Jeg elsker Asien. Gang på gang vender jeg snuden mod øst på mine rejser, og det er ikke kun fordi, det er billigt. Verdensdelen har alt det jeg elsker; Fra venlige mennesker og god mad til lækre strande og smuk natur.

Nåh ja, vi skal ikke glemme de storslåede monumenter og den spændende historie, der sammen med etniske stammer og fremmedartet kultur giver store rejseoplevelser.

Der er mange byer og områder, der fortjener en anbefaling, men nedenstående steder har lige det der særlige, som har gjort indtryk på hver deres måde.

1 Luang Prabang – Laos

Laos lyder både farligt og fremmedartet. Måske fremmedartet, men vi føler os på intet tidspunkt utrygge i den gamle kongeby, der er utrolig charmerende.

Luang Prabang ligger i det nordlige Laos ud til Mekongfloden, og byen er et fast stop for mange backpackere på rejse i Sydøstasien. Helt forståeligt, for her få du en blanding smukke templer, fransk kolonihistorie og lækker mad.

Befolkningen er overordentlig gæstfri og  i omegnen finder du pragtfuld natur i form af tæt jungle og smukke vandfald. Prisniveauet er lavt, og der er masser at købe på de spændende markeder. Luang Prabang er afslapning på herlige caféer samtidig med, at du oplever Østens mystik på nærmeste hold. Læs mere om Luang Prabang.

Tak Bat i Luang Prabang i Laos
Tak Bat i Luang Prabang i Laos

2 Koh Lipe – Thailand

Paradisøen Koh Lipe er selvfølgelig også på min liste over steder, du skal besøge i Asien. Det er her, du finder de strande, du altid har drømt om. Tænk kridhvidt sand og krystalklart vand med bungalows og interimistiske barer i vandkanten. Koh Lipe er en bid af paradis, der er virkelig svær at rejse fra. Læs mere om Koh Lipe.

3 Varanasi – Indien

Det ultimative kulturchok. Det bliver nok ikke mere fremmedartet end Varanasi i Indien. Hinduernes hellige by er et vanvittigt kaos af pilgrimme, hellige mænd og hinduer på vej til ligbrænding. Varanasi ligger ved Gangesfloden, hvor du hver morgen kan se inderne bade og vaske tøj, mens solen står op i horisonten.

Byen er et inferno af indtryk med ufattelige menneskemængder og rituelle ceremonier. Det er et sted, som du vil elske at have oplevet og samtidig et sted, som du vil elske at rejse fra igen. Varanasi er et must at besøge, hvis du har eventyr i blodet. Læs mere om Varanasi.

varanasi
Morgenritual og tøjvask i Varanasi

4 Hoi An – Vietnam

Vietnam er generelt heftig trafik med masser af larm i de større byer, men et sted skiller sig ud; Hoi An. Fra første sekund forelsker jeg mig i den charmerende by, der ligger ud til Thu Bon-floden. I gamle dage hed Hoi An Faifo, og det var en by, hvor kinesiske og japanske handelsrejsende bosatte sig indtil monsunen bragte dem hjem igen.

Den historiske bydel består af gamle farvestrålende huse, hvor du finder caféer, restauranter og fremragende shopping. Hoi An er en rigtig backpackerfavorit, der også byder på god mad og en afslappet stemning i et kreativt miljø. Læs mere om Hoi An.

hoi-an
Hoa An ligger skønt langs Thu Bon-floden

5 George Town – Penang – Malaysia

Charmerende George Town på Penang er en smeltedigel af kulturer og folkeslag. Byen er på UNESCO’s verdensarvliste og mest berømt for sin fremragende autentiske mad.

Spredt rundt i byen ligger gadekøkkener og hawkercentre, der primært laver mad fra det kinesiske køkken. I Little India spiser du indisk, men du kan også prøve den specielle nyonyamad, der er en vellykket fusion mellem øens forskellige køkkener.

Book et hotel på eller i nærheden af Chulia Street, hvor du finder gadekøkkener og billige spisesteder, og hvor du kan slutte dagen af med en kop kaffe eller en drink i en af de hyggelige caféer. George Town er efter asiatiske forhold helt nede på jorden og kan være et behageligt afbræk fra regionens hektiske byer. Læs mere om George Town.

George Town har masser af huse fra kolonitiden

6 Koh Mook – Thailand

Hvilken ø skal jeg vælge? Et spørgsmål som du sikkert har stillet dig selv mange gange inden rejsen til Thailand. Et godt råd er at besøge flere forskellige, men lad en af dem være Koh Mook.

Den lille ø i Sydthailand byder ikke kun på skønne strande, men også på et møde med det autentiske Thailand. Vi bliver mødt af en utrolig gæstfri befolkning, der hellere end gerne lader os følge med i deres liv. Koh Mook er Thailand som det var for 40 år siden – et sted  vi med det samme kommer til at holde af. Læs mere om Koh Mook.

På Koh Mook bor man med de lokale som naboer

7 Angkor Wat – Cambodja

Er du bare det mindste kultur- og historieinteresseret, så vil Siem Reap i Cambodja uden tvivl få dig til at måbe. Byen har et lille backpackercentrum med barer, caféer og restauranter, men det er det enorme tempelområde Angkor et par kilometer fra bymidten, der imponerer.

Her kan du lege Indiana Jones i dit helt eget tempo. I hvert fald, hvis du lejer en cykel for i ro og mag at opleve det enorme tempelområde, der byder på alt fra mystiske stenansigter, kilometerlange relieffer og ikke mindst Angkor Wat, der er verdens største religiøse bygning. Læs mere om Angkor Wat.

angkor-wat
Fantastiske Angkor Wat

8 Ubud – Bali – Indonesien

Balis kulturcentrum er ufatteligt kontrastfyldt. Ved første øjekast vil du nok ønske dig langt væk fra den vanvittige trafik i centrum, men book minimum 4 overnatninger og du vil som mange andre sandsynligvis finde ind til Ubuds sjæl og forelske dig i byen.

Ubud er proppet med kreativitet, der udmønter sig i tøj- og skodesign, interessante gallerier og pragtfuldt kunsthåndværk. Du kan deltage i yogakurser, gå ture i rismarkerne eller opleve smuk balinesisk dans. Og så er Ubud stedet, hvor du helt sikkert vil møde andre eventyrer, der lige som dig er godt i gang med drømmerejsen. Læs mere om Ubud.

indo-1
Risterrasser ved Ubud

9 Kathmandu – Nepal

Legendariske Kathmandu er kultur og historie i verdensklasse. Besøg Durbar Square, oplev kridhvide stupaer og bliv overvældet af Østens mystik. Kathmandu er travl, hektisk og larmende, men turistkvarteret Thamel er er et godt sted at møde andre rejsende, der også er på jagt efter store oplevelser.

Nepals hovedstad er også fremragende shopping, og som et ekstra plus er prisniveauet i bund. Kathmandu er helt sig selv og kan ved første møde virke overvældende. Book minimum tre nætter, men jeg anbefaler at blive meget længere. Læs meget mere om Kathmandu her.

Stupaen ved Swaybunath i Kathmandu

10 Hanoi – Vietnam

Den vietnamesiske hovedstad Hanoi er rustik på den fede måde og i forhold til mange andre byer i denne del af verden lys og åben. Læg dertil den hyggelige stemning i det gamle kvarter og selvfølgelig den fremragende mad, der er superbillig.

Hanoi har mange rigtig gode seværdigheder, og det er her du får det bedste indtryk at Vietnams kultur og historie. Som en bonus er byen et godt udgangspunkt for verdensklasseudflugter til bl.a. Sapa og Halong Bay. Læs meget mere om Hanoi her.

Frugt-og grøntsagssælger i Hanois gamle bydel

11 Pai – Thailand

Pai er naturligvis også på listen over steder, du skal besøge i Asien. Den lille by i Nordthailand er stedet for skæve eksistenser og alternativ livsstil. En by, hvor hverdagens stress og jag synes langt væk, og hvor du kan være dig selv uden løftede øjenbryn.

Spis god mad, deltag i yogaklasser og shop second hand og lækre unikke designs i bl.a. tøj, tasker og smykker. Læs mere om Pai.

15 Kommentarer

 1. Rigtig god inspiration til vores kommende rejse i Asien. Laos havde vi slet ikke med i vores overvejelser men det har vi nu. Tror vores rejseplan skal revideres lidt 😉

 2. Myanmar er fantastisk. En rejse tilbage i tiden. Men kan godt tilslutte mig Laos. Og så skal Vietnam bare opleves. Helt fantastiske mennesker.

 3. Vietnam er fantastisk. Det er min nummer 1 med Luang Prabang, nordlige Bali og Palawan på de næste pladser. Men generelt er Asien fedt, jeg mangler dog at se Myanmar og Sri Lanka 🙂

  • Tak for din liste Dorte. Jeg er meget enig. Jeg mangler dog Filippinerne, men det står absolut på min wish list!!! Tag du bare til Sri Lanka – skønt skønt 🙂

 4. Jeg har forelsket mig i Hanoi – hvorfor er den ikke på listen? Den gamle bydel et hyggelig og så er det jo ret billigt. Jeg synes igså at der er meget at se udenfor byen, feks flot natur osv.

  • Hej Anne. Jeg er også helt vild med Hanoi og planlægger faktisk et besøg i byen i det nye år, men de andre steder på min liste er jeg endnu mere glad for 🙂

 5. Fed inspiration til os der snart skal afsted. Indien og Nepal bliver det nok ikke til men anbefalingerne til de andre steder tager vi til os. Tak

 6. En fin bucketlist til asienrejsen. Vi har et par gange besøgt malaysias østkyst – et næsten glemt område synes vi. Men med fed strande og billige småhoteller ud til stranden. En anbefaling herfra.

  • Hej LausK. Har også hørt meget godt om den side af Malaysia…den er bestemt på listen over steder, der skal besøges 🙂

 7. Hejsa. Vi skal afsted 2 voksne og to børn på 9 og 12 fra 26/12 – midt april. Vi tænker følgende rute er god i forhold til vejret: Sri Lanka, Malaysia, Cambodja(el Thailand), Vietnam. Hvad er din erfaring i disse måneder ? Vh katrine

  • Hej Katrine. Undskyld det sene svar!!! Det ser ud som en supergod rute i forhold til vejret. Jeg mener dog at østkysten af Malaysia først får højsæson i løbet af sommeren. Men langs vestkysten (Kuala Lumpur) og på Penang og Langkawi er vejret godt.

   Ha’ en rigtig fantastisk rejse – det lyder superlækkert. Mange hilsner fra Carsten

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her