Hjem Koh Chang rejseguide

Koh Chang rejseguide

Skønne strande, dybgrøn jungle og frisk seafood i vandkanten. Koh Chang er perfekt til en afslappende badeferie. Tempoet er i bund, og hvis du ikke gider Thailands store feriesteder, men alligevel vil have alt inden for rækkevidde, så vil Koh Chang være noget for dig.

Snup en lur i en hængekøje under palmerne, plask i det krystalklare vand eller tag på opdagelse blandt pragtfulde tropeøer i den maritime nationalpark. Velkommen til denne gratis rejseguide til Koh Chang.

koh chang
Skønne White Sand Beach

Koh Chang er Thailands andenstørste ø. I forhold til andre steder i Thailand, så er turismen forholdsvis ny. I 1980’erne dukkede backpackerne op som de første, men siden er det gået stærkt med en lang række nye hoteller.

Turismen er dog langt fra på højde med hverken hverken Phuket eller Koh Samui – måske fordi Koh Chang og de omkringliggende øer er udlagt som nationalpark.

Der bygges stadig nyt, men øen har i den grad bevaret sin charme. Her er en fornemmelse af paradis med den overvældende smukke regnskov, de lækre strande og den skønne afslappede stemning. Koh Chang er hovedøen i den 650 km² store nationalpark, der omfatter over 50 andre større og mindre øer.

Byerne – orientering og seværdigheder

White Sand Beach (Hat Sai Kao)

Det var her øens turisme startede. Som så mange gange før var det backpackerne, der kom først, og de boede i bambushytter på den palmeklædte paradisstrand.

Som tiden gik dukkede flere småhoteller op og med dem lokale handlende. Men udviklingen er heldigvis gået så langsomt, at man har haft tid til at tænke over, hvad man ville med turismen på øen. De, der håbede, at Koh Chang skulle blive det nye Phuket har gudskelov ikke fået deres ønske opfyldt.

Selv om White Sand Beach er øens største turistområde, så består den stadig kun af én større vej, nemlig hovedgaden, der går helt ned til den sydlige del af Koh Chang. Vejen er godt nok blevet asfalteret – da jeg besøgte Koh Chang første gang i 2001, var det kun en støvet grusvej.

koh chang
White Sand Beach og Koh Chang Kacha Resort & Spa

White Sand Beach er i dag et fuldt udviklet ferieområde, men heldigvis er ingen bygninger højere end palmerne.

Stranden er dejlig med lavt og klart vand. Der er store tidevandsforskelle, og på strandens sydlige del går vandet så langt op ved højvande, at den er helt væk. Det går især ud over Hotel Chang Buri Resort, men også Ban Phu og til dels Kacha Resort er ramt.

På Koh Chang og således også på White Sand Beach leves dagen på stranden, hvor turisterne daser i skyggen mellem palmerne, får sig en gang massage eller snupper en tiltrængt badeur. Her er en skøn atmosfære med en afslappende laid-back stemning, der ikke fås ikke meget bedre end her.

Om aftenen forvandles stranden til en stor restaurant. Borde og stole bliver sat frem, og til lyden af bølgeskvulp kan du nyde den lækre mad. Her bliver primært serveret bbq og grillet fisk, men almindelig thaimad fås selvfølgelig også.

Flere barer lægger tæpper ud i sandet, hvor du kan tilbringe dagens sidste timer med en drinks eller kold øl. Prøv f.eks. Sabay Bar, der er et hyggeligt sted med underholdning og mulighed for at møde andre rejsende.

Hovedgaden i White Sand Beach er efterhånden plastret til med forretninger, tourbureauer og minimarkeder. Selv om de fleste vælger at spise på stranden om aftenen, så kan du også finde flere restauranter på hovedgaden. Udover thai kan du bl.a. spise italiensk og indisk.

Massagebutikker har også fundet vej til byen, og det har skrædderne med deres sædvanlige aggressive markedsføring desværre også. White Sand Beach har også et par banker og kontantautomater fordelt langs hovedgaden.

Hovedgaden i White Sand Beach

Chai Chet og Klong Prao

Syd for White Sand Beach ligger de to strande Chai Chet og Klong Prao. Det kan være svært at se, hvor den ene slutter og den næste begynder. Byernes forretninger og restauranter ligger ret spredt på den 4-5 km lange strækning. Ved Chai Chet findes dog to små indkøbstorv, VJ Plaza og Coconut Plaza med restauranter og forretninger.

Stranden er dejlig med klart vand og delt af et par små floder (klonger) fra skoven, der har sit udløb her. Flere steder kan man leje kajakker, hvis du skulle have lyst til at tage en tur på floderne.

Klong Prao Beach bliver også kaldt Coconut Beach på grund af de mange høje kokospalmer. Der er store tidevandsforskelle, og stranden er langt fra så overrendt som White Sand Beach.

På Klong Prao Beach er der stadig områder, hvor du kan være lidt i fred. Det er muligt at finde både luksushoteller og små primitive hytter henvendt til backpackere og budgetrejsende.

Kai Bae

Kai Bae har efterhånden udviklet sig til Koh Chang’s anden største ferieby. De tider er forbi, hvor man blev nødt til at tage til White Sand Beach for at få lidt shopping og natteliv. Hovedgaden er øens hyggeligste med butikker, restauranter og småbarer.

Kai Bae Beach er ikke øens bedste – her er en del sten, men mod syd bliver stranden bedre, og her er gode bademuligheder. På Kai Bae Beach er der ikke det samme liv på stranden som på f.eks White Sand Beach – her mødes man i stedet på hovedgaden.

Øvrige strande

Stort set alle øens strande ligger ned ad vestkysten. Den bedste er i mine øjne Lonely Beach, der blev backpackernes favorit, da masseturismen kom til White Sand Beach.

Lonely Beach er ikke så lonely mere. Stranden har en del hytter, hvor du kan overnatte, og mange kommer hertil fra øens andre byer for at nyde det krystalklare vand. Små barer findes også, og om aftenen og natten er det her det sker.

Siam Hut og Lemon Bar byder på øens vildeste fester. Lige nord for Lonely Beach ligger Bailan Beach, der er et noget roligere alternativ.

Bemærk at der er store tidevandsforskelle og stærk strøm kan forekomme på alle strande i regntiden.

Klong Prao Beach omkring K.P. Huts og Santhiya Tree Resort

Overnatning på Koh Chang

I mange år var indkvarteringen forholdsvis enkel på Koh Chang, hvor små bambushytter og bungalows lå i strandkanten. De senere år er der skudt mange nye hoteller op – deriblandt flere flotte resorts og såkaldt spahoteller.

De små bambushytter findes stadig. På f.eks White Sand Beach er der et sjovt mix af nyere hoteller og små hytter som primært backpackerne benytter.

Generelt er det billigt at overnatte i Thailand. Du får rigtig meget for pengene, og selv mellemklassehotellerne har god service og kan som regel tilbyde faciliteter som restaurant og swimmingpool.

Du kan booke hotel på Koh Chang på f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har det største udvalg og som regel også de laveste priser.

Jeg anbefaler, at du læser indlægget De bedste hoteller på Koh Chang på min side thailandrundt.dk. Listen bliver opdateret løbende med nøje udvalgte hoteller, der får gode anmeldelser af tidligere gæster.

Se også indlæggene Bo på stranden på Koh Chang og Overnatning for hele familien på Koh Chang.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Koh Chang har mange dejlige hoteller – her Centara Tropicana, der ligger ud til stranden

Transport

Ind og ud

Bangkok er nærmeste internationale lufthavn. Fra Danmark er der direkte forbindelse fra København med Thai Airways, og fra både København og Billund er der mange muligheder for at komme til den thailandske hovedstad med blot et enkelt stop undervejs.

Fra København bl.a. via Doha (Qatar Airways), Helsinki (Finnair), Dubai (Emirates) og Istanbul (Turkish Airlines). Fra Billund kan du bl.a. tage via Amsterdam (KLM) og Frankfurt (Lufthansa). Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra Bangkok er der flere muligheder for at komme til Koh Chang. Du kan køre, en tur på ca. fire timer, eller tage flyet fra Bangkok til den lille lufthavn i Trat (kode: TDX), der ligger ca. 10 minutters kørsel fra færgen til Koh Chang. Har du behov for transport i Thailand, så du få et tilbud fra et dansk rejsebureau her.

Der findes flere færgelejer på fastlandet, hvor du kan tage færgen til Koh Chang. Nordligst og tættest på Bangkok ligger Tha Thammachat (Natural Pier). Herfra tager sejlturen 30 min. til Ao Sapporos på Koh Chang – der er ca. otte afgange dagligt. I Tha Thammachat findes et par kiosker ved færgelejet.

Næste færgeleje mod syd er Centre Point Pier. Herfra sejler du til Tha Cabana på ca. 35 min – herfra er der ca. seks afgange dagligt. Det sidste og største færgeleje er Laem Ngob – herfra kan du sejle til forskellige steder på Koh Chang. Der er afgang hver halve time i højsæsonen og hver time i lavsæsonen. I Laem Ngob findes et par enkelte restauranter.

Sidste færge til Koh Chang afgår kl. ca. 19, så alt efter, hvornår dit fly lander i Bangkok, kan det være nødvendigt at tage en overnatning i hovedstaden inden turen går ned til Koh Chang.

At komme rundt

For at komme rundt på øen benytter man de såkaldte grisebiler – en pick-up, hvor du sidder på ladet. De kan stoppes hvor som helst. Du kan også leje grisebilerne for en hel eller halv dag. Husk at aftale pris inden du kører.

Fra White Sand Beach til Klong Prao koster det ca. 50 baht, til Kai Bae ca. 70 baht og til Bang Bao ca. 150 baht. Alle tourbureauer kan arrangere transport til f.eks. Trat Lufthavn, Bangkok eller andre byer.

Fra Bang Bao kan du købe transport til nogle af øerne syd for Koh Chang. Du kan også leje scootere, et fint alternativ til grisebilerne, husk blot at der er venstrekørsel i Thailand.

Restaurant Blue Lagoon ved den sydlige del af Klong Prao er et godt sted at spise

Mad og drikke – forslag til spisesteder

Koh Chang har mange gode restauranter, primært med thaimad, men her er også lækker BBQ. Mange steder kan du spise på stranden, hvor hoteller og restauranter rykker borde og stole ud i sandet ved solnedgang.

Noget af det bedste man kan spise på Koh Chang er i mine øjne frisk grillet fisk og skaldyr. På is foran grillen kan du tjekke dagens fangst, og så er det bare at vælge om det skal være f.eks. søtunge, barracuda eller noget helt tredje.

Europæisk mad og f.eks. pizza, sandwich og burger fås på de fleste hoteller. Her er nogle anbefalelsesværdige restauranter på Koh Chang:

Restaurant Blue Lagoon

Fremragende restaurant ved Klong Prao Beachs sydlige del. Stedet ligger idyllisk ud til den lille klong, hvor du kan være heldig at få et bord i en af de hyggelige pavilloner. Her fås lækker og autentisk thaimad. Der tilbydes også madlavningskurser og stedet fungerer også som guesthouse.

Restaurant Thor’s Palace

Dette skønne afslappende sted på den sydlige del af White Sand Beach er meget populært. Her fås lækre karryretter og dejlige supper, men også vestlig mad. Stemningen er uformel og Thor himself hygger om gæsterne. Du kan også bare slappe af og nyde lækre smoothies og frugtshakes til lyden af stille chillout musik.

Restaurant & Bar Viewpoint/Buddha View

Et skønt sted i Bang Bao, hvor man på bedste vis kombinere sin middag med efterfølgende afslapning til stille musik. Fra restauranten/baren er der en flot solnedgang som du kan ligge ned og nyde. Viewpoint har thaimad og gode fiskeretter.

Restaurant Cookies

Populært sted på White Sand Beach. Her er altid mange mennesker. Thaimad og god grillet fisk. Lidt kaotisk betjening. Restauranten hører til Cookies hotel.

Restaurant Sangtawan

Et fint sted på White Sand Beach lige ved siden af Cookies og er meget i samme stil. God thaimad og grillet fisk. Restauranten hører til Sangtawan Resort og er et af de steder, hvor du kan spise på stranden.

Iyara Seafood

God seafood i Klong Prao. Beliggenheden ud til havet ved den lille kanal er perfekt. Vælg selv din fisk, der så bliver tilberedt efter ønske. Almindelig thaimad fås også.

Koh Chang har ikke det store natteliv. Flest muligheder er der på White Sand Beach, hvor der bliver lagt tæpper og madrasser ud i sandet. Nogle barer har underholdning i form af ildshows eller livemusik.

Sabay Bar og Thor’s Palace er gode steder på White Sand Beach. Her er også irske barer og i byens sydlige del ligger en stribe beerbars med billard og piger, der tilbyder selskab.

Backpackere og folk med hang til vilde fester kan prøve på Siam Hut og Lemon Bar på Lonely Beach. Også på Paradise Cottage er der bar/lounge og mulighed for at hænge ud med andre backpackere.

Lonely Beach på den sydlige del af Koh Chang

Aktiviteter og forlystelser

Dykning og snorkling

Dykning og snorkling er en populær beskæftigelse. Koh Chang har ikke de bedste muligheder for at se fisk, men øerne i nationalparken mod syd er et godt sted at dykke.

Ture kan bookes på strandene hos tourbureauerne, men vil du gerne have en snak med arrangørerne af dykkerturene kan du tage ned til Bang Bao, hvor der ligger flere dykkercentre med instruktører.

Spa og massage

Olie-, aroma-, og thaimassage fås selvfølgelig også. De ligger ikke på ethvert gadehjørne som så mange andre steder i Thailand, men på selve stranden findes flere massører.

Flere hoteller og resorts har dog massage- og spabehandlinger, men prisen her er noget højere. Hos en almindelig massør fås en times massage for ca. 350-400 baht. Øens bedste massage får du hos Sima Massage, der ligger på hovedgaden i Klong Prao overfor Centara Tropicana.

Kokkeskole/madlavningskursus

Kokkeskole findes selvfølgelig også her – f.eks. på Thai Cookery School på Restaurant Blue Lagoon i Klong Prao. Transfer er som regel inkluderet. Forhør dig på dit hotel eller hos tourbureauerne. Book i god tid i højsæsonen.

Golf

Nærmeste golfbane ligger på fastlandet ved Chantaburi og hedder Soi Dao Highland Golf Club. Man kan blive hentet på sit hotel og bragt tilbage igen når de 18 huller er overstået. Du kan også overnatte på det dejlige Chatrium Golf Resort.

Vandsport

Da Koh Chang er nationalpark, har man heldigvis været fri for vandsport, men af en eller anden årsag er der dukket parasailing op på Kai Bae Beach. Forhør dig på Coral Resort.

Adventure Park

Treetop Adventure Park er et lille parkområde, der vil være et hit hos større børn. Her er der lavet lianer, broer og flere andre ting, så man kan svinge sig i trætoppene gennem skoven. Sikkerheden ser ud til at være i orden her.

Klong Plu vandfaldet

Udflugter på Koh Chang

Øens seværdigheder

Koh Chang har flere gode seværdigheder. Da ca. 80 % af øen er dækket af regnskov, så er det nærliggende at få nogle flotte naturoplevelser.

Koh Chang har en del vandfald, du kan besøge, men det er ikke alle, der er lige lette at komme til. De to mest populære er Than Mayom og Klong Plu. Især sidstnævnte er besøgt af mange turister, da det er det flotteste og letteste at besøge.

Et skilt på vejen ved Klong Prao Beach viser vej til parkkontoret, hvor indgangen til vandfaldet ligger. Du skal gå ca. 500 meter fra p-pladsen til vandfaldet. Turen kan være hård, især i regntiden, men det er også på det tidspunkt, at regnskoven og vandfaldet med sit fald på 25 meter er flottest.

Than Mayom-vandfaldet ligger på øens østlige side ikke langt fra Dan Mai. Vandfaldet er berømt blandt de lokale, da både Kong Rama V og Kong Rama VI har besøgt stedet og indgraveret deres navne i klipperne.

I Koh Changs regnskov lever en del spændende dyr – bl.a. aber, næsehornsfugle, slanger, edderkopper og vildsvin. På en tur op til vandfaldene skal du dog ikke forvente at se nogen dyr, dertil er der alt for meget larm fra de mange turister.

Det kan stærkt anbefales at besøge Klong Plu vandfaldet ved åbningstid klokken 8.00 om morgenen for at få den bedste oplevelse.

Er du meget interesseret i øens natur, så kan de fleste tourbureauer arrangere en jungletrekking væk fra de gængse turistruter. Bedst er det med en to-dages tur, hvor du overnatter i telt i regnskoven. En populær aftentur er at tage en kajak på en af de små floder for at se ildfluer – en god oplevelse.

Bang Bao på Koh Changs sydkyst

Kører du videre sydpå fra Klong Prao bliver terrænet meget kuperet. Mellem vegetationen kan du her og der få de flotteste udsigter over kysten og naboøerne.

Helt nede på øens sydkyst ligger byen Bang Bao, der er bygget på pæle i vandet. For bare 25 år siden var Bang Bao en afsidesliggende og primitiv fiskerby, men her er udviklingen gået stærkt, og man har virkelig formået at omstille sig og fået del i de stigende turistindtægter.

Bang Bao er i dag et hyggeligt lille sted, der mest er kendt for de mange gode fiskerestauranter. Men her er også en del dykkercentre og fin shopping. På trods af den stigende turisme, så er det et af backpackernes foretrukne steder på Koh Chang. Små primitive, men fantasifulde huts og hytter er dukket op i byen.

Bang Bao er et dejligt roligt sted med en fin stemning – prøv den hyggelige bar Viewpoint, hvor du kan nyde en kold øl til den stille chilloutmusik. Fra Bang Bao kan du tage en båd til mange af af øerne syd for Koh Chang.

Også på sydkysten, men på øens østlige del, kan du besøge de små fiskerbyer Salakphet og Salakkhok. Her kan du opleve det lokalliv, der ikke er for meget af på Koh Changs vestside. Du kan sejle i mangroven, se fiskerne i arbejde eller besøge det fine tempel i Salakphet.

Hele Koh Changs østside er faktisk ret øde. Her er hverken strande eller turister, men en udflugt værd, hvis du vil have lidt fred og ro krydret med fine naturoplevelser.

Bountystrand på Koh Wai

Koh Chang Maritime Nationalpark

Koh Changs maritime nationalpark består af over 50 øer. Mange af dem kan du besøge på en endagstur, men du kan også booke overnatning på de øer, der har bungalows. Alle tourbureauer på Koh Chang kan arrangere en tur til øerne.

Thai Fun og Sea Adventures er to af de firmaer, der arrangerer heldagsudflugter. Du besøger som regel flere af øerne og mad, vand og snorkeludstyr er inkluderet i prisen.

Du kan også leje din egen speedbåd. Det er lidt dyrere, men til gengæld er du selv herre over hvilke øer, der skal besøges og i hvilket tempo.

Øerne i nationalparken er meget forskellige i både størrelse og udseende. Vil du bare dase på en paradisø, så er Koh Wais bountystrande et godt valg. Her finder du det mest krystalklare og lækre vand, du kan tænke dig.

Det tager ca. 40 minutter at sejle fra Bang Bao til Koh Wai, hvor du kan gå ud fra stranden og snorkle på det lille koralrev. Koh Wai har også et par overnatningsmuligheder i form af små primitive hytter.

Den første større ø man kommer til fra Koh Chang er smukke Koh Mak. Øen er 16 km² stor og består af tusindvis af høje slanke kokospalmer, der omkranser de lange hvide strande. Mange backpackere kommer til Koh Mak, hvor man har rig mulighed for at finde en dejlig øde strand. Koh Mak’s sydkyst kan i perioder have en hel del sandfluer.

På øens nordside, tættest på Koh Chang, ligger Koh Mak Resort, hvor de fleste endagsturister holder til, men på øens sydkyst, langs Kao Bay, finder du den største koncentration af overnatningssteder.

Øen er bare superlækker og et fint sted at tage hen, hvis du ønsker fred og ro. Man skal et godt stykke ud fra Koh Maks strande, hvis man vil snorkle, og koralrevet er ikke det bedste. Book hotel på Koh Mak her.

Fra Koh Maks nordlige bugt kan du se lige over på den privatejede Koh Kham. Her var man i gang med at opføre et nyt hotel, men byggeriet er gået i stå. Fra den nordlige mole på Koh Mak kan du tage båden til Koh Kham, der har en lækker strand.

Den meget lille ø Koh Kham mellem Koh Wai og Koh Mak

Længere mod syd i nationalparken kommer du til Koh Kood (Ko Kut). Thailands fjerde største ø kan meget vel blive den næste i rækken af “uopdagede” paradisøer. Lige nu er her forholdsvis stille og fredfyldt, men udviklingen er også nået til hertil.

Tidligere var det kun muligt at komme til Koh Kood ved at booke overnatning på et af øens resorts, der selv transporterede deres gæster fra fastlandet eller Koh Chang til Koh Kood, men i dag afgår der regulære færger til øen.

Koh Kood har fremragende strande med krystalklart rent vand, men de er ikke den eneste attraktion. Koh Kood består af jungle med eget økosystem, og øen har flere smukke vandfald. Mest berømt er Namtok Klong Chao som Kong Rama VI besøgte tilbage i 1911. Du kan læse meget mere om Koh Kood her.

Nationalparkens absolut bedste sted at dykke og snorkle er på Koh Rang Islands – i alt fire øer med gode koralrev. Koh Rang er den største af øerne – de tre andre hedder Koh Kra, Koh Yark og Koh Tong. Rang Islands er fredede, og der må ikke opføres hoteller, da skildpadderne lægger deres æg her. Det er dog muligt at overnatte i telte på øen.

Korallerne omkring øerne er fine. Der er god sigtbarhed, og du kan bl.a. se kejserfisk, papegøjefisk og rokker. Er du heldig er der også god mulighed for at se revhajer og barracudaer.

Kommer du tilbage til Koh Chang henad aften, hvor det er blevet lavvandet, kan du på øens sydlige del holde øje med de mange aber, der kommer ned til vandet for at skaffe føde.

Snorkling ved Rang Islands

Chantaburi

Ca. 90 km fra færgelejerne på fastlandet ligger byen Chantaburi, der er den mest spændende by i området. Her er en anderledes atmosfære præget af de forskellige folkeslag, der bor i byen.

Regionen har også masser af historie. I 1767 trak Kong Taksin sig tilbage til en lille høj i dette område for at samle sine tropper efter nederlaget til burmeserne ved Ayutthaya.

Højen hedder Khai Nern Wong, hvor Rama 3. mange år senere byggede et fæstningsværk, der skulle holde franskmændene ude af landet. De havde besat Cambodja og var nu på vej ind i Thailand.

Landområdet skiftede hænder flere gange, men Thailand overgav sig aldrig – bl.a. takket være den meget europæisklignende borgmur med kanoner, der er opført her. Ikke langt fra Chantaburi ligger Laem Sing, hvor flere slag mellem kolonimagterne fandt sted.

Chantaburi har også taget imod en del vietnamesiske indvandrere, der her byggede hvad der stadig er den største katolske kirke i Thailand. Den er fra 1860 og åben for besøgende – bemærk de flotte udsmykninger.

I dag er Chantaburi mest kendt for sine ædelstene – mange steder i omegnen vil du kunne støde på minedrift. Fredag og lørdag er der ædelstensmarked i byen. En fin oplevelse og lidt af et kaos når købere og sælgere fra hele verden samles her.

Det siges at minerne i Chantaburi er ved at være udtømte, så handelen foregår mere og mere med afrikanske sten, der skulle være i bedre kvalitet. Mange steder i byen findes åbne værksteder, hvor du med fordel kan købe ædelstene.

Det store hit for turister i Chantaburi er Oasis Seaworld – en dyrepark, hvor du kan svømme med delfiner.

Også det store shoppingcenter Robinson er en turistmagnet, men provinsen byder også på smuk natur i form af jungle og mangrove. Du kan nemt arrangere transport fra Koh Chang til Chantaburi hos tourbureauerne.

kohc01
Cham-folket i Koh Kong i Cambodja lever forholdsvis primitivt

Cambodja

Fra Koh Chang er det også muligt at besøge nabolandet Cambodja. I mange år var landet fuldstændig lukket for besøgende, da Pol Pot og Khmer Rouge havde magten. Først i 1998 blev der igen fred i Cambodja, men der er stadig politiske spændinger, og befolkningen er fortsat mærket af de mange forfærdelige år.

En tur til Cambodja på en dagsudflugt bringer ikke turisterne til Cambodjas mest spændende attraktioner som Angkor Wat og hovedstaden Phnom Penh, men området omkring Koh Kong, som de fleste besøger fra Koh Chang, har sine egne spændende seværdigheder.

Koh Kong ligger ca. otte km fra grænsen til Thailand, men alligevel er det et af de mindst besøgte områder i landet. Koh Kong er en lille trist by – dog har man et rigtig godt lokalmarked, hvor du kan få sat syns- og lugtesansen på prøve.

Lige syd for byen ligger en muslimsk fiskerlandsby til dels bygget på pæle ud i vandet. Her ser ret fattigt ud – i hvert fald er her meget beskidt med affald alle vegne.

Muslimerne kommer oprindeligt fra Vietnam, men blev drevet på flugt af Cham-folket for mange hundrede år siden. I dag har de slået sig ned i Cambodja.

Lidt længere mod syd ligger Koh Kongs strand, hvor det primært er lokale, der fornøjer sig med diverse vandsportsaktiviteter. Bedre er det at prøve strandene længere mod syd, der er øde og uberørte.

Koh Kongs absolut største attraktion er den fantastiske jungle øst for byen. Du kan sejle op ad Koh Poi-floden til et af de to vandfald Tatai og Koh Poi.

Junglen ligger grøn og frodig i det kuperede terræn – bjerg efter bjerg toner frem i horisonten, og naturen er virkelig smukt. Men det bedste er faktisk, at man har det hele for sig selv – her bor kun få mennesker, og på vores vej op ad floden så vi kun én anden turist.

Der lever mange spændende dyr i junglen, og lige netop her har man verdens største bestand af gibbonaber. Du skal dog ikke regne med at se nogle dyr, mennesket er en sjælden gæst som dyrene endnu ikke har vænnet sig til.

Vi var dog så heldige at se en Binturong, en såkaldt bjørnekat. Man kan leje en båd for enden af ph 8, lige ud til floden, i Koh Kong By.

Vil du opleve Angkor Wat, så er der også rig mulighed for det. Der er masser af tourbureauer på Koh Chang, der laver ture af flere dages varighed til det fantastiske tempelområde. Man kører til grænsen ved Poipet, og ad temmelig dårlig vej videre ind i Cambodja til byen Siem Reap.

Øde jungle i Cambodja

Vejret på Koh Chang og bedste rejsetidspunkt

Koh Chang har typisk tropeklima med høj luftfugtighed. Regntiden løber fra maj til oktober og er en af de vådeste i Thailand. Der er kun små temperatursvingninger året rundt – dagtemperaturen ligger normalt lige over 30 °C, men i perioden inden regntiden kan den nemt snige sig op på 35 °C. Vejret i Thailand lige nu.

Værd at vide og gode rejseråd

EL

I Thailand bruger man langt overvejende samme stik som i Danmark – der er dog undtagelser – nogle steder benytter type A-stik (120 V).

Penge

Den thailandske møntfod hedder baht. Dem kan du hæve i kontantautomater, der findes i stort antal overalt i Thailand. Skal du på trekking eller til afsidesliggende områder – f.eks. til nogle af de mindre øer, er det en god idé at medbringe godt med kontanter.

Kontantautomaterne i Thailand har også engelsk menu og er nemme at bruge. Der er som nævnt rigtig mange af dem (også på Koh Chang), men har du alligevel svært ved at finde en, så kig efter den nærmeste 7eleven, der ofte har en automat tilknyttet.

Husk, at der kan være gebyr forbundet med at benytte automaterne og at der kan være loft over, hvor mange penge du kan hæve af gangen.

Visakort er udbredt i Thailand og mange steder kan du bruge Mastercard. Skal du handle på markederne eller spise i gadekøkkenerne er kontanter dog nødvendige.

Wifi

Ethvert hotel eller guesthouse med respekt for sig selv tilbyder gratis wifi til deres gæster. Nåh ja, pudsigt nok opkræver flere luksushoteller stadig uhyrlige beløb for netforbindelse – bor du sådan et sted, kan du finde gratis wifi i bl.a. shoppingcentre og på mange cafeer.

En anden og populær mulighed er at købe et simkort med data ved ankomst til Thailand. Det er rigtig billigt.

Forsikring og sundhed

Husk at tegne en rejseforsikring (måske har du allerede en i din indbo-forsikring) – hospitalsindlæggelse og et besøg ved lægen kan være dyrt. Tjek også om du skal have vaccinationer inden du rejser. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Øvrigt

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning til Thailand inden du tager af afsted. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en Rejseklar, hvor du kan få tips og gode råd til rejsen. Du kan også skrive dig på Danskerlisten.

Kort over Koh Chang

84 Kommentarer

 1. Hej,
  Vi skal 14 dage til Koh Chang i starten af februar. Mit spørgsmål er…hvor aktuel er denne guide til øen, hvornår er den publiceret? Guiden forekommer i øvrigt spændende og meget informativ.
  Vh Niels Rørbye

  • Hej Niels. Tak for de pæne ord. Sidst jeg var på Koh Chang var for ca. 1 år siden. Jeg er kommet på øen løbende siden 1998, og det er ikke et sted, hvor der popper nye hoteller og forlystelser op i rekordfart. Selvfølgelig sker der en udvikling, men jeg er sikker på, at du også i dag vil kunne bruge guiden. Ha’ en rigtig dejlig rejse, I kan roligt glæde jer, Koh Chang er en af mine yndlingsøer i Thailand. 🙂

 2. Hej 🙂

  Jeg er meget i tvivl, hvorvidt jeg og min kæreste skal tage på ferie til Koh Chang eller Koh Kood? Hvad er forskellen og hvad vil du anbefale? Vi vil gerne afsted slut januar (denne måned) og 10 dage frem 🙂

  Mvh Caroline

  • Hej Caroline. De to øer er meget forskellige. På Koh Chang finder du barer, butikker, restauranter og et egentligt byliv. Koh Kood er stort set øde udenfor hotellerne. Det kommer helt an på, hvor roligt det skal være, og hvordan I helst vil holde ferie. Begge øer er dejlige med gode strande, men vil I prøve forskellige restauranter og være sociale med andre rejsende, så er det nok Koh Chang I skal vælge. Har i derimod nok i jer selv, så er Koh Kood måske det rolige sted I søger. Valget er jeres ;-). Men ha’ en skøn ferie…

 3. Hej Carsten
  Vi overvejer ferie på Koh Chang i juli, skal vi være bekymrede over meget regn eller andet vejrmæssigt?
  Mvh
  Gitte Amby

  • Hej Gitte. Det regner MEGET på Koh Chang i juli. Jeg har selv været der i juli, og det var en meget våd fornøjelse. Til gengæld er der få turister og øen er meget smuk og grøn. Koh Chang får rigtig meget regn i sommermånederne, og jeg vil nok anbefale f.eks. Koh Samui, Koh Phangan eller Koh Tao på denne tid af året.

 4. Hej Carsten,
  Fantastisk inspirerende hjemmeside – tak for det.
  Vi er en familie på 4 (2 børn i alderen 5 3/4 og 7 1/2 år ved afrejse) som er ved at småplanlægge en måneds rejse januar/februar 2017 til Thailand. Vi tænker på at tage til Koh Chang, Koh Wai, Koh Mak, Koh Kham, Kho Kood. Er det noget for en børnefamilie?
  Med venlig hilsen
  Rikke Kirk

  • Hej Rikke. Tak for de pæne ord. Jeg synes jeres tur lyder som en rigtig find idé. Jeg har ikke selv børn og ved ikke om det er for mange øer på en måned, men de ligger forholdsvis tæt på hinanden, så I slipper for lange transportdage.

   Jeg mener, at der er kommet lidt bedre overnatningsmuligheder på Koh Wai. Tidligere var det meget enkle hytter, men både Pakarang Resort og Koh Wai Beach Resort ser fine ud. Jeg tror ikke, at der er er overnatning pt. på Koh Kham. Der står et halvfærdigt resort, der skulle erstatte de små bungalows, der engang lå på øen.

   Men helt klart nogle skønne øer I vælger, hvor I har mulighed for at bo på stranden alle steder.

 5. Hej Carsten.
  Vi opholder os lige nu på Koh Chang, White Sand Beach – hel nord. Vi overvejer at tage til Kai Bae på aftentur. Er det noget du vil anbefale – hvis ja, er der så en restaurant, du vil anbefale?
  Tak iøvrigt for at dele ud af din store rejseviden.
  Med venlig hilsen
  Kirsten Grønlund

  • Hej Kirsten. Tjo, bare for at prøve noget andet kan en tur til Kai Bae da være en god idé :-). I kan prøve Porn’s Bar & Restaurant, der ligger helt ud til vandet. Det er thai og frisk seafood. Er I til italiensk, så er der Ziva på hovedgaden.

   Uha, bare det var mig, der var på Koh Chang lige nu, men jeg nå nøjes med at drømme…Jeg håber I har det godt og jeg ønsker jer en rigtig dejlig ferie. Mange hilsner fra Carsten.

 6. Hej Carsten,

  Overvejer en 3-4 dage på Koh Chang i midt juli. Er det rigtigt at mange butikker og restauranter lukker helt ned i low season?

  Mvh Mikael

  • Hej Mikael. Ja, det er rigtigt. Det er temmelig regnfuldt på Koh Chang i sommermånederne, så mange butikker, restauranter og hoteller lukker ned. Men ønsker du fred og ro er det et perfekt sted på den årstid.

 7. Hvordan kommer vi nemmest i kontakt med en taxa eller lignende der kan køre os fra lufthavn i Bangkok til Koh Chang

  Mvh Bjarne

 8. Hej Carsten.
  Tak for en super informativ side.
  Vi er en familie på 7 der skal afsted midt oktober.
  (5 børn i alder 14-23)
  Vi har søgt et sted med muligheder for både at se, opleve og være lidt aktiv.
  Det håber vi at finde på Koh chang.
  Jeg er dog meget i tvivl om hvor vi skal bo. Vi vil gerne have god strand Uden at vælte rundt i andre turister, men der skal ikke være for øde. Det gider børnene ikke.
  Er White sand Beach bedst?
  Bliver der så lavvande at det er en fordel at have hotel med pool? Vi er lidt tiltrukket af hytter el. Bungalows på stranden hvis de fået med aircon.
  Vi har været på Phuket i okt og der regnede det mest om natten ellers var det fint. Er Koh chang mere regnfuld?
  Hvis der kan køres fra Bkk på 4 timer er det vel næsten så hurtigt som indenrigsfly med tanke på check in, ventetid osv?
  Det var en del spørgsmål – dejligt hvis du kan hjælpe med svar på nogle af dem.
  Bh Karin og familie

  • Hej Karin. White Sand Beach er bestemt dejlig og en af de bedste strande på Koh Chang, men jeg synes nu at dele af Klong Prao Beach mod syd er lige så god. Oktober er ved at være slutningen på regntiden, så der er nok ikke det helt store antal turister endnu. Ifølge de tal jeg kan finde, så falder der nogenlunde lige meget regn på Koh Chang og Phuket i oktober måned. Jeg har været der i november, og her var der tale om kraftige eftermiddagsbyger ofte med torden. White Sand Beach er helt sikkert den mest travle strand, mens I kan finde mere ro ved Klong Prao og Kai Bae. Uanset hvad I vælger tror jeg ikke I kommer til at vade i andre turister i oktober måned og slet ikke på Klong Prao Beach, hvor der selv i højsæsonen er god plads. Jeg husker White Sand Beach som mere lavvandet end Klong Prao, dog uden at en pool skulle være nødvendig, men det er vist en smagssag. De fleste hytter ud til stranden er forholdsvis basic, men der findes dog nogle stykker af god standard. På White Sand Beach f.eks. KC Grande og på Klong Prao Beach Koh Chang Paradise Resort. Jeg har altid kørt fra BKK til Koh Chang, men dog taget flyet tilbage et par gange. Du har helt ret i, at det i sidste ende nok tager nogenlunde samme tid. Jeg tror i øvrigt, at Koh Chang er det helt rigtige valg for jer. Det er et dejligt sted, hvor der både er mulighed for afslapning og oplevelser. Jeg håber I får en dejlig ferie 🙂

 9. Hey Carsten! min kæreste og jer skal til koh Chang til oktober. Hvor vil du anbefale at bo, vi har en drøm om at på i en hytte på stranden:)

  • Hej Jonas. Hvor I skal bo kommer helt an på budget og hvor meget liv I vil have omkring jer. Der sker mest på White Sand Beach mod nord, og her kan I vælge f.eks. White Sand Beach Resort, der hører til i den billige ende. Skal det være primitivt og en “rigtig” strandhytte kan I prøve K.P. Huts på Klong Prao Beach. Stedet er MEGET basic. Se også Porns Bungalows i Kai Bae. Af mellemklassehoteller er der Barali Beach Resort på Klong Prao Beach, men husk, at det som regel er dyrest at bo helt ud til stranden. Vend endelig tilbage, hvis I har et andet budget end ovenstående. God rejse 🙂

 10. Hej Carsten,
  Dejligt med en super info side.
  Min kæreste og jeg tager til Koh Chang d. 28 dec, videre til Koh Mak og til sidst Koh Kood.
  Vi har booket Chai Chet resort på Koh Chang. Er det et resort du kender noget til og kan du evt. anbefale andet ? Vi er meget i tvivl om dette er det rigtige for os.

  • Hej Kasper. Jeg kender desværre ikke selve resortet, men jeg kan se, at det får udmærkede anmeldelser fra andre rejsende. Det ligger i hvert fald tæt på både strand og restauranter langs hovedvejen.

 11. Hej Carsten

  Tak for en fed hjemmeside!!

  Min kæreste og jeg flyver til Bangkok d. 30. sep, hvor vi skal være et par dage. Herefter regner vi med at booke ca. 5 nætter på Koh Chang. Vi har i alt tre uger. Er det et dumt tidspunkt at tage til Koh Chang området på?? Sidste år var vi på Koh Tao i juli måned og var meget glad for stemningen og vejret der. Er der andre øer i Thailand, der er bedre på det tidspunkt af året. På forhånd tak og håber snart du har ferie!!!

  • Hej Martin

   Tak for de pæne ord :-). September er generelt våd i Thailand og Koh Chang er endda MEGET våd. Mit bedste bud er Koh Samui eller Koh Phangan, der ligger lige syd for Koh Tao eller måske Koh Samet, der ligger i køreafstand af Bangkok. Sidstnævnte er forholdsvis lille, men glimrende til fem dages afslapning. Og jo, jeg har snart ferie 🙂

   Ha’ en rigtig god rejse.

 12. Hej Carsten

  Tak for en god guide. Vi har booket 6 dage på Koh Chang fra d. 14 november, hvor vi bare
  skal bade og slappe af. Men nu bliver jeg i tvivl det regner for meget der? Når det regner, er det så hele dagen eller kort tid?

  Tak

  Hilsen
  Marie

  • Hej Marie. Tak for dit indlæg og undskyld det sene svar. November er en udmærket måned at besøge Koh Chang. Jeg har selv besøgt øen i november ig den regn, der kom faldt som byger af ca 1 times varighed sent på eftermiddagen. Vi havde sol hver dag.

 13. Hej vældig fin hjemmeside
  Var på ko. Chang Kai bai beach for 2 år siden. Planlægger ny tur med veninde og min datter samme område skøn strand og hyggelig vej m restauranter ikke voldsom turistet. Vi har 12 dage på øen. Vil du foreslå et par dage på østsiden eller er der for øde ? Hvordan er hoteller og hvor kan vi overnatte prisniveau mellem
  Mvh Lisa

  • Hej Lisa. Så vidt jeg husker, så er det meget lokalt på østsiden. Der findes en stribe hoteller, men det er yderst begrænset hvad der er af eksempelvis butikker og restauranter. Husk, at der heller ikke er strand på østsiden. Var det mig ville jeg nok snuppe et par dage på en anden ø, f.eks. Koh Mak eller Koh Kood, men det kommer selvfølgelig helt an på, hvad man er til. Ha’ en rigtig dejlig ferie 🙂

 14. Hej Carsten. Vi er et par, der søger en afslappende ferie med lidt dykning, snorkling, bådture og lidt natur. Er Koh Chang mon noget for os? Det skal på ingen måde været stort og fyldt med turister, men må heller ikke blive for småt… Vi har 13 nætter og tænker umiddelbart, at det bliver lidt for meget ét sted. Hvilke omkringliggende øer kan du anbefale i forhold til smukke strande? Kan du anbefale en nem, og samtidig billig måde at komme fra Bangkok til Koh Chang på? På forhånd mange tak. Venlig hilsen Matilde.

  • Hej Matilde. Jeg tror bestemt, at Koh Chang kunne være noget for jer. Jo, der er turister, men ingen store hoteller som man ser i f.eks. Phuket og Hua Hin. White Sand Beach, der ligger nordligst, at den mest travle strand og den med flest butikker og restauranter. Længere mod syd er der lidt mere plads.

   I kunne kombinere Koh Chang med Koh Mak, der ligger mod syd. Det er nemt at komme dertil og der er mange dejlige hoteller på øen, som har lange sandstrande.

   Længere mod syd er der Koh Kood, hvor der er meget lidt turisme. Her er rigtig gode strande. Hvad I vælger kommer helt an på, hvor roligt/hvor mange muligheder i form af barer, restauranter og shopping I vil have.

   For at komme fra Bangkok til Koh Chang kan I booke transport hos f.eks. Oriental Escape, som jeg har gode erfaringer med. Her bliver I kørt til døren på Koh Chang. Alternativt Kan I flyve til Trat, hvilket ikke er så meget dyrere. Se mere hos Bangkok Airways.

 15. Hej Carsten.
  Ville gerne spørge dig om du tror det er nødvendig at tage malaria piller når vi skal rejse til Koh Chang I November? Vi har læst din gode hjemmeside og fået en masse gode tips til oplevelser.
  V.H.Rita.

  • Hej Rita. Skønt at du har fået gode tips på min side.

   Mht malaria, så er det jo op til den enkelte, men personligt ville jeg ikke tage malariapiller. Jeg har besøgt Koh Chang en del gange – også i november – og har end ikke overvejet malariapiller. Det er rigtigt, at øen har været malariaområde, men det er mange år siden jeg sidst har hørt/læst om en, der er blevet ramt af sygdommen.

 16. Hej Carsten!
  Hold dog op! En masse brugbart information!
  Jeg rejser til Koh Chang d. 13 december til d. 19. Vil du anbefale at man tager bilen eller flyveren fra Bangkok? Ifølge orientalescape kan jeg ikke finde nogle ture til Koh Chang. Kender du andre man evt kunne booke igennem?
  Jeg har et kæmpe ønske om at se havskildpadder, tror du det ville være muligt??

  • Hej Camilla. Tak for roserne :-). Tja, bil eller fly. Svært at svare på. Jeg har prøvet begge dele og det kommer lidt an på, hvor meget tid I har og om I kommer direkte fra Danmark. Men tager I flyet, så husk at sidste færge til Koh Chang sejler klokken ca. 19.30. Du kan finde transferpriser hos Oriental Escape her, kig efter Eastern Route og du vil næsten nederst i skemaet se at der står Bangkok til Koh Chang. Det skulle være muligt at se havskildpadder, men der er kun lidt at se ud for Koh Chang. Du skal tage med på en dykke- eller snorkletur til de nærliggende øer.

 17. Hej Carsten,
  Jeg er lidt nysgerrig på om man kan sejle direkte fra Koh Chang til en af øerne i Cambodia og tilbage igen?
  Vi rejser fra Koh Chang til Siem Reap (selvf gennem fastlandet) men vi vil gerne tilbage til de thailandske øer fra syd Cambodia men helst over vandet.

  Vh
  Cæcilie

  • Hej Cæcilie. Det kan man mig bekendt ikke. Nu ved jeg ikke helt om det er øerne ved Sihanoukville, du mener, men er det tilfældet, så tror jeg det nemmeste og hurtigste vil være at køre fra Koh Chang til Sihanoukville og så sejle til øerne derfra.

   Der er minibusser, der kører klokken 7 om morgenen fra Koh Chang til grænsen ved Had Lek. Køber du en billet fra Koh Chang til Sihanoukville går du over grænsen og bliver sat i nye minibusser i Cambodja. Du kan selvfølgelig også tage turen modsat vej, altså fra Sihanoukville til Koh Chang.

 18. Hej Carsten,

  vil lige høre omkring skræddere på Koh Chang, hvordan er niveauet? Skulle meget gerne have skiftet lidt ud i garderoben, skjorter og jakkesæt :). Har tidligere været heldig både i Bangkok og på Phuket, samt mindre heldig på Koh Tao og Phangan.

  Vh. Peter

  • Hej Peter. Jeg må være ærlig at sige, at jeg ikke ved noget om skrædderniveauet på øen. Jeg er ked af ikke at kunne hjælpe, men ha’ en rigtig god rejse 🙂

 19. Hej Carsten

  Vi sidder lige nu paa koh tao I regnvejr og savner solen rigtig meget. Vi er blevet foreslaet at tage til enten koh phi phi eller koh lanta, da vejret skulle vaere bedre der. Ved du om det er sandt? Vi har dog selv overvejet at tage tilbage til Bangkok og derfra tage til Koh chang, tror du det er en bedre mulighed for os? vi har ti dage tilbage I Thailand.

  Hilsen Emilia og Amalie

  • Hej Emilia og Amalie. Øv, hvor ærgerligt, men november til januar er ikke det bedste tidspunkt i det område. Jeg er helt sikker på, at vejret er bedre de tre steder I nævner. Der er højsæsonen så småt ved at begynde. Fortsat god rejse til jer. 🙂

 20. Hej Carsten 🙂
  Min kæreste og jeg er ankommet til Bangkok i dag og skal være i Thailand indtil den 26. januar.
  Vi vil rigtig gerne besøge Koh Chang og rejser rundt med rygsæk 🙂 Hvad er den bedste måde at komme til Koh Chang på? & har du evt nogle råd omkring bungalow? Det vil vi rigtig gerne bo i.

  Mvh. Kamilla

  • Hej Kamilla. Der er flere måder at komme til Koh Chang på. Er I på lavbudget, så kan I tage bus eller minibus fra Ekkamai busstation, der ligger på Sukhumvit Road. I tager blot skytrain til Ekkamai Skytrain staion og går ca. 200 meter til busstationen. Tidligere kunne du kun tage almindelig bus herfra, men som noget nyt er minibusserne (der ofte kører når de er fyldte) også begyndt at køre herfra. Hvad I vælger, almindelig bus eller minibus er helt op til jer, men vær opmærksom på, om I kan have jeres bagage med og spørg, hvor præcis I bliver sat af. Er det i Trat by (der er “hovedbyen” i den del af Thailand eller er det ved færgelejet til Koh chang.

   Det er naturligvis nemmere, men også dyrere at tage en privat bil til koh chang. Her kan jeres hotel/guesthouse uden tvivl hjælpe jer.

   Mht. overnatning og bungalows, så tjek de tidligere svar på denne side. Hat I kun få penge, så kunne K.P. Huts og naboen Tiger Huts (begge på Klong Prao Beach) være noget for jer. Det er primitivt, men autentisk. Men som sagt, vil I have lidt bedre standard, så se i tråden her, hvad der er af muligheder. Hvis I er lidt mere konkrete mht. krav og prisniveau, så er jeg altid klar med et svar 🙂

   Jeg ønsker jer en rigtig dejlig tur (er meget misundelig 🙂 )

 21. Hej Carsten

  Skal en tur til Koh Chang fra d.28. april og frem til 7. maj hvordan er det med nedbøren i denne periode!!

  Angående situationen i Koh Samui med oversvømmelser, er Koh Chang ramt på samme måde!!

  Håber du kan hjælpe:-)

  Mvh. Michael

  • Hej Michael. Mig bekendt er der ikke problemer på Koh Chang. I dag er der i hvert fald sol og 31° C. Ha’ en rigtig god rejse.

 22. Hej Carsten. Skal til koh chang sidst i januar måned. Kan du evt anbefale leje af mountainbike. Vi skal bo i White sand Beach og vil gerne opleve noget af regnskoven f.eks til vandfald. Mvh Flemming

  • Hej Flemming. Ja, det er bestemt muligt at leje cykel (og sikkert også en mountainbike), men det er småt med veje på øen. Der er selvfølgelig hovedvejen, der løber fra nord til syd, men mig bekendt er det ikke muligt at cykle i skoven. Men I kan cykle så langt I kan og så gå resten af vejen. Husk at passe på trafikken og så er Koh Chang jo ret stejl sine steder. Ha’ en god rejse. Mange hilsner fra Carsten

 23. Hej Carsten
  Super flot informativ side.
  Vi overvejer at besøge Koh Chang og Koh Mak de første 14 dage af april, hvordan er vejret på øerne i den periode?
  Vh. Camilla

  • Hej Camilla. Tak for de pæne ord :-). April får nogen regn og det er jo en periode med overgang til den egentlige regnsæson, der er temmelig våd på Koh Chang. Jeg ville bestemt tage af sted, men være klar over, at der vil komme regn. I tager jo af sted de første 14 dage i april, så chancen for sol fra morgen til aften er bestemt til stede. Ha’ en rigtig god rejse. Mange hilsner.

 24. Hej Carsten
  Vi er netop faldet over din SUPER informative og inspirerende website og tænkte at vi lige ville høre om du kunne give et par råd.
  Vi er i den heldige situation, at vi skal 25 dage til Thailand og Cambodia i marts/april måned på bryllupsrejse men vi er lidt i tvivl om, hvilke øer i Thailand vi skal vælge..

  Vi vil gerne undgå alt for mange turister men er samtidig heller ikke så klar på en lille ø, hvor der kun er strøm et par timer hver aften.. Vi forestiller os at ferien skal inkludere afslapning på stranden, lokale markeder, udflugter til andre øer, hvide sandstrande og azurblåt hav.
  Vi er i starten af 30’erne og er således ikke ude efter den vilde backpacker-ferie og finder nok en lækker men dog ikke for dyr hytte på stranden mere tiltalende end en overfyldt turistbar eller et familie resort for den sags skyld..

  Vi har overvejet følgene øer:
  Koh Lipe (er dog bange for om der er for mange turister..)
  Koh Chang
  Koh Hai

  Håber at du har lyst til at dele ud af din Thailand-viden 🙂

  På forhånd mange tak 🙂

  Mvh. M&C

  • Hej Camilla. Tillykke med det snarlige bryllup :-). Jeg tror Koh Chang lyder som en god idé. Herfra kan I tage på udflugt til f.eks. Koh Mak og Koh Kood (Koh Kut). I kan også tage nogle nætter på et par af øerne. Problemet bliver nok at finde en hytte på Koh Chang til en rimelig pris lige ud til stranden, men der kan I jo researche lidt.

   Et alternativ er f.eks. Koh Lanta, der har en stribe skønne strande. Herfra Kan I tage nogle udflugter (eller overnatninger) til/på Koh Hai (Koh Ngai) og de øvrige øer mod syd. For at komme til Koh Lanta kan I flyve til Krabi og køre halvanden time. På Koh Lanta kan I bo på f.eks. Relax Bay Resort, der har bungalows få meter fra stranden. Det er et roligt sted med et par primitive strandbarer i nærheden.

   Jeg håber I kan bruge svaret til noget, ellers er I velkomne til at skrive igen. De bedste hilsner fra Carsten

 25. Mange tak for det fine svar, Carsten 🙂
  Hvor lang tid vil du vurdere man skal have på Koh Chang?
  Hvad er dit indtryk af Koh Lipe? Synes vi hører en del blandet- både at det er blevet overrendt af turister som Phi Phi og andre steder, at det er stille og roligt og noget a la Østens Maldiverne..

  På forhånd mange tak for dit svar.

  MVH. Camilla

  • Hej Camilla. Man kan sagtes bruge 5-7 dage eller mere på Koh Chang med blandet afslapning og udflugter. Jeg har aldrig været på Koh Lipe, så der kan jeg desværre ikke hjælpe. Men øen er jo MEGET lille, så kunne nemt forestille mig, at der ville være lidt overrendt. Mange hilsner fra Carsten

 26. Hej Carsten
  Der er meget god information her på siden !
  Vi skal afsted sidste uge i marts og 2 uger i april.
  Rejsen er ikke fastlagt 100%.
  Kan læse, at du længere oppe skriver noget med regntid…
  Kan man forvente meget regn på Koh Chang i denne periode? Og i øerne i nationalparken. Kx Koh Kut, eller Rang Island?

  Hilsen Henriette

  • Hej Henriette. I kan roligt rejse til Koh Chang i den periode du nævner. En enkelt byge eller to kan selvfølgelig aldrig udelukkes på de kanter, men jeg ville i hvert fald ikke have nogen betænkeligheder. Ha’ en rigtig god rejse. Carsten

 27. Hej Carsten vi er en fam på 4 voksne og 3 børn 11-7 og 6mdr.
  Vi tænker på at rejse til Koh Chang 4maj til15 maj. Er meget usikre på vejret da det jo er regntid i den periode.
  Alternativet er Hus Hin.
  Hvad ville du anbefale?
  Var der i Januar på Centara rigtig dejligt.
  Vh Karin

  • Hej Karin. Jeg ville vælge et andet sted. Koh Chang får meget regn fra maj til oktober. Måske skulle I kigge på Koh Samui, Koh Phangan eller Koh Tao, der godt nok også får regn, men som faktisk er populære i både april og juni. Hua Hin er også et udmærket valg, men jo langt fra så paradisisk som Koh Chang.

   Rigtig god rejse 🙂

   Mange hilsner fra Carsten

 28. Hej Carsten!
  Vi er en familie på 5 voksne som rejser til Koh Chang til Januar. Hvis vi lander i Bangkok kl. 12.35 kan vi så nå færgen til Koh Chang samme dag. Vi tænker at vi lejer en minibus som skal transportere os fra lufthavnen og til færgelejet.
  På forhånd tak for hjælpen?
  mvh. Helga

  • Hej Helga. Så vidt jeg ved sejler sidste færge kl. 19.30, så i princippet kan I godt nå det. Det kræver selvfølgelig at flyet lander til tiden osv. Måske kan I spørge det sted, hvor I vil leje en minibus om, hvad de anbefaler 🙂

   Ha’ en rigtig dejlig ferie.

   De bedste hilsner fra Carsten

 29. Hej Carsten… vi har kigget meget på at tage til koh chang her i november, men vi kan ikke simpelthen ikke blive kloge på vejret…De fleste steder vi har kigget står det til at regne voldsomt?? vi vil gerne afsted medio/ult nov til start december.. håber du kan gøre os klogere, da vi sidder med fingeren på knappen for at bestille….
  Med venlig Hilsen
  Penny og Jesper

  • Hej Penny og Jesper. Jeg har selv været på Koh Chang i november og havde skønt vejr. For det meste havde vi masser af sol, men en del dage kom der en kraftig eftermiddagsbyge – omkring ved 16-17 tiden. Jeg ville bestemt ikke tøve et sekund med at tage af sted – tryk I bare på knappen 🙂

   Ha’ en rigtig god rejse…

   Mange hilsner fra Carsten

 30. Hej Carsten
  Tak for dejligt meget info. Vi er en fam på fem der rejser til kom cang d.22 december og slutter af med 3 dage i Bangkok hvor vi er nytårsaften. Har du nogen erfaring med en overnatning i regnskoven i telt og hvor booker vi en sådan tur.
  Mvh Vibeke

  • Hej Vibeke. Det lyder som en skøn rejse. Jeg går ud fra, at det er på Koh Chang I vil bo i junglen.

   Se mere hos Jungle Fever som I kan prøve at kontakte.

   Der står også lidt på denne side, men det ser ud som om, at det er noget, der skal arrangeres på stedet.

   Mange hilsner fra Carsten

 31. Hej Carsten
  Vi er en familie på 3 der skal til Koh chang i februar. Vi overvejer paradise resort på Klong Prao Beach – men bliver i tvivl om der er lidt by langs Hovedgaden. Vi kan godt lide at der lidt at gåtur til og restauranter. Alternativt Er det KC resort ved White Beach?

  Hilsen
  Betina

  • Hej Betina. Der er lidt by langs hovedgaden. Faktisk i hele Klong Prao’s længde, men primært mod nord mod syd, hvor Klong Prao støder op til Kai Bae. Bylivet er dog langt mere udviklet i White Sand Beach, men der er fint med restauranter ved Klong Prao. Ha’ en rigtig dejlig rejse.

  • Hej Mehmet. Ja, du kan sejle til f.eks. Koh Wai, Koh Mak og Koh Kood. Alle skønne øer med lækre strande.

 32. Hej. Søger billigt hotel ved white beach koh chang. Skal sådan set kun bruges til overnatning. Men der skal dog være aircon og køleskab på værelset… Har du et godt forslag ?

 33. Hej Carsten
  Vi står og skal vælge en tur til Koh Chang (6 dage på KC Grande Resort & Spa) og Koh Kood (6 dage på Away Resort). Det optimale for os er første del af oktober den 4. til 18. Hvordan er vejret der i forhold til november? Vi har mulighed for afrejse i november, er det så meget bedre der?

  • Hej Troels. Det regner stadig ret meget i oktober, ca. 3-4 gange så meget nedbør som i november ifølge de data jeg har fundet. Jeg ville bestemt vente til november, når I nu har mulighed for det. Ha’ en rigtig god rejse.

   De bedste hilsner fra Carsten 🙂

 34. Hej Carsten,
  Flot og informativ hjemmeside!
  Jeg skal hører dig om du har erfaring med at komme fra Koh Samui til Koh Chang? Overvejer at flyve men bliver i tvivl om det også er muligt at sejle? Altså sejle fra samui til Koh chang?
  Mvh Marie

  • Hej Marie. Tak for de pæne ord. Nej, man kan ikke sejle mellem de to øer – eneste mulighed er at flyve. Kommer du fra Samui kan du selvfølgelig også køre til Koh Chang fra lufthavnen i Bangkok.

   Mange hilsner fra Carsten

 35. Hej Carsten
  Tak for en god hjemmeside 🙂
  Vi skal til Koh Chang i starten af november i år og vil bo lidt forskellige steder på øen og måske tage til Koh Kood. Det skal siges, at vi har været der før for 3 år siden på White sand Beach og klong prao. Vi vil gerne prøve at bo nogen nye steder, men som jeg kan læse det og huske det, så er det kun på White sand Beach de stiller stole og borde ud på stranden om aftenen. Er det korrekt? Vi vil nemlig meget gerne kunne spise i “sandet” om aftenen. Kender du andre steder end White sand Beach hvor de gør det?

  Herudover har vi overvejet Koh samet, men der er ikke så mange hoteller der tilbyder swimmingpool (har hørt de ikke har vand på øen, så det skal importeres), og så har vi hørt prisniveauet generelt er lidt højere der – kan det passe?

  • Hej Merete. Tak for de pæne ord. Der findes her og der borde og stole på stranden andre steder, men det er så kun et enkelt hotel og udvalget er yderst begrænset. Jeg har set det på både Klong Prao og Kai Bae, men det er som nævnt ikke steder, hvor man ligesom på White Sand går langs stranden og finder det sted, hvor man vil spise. White Sand er jo klart det største turistområde og der findes umiddelbart ikke noget, der matcher i forhold til udvalg.

   Overnatning på Koh Samet er ganske rigtigt dyrt i forhold til andre steder i Thailand. Jeg har selv boet på Sai Kaew Beach Resort – dog ikke i den nye bygning, men i de lidt ældre bungalows, der er billigst. Her er der i hvert fald swimmingpool (faktisk to) og hotellet ligger ud til en lækker sandstrand. Det er dog et forholdsvis dyrt sted, men de minde bungalows var til at betale for os i oktober/november. Der findes også større bungalows.

   Mange hilsner og rigtig god ferie fra Carsten

 36. Hej, vi er en familie på fem. To voksne og tre børn (7, 9, 12), som har planlagt vores første rejse til Thailand.
  De to sidste uger i november rejser vi først 7 nætter til Koh Chong og derefter 5 nætter til
  koh Kood.
  Hvad vil du anbefale mht vaccination?

  Har du gode forslag til udflugter, restauranter mv, som ville passe godt til en børnefamilie..
  Vi søger det ægte og ikke ‘bling bling’
  Tak for fin hjemmeside 🙂

  • Hej Katja. Mht. vaccination er det som regel en stivkrampe og en leverbetændelse, der anbefales. Men se mere på f.eks. Sikkervaccination, der er opdateret med sidste nyt.

   Af udflugter skal I da ud i øhavet og kigge efter fisk. I kan tage på bådtur – enten sammen med andre eller leje jeres egen speedbåd med kaptajn. I kan også prøve Tree Top Adventure Park – det kunne måske være noget for børnene. Der er også mulighed for en gåtur i junglen til nogle vandfald. Klong Plu vandfaldet er det nemmeste at komme til og her kan I bade i poolen.

   Restauranterne er ikke deciderede familieorienterede, men thai’erne er glade for børn og jeg er sikker på, at de vil være velkomne alle steder. For en lidt anderledes oplevelse kunne I tage ned til Bang Bao for at spise på en af restauranterne, der ligger på pæle i vandet.

   Ha’ en rigtig god rejse – mange hilsner fra Carsten

 37. Hej – rigtig god inspirationsside du har 🙂

  vi flyver til Bangkok midt November og har ikke helt planlagt hvor vi skal være endnu 🙂 men overvejer meget Koh Chang, men hvor meget regn skal vi forvente på den tid på året? eller er det bedre at søge mod Koh Tao?

  • Hej Peter. Jeg har selv besøgt Koh Chang i november og havde lækkert vejr. En eftermiddagsbyge med torden må forventes nogle af dagene, men ellers masser af sol. I hvert fald er vejret bedre på Koh Chang end på Koh Tao i november. Øerne i Thailandbugten (Tao, Samui og Phangan) har knap så godt vejr fra september/oktober til midt december.

   Mange hilsner og tak for de pæne ord 🙂

   Billedet her er i øvrigt taget i november – en lille appetitvækker :-). Skriv endelig igen, hvis I skal have hjælp til rejsen.

   null

 38. Hej Carsten, En rigtig god rejseside du har. Også bruge den i forbindelse med rejse til Vietnam.
  Vi er et par, som planlægger en rejse til Koh Chang i januar. Har været der tidligere for en del år siden i august måned, hvor det regnede meget. Boede på Banpu Resort på White Sand Beach. Vi vil gerne igen bo på White Sand Beach, da vi godt kan li at man kan gå en tur, hvor der er noget at se på andet end strand. Samt at der er nogle restauranter at vælge i mellem. Men jeg har svært ved at finde bungalows/hotel på White Sand Beach, som der findes syd på. Altså ikke vild luksus, men hyggeligt, rent og med charme. Gerne ud til stranden og også gerne med en pool. Banpu var fint, men vi syntes der er meget mørkt på værelserne og vi vil også gerne have en bungalow. Kan du anbefale noget.

  Ser frem til at høre fra dig.

  Mvh.
  Jane

  • Hej Jane. Nej, det er ikke nemt at finde de gode gamle bungalows. Jeg kan faktisk ikke komme i tanker om nogle steder, der opfylder dine krav – i hvert fald ikke, hvis det er et sted, der får nogenlunde anmeldelser fra tidligere gæster. Jeg har selv engang boet på Koh Chang Logoon Princess, der har værelser helt ud til stranden som er til at betale. Hotellet er dog sådan lidt på det jævne, men der kan jo være sket noget siden da. Så er der jo KC Grande, men det er temmelig dyrt. Lidt længere mod nord er der White Sand Beach Resort, der ligger lidt afsides, men som er Koh Chang som det var engang. Stedet får dog ikke særlig gode anmeldelser.

   Det var desværre ikke meget jeg kunne hjælpe med, men ha’ en fantastisk rejse.

   Mange hilsner fra Carsten

   PS: Jeg har i øvrigt lavet et indlæg på thailandrundt.dk med titlen Bo på stranden på Koh Chang som du kan se nærmere på.

 39. Hej Carsten
  Vi skal til Thailand om ikke så længe og slutter på Koh Phangan. Derfra skal vi videre mod Siem Reap. Har du en ide til den nemmeste vej derfra ? Og har du erfaring med, om ved indrejse til Thailand, om de vil se en udrejse i form af noget billet, så de sikrer, at man er ude efter 30 dage ?
  På forhånd tak for svar

  • Hej Vinni. Jeg tror det er nemmest at tage op til Bangkok og så flyve derfra til Siem Reap. Jeg ved at Bangkok Airways flyver på ruten. Det er også muligt at køre fra Bangkok, hvor man så skifter bil i Cambodja – en noget længere tur!

   Jeg har aldrig været ude for at skulle vise hjemrejsebillet, når jeg rejste ind i Thailand. Til gengæld er det en rigtig god idé at overholde reglerne med de 30 dage! I Vietnam til gengæld er de vilde med at skulle se dokumentation for hjemrejse.

   Mange hilsner og rigtig god rejse 🙂

 40. Hej Carsten

  Vi skal til Koh Chang her sidst i september, bo på øen i 10 nætter.
  Vores datter skal til VM i Pattaya så der er vi i 3 dage,hvorefter vi skal sydpå.
  Har du en ide til hvordan vi kommer bedst, hurtigst og mest komfortablet til koh chang, hvis vi ikke lige vil flyve.
  Hvad er et most at se på øen, hvis vi nu skal dyke/snorke lidt, hvor er det bedst – eller det skidt pga. årstiden ?
  vh
  Merete Vennekilde.
  ps. tak for en rigtig fin rejseside, meget informativ.

  • Hej Merete. Tak for de pæne ord og undskyld det sene svar – jeg har lige været væk et par dage. September er ikke det bedste tidspunkt at besøge Koh Chang – I må forvente en del regn og ikke de bedste dykkeforhold. Øen jungle er bestemt et must-see og fremstår grøn og frodig i september. Der er gode restauranter og har I en dag med sol kan I tage ud i øhavet.

   I kommer nemt fra Pattaya til Koh Chang med privat bil/minibus. Det kan jeres hotel i Pattaya helt sikkert sørge for. I bliver hentet på hotellet og sat af på jeres hotel på Koh Chang. Det er meget nemt.

   Skriv endelig igen, hvid der er andet jeg kan hjælpe med og så selvfølgelig held og lykke til din datter.

   Mange hilsner fra Carsten

 41. Hej.
  Får måske mulighed for at rejse til Thailand to uger ift efterårsferien – altså fra midt oktober og så 12-14 dage, og havde egentlig troet, at Koh Chang, Koh Kut, Muk mv ville være et godt valg også ift regn. Men synes jeg kan læse her, at det måske ikke er helt korrekt – at vejret først er godt en måneds tid senere. Har du input til, hvor i Thailand vejret er bedst der – eller om vi skal vælge et andet land, hvis vi kun kan rejse i oktober?
  Det skal ikke være for turistet – Phuket er fx helt udelukket. Sidst (2017) var vi på tre ugers rundrejse fra Krabi til Koh Jun, Koh Moon og Koh Lipe. De to første var ret øde og helt fantastiske – det var Koh Lipe også ift strand og vand, men der var for overrendt. Var på Koh Tao, Phangang, Samui for 20 år siden (backpacking) og det var også helt fantastisk (især de små), men rejsetiden dertil er lidt for lang til denne tur, tænker jeg. Og øerne kan være/er nok noget helt andet end dengang.
  Så – har du et forslag? Hvor er vejret bedst i oktober – relativt tæt på Bangkok (da vi har småbørn med)? Kan vi kombinere to øer, hvor der det ene sted er mere liv end det andet er det OK, behøver ikke være ét sted. Havde også tænkt på Yai eller Noi, men troede faktisk vejret var værre på dén side i oktober..??
  På forhånd tak.
  VH Louise

  • Hej Louise. Oktober er ikke det bedste tidspunkt at besøge Thailand, hvis man vil have sol. Sammen med september er det generelt en af de mest regnfulde måneder – især i Sydthailand (Krabi, Lipe, Muk, Lanta osv.). Jeg har dog besøgt både Hua Hin og Koh Samet i oktober med udmærket vejr – regn må forventes, men på Koh Samet havde vi fint vejr. Øen ligger tæt på Bangkok og kunne være en mulighed for jer.

   Jeg ved at rejsen er lang, men gode steder i oktober er f.eks. Bali, Gili og Lombok eller tættere på Malaysias østkyst og øerne Sibu, Tioman og Perhentian. Også Singapore og Borneo er en mulighed.

   Mange hilsner fra Carsten

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her