventureure

Uundværligt for mange trekkere, dykkere og andre, der tager på aktiv ferie. Det helt rigtige ur er et vigtigt værktøj på rejsen, når du f.eks. skal måle puls, bruge gps eller tage tid på din præstation. Sports- og adventureure er som regel vandtætte og designet til aktiv ferie. Skal du bruge et nyt ur, så kig ind hos Ure og Smykker, der er en dansk webshop med rigtig stærke priser. Besøg Ure og Smykker her.

Flyforsinkelse og aflysninger

Er uheldet ude og dit fly forsinket eller måske helt aflyst, så kan Dansk Flyhjælp hjælpe dig. I mange tilfælde har du ret til erstatning og mod et beskedent beløb hjælper Dansk Flyhjælp dig hele vejen igennem forløbet, til du sidder med pengene i hånden. Besøg Dansk Flyhjælp.