Hjem Thailand Sukhumvit Road – Bangkoks populære turistgade

Sukhumvit Road – Bangkoks populære turistgade

Få et overblik over Sukhumvit Road i Bangkok

Mens legendariske Khao San Road tiltrækker backpackere og andre lavbudgetrejsende, så har Sukhumvit Road i årevis været centrum for mellemklasse- og luksussegmentet, der her finder et stort og alsidigt udvalg af barer, hoteller og restauranter.

Sukhumvit Road – orientering

Sukhumvit Road begynder lige efter Ploenchit Skytrainstation. På den lange gade ligger de ulige Sois (sidegader) på venstre side og de lige på højre side. Ved første øjekast kan Sukhumvit Road synes helt uden atmosfære, men fra sent på eftermiddagen til langt ud på natten myldrer det med mennesker.

Sukhumvit Road er et sted, hvor hele verden mødes. Gaden har et arabisk/mellemøstligt område omkring Soi 3 og 5, Koreatown ligger mellem Soi 10 og 12, og de mange indiske restauranter har samlet sig ved Soi 11.

Læg dertil irske pubs, tyske biergartens og to af Bangkoks red lights districts – Nana Plaza på Soi 4 og Soi Cowboy ved Soi 23.

Sukhumvit Road har tre skytranstationer: Nana, Asok og Phrom Phong. Gaden fortsætter endnu længere mod øst, men her skal det kun handle om Sukhumvit Road til Soi 24/39. Ved Asok er gaden også betjent af metro – her finder du stationen Sukhumvit.

Benjakiti Park

Oplevelser, aktiviteter og forlystelser

Sukumvit Road er en travl og hektisk gade, der hører til Bangkoks ældste turistområder. Her er ingen seværdigheder af betydning, men til gengæld masser af forlystelser i form af spisesteder og et legendarisk natteliv, der især finder sted ved de to red light districts Nana og Soi Cowboy.

Savner du fred og ro på Sukhumvit Road, så er det oplagt at besøge Benchasiri- eller Benjakitti Forest Park, der ligger tæt på hinanden ikke langt fra Asok Skytrainstation. Sidstnævnte har fået en makeover og er omdannet til et slags vådområde – det er et af byens hotteste steder lige nu.

Benchasiri Park blev indviet i 1992 i anledning af Dronning Sirikits 60 års fødselsdag og er kendt for sine skulpturer lavet af thailandske kunstnere.

En overset, men bestemt spændende seværdighed ved Sukhumvit, er Baan Kantieng House Museum. Det lille museum, der består af flotte originale teaktræshuse i lannastil, kan virke malplaceret i den hektiske storby, men her kan du lære mere om livet i Nordthailand gennem århundreder.

Museet er lavet i samarbejde med Siam Society (som skal beskytte Thailands kultur), og det var et af deres medlemmer, der donerede de smukke teaktræshuse, som engang var hans barndomshjem.

Ved foden af byens skyskrabere bag træer og buske ligger de to teaktræshuse, der udgør Baan Kantieng House Museum

Selvom Siam Square er Bangkoks shoppingcentrum, så er der masser at bruge feriepengene på langs Sukhumvit Road. F.eks. i Terminal 21, der er et stort og populært shoppingcenter med et alsidigt vareudvalg – fra internationale brands til spændende ting fra lokale designere.

Terminal 21 ligger ved Soi 21, og der er direkte adgang fra Asok Skytrainstation. Andre centre er Robinson og Emporium – sidstnævnte har primært dyre mærkevare.

Sukhumvit Road er kendt for sit natmarked henvendt til turister, der popper op omtrent mellem Soi 5 og Soi 15. Gennem årene har jeg boet ved Sukhumvit adskillige gange, og der er ingen tvivl om, at markedet ikke er helt så stort som tidligere.

Tirsdag og torsdag kan du besøge SWU Flea Market, der har åbent fra kl. 8 til 14. Markedet ligger på Montri Road ca. 1 km fra Asok Skytrainstation, og her kan du købe de sædvanlige turistting, som også fås på aftenmarkedet. SWU Flea Market har også boder med knaldtilbud og billige 2. sorteringsvarer, der får de lokale til at strømme til markedet.

Indenfor i shoppingcentret Terminal 21

Gode spisesteder ved Sukhumvit Road

På og omkring Sukhumvit Road findes et kæmpe udvalg af spisesteder, der fint afspejler gadens internationale miljø. Til gengæld kan der, lige bortset fra de obligatoriske gadekøkkener, være langt mellem steder, der laver god thailandsk mad.

De findes heldigvis – skal det være et lidt pænere sted, kan jeg anbefale Baan Khanitha, der ligger et godt stykke ned ad Soi 23. Restauranten er dyrere end gennemsnittet, men du får topservice og flotte omgivelser.

Baan Khanithas modsætning er Suda på Soi 14, der i årevis har været et populært spisested for fastboende udlændinge og tilbagevendende turister. Suda serverer god og billig thaimad, men hygge er her ikke meget af.

En af områdets mest kendte restauranter er den store Cabbage & Condoms, som er grundlagt af Mechai Viravaidya, der i årtier har været en af frontfigurerne i bekæmpelsen af AIDS og ukontrolleret befolkningstilvækst, som han mener vil skade Thailand.

SWU Flea Market

Viravaidya samler desuden penge ind til socialt udsatte via egne hjælpeorganisationer. Maden på Cabbage & Condoms, der ligger på Soi 12, er thai/international, og restauranten har også en vinkælder.

SWU Flea Market er et godt sted at prøve det thailandske gadekøkken, men vil du også kunne sidde ned, så prøv Terminal 21s food court. Det er billigt, og du har et stort udvalg af thailandske og asiatiske retter.

Du sætter penge ind på et kort hos kasseren og kan herefter slå dig løs i de mange boder. Bruger du ikke alle pengene på kortet får du dem selvfølgelig retur.

Generelt er vestlig mad dyrere end lokal mad i Thailand, men et af de steder du kan få f.eks. panini og sandwich (og god kaffe) er på den lille café Zeno på Soi 16. Har du ikke morgenmad inkluderet på dit hotel/guesthouse, så er Zeno også det oplagte sted at gå hen.

Som nævnt ligger to af Bangkoks berømte red light districts ved Sukhumvit Road, men bydelen er også kendt for sine eksklusive klubber og diskoteker. I bunden af Soi 11 (der nok er den mest alsidige sidegade) ligger en stribe populære musiksteder med loungebarer, dyre cocktails og internationale djs.

De mange gadekøkkener ved SWU Flea Market byder på lidt af hvert

Hvor skal du bo på Sukhumvit Road

Fra billige guesthouses til fantastisk luksus. Et turistområde som Sukhumvit Road har selvfølgelig det hele.

Det kan virkelig være en jungle at finde det helt rigtige overnatningssted, men generelt vil jeg anbefale, at du holder dig væk fra starten af Sukhumvit Road ved Soi 4 og 5, hvor der på den ene side af gaden er masser af larm fra barerne og på den anden side  hoteller, der tydeligt er henvendt til gæster fra Mellemøsten.

Vil du bo godt direkte ud til gaden, så ligger hotellerne Hyatt Regency, Sofitel og The Westin Grande på stribe mellem Soi 11 og Soi 19. Det er den slags større internationale hoteller, der ved første øjekast dominerer Sukhumvit Road, men i sidegaderne ligger et hav af guesthouses, mindre hoteller og lejligheder, som kan være overraskende billige.

Kort over Sukhumvit Road

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her