Hjem Thailand Koh Hong – den perfekte ø

Koh Hong – den perfekte ø

+ praktisk information til dit besøg på Koh Hong nederst på siden

Der er den. Koh Hong. Tænk, at noget kan være så smukt. Foran os ligger to perfekte bugter med hvidt sand og krystalklart vand. Desværre har vi ikke paradiset for os selv. I en tilstand af søvndyssende økuller på Koh Yao Noi har vi helt glemt, at vi må dele Phang Nga-bugten med turister fra Krabi og Phuket.

“Hop op, jeg kører jer derhen”, siger den søde kvinde. Et øjeblik efter sidder vi på hendes scooter med sidevogn på vej til havnen i Ta Khao, hvor vores longtailbåd venter. For få minutter siden stod hun i receptionen på vores lille hotel, men hvad gør man ikke for gæsterne?

Solen skinner fra en skyfri himmel, og fra dækket forrest på båden ligger vi på bløde madrasser og kan se Phang Nga-bugtens spektakulære landskab nærme sig. Først besøger vi en af øhavets typiske klipper med stalaktitter, der fra en lille grotteåbning når helt ned i det smaragdgrønne vand.

phang nga
Koh Phak Bia

Vi sejler til en anden ø, hvor makakaberne forventningsfulde venter. Endnu båd gør sin ankomst, og da passagererne kaster frugt ud til aberne, svømmer de frygtløst ud havet for at sikre sig godbidderne.

Næste stop er Koh Phak Bia, hvor vi går i land. Det er her vi pludselig støder ind i en håndfuld speedbåde, der minder os om, at vi ikke er langt fra Krabi. Endnu en gang glæder jeg mig over at have vores egen båd i stedet for at være afhængig af 15-20 andre turister, der sjældent interesserer sig for det samme som os.

Med egen båd har vi god plads og kan selv vælge hvad vi vil se og hvor lang tid vi vil være på hver ø.

Koh Phak Bia ligger lige overfor en anden ø, der ved højvande blot er en klippe. Lige nu er her en lille strand, hvor vi sidder og nyder det smukke øhav, der skifter fra turkisblåt til smaragdgrønt.

Den lille ø overfor Koh Phak Bia

Smukke Koh Hong

Nej, vi er bestemt ikke alene. Fra vores båd kan vi se hundreder af turister, der boltrer sig i det klare vand på Koh Hong. På trods af en entrépris på hele 300 baht, så er det som om, at øen bare skal besøges.

Heldigvis er her god plads. Koh Hong består af to bugter, der er helt perfekte. Hvidt sand og krystalklart smaragdgrønt vand kommer os i møde, men det er ikke bare strandenes kvalitet, der gør Koh Hong speciel.

Blot hundrede meter fra vandkanten rejser en af Phang Nga-bugtens karakteristiske klipper sig, og her er der lavet en lille natursti, som vi har helt for os selv.

Men der er mere at komme efter. Da vi har boltret os en times tid på den lækre strand, sejler vi rundt om den store klippe for at besøge lagunen, der ligger som en næsten overjordisk bugt, der ville have været et perfekt skjulested for datidens pirater.

På en lille strand får vi serveret frokost. Stegt ris med bananer og frisk ananas til dessert. Det smager fremragende, og vi kan ikke forestille os et smukkere sted at spise vores mad. Udsigten over øhavet er formidabel.

En lang, men god dag på havet er ved at være slut. Vi sætter kurs mod Koh Yao Noi og kan se tilbage på en herlig dag i det spektakulære landskab, der er så smukt. Men vi glæder os nu til at komme tilbage til stilheden – Koh Hong og Phang Nga-bugten er yderst populære, og det er som om, at alle vil have en lille bid af paradiset.

Har du fået lyst til selv at besøge Koh Hong, så kan du finde praktisk information under billedet.
Koh Hong

Praktisk information til dit besøg på Koh Hong

Uanset om du har base i Krabi eller på Phuket og Koh Yao Noi, er det ikke svært at finde en tourudbyder, der har denne tur på programmet.

For den bedste oplevelse skal du leje din egen båd – det giver frihed til at sejle rundt i øhavet i eget tempo. Alternativt er det en god idé at spørge til bådens størrelse og antallet af mennesker ombord. Husk også at spørge om entré til Koh Hong er inkluderet i prisen.

Du kan med fordel medbringe

• Myggebalsam
• Fodtøj, der kan tåle vand og er gode at gå i
• Drybag
• En lille rygsæk

Du kan købe rejseudstyr hos f.eks. rejsegear.dk.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Thailand – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr. Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Thailand – se aktuelle anbefalinger her.

Koh Hongs lagune
Aber i vandet
Vores longtailbåd – perfekt til to
Frokost i sandet
På vej tilbage til Koh Yao Noi

2 Kommentarer

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her