Hjem Thailand Med longtailbåd til Koh Rok

Med longtailbåd til Koh Rok

Strandene på Koh Rok er i ren verdensklasse

Det hvide sand blænder mine øjne. Båden skvulper dovent i det turkisblå vand, der er klart som i en swimmingpool. Hvor er her smukt. Den øde strand på Koh Rok er et sandt paradis, og præcis sådan et sted man drømmer om en kold vinterdag. Men det bedste er nu, at vi har det hele for os selv.

“Ha’ nu en rigtig god tur”, råber Cyril, da vi er på vej ud til båden, der ligger klar i Kantiang Bay på Koh Lanta. Vi har booket en tur med Lanta Dream & Paradise til den lille ø Koh Rok, hvor snorkling og dejlige strande venter.

Cyril giftede sig med en kvinde fra øen, og sammen grundlagde de Lanta Dream & Paradise, der i dag er et familieforetagende, som specialiserer sig i skræddersyede ture i øhavet omkring Koh Lanta.

Mens båden skærer sig gennem vandet og flyvefiskene underholder, toner Koh Rok langsomt frem af varmedisen. Da vi kommer tættere på ligner øen blot en gigantisk klippe med vild og frodig vegetation.

Det er da vi runder pynten og kommer ind fra sydsiden, at paradiset åbenbarer sig. Havet skifter fra dybblå til turkise nuancer, og da båden langsomt glider ind på stranden tror vi næsten ikke vores egne øjne; tænk, at vand kan være så klart.

Hovedstranden på Koh Rok

Koh Rok er ikke kun berømt for strande og snorkling, men også for kæmpevaraner. Ofte kan man se dem på stranden, men vi finder en af dem under terrassen på et af nationalparkens huse. Halvanden meter lang ligger den og slapper af i skyggen, og selvom vi synes den er enorm, så kan de faktisk blive endnu større får vi at vide.

Koh Roks hovedstrand er flere hundrede meter lang. Det er pragtfuldt sted, men minder os også om, hvorfor vi har taget vores egen longtailbåd. De første speedbåde fyldt med turister er allerede ankommet til stranden og adskillige andre følger efter. Snart er her et mylder af mennesker, men inden da er vi for længst taget af sted igen.

Båden stopper ca. 500 meter fra stranden. Det er første snorkelstop, men strømmen er stærk. Blot få sekunder efter jeg er hoppet i vandet, befinder jeg mig mere end 20 meter fra båden.

Bådsmanden Jep hopper også i havet, mens båden følger efter os. Der er 15-20 meter dybt, og det er bestemt ikke det bedste sted jeg har snorklet. Jeg når dog at se 5-10 forskellige arter, men fiskene kommer sporadisk, og den stærke strøm gør det besværligt.

Paradis

Mad og afslapning på vores strand

Det er spisetid. Båden vender rundt og sætter kurs mod en smal strand med blændende hvidt sand. Havet er skiftevis dybblåt og smaragdgrønt, men 20 meter fra kysten bliver det mere lavvandet og skifter til turkise nuancer. Jeg har simpelthen aldrig set så klart vand og kommer automatisk til at smile lidt for mig selv.

Vi har det som om, vi er kommet til en øde ø. Her er kun os og den ufattelig smukke strand, der tager pusten fra os. Mens Jep gør klar til frokost under et skyggefuldt træ, går vi en tur i vandkanten. Det klare vand skvulper dovent op på sandet, og flere gange hopper vi i det varme hav, der bare er så indbydende.

Efter en halv times tid på stranden kan vores øjne næsten ikke klare mere. Solens stråler på det blændende hvide sand gør, at vi kniber øjnene sammen. Nej, det er ikke nemt at besøge denne smukke strand.

Da vi kommer tilbage til vores båd er Jep klar med maden. Det er Cyrils kone, der har lavet et par gode retter, som vi spiser i skyggen under et træ. Vi er helt alene, og jeg misunder ikke de hundreder af turister, der lige nu sidder tæt ved langborde på hovedstranden. De skulle bare vide.

Vores helt egen paradisstrand

Andet snorkelstop og tilbage til Koh Lanta

Der har vi jo Nemo, tænker jeg, mens jeg endnu en gang snorkler i det smukke Andamanhav. Et øjeblik efter ser jeg de største vimpelfisk jeg nogensinde har set, og snart følger en strøm af andre flotte og spændende fisk.

Vi er stoppet op i samme bugt som ved første snorkelstop, men i den anden ende og noget tættere på kysten. Her er heldigvis ingen strøm, og jeg kan i ro og mag nyde de mange fisk, jeg møder undervejs.

Her er ikke tale om store stimer, men det er som om, at der hele tiden dukker nye arter op. Jeg kan ikke navnene på dem alle, men jeg ser bl.a. klovnefisk, zanklider, vimpelfisk papegøjefisk, oversergentfisk og aftrækkerfisk. På ca. 45 minutter tæller jeg 25-30 arter, og der er flere jeg aldrig har set før.

Vi sætter kurs hjemad med et smil om munden. Det har været en pragtfuld dag med sol, strand og snorkling. Det er Cyril selv, der tager mod os, da vi atter er tilbage på Koh Lanta.

Jo, det er måske en smule dyrt at leje sin egen båd hos Lanta Dream og Paradise, men vi fortryder ikke. Oplevelsen er helt speciel og alene det at have sin helt egen verdensklassestrand i et par timer er alle pengene værd.

Stranden på Koh Rok er nok den bedste jeg har besøgt i Thailand

2 Kommentarer

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her