Så ligger jeg her. I en hængekøje på den hvide sandstrand få meter fra vandkanten. De høje palmer giver mig tiltrængt skygge for den brændende sol, der skinner fra en skyfri himmel.

Jeg er på Koh Lanta, som hurtigt bliver en af mine favoritøer i Thailand, men udviklingen går stærkt, og det er som om, at alle vil have en bid af paradiset. Læs mere i min Koh Lanta guide herunder.

Langs vestkysten fra nord til syd på den lange ø ligger 25-30 bugter og strande, der uden tvivl kan tilfredsstille de fleste turister på badeferie. Mest udbyggede er strandene mod nord, mens du helt mod syd kan opleve næsten uberørte bugter, hvor du kan være den eneste, der sætter spor i sandet.

Vi kommer til at elske atmosfæren på Koh Lanta, der er aldeles pragtfuld. Større resorts findes, men ingen bygninger er højere end palmerne og godt hjulpet på vej af hængekøjer, primitive strandhytter og interimistiske barer, giver det en skøn laid-back stemning, der har noget originalt 70’er-hippie-agtigt over sig.

Nu til min Koh Lanta guide, hvor du først kan læse om øens strande. I indholdsfortegnelsen øverst, kan du gå direkte til det afsnit, du vil vide mere om – f.eks transport eller mine forslag til overnatningssteder.

Long Beach

Koh Lantas strande

Det er ikke underligt, at Koh Lanta er blevet så populær. Langs øens vestkyst ligger strandene på stribe, og det er bare at vælge, hvor du vil bo. Skal det være Khlong Dao, der ligger få kilometer fra turistcenteret Saladan, Phrae Ae med det store udvalg af hoteller og restauranter eller lange Klong Nin med sit fine sand og klare vand?

Phrae Ae (Long Beach)

Den ca. to kilometer lange Phra Ae, også kaldet Long Beach, er en af Koh Lantas mest populære strande. Alligevel er der god plads og bebyggelsen langs stranden er ikke så kompakt som ved Klong Khong og Klong Nin.

På flere strækninger er der parklignende områder bag stranden, der har fint sand og turkisblåt vand. Her ligger også en række barer og restauranter, men udvalget er væsentlig større langs hovedgaden.

Syd for Phrae Ae, i en lille bugt, ligger Relax Bay, der har en håndfuld strandbarer og overnatningssteder. Tidevandet er generelt kraftigt på Koh Lanta og mange af strandene kan se noget triste ud ved ebbe, men Relax Bay er absolut et af de mest badevenlige steder, når vandet står lavt.

Strandbar på Klong Khong Beach

Klong Khong Beach

Klong Khong er stranden for backpackere og hippie-wannabees. Selvom der er dukket en stribe mellemklassehoteller op, så er det stadig stedet for gode fester på interimistiske strandbarer med navne som Freedom Bar, Mushroom Bar og Fin’s Stoned Bar.

Stranden i Klong Khong er med koralsand og hører ikke til de bedste på Koh Lanta. Ved lavvande er den knap badevenlig, og de mange småsten og koralskaller gør en gåtur i vandkanten til lidt af en udfordring.

Til gengæld kan du på Klong Khong Beach stadig finde mindre overnatningssteder med hytter af forskellig standard – f.eks. A&J, Bee Bee og Fisherman’s Cottage, som vi også har haft fornøjelsen af at bo på.

Den brede hovedvej, der går ned langs kysten skærer også gennem Klong Khong. Her findes et mindre udvalg af spisesteder, butikker, tourbureauer og massageshops.

Klong Khong er en af Koh Lantas “originale” byer, hvor lokale bor langs hovedgaden mellem restauranter og tatooshops. Gad vide, hvad de egentlig tænker om den trespors fuldt oplyste gade, der står i skærende kontrast til de primitive barer langs stranden.

Kantiang Bay

Klong Nin Beach

Fra den brede hovedgade ved Klong Khong snævrer vejen ind for at fortsætte et par kilometer til Klong Nin. Det er et større ferieområde, som starter langs hovedgaden og fortsætter ad den smalle Horizon Road, der løber parallelt med stranden. Begge steder er der alt, hvad turisterne behøver af minimarkeder, spisesteder og overnatning.

Den lange Strand i Klong Nin har fint lyst sand og er generelt bedre end i Klong Khong. Jo længere mod syd vi kommer, jo mere øde er stranden, som også har et par interimistiske strandbarer. Der er ingen tvivl om, at området ligesom Long Beach er mere familieorienteret end f.eks. Klong Khong.

Kantiang Bay

Syd for Klong Nin ad Horizon Road begynder landskabet at blive kuperet. Her og der har vi en stribe flotte udsigter over Andamanhavet, inden vi når Kantiang Bay. Det er en mindre turistby med en fin strand, der er domineret af det luksuriøse Pimalai Resort.

Strandene i Thailand er offentlige, så man kan smide sit badehåndklæde, hvor man vil. Bedst er det på den sydlige del af stranden, der ikke er så ramt af tidevandet. Her kommer vi også forbi den gode bar/restaurant Same Same But Different, der kan sørge for lidt at spise og drikke.

Strandene mod syd

Kantiang Bay er også porten til den mere eksotiske sydlige del af Koh Lanta, hvor smalle veje snor sig langs en grøn mur af vegetation. Her er mange skarpe sving og stigninger på op til 20 %, men da de trafikale udfordringer er overstået, når vi en stribe pragtfulde strande som Ao Nui Bay og Bamboo Beach.

Der er ingen tvivl om, at det er denne del af Koh Lanta, der er mest tiltrækkende efterhånden som den mere etablerede turisme breder sig fra nord. På strandene på den sydlige del af øen ligger en række overnatningssteder af forskellig standard, men bor du et andet sted på Koh Lanta, kan du nå paradiset på scooter eller med songtaew.

Bamboo Beach på den sydlige del af Koh Lanta

Saladan

På havnen er der travlt. Båden fra Krabi og Koh Phi Phi er netop ankommet, og om et øjeblik er her stuvende fuldt af turister, der søger overnatning. Repræsentanter fra øens hoteller står på række med skilte, og de små motorcykeltaxier er klar til at kapre kunder.

Saladan (Ban Sala Dan) er Koh Lantas turistcentrum og et sted de fleste af øens besøgende på et eller andet tidspunkt kommer forbi.

Det er et trafikknudepunkt, der sjældent bliver omtalt i rosende vendinger, og selv havde jeg forventet et trist og uinteressant sted, men som resten af Koh Lanta er den lille by helt nede på jorden og et pragtfuldt sted at opholde sig.

Vi bliver især overraskede over den smalle gågade, der når op til færgehavnen. Den er bilfri, og det er tydeligt, at backpackerne er målgruppen. Vi passer herlige caféer og billige overnatningssteder med træmøbler og lave puder.

Gaden synes at have sin helt egen sjæl, men det er også helt nødvendigt at skille sig ud, hvis man vil konkurrere med Koh Lantas dejlige strande. Og så har Saladan nogle af øens bedste restauranter, der som et vedhæng til byen er opført på pæle ud for kysten.

Det er primært fisk og skaldyr, der bliver serveret på de travle restauranter. Kogt, stegt eller grillet er de populære spisesteder eksperter i at lave velsmagende retter med alt godt fra havet.

Der er ikke noget lokalt over Saladan. Det er ikke et sted, hvor du kommer i nærkontakt med thai’erne, men til gengæld er det, der nemt kunne være et kedeligt trafikcentrum en god oplevelse, hvor du på en gang kan møde andre rejsende og spise fantastisk mad til billige penge.

Populære Peacock Hostel i Saladan

Lanta Old Town

“Mine forældre tog mig med hertil, og jeg har stort set boet her siden”, fortæller den unge franskmand, vi kommer i snak med i Lanta Old Town. Han sidder udenfor Love Boat Hostel, som han ejer sammen med den tilhørende bar og shop med kunsthåndværk fra Thailand.

Både Old Town og vores nye ven skiller sig ikke ud fra resten af øen. Det er på en gang stilfuldt og helt nede på jorden, for på Koh Lanta er det som om, at alle er enige om ikke at gå på kompromis med kvaliteten.

Lanta Old Town er øens oprindelige by. De første indbyggere var havsigøjnerne, der blev efterfulgt af muslimske samfund og senere kinesiske købmænd. Alle fandt de den lille havn på østkysten perfekt som udgangspunkt for fiskeri og handel. Her er havet ofte roligt og selv i regntiden, er det en sikker havn.

Havsigøjnerne, Chao Lay, kaldte Koh Lanta for Pulao Satak, der betyder øen med de lange strande. I byen er der et museum for havsigøjnerne, men det er uden tvivl kineserne, der i dag har sat sit altoverskyggende præg på Old Town.

De kom til Koh Lanta for mere end 100 år siden, og sammen med købmænd fra Malaysia og Indonesien fragtede de primært kul, tin og tørret fisk mellem Phuket, Penang og Singapore.

De gamle kinesiske købmandshuse eksisterer stadig. I dag restaurerede med butikker, seafoodrestauranter og hyggelige barer og overnatningssteder. Det er bemærkelsesværdigt, at den lille by, der kun består af hovedgaden, kan tiltrække turister. Men jeg forstår dem godt, for der er bare noget ved stemningen i Lanta Old Town, der skal opleves.

koh lanta guide
Lanta Old Town

Oplevelser andre steder

Koh Lanta Marine Nationalpark

Vi ser dem hver dag. Bådene, der passerer vores strand for at sejle sydpå til Thailands pragtfulde tropeøer. Nogle tager bare en endagstur med et af de lokale tourbureauer, mens andre øhopper i det smukke Andamanhav.

Koh Ngai, Koh Mook og Koh Kradan er blot nogle af af de øer, hvor turisterne kan booke overnatning, mens der tættere på Koh Lanta er mulighed for at besøge Koh Rok og Koh Haa, der er et par øerne i Koh Lanta Marine Nationalpark.

Vi besøger førstnævnte og får en pragtfuld dag, hvor vi tilbringer timer på en af de smukkeste strande jeg nogensinde har set. Vi har booket en tur med vores helt egen longtailbåd hos selskabet Lanta Dream & Paradise, der laver skræddersyede ture i øhavet.

Mens alle andre sejler afsted i tætpakkede speedbåde og besøger de samme steder, så har vi maksimal frihed. På den ensomme strand med det kridhvide sand og krystalklare vand er vi som i paradis.

Havet omkring Koh Lanta er ikke kun lækre strande, men også fremragende dykning. Området betragtes som et af de bedste i Thailand og er globalt i topklasse.

Det er især Hin Daeng, også kaldet Red Rock og Hin Muang, Purple Rock, der bliver lovprist af alverdens dykkere. Men selv ved Koh Rok som vi besøger, kan man se bl.a. tun, muræner, barracuda og hvalhajer foruden et utal af farvestrålende fisk.

koh lanta guide
Solnedgang over Andamanhavet

Koh Lanta – hvor mange dage skal du bruge?

Solen er ved at gå ned bag horisonten. Mens olielamperne på bordene bliver tændt, sidder jeg med fødderne i sand og nyder en kold øl. Det er min sidste dag på Koh Lanta, og her på Fusion Bar er atmosfæren præcis som resten af øen; tilbagelænet.

Jo, det er i den grad svært at forlade Koh Lanta. Meget svært. Strandbarerne, den gode mad og vores hængekøje på terrassen et stenkast fra det turkisblå hav. Vi kommer helt sikkert til at savne det.

Sådan skrev jeg, da jeg rejste fra Koh Lanta i 2016, hvor jeg lovede at komme tilbage. Her er jeg så. Tilbage på den ø som jeg forelskede mig i, men som på få år har forandret sig.

Koh Lanta er stadig dejlig, men jeg er tilsyneladende ikke den eneste, der synes godt om Andamanhavets Perle. Vil du opleve lidt af det, jeg forelskede mig i, da jeg første gang besøgte Koh Lanta, så sørg for at booke overnatning på den sydlige del af øen.

Men hvor mange dage skal du så bruge på Koh Lanta? Strandfreaks kan nok blive her i evigheder, men er du på gennemrejse eller skal ferien indeholde andet end sol og strand, så vil 4-6 dage være passende.

Herunder finder du min  Koh Lanta guide – læs om bl.a. transport, overnatning og spisesteder. Du kan også finde nyttige links til din rejse.
koh lanta guide
Lazy Days Bungalow i Relax Bay lige syd for Long Beach

Transport

Ind og ud

Krabi er nærmeste lufthavn fra Koh Lanta. Kommer du fra Danmark kan du flyve fra København via Doha med Qatar Airways eller via Bangkok med Thai Airways. Fra Billund og Aalborg kræver det minimum to stop, f.eks. via Amsterdam eller Istanbul.

Er du allerede i Thailand, så er der dagligt adskillige ruter fra Bangkok til Krabi. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra Krabi Lufthavn til Koh Lanta

I Krabi lufthavn er det muligt at finde transport til Koh Lanta. En privat bil koster ca. 3000 baht, og det er en god idé at booke hjemmefra. Er du på lavbudget, kan du tage en minibus sammen med andre rejsende. Prisen er ca. 350 baht. Fra Krabi By kan du også tage en delt minibus.

Husk, at uanset hvor du er i Thailand, så vil dit hotel eller nærmeste tourbureau uden tvivl kunne hjælpe med transport. Vil du have et tilbud på transport, så kan du på min side thailandrundt.dk få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand – se mere her.

Tidligere skulle man benytte to færger for at komme fra fastlandet til Koh Lanta, men i april 2016 åbnede den nye bro mellem Lanta Noi og Lanta Yai –  i dag skal der således kun sejles til Lanta Noi.

Med båd til Koh Lanta

Det er ikke alle, der tager direkte fra Krabi lufthavn til Koh Lanta. De, det har tilbragt tid i Krabiområdet, på Koh Phi Phi eller Phuket ankommer med båd til Saladan. Her står repræsentanter for øens hoteller klar med skilte. Du kan også finde taxier her. Her betaler du også 20 baht i nationalparkafgift.

Der er to afgange dagligt mellem Koh Lanta og Koh Phi Phi, i skrivende stund morgen og tidlig eftermiddag. Ved molen i Saladan er der masser af information om, hvordan du kommer rundt med båd i Andamanhavet. Bemærk, at afgange kan blive aflyst i sommermånederne afhængig af vejret.

Rejsen videre fra Koh Lanta mod syd

Skal du videre sydpå til øerne i provinserne Trang og Satun, så kan du tage Tigerline, der pt. sejler klokken 13.00 fra Saladan til Koh Lipe med stop på Koh Ngai, Koh Kradan og Koh Mook. Der er andre udbydere, hvoraf nogle benytter speedbåd – igen: få dit hotel eller et tourbureau til at hjælpe, hvis du ikke selv vil købe billetterne i havnen.

At komme rundt

Taxier er den mest almindelige måde at komme rundt på Koh Lanta. Her er det små ladvogne og motorcykeltaxier med en lille sidevogn, hvor man kan sidde. Sidstnævnte har ikke plads til meget bagage.

Du skal forhandle om prisen, og i forhold til vores første besøg på Koh Lanta er priserne skruet kraftigt i vejret. Du kan praje en taxi på gaden eller få dit hotel til at skaffe en.

En anden populær måde at komme rundt er med lejet scooter eller motorcykel. Langs hovedvejen ligger adskillige udlejere, men ikke alle har hjelme til rådighed. Flere af vejene på den sydlige del af byen er i ret dårlig stand, så pas på, især i den våde periode.

Overnatning – forslag til hoteller

Koh Lanta har overnatning for enhver smag og pengepung. Du skal blot finde ud af, hvilken strand du vil bo på, og om du vel være tæt på et egentligt byliv på den nordlige del af øen eller bo lidt mere isoleret mod syd.

Det er stadig muligt at finde billig og enkel overnatning på stranden eller et par minutters gåtur derfra. De mest populære steder er eksempelvis Sanctuary, Hutyee Boat, Fishermans Cottage og Bee Bee Bungalows. Udvalget er forholdsvis stort og øens budgetvenlige steder går for at holde god standard.

De fleste overnatningssteder er dog turistklassehoteller af varierende standard. Steder som Lanta Castaway Resort, Twin Lotus Resort & Spa og Twinbay Resort får som regel gode anmeldelser.

Skal det være luksus kan man ikke komme udenom Layana Resort & Spa og Pimalai Resort & Spa, der begge har fået et hav af priser.

Den dyreste periode at booke hotel er mellem jul og nytår, mens den generelle højsæson ligger fra januar til marts/april. Nogle hoteller lukker ned i den våde periode, som her ligger over sommeren til september/oktober.

I min Koh Lanta guide anbefaler jeg følgende overnatningssteder, der alle får rigtig gode anmeldelser af tidligere gæster. Læs mere herunder eller se det fulde udvalg på f.eks. hotels.com.

Castaway Beach Resort

Det populære Castaway Beach Resort får masser af topanmeldelser. Her bor I ud til Long Beach i en af de 22 dejlige bungalows. Her er bl.a. have, strandbar og restaurant. Morgenmad er inkluderet i prisen, og personalet hjælper gerne med udflugter og billetter. Se billeder og priser på Castaway Beach Resort.

Lazy Days Bungalows

Moderne bambushytter direkte ud til Relax Beach. Lazy Days Bungalows tilbyder desuden have, bar/lounge og restaurant. Der er kun ni værelser, som bl.a. har tv, køleskab og gratis wifi. Se billeder og priser på Lazy Days Bungalows.

Pimalai Resort & Spa

Luksusresort ved Kantiang Bay, der har fået et hav af priser og som konstant får gode anmeldelser. På Pimalai Resort finder du et stort udvalg af faciliteter som f.eks. fitness, strandbar, bryllupsfaciliteter, 2 barer og 4 restauranter. Se billeder og priser på Pimalai Resort & Spa.

Blanco Hostel at Lanta

Et af Koh Lantas absolut bedste hsotels. Her bor du billigt på sovesal og har mulighed for at møde andre rejsende. Stedet har bl.a. have, bar/lounge, restaurant og der er kun få minutters gang til stranden. Se billeder og priser på Blanco Hostel at Lanta.

Twin Lotus Koh Lanta

På den nordlige strand Kaw Kwang få kilometer fra Saladan ligger Twin Lotus, der kun er for voksne. Her kan I bo i dejlige villaer ud til stranden. Hotellet tilbyder faciliteter som spa, fitness, bar/lounge, restaurant og swimmingpool. Se billeder og priser på Twin Lotus Koh Lanta.

Mad og drikke

Man spiser godt på Koh Lanta. Selvfølgelig skal du prøve en af fiskerestauranterne i Saladan eller Lanta Old Town, hvor der serveres alt godt fra havet i god kvalitet og til lave priser. Egentlige gadekøkkener finder du primært i Saladan. Fra nord til syd på Koh Lanta er der glimrende restauranter.

Prøv f.eks. Red Snapper, der ligger i en hyggelig gårdhave og serverer en blanding af thailandsk og europæisk mad. Restauranten er ejet af en hollænder og ligger i den sydlige del af Phra Ae. Det er uden tvivl et af øens bedste spisesteder.

I Phra Ae laver man også rigtig god mad hos Pattys Secret Garden. Du kan vælge mellem thaimad og bl.a. salater og steaks som vi kender det hjemmefra. Pattys er især kendt for sine gode burgere. Vi fik god service og fandt atmosfæren skøn. Restauranten har i øvrigt et legeområde – perfekt for børnefamilien.

Thaimad med et tvist kan du få hos Time for Lime (der også har kokkeskole), der serverer en seks retters menu bestående af små hapsere. Af og til kører man temaer med f.eks. vegetarmad. Time for Lime ligger ved Klong Dao Beach og er et lidt dyrere sted at spise.

Drunken Sailor er et insted i Kantiang Bay. Her får du bl.a. pasta, sandwich, burger og lokal mad i hippe omgivelser med bløde puder og hængekøjer. Priserne ligger i den høje ende.

Lantasure er en typisk thairestaurant med alle de klassiske retter, men der serveres også indisk mad. Lantasure er opført i bambus – et hyggeligt sted med god betjening ud til hovedgaden i Klong Khong.

En populær restaurant mellem Klong Nin og Klong Khong er Shanti Shanti Beach House. Her kan du spise frisk fisk og skaldyr eller et udvalg af thairetter. Stedet ligger ud til havet, og det betyder smuk solnedgang.

På stranden i Klong Khong ligger Sea Shell Restaurant, hvor det ser en anelse amatøragtigt ud ved grillen. Men lad dig ikke snyde – her serverer man grillede tun og snapper i topklasse.

Aften- og natteliv

En kold øl, en sundowner eller bare en godnatdrink. Koh Lanta er ikke stedet til vilde fester, men til gengæld har øen et bredt udvalg af pragtfulde strandbarer, hvor du kan få slukket tørsten.

Jeg elsker de små primitive steder, der består af drivtømmer og tilfældige brædder. Lige så tilfældig er servicen, men hvad gør det – vi er på ferie og har ikke travlt.

Strandbarerne er helt nede på jorden, og det er steder, der synes at være skudt op af ingenting. Til gengæld forstår de at tiltrække turisterne med deres kreativitet og fantasifulde drinks.

Langs det meste af kysten og især mod nord ved Phra Ae og Klong Khong finder du de interimistiske barer, der ofte har puder og hjemmelavede solsenge på stranden. Når mørket falder på bliver olielamperne tændt, mens solen er ved at gå ned bag horisonten.

Aktiviteter og forlystelser

Koh Lanta er (heldigvis) fri for temaparker, gocartbaner og lignende. Den absolut mest populære aktivitet er dykning – i Saladan og langs strandvejen finder du flere dykkershops. Prøv f.eks. Dive and Relax på Castaway Beach Resort eller Lanta Diver på bl.a. Relax Bay Resort.

Praktisk information til din rejse

Godt at have styr på

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Thailand – den finder du her.

Husk også forsikringen – måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet i dine øvrige forsikringer – hvis ikke, så kan du få et tilbud her.

Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Thailand – se aktuelle anbefalinger her.

Penge

Koh Lanta har tonsvis af kontantautomater i både Saladan og langs strandvejen. Automaterne har også engelsk menu og er nemme at bruge.

Husk, at der ofte er gebyr forbundet med at benytte automaterne ligesom der kan være loft på, hvor mange penge du kan hæve.

Vejret på Koh Lanta

Koh Lanta har bedst vejr og dermed højsæson fra starten af december til marts/april. Selvom det er den tørre periode kan en byge ikke udelukkes. Forvent temperaturer i perioden på 28-32 °C, varmest i marts/april.

I maj begynder vejret at blive mere ustadigt og temperaturen kan stige til 35° C. Regnbygerne bliver flere og når den våde periode for alvor begynder i juni ligger temperaturen på 30-32 °C. De vådeste måneder er september og især oktober.

Øvrigt

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Hos f.eks. Saxo kan du udover almindelige bøger også finde et stort udvalg af e- og lydbøger og rejseguides.

Kort over Koh Lanta

I min Koh Lanta guide finder du selvfølgelig også et kort over øen, hvor jeg har markeret alle nævnte steder som strande, hoteller og spisesteder.

16 Kommentarer

 1. Yes. Fede billeder og god info. Vi er på vej til Asien på rygsæktur og skal da klart forbi Koh Lanta. Det lyder som noget for os som gerne vil have et sted at slappe af mellem de kulturelle oplevelser.

  • Hej Mik. Koh Lanta kan helt sikkert anbefales til nogle rolige dage på jeres tur rundt i Asien. Ha’ en rigtig god tur 🙂

 2. Hej. Vi tager tre uger til Thailand i januar og vil gerne forbi Phi Phi. Synes du hellere vi skulle vælge Koh Lanta i stedet for Phi Phi?

  • Hej Simone. Hvis I er længere tid af sted, kan I sikkert nå begge øer ;-). Men personligt er jeg helt klart mest til Koh Lanta. Her er mere plads og en mere afslappet atmosfære. Er I til fest og farver, så er det Phi Phi I skal vælge. Dog kan I finde strande på Phi Phi, der er mere rolige, men så er der måske ikke så meget liv udenfor hotellet.

 3. Vi er også superglade for Koh Lanta. Vi er kommet der syv år i træk nu og vi skal snart booke rejse nummer 8. Et tip er at leje en scooter for at komme rundt. Der er ikke så meget trafik så det er nemt at køre.

 4. De sidste par år har vi brugt Lanta som start og slut på vores øhop i Sydthailand. Der er altid lige en ny ø man skal opleve.

 5. Åh ja – det nederste billede er så fedt og får mig til at drømme om Lanta. Fed side – tak

  • Hej Helle. Man sejler til Koh Lanta Noi, hvorfra der bro til Koh Lanta Yai (Den ø, der i daglig tale kaldes Koh Lanta). Og jo, der er masser af liv udenfor hotellerne. Jo længere sydpå du kommer, jo mere øde er øen.

 6. Så må der godt blive vinter så vi kan komme til lanta. Det tør man næsten ikke sige. Men vi glæder os

 7. Hej Carsten – tak for mange gode og brugbare informationer. Vi skal til Koh Lanta, men kan ikke helt beslutte os for hvilket sted vi skal vælge. Vi søger en smuk strand, hvor der ikke er for mange turister, men stadig lidt liv i form af lidt restauranter og barer/strandbarer. Er der et særligt sted du kan anbefale? Jeg har været på Koh Lipe og kunne godt tænke mig et sted med lidt den samme ‘vibe’.

  Hilsner Louise

  • Hej Louise. Strandene på Koh Lanta er dejlige, men holder ikke heeelt samme standard som på Koh Lipe :-). Men jeg tror at den såkaldte Relax Beach – opkaldt efter Relax Bay Resort – kunne være noget for jer. Vi synes i hvert fald godt om den lille strand, der ligger umiddelbart syd for Long Beach. Relax Bay Resort ligger i den ene ende af stranden og i den anden ende ligger Lazy Days. I mellem dem er der en stribe interimistiske strandbarer. Herfra er der ca. 5-10 minutters gang til hovedvejen med barer og restauranter.

   Skal I have bedre strande skal I længere mod syd f.eks ved Khlong Khong, hvor der også er en fed atmosfære med strandbarer – et slags centrum for backpackere. Tjek f.eks. Bee Bee Village Bungalows, der er billige hytter/huse ud til stranden. Der ligger andre overnatningssteder omkring.

   Ha´en fantastisk rejse – mange hilsner fra Carsten

 8. Hej Carsten – fantastisk! 1000 tak for dine gode svar. Virkelig brugbart🙏Jeg glemte at spørge om én ting – hvordan er øerne Koh Ngai, Koh Mook og Koh Kraden – igen sammenlignet med Koh Lipe’s strande, og jeg kan ikke gennemskue om der er heeelt stille eller om der også er lidt restauranter og barer, som på Koh Lipe.

  Hilsner Louise

  • Hej Louise. Jeg har ikke selv besøgt øerne, men ifølge min samarbejdspartner, så sker der meget lidt udenfor hotellerne. Til gengæld er strandene lækre – nogle af dem af Koh Lipe standard. Prøv også at kigge på Koh Bulon Le (også stavet som Koh Bulon eller Koh Bulonle), der er en ganske lille ø med et lokalsamfund, hvor der er restauranter. Jeg ved ikke om det bliver FOR stille, men det er en mulighed.

   Mange hilsner fra Carsten

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her