Hjem Rejseliv 12 gode spisesteder i Bangkok

12 gode spisesteder i Bangkok

Mine favoritsteder i den thailandske hovedstad

Få steder i verden er det så nemt at få noget at spise som i Bangkok. Den thailandske hovedstad er et paradis for madelskere, og uanset om du er til billige gadekøkkener eller overdådige gourmetrestauranter, så findes det her.

Vi har prøvet mange gode spisesteder i byen, der fortjener at blive nævnt, og det er sjældent de dyreste, der er de bedste. Det gør blot, at der er plads i feriebudgettet til at prøve sig frem i det thailandske køkken – måske finder du ligefrem en helt ny favoritret.

Har du allerede besøgt Bangkok, så kender du måske et par af nedenstående restauranter. Hvis ikke, så ved du, hvor du kan få noget godt at spise næste gang, du kommer forbi den thailandske hovedstad. Husk, at du kan finde alle spisestederne på kortet nederst.

1 Peeps Thai Eatery

“Laver du virkelig din egen karrypasta”, spørger kokken på Peeps vantro. Selvfølgelig gør jeg det, og på den måde kommer vi i snak om thailandsk madlavning.

Ikke at jeg kan lære hende noget som helst, for på Peeps Thai Eatery på Phra Athit Road, ikke langt fra Khao San Road, spiser vi frisk og lækker mad. Min kylling med hellig basilikum er perfekt, og det samme er den rygende varme tom yum gai. Vi får også nogle skønne crispy rejer til.

Betjeningen er venlig og hurtig, og på Peeps er køkkenet åbent; her har man ikke noget at skjule. Der er også vestlig mad på menukortet og stedets kok er yderst passioneret omkring madlavning. På Peeps, der mere ligner en café end en restaurant, er man også berømt for sin ice mango beer.

Peeps Thai Eatery ligger på Phra Athit Road 60. Bor du i Khao San-området kan du tage den lille smøge, der forbinder Ram Buttri med Phra Athit Road. Med flodbåden skal du stå af ved Phra Athit. Herfra er der ca. 300 meter til Peeps.

Kylling med hellig basilikum – Peeps Thai Eatery

2 Suda

Bordene står tæt, og vi fornemmer straks, at her er travlt. Ikke en stol er ledig, og en halv snes mennesker venter på at få en plads. Hygge er der ikke meget af på restaurant Suda, til gengæld er maden god og billig.

Stedet er yderst populært blandt lokale, turister og fastboende udlændinge. Heldigvis går det hurtigt at få et bord, for i køkkenet suser personalet rundt for at følge med de mange bestillinger. For vores vedkommende bliver det til oksekødssalat, grøn karrypasta med kylling og oksekød med hvidløg og masser af chili, som man er yderst generøse med på Suda.

Restauranten er sådan et sted man kommer tilbage til. Sådan synes de fleste gæster at have det. Det er billigt, maden er frisk, og så glemmer man hurtigt, at her er travlt, og at servicen er derefter. Menukortet består af thaiklassikere som de laves i Thailand; supper, nudelretter, karrypaster, salater og stegte risretter.

Suda ligger på Sukhumvit Soi 14. Stå af på Asoke Skytrain Station.

3 Lek & Rut

Chinatown i Bangkok er helt sig selv og næsten en by i byen. Alt er anderledes her, og det gælder også spisestederne. Vi kommer forbi restauranter, der reklamerer med hajfinnesuppe og peking and, og vi spiser dumblings som var vi i Kina. Om aftenen åbner hundreder af gadekøkkener, der tilbyder retter, som du ikke vidste eksisterede.

Lek & Rut var et af de første gadekøkkener, der blev berømte i Chinatown. Sammen med konkurrenten T&K på modsatte gadehjørne kæmper man om kunderne i en hektisk atmosfære. Sjovt nok, for der er masser af mennesker, der vil spise på de to restauranter, og hver aften er der kø for at få et bord.

Nogle synes at Lek & Rut og T&K er blevet for mainstream. Der er kommet andre insteder i Chinatown, men alligevel flokkes sultne turister og lokale om campingbordene, der står helt ude på gaden.

Dampen fra køkkenerne ligger som en dyne over gaden, da tjeneren kommer susende med vores grillede snapper og den klassiske suppe tom yom, der begge smager rigtig godt.

Lek & Rut er det man kan kalde et udvidet gadekøkken. En del af oplevelsen er stemningen i gaden, der næsten syder af intensitet om aftenen. Menukortet er omfattende og byder på både thailandske og kinesiske retter.

Lek & Rut ligger på Chinatows hovedgade Yaowarat på hjørnet af Thanon Phadungdao.

4 Baan Khanitha @ Sukhumvit Soi 23

Gæsterne er pænt klædt på. Rundt om bordene sidder turister, thai’ere med penge, og fastboende udlændinge, der gerne vil imponere kæresten. Baan Khanitha er en dyrere restaurant, der har vundet flere priser. Omgivelserne er smukke og holdt i mørkt træ med flotte dekorationer, der giver minder om det gamle Siam.

Vi sætter os i den hyggelige gårdhave, hvor eksotiske planter og blomster giver en fornemmelse af at være langt væk fra Bangkoks menneskemylder.

Fra menukortet bestiller vi en tallerken appetitvækkere efterfulgt af lynstegte kæmperejer med cashewnødder og tamarindsauce samt hvid fisk med chili- og hvidløgssauce. Det smager fremragende, men er man vant til at spise ved gadekøkkenerne, vil maden nok være lidt for turistpræget.

Baan Khanitha bruger kun økologiske krydderurter og grøntsager fra egen produktion ved Khao Yai Nationalpark. Det sikrer den gode kvalitet, der er så gennemført på restauranten. Fra servicen, omgivelserne og den flot anrettede mad. Tilfredse forlader vi Baan Khanitha, der prismæssigt ligger i den dyre ende.

Restauranten på Sukhumvit Soi 23 er den originale Baan Khanitha restaurant. I dag har man åbnet filiaer på Sukhumvit Soi 53, på Sathorn Road og i forlystelsesområdet Asiatique, der ligger ved floden.

For at komme til Baan Khanitha på Soi 23 kan du stå af på Asoke Skytrain station og herfra gå ca. 500 meter ad Soi 23.

5 Lay Lao

En superlækker restaurant, der har fået en BIB Gourmand i Michelinguiden for 2019. Lay Lao her specialiseret sig i seafood kombineret med traditionelle retter fra Laos og Isan-provinsen. Det er i den grad veltillavet, og det er ejeren selv, der står i køkkenet og fremtryller så lækre retter, at det er blevet bemærket af de kræsne Michelininspektører.

Vi spiser bl.a. friturestegte saltede æg med krydret svinekød, hel stegt kylling og lækre grillede blæksprutter. Da vi besøger Lay Lao, vidste vi ikke, at stedet var omtalt i Michelinguiden, og vi var tilsyneladende heldige at få et bord – ikke lang tid efter vi kom, var der kø foran restauranten.

Michelin lyder dyrt, men Lay Lao er overraskende billig – der er retter på menukortet til blot 200 baht! Restauranten har god service og venlige tjenere. Der er mulighed for at sidde ude og inde, men husk at bestille bord!

Lay Lao ligger på Phahon Yothin 7 Alley – populært kaldet Soi Ari. Du kommer nemt dertil med skytrain – stå af på stationen Ari og find Phahon Yothin 7 Alley ca. 50 meter mod nord. Lay Lao ligger ca. 150 meter nede ad gaden.

6 Krua Apsorn

Egentlig burde det være med ærefrygt at sætte benene på Krua Apsorn. Den berømte restaurant, der nu er blevet til flere har i årevis været et af kongefamiliens foretrukne spisesteder.

Det lyder dyrt, men Krua Apsorn ligner et hvilket som helst andet billigere spisested i Bangkok. Jo, prisniveauet er måske hævet en anelse, og det gælder især retterne med krabbekød, som Krua Apsorn har specialiseret sig i.

Det var den nu afdøde Kong Bhumibols mor, der gjorde Krua Apsorn berømt. Da det blev kendt, at hun ofte fik mad fra restauranten på Samsen Road valfartede alverdens madanmeldere til stedet, og ingen kunne få armene ned over den klassiske thailandske mad, der er lavet med lige dele kærlighed og perfektion.

Vi besøger restauranten på Dinso Road ved Democracy Monument. Min krabbe med gul karry er lækker, og det samme er den lidt sjove krabbebolle og de lynstegte svampe med æg og peberfrugt.

Krua Apsorn har fire restauranter i Bangkok. Vi prøvespiste som nævnt den på Dinso Road, der ligger hundrede meter fra Democracy Monument og ca. 15 minutters gang fra Khao San Road.

Du kommer dertil med taxi eller en lidt længere tur er med flodbåden til Phra Athit og derfra går op gennem Khao San-området til Democracy Monument. En gåtur på ca. 25-30 minutter. Du kan læse mere om Krua Apsorn og vores besøg her.

Krabbebolle på Krua Apsorn

7 Mango Tree

Det er ikke helt nemt at sætte sig til bords på restaurant Mango Tree. Vi har fået familierummet, hvor bord og siddepladser er sænket i et hul i gulvet. Med akrobatiske bevægelser får vi sat os, men da først maden bliver serveret, er alle besværligheder glemt.

Fra det spændende menukort vælger vi bl.a. rød karrypasta med kylling serveret i ananas, hel grillet makrel, lynstegt oksekød i østerssauce og lynstegte rejer med basilikum. Alt lavet til perfektion, men også for at please turisternes smagsløg.

Restaurant Mango Tree ligger i en lille sidegade mellem de travle gader Silom Road og Surawongse Road. Umiddelbart ser kvarteret lidt skummelt ud, men når man træder ind i den hyggelige gårdhave, åbner der sig en helt anden verden.

Der er borde både inde og ude, og det er tilsyneladende kun i vores familierum, det kræver akrobatiske evner at sætte sig til bords. Ofte er der levende musik, og ejeren har et håb om, at hver enkelt gæst føler, at de er i deres eget hjem.

Vi har ikke noget at klage over. Servicen er fin og maden god og flot anrettet. Menukortet byder på retter som lynstegt kylling, gris og okse med diverse grøntsager, karrypastaer og salater, men også frisk fisk og vegetarretter. Ejeren har i øvrigt en passion for fotografiapparater, og i foyeren kan man se en fin lille udstilling af de gamle kameraer.

Mango Tree ligger på den lille Soi Tantawan mellem Silom Road og Thanon Surawong få hundrede meter fra Patpong natmarked.

8 Ko Dang Talay

Shopping- og forlystelsesområdet Asiatique, der ligger ud til Chao Phraya-floden, har et par gode spisesteder. Et af dem er Ko Dang Talay i Warehouse 7, hvor der er fisk- og skaldyr på menukortet.

Asiatique er opført i ØKs gamle lagerbygninger, og det er et sted, hvor både thai’er og turister hygger sig med god shopping og en dag med familien. Ko Dang Talay er uden tvivl en af de mest populære restauranter på området, og hvis du er til alt godt fra havet, så er du kommet det rigtige sted hen.

Vi får grillet snapper og krabber i chili, og vi kan vælge fisk i alle størrelser og skaldyr på 100 måder. På nabobordet hober østersskallerne sig op, mens en rygende varm fiskesuppe bliver sat på bordet.

Ko Dang Talay er en stor restaurant. Hyggeligt er her måske ikke, og mens der er indenfor i den gamle lagerhal er en atmosfære af travl Sohobistro, så er det mere behageligt at sidde udenfor. Det er et rigtig godt sted, hvis du vil se på mennesker, og solnedgangen over floden er absolut også værd at tage med.

Ko Dang Talay ligger i shoppingområdet Asiatique. Du kommer nemt dertil ved at tage skytrain til Saphan Taksin Station og derfra den gratis shuttlebåd til Asiatique. Ko Dang Talay ligger lige ved bådanløbet.

9 Namsaah Bottling Trust

I et lille lyserødt hus i en sidegade til Silom Road ligger Namsaah Bottling Trust klemt inde mellem Bangkoks højhuse. Sært malplaceret og i den grad til at få øje på. Bygningen er bestemt noget særligt, men det er maden så sandelig også.

Det er bl.a. en af Bangkoks mest elskede kokke, Ian Kittichai, der står bag det pragtfulde spisested, hvor thailandske traditioner og gastronomisk nytænkning mødes i en særdeles vellykket kombination.

Mine dumpings med pebersauce er perfekte. Saucen smelter på tungen og er noget af det bedste jeg nogensinde har smagt. Vi får også et par forårsruller, der selvfølgelig er lavet med et lille twist.

Sådan er alle fire retter, vi får ser serveret. Af navn velkendte, men køkkenet forstår virkelig at sætte sit eget præg på maden. Vi sad ude, men gå ikke glip af den herlige bygning, der er renoveret og kreativt indrettet.

Namsaah Bottling Trust er i øvrigt et rigtig godt sted til cocktails. Restauranten er perfekt til en romantisk aften eller til jer, der bare elsker at se hvad innovative kokke kan kreere. Læs mere om Namsaah Bottling Trust.

Du finder Namsaah Bottling Trust på Silom Soi 7. Nærmeste skytrain station er Chong Nonsi, hvorfra der er ca. 200 meter til den lyserøde bygning.

10 Somtum Der

En restaurant, der har specialiseret sig i variationer af papayasalat lyder måske ikke specielt alsidig. Men Somtum Der er kendt for at lave nogle af Bangkoks bedste papayasalater, og det siger noget.

Der er også andre ting på menukortet, men uanset hvad du sætter tænderne i, så vær opmærksom på, at her laver man den ægte vare. Det kan godt være, at restauranten ligner flere af byens andre caféer, men maden er afsindig stærk.

Det er begge vores retter i hvert fald. Connie vælger en klassisk papayasalat, mens jeg snupper en salat med andebryst. Det er vanvittigt stærkt af frisk chili, og jeg formår simpelthen ikke at spise op. Connies salat består bl.a. af nudler, friske bønnespirer og skiver af papaya med flæskesvær på toppen. Og nå ja – masser af chili.

Min salat er med bl.a. løg, chili, koriander, forårsløg, glasnudler og stykker af andebryst. Det smager godt, men chilien dominerer, og du skal virkelig være glad for de små djævle for at spise her.

Somtum Der byder også på hjemmelavet iste, der her er med friske krydderurter som koriander og basilikum. Det smager specielt, men er et hit blandt vegetarer og helsefreaks.

Somtum Der ligger på Saladaeng Road, der ligger som en sidegade til Silom Road ved Saladaeng Skytrain Station.

11 Sirocco

Det er dyrt, men dejligt. De fleste har sikkert hørt om restaurant Sirocco og den tilhørende Skybar på toppen af Lebua at State Tower, der flere gange er kåret til verdens bedste businesshotel.

Beliggende på 64. etage er Sirocco nem at få øje på fra det meste af Bangkok. Maden er middelhavsinspireret og lækkert kreeret af den spanske chefkok, der har tryllet i køkkenerne på flere luksushoteller verden over.

Nåh ja, kvalitet er jo ikke gratis. Sirocco er dyr og efter thailandske forhold næsten ubegribelig dyr. Vi taler om retter til 300-400 kr. og billigste vin til 600 kr. Men maden er pragtfuld, og vi er i hvert fald ikke skuffede.

Servicen er upåklagelig, og når du er færdig med at spise, kan du mænge dig med de unge og smukke i den imponerende Skybar. Du kan læse mere om mit besøg på Scirocco her.

Sirocco ligger i starten af Silom Road tæt på floden. Nærmeste skytrain station er Saphan Taksin, hvorfra der er ca. 500 meter til restauranten.

12 Hemlock

På Phra Athit Road ligger Hemlock, der er en rigtig skøn restaurant med gammeldags indretning – et sted, hvor man med det samme føler sig hjemme. Hemlock er i to etager med plads til grupper på 1. etage. Restauranten blev i sin tid startet af en gruppe studerende, og her får vi både god service og god mad.

Hemlock har et stort menukort, og idéen er at lave thailandsk mad efter gamle opskrifter. Et koncept, der har skabt en populær og succesfuld restaurant. Vi spiser grøn karrypasta med fiskeboller og brede nudler med kinesisk broccoli – begge retter er rigtig gode.

Hemlock ligger på Phra Athit Road 56. Bor du i Khao San-området kan du tage den lille smøge, der forbinder Ram Buttri med Phra Athit Road. Med flodbåden skal du stå af ved Phra Athit. Herfra er der ca. 300 meter til Hemlock, der er næsten er nabo til Peeps Thai Eatery.

Salat med andebryst på Somtum Der

Nyttige links til din rejse til Bangkok

Transport

Fra Danmark er det nemt at komme til Bangkok. Flyv direkte med Thai Airways eller snup en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai, Istanbul eller Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Læs meget mere om transport generelt i min Bangkok rejseguide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Find alle spisestederne på kortet

4 Kommentarer

  1. Chinatown skal helt sikkert prøves. Der er utrolig mange spændende spisesteder. Både T&K og Lek & Rut er gode, men hele hjørnet hvor de ligger en oplevelse i sig selv! Sikke et kaos.

    • Helt enig. Det er som at sidde ude på vejen at spise. Biler og tuk-tuks kører næsten mellem bordene. En oplevelse, der skal prøves.

  2. Lækkert indlæg at finde når man som os står og mangler en restaurant. Ikke nok med at denne side lige poppede op som en af de første på google, så er den gratis. Politikens rejseliv er kun for abonnenter og jeg tvivler faktisk på hvad avisen kan bidrage med som er værd at betale for. Tak for de gode anbefalinger.

    • Hej Tanja. Super at du kan bruge anbefalingerne. Ja, der er flere og flere sider der bliver betalingssider derude.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her