Det må være sådan, der ser ud i paradis. En helt mennesketom strand med kridhvidt sand, høje palmer og krystalklart vand.  Jo, det er stadig muligt at finde øde bountystrande i Thailand. F.eks. på Koh Kood, der er den sydligste af øerne i Koh Chang Maritime Nationalpark.

Det er her, jeg som en anden Robinson Crusoe er gået i land på den lækreste strand, hvor jeg er den eneste, der sætter fodspor i sandet. Det og meget mere kan du læse om i min Koh Kood guide herunder.

Koh Kood – en introduktion

Koh Kood består næsten udelukkende af jungle, klonger, vandfald og fantastiske strande. De ligger alle på øens vestside, hvor de første turistområder er ved at dukke op. Alt er dog i ganske lille målestok, og du behøver ikke at tage stilling til alverdens tilbud fra skræddere, sælgere, massører og tuk-tuk-chauffører, for de findes stort set ikke.

Koh Kood er på alle måder pragtfuld, og jeg undrer mig over, hvordan det kan lade sig gøre, at en ø med utallige verdensklassestrande har været uberørt så længe? Det er nok også kun et spørgsmål om tid – Koh Kood kan meget vel blive den næste i rækken af uopdagede paradisøer.

Med andre ord: Vil du opleve Koh Kood, som jeg oplevede øen, så er det bare om at komme af sted.

Nu til min Koh Kood guide, hvor du først kan læse om strande og oplevelser. I indholdsfortegnelsen øverst, kan du gå direkte til det afsnit, du vil vide mere om – f.eks transport eller mine forslag til overnatningssteder.

Det lille fiskersamfund Ao Salad, hvor båden fra fastlandet lægger til

Koh Kood – orientering og oplevelser

Færgen fra fastlandet lægger til i Ao Salad, der er et lille fiskersamfund på den østlige side af Koh Kood. Man kan næsten ikke kalde Ao Salad for en by – her er blot en lang træmole og et par sidebroer flankeret af de karakteristiske stolpehuse.

Indbyggerne lever primært af fiskeri og en mindre produktion af rejepasta. Ofte vil du se fiskerne ordne deres net mellem tusindvis af rejer, der ligger til tørre i solen.

Det er på vestkysten, du finder de lækre strande, hvor der flere steder er opstået ganske små turistområder. For ikke så mange år siden var det næsten umuligt at finde barer og spisesteder udenfor hotellerne, men det var dengang.

I dag er udvalget af barer, restauranter og overnatningssteder støt stigende uden at det på nogen måde kan sammenlignes med Koh Chang eller Thailands andre populære ferieøer.

For at komme fra strand til strand er det nødvendigt med et transportmiddel. Koh Kood er ret kuperet og vil være bedst at udforske på scooter. Der er næsten ingen trafik, så det er forholdsvis sikkert at køre rundt og opleve øen i eget tempo.

Lækker strand lige nord for Captain Hook Resort

Koh Koods strande

Langs hele vestkysten er der fremragende strande med høje slanke palmer, hvidt pulversand og krystalklart vand. Pga. den dårlige infrastruktur er nogle af strandene svære at nå fra landsiden – det gælder især på den sydlige del af øen, hvor vejene enten er elendige eller ikke-eksisterende. Book en speedbåd eller tag en tur i kajak for at udforske kysten.

Klong Chao Beach er det største ferieområde og den af Koh Koods strande, der har størst potentiale til at blomstre som egentlig turistcentrum. Byen har en stribe barer, restauranter og overnatningssteder, men lige nu er her fredeligt og tempoet i bund.  Stranden er lang og lavvandet, og du har mulighed for at bo beach front på bl.a. Peter Pan Resort.

Et andet sted med en koncentration af overnatningssteder og restauranter er Ao Tapao Beach omtrent midt på øen. Her lægger mange speedbåde til ved den lange mole. Stranden er lang og rigtig lækker med høje slanke palmer. Et godt valg til overnatning her er Shantaa Resort, der får topanmeldelser.

Det populære Koh Kood Beach Resort, hvor mange danskere bor, ligger ved det lille fiskersamfund Ban Klong Mat umiddelbart nord for Ao Tapao. Her går livet sin stille gang – faktisk består byen blot af en lang mole, hvor du kan komme tæt på de lokale. Nogle sælger fisk, andre tørret chili.

Der er selvfølgelig andre gode strande på Koh Kood. F.eks. syd for Captain Hook Resort på den anden side af klongen, hvor jeg gik i land efter en kajaktur langs kysten. Endnu en øde strand i verdensklasse – se blot billedet øverst!

koh kood guide
Stranden ud for Peter Pan Resort

Jungle og vandfald

Koh Kood består af jungle på midtøen, hvor du kan besøge flere vandfald. Du skal ikke forvente at se mange turister – det gælder især ved Klong Yai Kee, da trapperne ned til vandfaldet er temmelig stejle.

Det mest berømte vandfald på Koh Kood er Klong Chao, som Kong Rama VI’s besøgte i 1911. Her er det muligt at bade i poolens klare vand. Som andre vandfald i denne del af verden, så er de ret sølle i tørtiden. Til gengæld kan du forvente kaskader af vand i den våde periode.

Koh Mai Si

Ud for Koh Koods nordvestkyst ligger den lille ø Koh Mai Si, der er hjem for perlefarmen Talay Sai. En del hoteller kan arrangere en tur til farmen, hvor båden tilbage til Koh Kood venter på dig efter rundvisningen.

Øen har i øvrigt en landingsplads beregnet for gæster til det ultraluksuriøse hotel Soneva Kiri Resort på Koh Kood.

Dykning og snorkling

Mange steder på Koh Kood kan du snorkle fra stranden. Endnu bedre er det at tage med på en snorkeludflugt, hvor du kommer forbi Koh Raet, Koh Ma Si og måske helt op til Koh Rang. Spørg på dit hotel om de kan være behjælpelige med at arrangere en tur.

Alternativt kan du klikke ind hos kohkooddivers.com, der tilbyder snorkelture. De har også et kontor i Klong Chao tæt på Tinkerbell Resort. Som navnet antyder, så har Koh Kood Divers også dykkerture på programmet.

koh kood
Klong Chao-vandfaldet

Koh Kood – hvor mange dage skal du bruge?

Som du kan læse er det småt med aktiviteter og seværdigheder på Koh Kood. Øen skal besøges for sine fremragende strande, der til gengæld er fantastiske og hører til Thailands bedste. Er formålet med din rejse 100 % badeferie, så får du ikke meget bedre forhold end her.

Strandfreaks kan sandsynligvis blive her i ugevis, men indgår Koh Kood som del af et øhop eller afslutningen på en længere rejse i Thailand eller Sydøstasien, så vil 3-4 dage sikkert være nok.

Uanset af hvilken grund du rejser til Koh Kood, så vil du uden tvivl ønske at blive lidt længere. Det er et ægte bountyparadis, der er et af mine favoritsteder i Thailand.

Herunder finder du min Koh Kood guide – læs om bl.a. transport, overnatning og mad og drikke. Du kan også finde nyttige links til din rejse.
koh kood guide
Ban Klong Mat ved Koh Kood Beach Resort

Transport

Ind og ud

Nærmeste lufthavn er Trat, hvor du kan flyve til fra Bangkok med Bangkok Airways. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Du kan få dit hotel til at sørge for transport fra lufthavnen til hotellet. Alternativt har Bangkok Airways en shuttlebus (700 baht pr. person) til molen i Laem Sok, hvorfra færgen til Koh Kood går.

Du kan se mere om færgernes afgangstider på kohkoodferries.com. Prisen for overfarten ligger mellem 350 og 600 baht pr. person og inkluderer transport fra Ao Salad, hvor færgen lægger til på Koh Kood, til dit hotel. Personalet på bådene og i land er flinke til at hjælpe med bagagen.

Udover færgerne er det også muligt at tage en speedbåd til Koh Kood – det er dog en noget dyrere løsning.

Sejler du med speedbådene fra Koh Kood til Laem Sok, så kan personalet i informationen være behjælpelig med at bestille taxi til Trat busstation eller lufthavnen.

Ved den lille bådebro og billetsalget i Laem Sok har både Captain Hook Resort og Peter Pan Resort på Koh Kood en lille informationsdesk.

Fra Koh Chang og Koh Mak er der også færgeforbindelse til Koh Kood – dog kun i højsæsonen.

Har du brug for transport, så kan du på min side thailandrundt.dk få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand – se mere her.

At komme rundt

For at komme rundt på Koh Kood kan du leje en scooter. Nogle steder er der lavet veje af beton eller asfalt, men vil du rigtig udforske øen kommer du også til at køre over træbroer og grusveje. Alternativet til scooter er en songtaew, som du kan du få dit hotel til at booke.

Flere resorts udlejer cykler – vær dog opmærksom på, at Koh Kood er temmelig kuperet og det er lidt af en udfordring at cykle rundt.

Overnatning – forslag til hoteller

Antallet af resorts på Koh Kood stiger stille og roligt. De fleste overnatningssteder ligger ud til vestkysten ved en af øens lækre strande. Der er typisk tale om bedre resorts, men Klong Chao har også flere muligheder for backpackere.

I min Koh Kood guide anbefaler jeg følgende overnatningssteder, der alle får rigtig gode anmeldelser af tidligere gæster. Læs mere herunder eller se det fulde udvalg på f.eks. hotels.com eller Booking.com, der som regel har de laveste priser.

Koh Kood Beach Resort

Det superpopulære Koh Kood Beach Resort tilbyder bl.a. hytter og såkaldte Twin Houses, hvor to huse deler en terrasse med jacuzzi. Det vil være et oplagt valg til familien. Hotellet ligger lige ud til en lille strand og har en rigtig indbydende pool og en glimrende restaurant. Se billeder og aktuelle priser på Koh Kood Beach Resort.

Peter Pan Resort

Et af Koh Koods ældre overnatningssteder er det skønne Peter Pan Resort, der ligger direkte på stranden i Klong Chao. Her kan du bl.a. bo i store villaer med plads til familien. Peter Pan Resort tilbyder bl.a. bar, restaurant og gratis morgenmad. Se billeder og aktuelle priser på Peter Pan Resort.

Shantaa Resort

På den nordlige del af Ta Pao Beach ligger Shantaa Resort, der konstant får fantastisk gode anmeldelser af tidligere gæster. Her bor I i lækre villaer/bungalows, hvor de største har plads til fire personer. Shantaa Resort har bl.a. strandbar, restaurant og swimmingpool. Se billeder og aktuelle priser på Shantaa Resort.

Tinkerbell Resort

Endnu et hotel, der får topanmeldelser af tidligere gæster. Tinkerbell Resort ligger på Klong Chao Beach og her har du mulighed for at booke pool- og beachfrontvillaer Hotellet har bl.a. bar/lounge, restaurant og swimmingpool. Se billeder og aktuelle priser på Tinkerbell Resort.

Mad og drikke

Koh Kood har et begrænset udvalg af barer og restauranter uden for hotellerne – flest er der i Klong Chao, hvor der som nævnt er et lille turistcentrum. Her spiser du godt på f.eks. Mangrove Bungalows, der har en restaurant lige ud til floden/klongen. Et hyggeligt sted.

Generelt serveres der thailandsk mad og masser af fisk og skaldyr på Koh Koods restauranter. Søger du europæisk mad, se prøv på hotellerne. For en kop kaffe skal du besøge Chicchomphu Café i Klong Chao eller Little 9 Café ved Ao Tapao. Her kan du også nusse med caféens mange katte.

Praktisk information til din rejse

Godt at have styr på

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Thailand – den finder du her.

Husk også forsikringen – måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet i dine øvrige forsikringer – hvis ikke, så kan du få et tilbud her.

Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Thailand – se aktuelle anbefalinger her.

Koh Kood staves ofte Koh Kut – det er samme ø, men altså stavet på en anden måde.

Penge

Der er kun få kontantautomater på Koh Kood. Der er bl.a. en i Klong Chao og på vejen mellem Klong Chao og Ao Tapao. Det er en god idé at medbringe lidt baht, så du er sikker på at have kontanter. De fleste resorts modtager dog visakort.

Vejret på Koh Kood

Koh Kood har mest solsikkert vejr fra december til marts. Temperaturen ligger på ca. 32 °C. Sommermånederne er regntid på øen, og netop denne del af Thailand får store mængder nedbør i denne periode. Temperaturen ligger på ca. 30 °C, men det føles til gengæld meget fugtigt.

Øvrigt

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Hos f.eks. Saxo kan du udover almindelige bøger også finde et stort udvalg af e- og lydbøger og rejseguides.

Kort over Koh Kood

I min Koh Kood guide finder du selvfølgelig også et kort over byen, hvor jeg har markeret alle nævnte steder som seværdigheder, hoteller og spisesteder.

6 Kommentarer

  1. Vi var der for 3 år siden, og tager derud 3 dage igen i år i april. Vi lejer en scooter og kører bare rundt, ser vandfaldene, strandene, de forskellige resorts, køber en is/øl og lidt snacks hor vi kommer frem.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her