Hjem Malaysia Gratis oplevelser i Kuala Lumpur

Gratis oplevelser i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur er i forvejen en billig rejseby, men der er også gratis oplevelser

Spændende Kuala Lumpur har mange gratis oplevelser. Faktisk behøver du ikke have penge op af lommen for at besøge en række af byens største seværdigheder, og sammen med det i forvejen lave prisniveau kan det gøre dit ophold i Malaysias hovedstad superbillig.

Alle de gratis oplevelser i Kuala Lumpur herunder kan findes på kortet nederst på siden, og du kan læse meget mere om Malaysias hovedstad i den kombinerede guide og rejsebeskrivelse her.

1 KL Eco Forest Park

Den lille jungle, der udgør KL Eco Forest Park, ligger centralt i Kuala Lumpur. Her få meter fra byens højhuse og de trafikerede gader er den lille grønne oase hjem for en række forskellige dyrearter som bl.a. aber (langurer), egern, slanger og fugle. Her er også flere hundrede år gamle kæmpetræer og enorme bambus.

KL Eco Forest Park består af en lang række vandrestier, og sidste nye skud på stammen er den såkaldte Canopy Walk, hvor man som navnet antyder går i trætoppene. Canopy Walk er en hængebro i flere sektioner, der er en sjov og anderledes oplevelse midt i storbyen.

Stierne gennem parken er fint afmærkede og ved flere af indgangene er der kort over området, som jeg vil anbefale at du tager et billede af for på den måde nemmere at navigere gennem junglen.

KL Eco Forest Park ligger midt i byen

2 Masjid Jamek

En lille donation for lån af reglementeret påklædning forventes, men derudover er et besøg i Masjid Jamek gratis.

Den lille moské i centrum af Kuala Lumpur er byens ældste og ligger præcis, hvor de smalle floder Klang og Gombat mødes. Det var her Malaysias hovedstad blev grundlagt. Masjid Jamek er opført i mogulstil og pudsigt nok tegnet af den engelske arkitekt Arthur Hubback.

Det er sjældent, at ikke-muslimer har adgang til moskéer, men her er åbent for alle. Det giver mulighed for et sjældent indblik i den muslimske verden og dagligdag. Der er ikke adgang til Masjid Jamek om fredagen og når der er bøn.

Masjid Jamek er absolut et besøg værd

3 ILHAM Gallery

Kunst- og kulturinteresserede kan med fordel tjekke programmet hos det forholdsvis nye ILHAM Gallery. Her er ikke kun udstillinger, men også forskellige arrangementer og workshops.

Selve galleriet er forholdsvis lille, og der er ingen tvivl om, at det er de mange arrangementer, der gør ILHAM interessant. Alt slags kunst og kunsthåndværk repræsenteres – du kan bl.a lære at væve og lave keramik.

Galleriet arrangerer også fotokurser og filmfremvisninger. Mens ILHAM Gallery er gratis at besøge, så koster det penge at deltage i kurser og workshops. Se meget mere på ILHAMS hjemmeside.

ILHAM Gallery ligger i bydelen KLCC tæt på Petronas Towers

4 Kuala Lumpurs historiske centrum

Kuala Lumpurs historiske centrum ligger omkring Merdeka Square, hvor den fine Sultan Abdul Samad-bygning dominerer. Opført sent i 1800-tallet og opkaldt efter den tidligere regent i delstaten Selangor var det her briternes administration lå.

I området ligger andre gamle bygninger som f.eks. den angelsaksiske katedral St. Mary (der ligesom Sultan Abdul Samad-bygningen er tegnet af A.C. Norman) og det gamle hovedsæde for The Chartered Bank, der i dag huser museet Muzium Musik, hvor der også er gratis entré.

Også ved Medan Pasar – Old Market Square – er der et strejf at de gode gamle dage, og et stenkast derfra kan du shoppe på det store Central Market, der ligger i en bygning fra 1928.

Paladset, hvor sultanen engang boede

5 KLCC Park og et kig til Petronas Towers

En tur op i de 452 meter høje Petronas Towers er ikke gratis, men det bedste kig til de imponerende bygninger får du fra KLCC Park, der ligger lige “bagved” tårnene.

Parken er en af Kuala Lumpurs populære åndehuller og velbesøgt af lokale, der kan nyde det velfriserede område med plæner, springvand og skyggefulde træer.

Petronas Towers er Kuala Lumpurs vartegn og var indtil 2004 verdens højeste bygninger. Har du ikke nok i det gratis kig til tårnene fra KLCC Park, så er det selvfølgelig også muligt at besøge dem – det er dog om at være hurtig – billetterne (80 RM) bliver hurtigt udsolgt.

De imponerende Petronas Towers

6 Templer, templer, templer

I Østen er det altid en god oplevelse at besøge templerne, der som regel er gratis. I Kuala Lumpurs Chinatown ligger de på stribe – mest kendt er Sin Sze Si Ya-templet fra 1864, der siges at være opført på den berømte kapitan Yap Ah Loys ordre. Der er flere andre kinesiske templer, hvor de mange besøgende sørger for, at luften er tyk af røgelse.

Pudsigt nok ligger Kuala Lumpurs ældste og vigtigste hindutempel i Chinatown. Sri Mahamariamman blev grundlagt i 1873, og her kan du se masser af fine detaljer og smukke udsmykninger.

Templet er i øvrigt dedikeret til Shivas hustru Parvati, men også Ganesh og Muruga tilbedes. Statuen af sidstnævnte bliver hvert år transporteret til Batu Caves ved Thaipusam-festivalen.

Et af Chinatowns mange templer

Nyttige links til din rejse til Kuala Lumpur

Transport

Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Kuala Lumpur med f.eks. Emirates, Qatar Airways, Singapore Airlines og Thai Airways. Søg og sammenlign flybilletter her.

Læs meget mere om bl.a. transport i min Kuala Lumpur Guide.

Overnatning

Kuala Lumpur har overnatning for enhver pengepung. Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Vil du bo i det centrale Kuala Lumpur tæt på Chinatown og Little India, så anbefaler jeg det gode og billige Ahyu Hotel, mens du ved Bukit Bintang kan se nærmere på Sleeping Lion Suites.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Malaysia inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

Kort over Kuala Lumpur