Hjem Thailand Siam Square – Bangkoks shoppingmekka

Siam Square – Bangkoks shoppingmekka

Designerbutikker og enorme shoppingcentre dominerer ved Siam Square

Jeg har tidligere skrevet om 5 gode steder at shoppe i Bangkok og nævnte i den forbindelse MBK ved Siam Square. Men det enorme shoppingcenter i syv etager er langt fra det eneste sted omkring Siam Square, du kan gå shop amok.

Faktisk er det store område, der ligger mellem skytrainstationerne National Stadium og Siam, et sandt shoppingmekka med en god håndfuld centre, deriblandt Central World og Siam Paragon, der er henholdsvis verdens 10. og 14. største.

Både de, Siam Center og Siam Discovery er centre som vi kender dem hjemmefra – dvs. faste priser og du kan finde alt i mærkevarer.

Men der er mere at komme efter ved Siam Square end shoppingcentrene. Meget mere. Her kommer en del turister for at shoppe, men langt de fleste besøgende er unge thai’er, der er klar med mobiltelefoner og selfiestænger for at forevige øjeblikket.

Mange af de unge kommer fra det nærliggende Chulalangkorn University, og Siam Square synes at være det perfekte sted for kærestepar og hygge med vennerne. Det er også stedet at få ordnet lektierne – på flere af de mest populære caféer sider unge studerende svedende over deres bærbare computer.

siam square
Farven er lyserød – lokale unge går shop-amok ved Siam Square

Siam Square – orientering

Rama l Road deler det område, man kalder Siam Square. Den ene side består udelukkende af de næsten sammenhængende shoppingcentre Siam Paragon, Siam Center og Siam Discovery, mens den anden side er inddelt i seks soi’s (sidegader), der alle er travle og hektiske.

I weekenden, hvor der er lukket af for trafik, er der boder og livemusik, men i mellem gaderne ligger smalle gange med spændende designershops, der er en god kontrast til mærkevareræset i de store centre.

I det travle og larmende kryds, hvor Rama I Road og Phayathai Road møder hinanden, er der nu lavet en platform over gadeniveau, der giver nem adgang til MBK Center, Siam Center og National Stadium Skytrainstation. Platformen giver krydset et helt ny udtryk, og det er endnu et sted, hvor der bliver taget et hav af selfies.

Siam Square
MBK Center

Fra Siam Skytrain Station er der adgang til den såkaldte skywalk – en slags gågade, der ligger umiddelbart under skytrainbanen.

Det er en nem måde at komme til f.eks. Central World, og når du kommer til krydset ved Ratchadamri vil du nede til højre se den populære Erawan-helligdom, hvor kvinder sælger blomsterkranse og luften er tyk af røgelse.

Fra Siam Square Skytrain Station (hvor de to toglinjer mødes) til National Stadium Station er der med andre ord proppet med shoppingmuligheder – om du er til mærkevarer eller lækkert lokalt design, så kan du få det her.

Siam square
Spisesteder foran MBK Center

Gode spisesteder ved Siam Square

I forhold til andre steder i Bangkok, så vrimler det ikke ligefrem med spisesteder ved Siam Square. Og alligevel er der masser af muligheder for at komme rundt i det thailandske køkken. Der er nemlig ikke her, du finder pizza, steaks og sauerkraut.

Der er ingen tvivl om, hvilken restaurant, der er områdets mest populære: Somtam. Flere aftener står vi i kø sammen med de lokale for at spise noget af byens bedste mad fra Isan-provinsen. Vi får desværre aldrig prøvet restauranten, men der er heldigvis flere andre steder, der laver god mad.

Skal det være helt billigt og meget lokalt, så går du ind på Chicken Noodle Khaokrung, der kun serverer en ret: nudelsuppe med kylling. Du har forskellige valgmuligheder mht. størrelsen af skål og typen af nudler. Som da vi besøgte stedet, vil du sandsynligvis være de eneste turister. Khaokrung serverer ikke alkohol.

siam square
Madsted i sidegaderne

På samme gade og tæt på Khaokrung ligger Three Weels Tom Yam Noodle, hvor det som navnet antyder også handler om nudler. Maden er udmærket, men noget dyrere end Khaokrung. Til gengæld minder restauranten mere om noget, vi kender hjemmefra, hvor der er gjort lidt ud af indretningen.

Det samme kan man sige om Koko – et cafélignende sted, som serverer thailandske retter i vegetarudgaver. Det er et pænt og rent sted, der også er et fint afbræk fra hektiske Siam Square. Vores pad thai er glimrende, og Koko er sådan et sted, hvor maden er i orden, men på den anden side heller ikke udfordrer smagsløgene.

Et sted vi spiser flere gange er ved Food Republic – den store food court i shoppingcentret Siam Center. Her kommer vi Asien rundt, når det gælder mad. Jeg får både nudelsuppe med stegt and á la Hong Kong og en lækker grøn karrypasta fra det lokale køkken.

Inden du vælger din mad, skal du have et kreditkort, som du køber ved kassen. Får du ikke brugt alle pengene på kortet, bliver de selvfølgelig refunderet.

Også MBK har en food court, men der er også åbnet en lang række boder foran hovedindgangen. Her spiser vi bl.a. dybstegte krabber, men der er mange andre muligheder for et godt måltid som f.eks. fisk, supper og nudelretter. Se mere om mad i byen i indlægget 10 gode restauranter i Bangkok.

siam square
Boder og masser af hygge i sidegaderne i weekenden

Overnatningssteder ved Siam Square

Vi rejser på lavbudget og bor på Lud D, der er et sandt backpackermekka. Her er fællesværelser og delt bad og toilet, men vi indlogerer os i deluxerum med eget bad. Det kan synes underligt, at der lige præcis her ligger et sted for rygsækrejsende, men det er absolut heller ikke normen ved Siam Square.

Her finder du primært større hoteller med Novotel on Siam Square (ved soi 5), Grand Hyatt Erawan (med Erawan-helligdommen som nabo) og Pathumvan Princess (der har direkte adgang til MBK shoppingcenter) i spidsen.

Der er selvfølgelig andre overnatningsmuligheder, men som det er tilfældet med restauranterne, så er området ikke rigtig gearet til turister som f.eks. Sukhumvit eller Silom.

Nyttige links til din rejse til Bangkok

Transport

Fra Danmark er det nemt at komme til Bangkok. Flyv direkte med Thai Airways eller snup en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai, Istanbul eller Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Læs meget mere om transport generelt i min Bangkok rejseguide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Bangkok

1 kommentar

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her