Hjem Om gaths-rejseside.dk

Om gaths-rejseside.dk

Som du nok allerede har gættet, så elsker jeg at rejse. Siden 1996 har jeg også skrevet om det, og det har resulteret i denne rejseside, der efterhånden har vokset sig stor.

Jeg husker tydeligt min første rigtige udlandsrejse, der gik til Costa Brava sammen med min mormor. Året var 1980, og dengang kunne jeg ikke vide, at rejser skulle blive en stor del af mit liv.

Siden rejsen til Costa Brava har jeg besøgt 43 lande på fire kontinenter og har i alt tilbragt mere end tre år i udlandet.

Sidens indhold

Jeg har besøgt samtlige rejsemål, der er beskrevet på denne side. Det er personlige oplevelser og erfaringer, som jeg ofte har krydret med masser af nyttig rejseinformation om f.eks. transport, overnatning og gode restauranter. Information som jeg håber, du vil få nytte af på en af dine kommende rejser.

Selvom det at rejse for de fleste er ferie, så ligger der også en del arbejde bag en en side som denne. Før rejsen er der en del research og disponeringer af kommende indlæg, som af og til bliver lavet om undervejs.

På rejsen er der endnu mere research, og der skal selvfølgelig skrives notater og følges op på det, vi oplever. Det er således ikke kun ferie, når jeg er ude at rejse. Det er selve grundlaget for denne sides eksistens, der udelukkende finansieres af din vilje til at bruge links og bannere fra annoncører.

Informationer på siden

Selvom jeg gør alt for, at informationerne skal være så korrekte som muligt, så kan tingene hurtigt ændre sig. Derfor må eventuelle priser og åbningstider beskrevet på siderne kun betragtes som vejledende. Det samme gælder de beskrevne ind- og udrejseprocedurer i de forskellige lande, herunder gyldighed af pas samt visumkrav.

Copyright

Alle billeder og tekster på denne side er mine og må IKKE kopieres. Spørg i stedet for at stjæle –  jeg har tidligere leveret materiale til rejsebøgerne Turen Går Til, dagblade, lokal-tv og universiteter.

Sponsorerede artikler

Jeg udgiver kun eget materiale og bringer derfor ikke sponsorerede artikler.

Presseture

Min rejseside har i årevis performet rigtig godt og kommer ud til mange brugere. Derfor bliver jeg af og til inviteret med på presseture, hvilket jeg selvfølgelig er glad for, men det påvirker ikke mine artikler eller mit syn på det, jeg ser og oplever.

Hvor skal du hen næste gang?

Et spørgsmål som jeg har fået utallige gange og med mindre næste rejse allerede er booket, så er svaret som regel: aner det ikke.

Jo jo, selvfølgelig har jeg en bucket list, men det sker, at der lige pludselig dukker noget spændende op eller jeg falder over en rigtig billig flybillet – en mulighed som jeg ikke lader gå til spilde.

På min bucket list er bl.a. Sydafrika, den helt store tur i Myanmar, en rundrejse i Peru og mange andre steder. Faktisk er jeg interesseret i de fleste lande, men som du nok har gættet, så har Sydøstasien en særlig plads i mit hjerte. Om du er til smuk natur, lækker mad, fantastiske strande eller enestående kultur, så finder du det her. Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme de utrolig venlige mennesker og det lave prisniveau, der er helt perfekt for os på lavbudget.

Lidt teknik

Jeg startede med at lave siden tilbage i 1996 i GoLive Cyberstudio. Et genialt program i betragtning af, at FrontPage dengang var et af de eneste alternativer. Senere blev Cyberstudio købt af Adobe, og i en årrække benyttede jeg programmet Adobe GoLive 5.0. I slutningen af 2005 skiftede jeg til Adobe GoLive CS.

Med udviklingen af tablets og smartphones kommer en stadig større del af trafikken fra disse enheder. Det har givet nye udfordringer, da hjemmesider nu må tilpasse sig de mindre skærme. I april 2015 har Google annonceret en ændring i søgealgoritmerne, der gør, at sider, som er optimeret til tablets og smartphones vil blive favoriseret, når der søges fra disse enheder. Derfor er jeg nu gået over til WordPress, hvis såkaldte temaer er responsive, dvs. automatisk tilpasser sig skærmstørrelsen.

Grafik og billedbehandling er lavet i Adobe Photoshop

Indtil 2004 har jeg benyttet et Pentax P30 spejlreflekskamera. Billederne blev så scannet ind på en Dainippon scanner og senere på en Heidelberg Primescan. Fra 2001 fik jeg fotohandleren til at lave digitale kopier af mine billeder. Et par år brugte jeg et Nikon Coolpix 3700 digitalkamera, inden jeg gik over til Olympus E400 digital spejlrefleks, som jeg havde i rigtig mange år. I 2017 blev det nødvendigt med et nyt kamera og valget faldt på Nikon D3400.

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte mig:
Mail: webmaster@gaths-rejseside.dk
Telefon: +45 2089 4585

Du kan også besøge mine andre hjemmesider thailandrundt.dk og solstrandsommer.dk