Hjem Thailand Pattaya – vildt natteliv i syndens by

Pattaya – vildt natteliv i syndens by

+ masser af nyttig rejseinformation nederst på siden

Det er langt over midnat og på tide at vende Pattayas vanvittige natteliv ryggen. Så langt når vi dog ikke. På Jomtiens strandvej bliver vi bogstaveligt talt hevet ind på en bar af en amerikaner i strålende humør.

Det er den 4.juli, den amerikanske uafhængighedsdag, og det skal fejres, synes vores nye ven. Inden vi får set os om, står vi med et par fadøl i hånden. Det betyder ikke det mindste, at vi ikke er amerikanere – vi er faranger, og faranger holder sammen.

Klientellet adskiller sig ikke fra byens andre barer. Også her er der vesterlændinge og de sædvanlige barpiger, der dog er umådeligt flot og udfordrende klædt på. Adskillige fadøl senere slipper kræfterne op – nattelivet i Pattaya tager hårdt på os, og man skal vist være i ualmindelig god form for at holde ferie her i længere tid.

pattaya01
Stranden i Pattaya

En tur ud i natten

Jeg er ikke det store partydyr – diskoteker og fest til langt ud på natten har aldrig rigtig været mig. Næh, en hyggelig bar, hvor jeg kan sludre med vennerne eller iagttage livet, der stille og roligt passerer forbi er mere min stil.

Det er svært at finde i Pattaya. En aften går vi ned til Beach Road, og snupper en øl på en bar, der ligger i et stort område med 20-30 andre barer.

I midten står en boksering, hvor 14-årige knægte kæmper thaiboksning. Musikken drøner ud af højttalerne, og larmen er øredøvende. De obligatoriske barpiger spejder efter den næste kunde, og adskillige vesterlændinge sidder og tjekker de samme piger ud.

I baren står spillet fire på stribe – tidsfordriv for pigerne når der ikke er kunder, men det bliver også brugt som en måde at få kontakt med en farang. Singha og Chang, de lokale øl, bliver langet over bardisken i rekordfart, og de første branderter er begyndt at vise sig.

Ikke langt herfra starter Pattayas berømte Walking Street. En gågade der ikke er meget spræl i om dagen, men når mørket falder på slår utallige beerbars og go-go barer dørene op. Turister traver op og ned ad gaden akkurat som vi gør nu. Musikken fra de neonoplyste barer drøner ud i natten – “Hallooo, handsome guy” hører jeg en pige råbe.

Sætningen, der lyder adskillige gange i løbet af natten, er rettet mod gadens enlige mænd – par som os kan gå i fred. Luften næsten dirrer af lir og spænding – en mindre kø er opstået ved en go-go bar, der annoncerer med boblebad. Et par ladyboys kommer mod os – det er næsten ikke til at se at disse kvinder faktisk er mænd.

Pattayaland, tre gader med natteliv af den syndige slags, ligger kun et stenkast derfra. Her finder vi en beerbar, hvor vi kan følge med i nattens udskejelser. I gaden går de lokale med deres små madvogne – var det noget med friturestegte græshopper?

Mest iøjnefaldende er dog de 8-10 piger, der står uden for hver eneste go-go bar. Nogle er klædt ud som skolepiger, andre som sygeplejersker. En del af dem står med skilte, der fortæller om dagens tilbud. Fadøl for 40 baht.

Vi går ind, men bliver ikke overraskede over at prisen er en helt anden når vi skal betale. Musikken i go-go baren er høj, og en flok piger i små bikinier danser på et podie. De har alle et nummer på, så en eventuelt kunde hurtigt kan finde frem til sin yndlingspige.

Baren er nøje overvåget af Mamasan, stedets manager, hvis smil bliver større og større, efterhånden som farangerne køber drinks til pigerne. Pattaya by night en helt tilfældig dag i juli.

Byen er ikke noget kønt syn. Her er virkelig en by, der har fået lov til at udfolde sig uden hensyn til lokaliv og miljø. Engang var det en lille fiskerby, men skæbnen ville, at det blev her amerikanske soldater på orlov fra vietnamkrigen slog sig løs.

Money talks er der nogen der siger, og det passer såmænd fint på Pattaya. Med penge og korruption er der i årevis blevet bygget store betonhoteller, veje og forlystelsesparker. Stranden lider under den tidligere forurening, og selvom det er blevet lidt bedre, så virker vandet beskidt.

Det er dog ikke den rene elendighed i byen. Her er dejlige hoteller, god shopping og et stort antal glimrende restauranter. Og så er her overraskende billigt. Pattaya har en stribe shoppingcentre, og vi køber lidt tøj på det såkaldte Made in Thailand Market, der ligger på Second Road. Men der er mange andre steder, hvor du kan bruge løs af feriepengene.

pattaya03
Udsigt fra Jomtien til Pattaya

Lys og luft på strandpromenaden

“I skal ikke gå her om natten”, siger en mand til os, da vi slentrer på Pattayas dejlige strandpromenade. Nej, med druk, bander og velhavende turister følger kriminalitet. Ikke noget problem, når bare man bruger sin sunde fornuft og holder sig til de fyldte og oplyste gader.

Lige nu er det dag og alt ånder fred og idyl. Thai’erne holder picnic under palmerne, og flere speedbåde kommer ind med turister, der sikkert har besøgt nogle af de små øer, som ligger ud for kysten.

Den lave eftermiddagssol rammer strandvejens bygninger og ikke så få mennesker har sat sig på en af barerne for at nyde en kold øl. Ikke alene selvfølgelig. Selvom det er om natten Pattaya for alvor slår sig løs, så kan der laves penge døgnet rundt i syndens by.

Pattaya er også gode restauranter

Jeg bestiller en Irish Coffee mere. Bare for at se tjenerens herlige show. Vi er på restauranten Ruen Thai, hvor vi efterhånden har været nogle gange. Tjeneren, der tilsyneladende kun er ansat til at lave Irish Coffee jonglerer med flaskerne og forstår virkelig at underholde.

Det meste af restauranten følger med, når han sætter ild til, hælder op og serverer. Ruen Thai er et udmærket spisested i Pattaya – det er en større restaurant, der ligger centralt på Second Road, men man er forskånet for den værste trafikstøj. Der er ingen tvivl om, at underholdningen i form af traditionel thaidans også tiltrækker mange turister.

Vi har også en anden favortitrestaurant. Fra Pattaya, der næppe kommer til at optræde i guidebøger eller på nogle af de hjemmesider, hvor rejsende mere eller mindre troværdigt anmelder alt mellem himmel og jord.

På Fra Pattaya står mor i køkkenet, og menukortet er gigantisk. Thai selvfølgelig, og jeg bestiller mere end én gang den lækre ret, der består af finhakket oksekød med masser af hvidløg, chili og basilikum. 60 baht – det er ikke her feriebudgettet vælter.

Mere natteliv

“De er sgu alle sammen ens”, snøvler den fulde mand, der åbenbart har kærestesorger. Han er langt fra den første, der har forelsket sig i en barpige for derefter at føle sig snydt.

Hvad havde han dog regnet med, tænker jeg. De thailandske piger er bestemt søde og smukke, men det er nok ikke lige her man skal finde dem. Vi er taget på go go bar og finder hurtigt ud af, at når man har set en af den slags barer, så har man set dem alle.

Der er nok mange, der ikke er enige, og jeg kan sagtens se, at barerne kører forskellige koncepter, men jeg holder på, at resultatet i sidste ende bliver det samme. Det er big business. Business, der er svær at kombinere med ægte kærlighed. Men følelserne er vi sjældent herre over.

Det er da vi er på vej hjem fra go go baren, at vi bliver inviteret til at fejre den amerikanske uafhængighedsdag. Her er fest og farver på baren i Jomtien, og vi får en lille sludder med vores vært, der ikke er meget for at slippe os.

pattaya04
Til slangeshow udenfor Pattaya

Man keder sig ikke i Pattaya

Manden stikker hovedet ind i munden på krokodillen. Folk gyser. Da han tager det ud igen, klapper det store dyr gabet sammen.

Vi har lejet en grisebil, der skal køre os rundt til områdets spændende seværdigheder. Dem er der ikke mange af omkring Pattaya, men den venlige chauffør og hans kone sætter os af ved Pattaya Krokodillefarm. Det er ikke noget imponerende sted.

Dyr i alt for små bure, bjørne og tigre, der tålmodigt eller dopede stiller op til fotos med turister. Og så den store krokodillefarm, hvor den modige mand stikker hovedet ind i gabet på krokodillen, hiver den i halen og er lidt af en verdensmester.

Vi kører videre til et slangeshow, hvor en lige så modig mand udfordrer en kobraslange. En kommentator prøver at fortælle hvad der sker, men lyden er så høj og forvrænget, at det mere er til irritation.

Vi slutter af i Minisiam, der er noget mere fredeligt. Det lille område har miniaturemodeller af verdens mest berømte bygningsværker – bl.a. Eiffeltårnet, det skæve tårn i Pisa, Colosseum og mange andre.

En tur til Koh Samet

Endelig lidt fred. Jeg sidder på stranden på øen Koh Samet. Det er på tide at opleve lidt af det paradis som Thailand er blevet så berømt for. For en times tid siden var der dog ikke meget paradis over øen. Hundredvis af turister gik i land sammen med mig på Ao Wong Deuan Beach, der med et trylleslag fik liv.

Selvom det er juli måned, så skinner solen fra en skyfri himmel. Det har det faktisk gjort i en uge nu, og der er ikke meget såkaldt regntid over Thailand i øjeblikket. Folk plasker i det turkisblå hav, nogle soler sig, mens andre nyder skyggen under de store træer.

Nu har endagsturisterne forladt stranden, som vi har næsten for os selv. Solen er ved at gå ned, her er magisk, og vi når en kold øl på en lille bar, inden vi sætter os ved et bord helt ude i vandkanten. Det er her vi skal spise. Grillet fisk. Jo, det er skønt og en helt anden verden end Pattayas mylder.

pattaya02
Strandvejen i Jomtien

Jomtien

Stegt flæsk står der på et skilt. Selvom vi er langt væk hjemmefra, så er der alligevel en snert af Danmark.

Vi er tilbage i Jomtien, hvor vi i en lille sidegade har fundet en stribe restauranter og barer med europæisk præg. Også dansk. Vi gemmer den stegte flæsk til vi kommer tilbage til Danmark og finder i stedet for en thairestaurant.

I forhold til Pattaya, så sker der ikke meget i Jomtien, der blot består af strandvejen og et par sidegader. Dog er der liv og glade dage i den nordlige del, hvor neonoplyste barer hver aften slår dørene op, men kommer man for nattelivet, så er der ingen som helst grund til at slå sig ned her.

Vi besøger Jomtiens strand et par gange, hvor der er vandsport og picnic på stranden. Massører ælter turisternes kroppe, og her er utallige udenlandske mænd, der slapper af med deres thailandske erobringer, som gemmer sig i skyggen under parasollerne.

Jo, Pattaya og Jomtien lever i bedste velgående. Er det sexturismen eller børnefamilierne der vinder slaget. Eller kan de dele dette lidt særprægede område i Thailand? Kampen er i gang.

Ao Hin Khok – Koh Samet

Praktisk information til dit besøg i Pattaya

Transport

Stort set al transport i området foretages med de såkaldte grisebiler hvor man sidder på ladet. Der er masser af dem og de dytter ustandseligt for at gøre opmærksom på sig selv.

Skal man fra Jomtien til Pattaya hopper man bare på en af de kørende grisebiler da de alle skal samme vej. Når man skal af igen trykker man på klokken og bilen holder straks ind til siden.

Når man hopper på en kørende grisebil koster det 10 baht pr. person fra Jomtien til Pattaya. Man kan også bruge en grisebil som privat taxi hvis man har et bestemt mål, her aftales en pris inden man kører.

Men lad være med det hvis du bare skal køre fra Jomtien til Pattaya, chaufføren vil alligevel samle andre op på vejen og hvor du så har betalt 80 baht betaler dine medpassagerer 10 baht. Derfor: hop på en kørende grisebil.

Skal du besøge en af områdets attraktioner er der ofte faste priser, chaufføren venter så på dig og kører dig tilbage.

Egentlige taxaer findes også, de er noget dyrere, en tur i byområdet koster omkring 150 baht. På North Road i Pattaya afgår der busser til Ekkamai busstation i Bangkok, de kører hver halve time fra ca. 5.30-21.00. Det koster ca. 90 baht i bus uden aircondition og ca. 99 baht med aircondition.

Overnatning

I betragtning af, at Pattaya er en populær turistby, så finder man forholdsvis billig overnatning. I området kører man med begrebet “gæstevenlige hoteller”, hvilket er vigtigt for den enlige mand på ferie. For dem er det altafgørende om hotellet tager ekstra hvis man har selskab på værelset.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvilke hoteller det drejer sig om, men mon ikke det er de flesteder kan ikke være meget idé i at køre en ikke-gæstevenlig politik i en by som Pattaya.

De fleste byhoteller har mere eller mindre støj fra det livlige natteliv, men der er mere roligt på Naklua Beach lige nord for Pattaya eller på Pratumnak Beach, der ligger på den lille halvø mellem Pattaya og Jomtien.

Syd for sidstnævnte by er det også muligt at få lidt fred og ro – desuden er stranden bedre her. Klik ind hos hotels.com hvis du søger billig overnatning i Pattaya og Jomtien.

Mad

Det er billigt at spise i Thailand. På en thai-restaurant kan et måltid fås for 15-20 kr., men regn med noget højere priser på såkaldt internationale restauranter som Pattaya har masser af.

Madmæssigt kan man nemlig komme hele verden rundt – hvad enten du er til italiensk, mexicansk, fransk eller bare vil holde dig til dansk mad i form af f.eks. stegt flæsk, så kan du finde det i Pattaya.

Skal det være rigtig billigt er der de små gadekøkkener, men der er selvfølgelig også muligheder for de der ikke kan undvære maden derhjemme. Thailandsk mad er meget veltilberedt, ingredienser som kokosmælk, chili og forårsløg er brugt flittigt. Et par anbefalelsesværdige restauranter:

Ruenthai Restaurant

Stor, men hyggelig thairestaurant på Second Road lige over for Marriott hotel. Alsidigt spisekort og underholdning i form af dans hver aften. Venlig betjening. Prøv i øvrigt en Irish Coffee, bare showet er alle pengene værd

Fra Pattaya Restaurant

Lokal restaurant med billig og god mad. Omfattende spisekort. Ligger på South Road helt nede hvor gågaden starter

Vientiane Restaurant

God restaurant med mad fra Laos og Thailand. Nogle retter er meget stærke skulle jeg hilse at sige! Ligger på Second Road mellem South Road og Central Road

Siam Elephant Bar & Restaurant

Bedre thailandsk mad ved stranden omkring Walking Street. Her er også bar med udsigt til en forrygende solnedgang. Et forholdsvid dyrt sted

Bruno’s Restaurant & Wine Bar

Flot og rimelig dyr restaurant med såkaldt international menu og flere specialiteter. Her er også en stor vinkælder med flere end 150 forskellige vine. På Thappraya Road der løber mellem Pattaya og Jomtien

King Seafood

Næsten en institution i Pattaya. Her serveres som navnet antyder seafood, maden er god og restauranten er populær blandt turister og fastboende udlændinge. Ligger på Walking Street.

Aktiviteter

Pattaya og omegn har et hav af aktiviteter og forlystelser. Se et udpluk her:

• Nong Nooch Tropical Garden
• Pattaya Floating Market
• Underwater World Pattaya
• Pattaya Park
• The Million Year Stone Park & Pattaya Krokodillefarm
• Cartoon Network Amazone
• Mini Siam

Stort set alle vandsportsaktiviteter er repræsenteret på Jomtien Beach, f.eks. bananbåde, vindsurfing, jetski, parasailing og vandski. Undgå jetski, udlejerne erkendt for at svindle turisterne ved at påstå fiktive skader på maskinen.

Dykning/snorkling er der adskillige udbydere i både Jomtien og Pattaya. Ud for kysten findes flere gode øer, og der er også mulighed for vragdyk. PADI-certifikat fås for ca. 2000 kr. og tager 3-4 dage. Instruktion på forskellige sprog tilbydes fleres steder.

Thai’erne har virkelig taget golf til sig, i området ligger adskillige baner, flere af dem anlagt af verdens førende på det felt.

Strande

Strandene i området hører ikke til de bedste i Thailand. Jomtien Beach er meget lang og jo længere væk man kommer fra centrum, desto bedre bliver den. Øerne ud for Pattaya er et glimrende alternativ.

De gode strande fås på Koh Samet som man kan nå på en dagsudflugt fra Pattaya. Der er store tidevandsforskelle på alle strande og stærke strømme kan forekomme, specielt i regntiden.

På Koh Larn finder man glimrende strande – langt de fleste vælger hovedstranden, hvor der udlejes solstole og parasoller. Mad og drikkevarer kan købes i de små boder og på strandrestauranterne.

Motorbåde og jetski har efterhånden ødelagt de fleste koraller, men er man heldig kan man på gode dage stadig få sig en god snorkeltur. Du kommer til Koh Larn fra molen ved Walking Street i Pattaya.

Vejret i Pattaya

Pattaya og Jomtien har typisk tropeklima med høj luftfugtighed. Regntiden løber fra maj/juni til november, men det er ikke sådan at det regner hele dagen – en byge på 1-2 timer hver dag er det normale.

Der er kun små temperatursvingninger året rundt, dagtemperaturen ligger normalt lige over 30°C, men i perioden inden regntiden kan den nemt snige sig op på 35 °C.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Thailand – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr. Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Thailand – se aktuelle anbefalinger her.

Husk også forsikringen – måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet i dine øvrige forsikringer – hvis ikke, så kan du få et tilbud her.

Hos f.eks. Saxo kan du udover almindelige bøger også finde et stort udvalg af e- og lydbøger og rejseguides.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her