Hjem Thailand 6 gode udflugter fra Bangkok

6 gode udflugter fra Bangkok

Området omkring Bangkok byder på masser af spændende oplevelser

Bangkok mangler bestemt ikke gode seværdigheder, men skulle du løbe tør for oplevelser, så har Thailands hovedstad heldigvis en række spændende udflugtsmuligheder.

De fleste steder kan nås på en dagsudflugt, mens andre kræver en overnatning eller to. Ikke fordi de ligger langt væk, men fordi der er så meget at se og opleve. F.eks. ved River Kwai og Khao Yai Nationalpark.

1 Khao Yai Nationalpark

Officielt en del af Dong Phayayen-Khao Yai Nationalpark, der er på UNESCOs verdensarvliste, men de fleste kender området under navnet Khao Yai. Måske fordi det er denne del af Thailands tredjestørste nationalpark, langt de fleste turister besøger.

Fra Bangkok tager det kun et par timer at køre til Pak Chong, der er en slags hub for besøg og ekspeditioner i nationalparken.

Khao Yai Nationalpark er præcis som en safari i Afrika – måske ser du noget, måske ikke. Fra parkens hovedkvarter kan du bl.a. tage med på vandreture, hvor du kan være heldig at spotte dyr.

Khao Yai har været med i utallige dyreprogrammer på tv, for her kan du f.eks. opleve hjorte, elefanter og gibbonaber. Måske har du set det fantastiske BBC-program, hvor David Attenborough svinger sig rundt i Khao Yais trætoppe sammen med netop gibbonaberne.

I nationalparken lever også tigre, bjørne og leoparder, men de er et ret sjældent syn. Også fuglelivet er fantastisk og tæller næsten 400 arter – deriblandt næsehornsfuglen. Eventyrere og erfarne vandrere kan tage med nationalparkens guider til mere øde egne, hvor der er større chance for at se dyr.

Hjemmefra eller i f.eks. Bangkok kan du booke udflugter af en eller flere dages varighed til Khao Yai Nationalpark. Tilbring minimum to nætter i området og tag med på vandreture og safarier i parken.

Du kan også tage bussen til Pak Chong for selv at finde overnatning. Det er muligt at overnatte i nationalparkens egne telte. Det og meget mere kan du læse om i indlægget Khao Yai Nationalpark.

2 Amphawa flydende marked og Maeklong togmarked

En overset udflugtsmulighed fra Bangkok, der med lethed kan gøres på en dag. Der er kun få flydende markeder tilbage i Thailand og et af dem er det i Amphawa en times kørsel fra hovedstaden.

Måske har du besøgt det flydende marked i Damnoen Saduak, der primært er henvendt til turister, men i Amphawa får du den ægte varer. Kom i weekenden, hvor der er stuvende fuldt af lokale, der shopper og spiser mad fra bådene.

Få kilometer fra Amphawa kan du opleve et af verdens mest spektakulære markeder: Maeklong Railway Market. Måske har du set billeder eller videoer fra det meget anderledes marked, der ligger langs skinnerne i den lille by Maeklong, som er endestation.

Når toget kommer bliver varerne på markedet fjernet og markiserne slået ned. Få sekunder efter at toget er kørt forbi ligner markedet sig selv igen, og det er som om, at intet er hændt.

En sjov oplevelse, men husk også at gå på opdagelse blandt de mange boder, der byder på alverdens fisk, frugt og grønt – et farverigt sted, hvor du med garanti kommer forbi varer, du aldrig har set før.

Mange tourbureauer i Bangkok har Amphawa og Maeklong Market på programmet. Vil du selv prøve at tage med toget, så skal det koordineres omhyggeligt. Der er kun få daglige afgange og ruten er så speciel, at du skal krydse en flod for at hoppe på toget igen. Det kan du læse mere om i indlægget Maeklong og Amphawa – for enden af River Kwai.

3 Ayutthaya og Bang Pa In

Ayutthaya og Bang Pa In ligger nord for Bangkok og besøges ofte på samme udflugt. Førstnævnte er Thailands gamle hovedstad, mens Bang Pa In i årtier har været kongefamiliens sommerresidens.

Bang Pa In blev grundlagt i 1600-tallet, men udvidet i det 19. århundrede af Rama lV og Rama V (Chulalongkorn). Sidstnævnte havde rejst i Europa og blev inspireret af arkitekturen. Derfor er mange nyere bygninger i Bang Pa In i europæisk stil. Det gamle sommerresidens ligger i et smukt parklignende område med søer, træer og blomster.

Mens Bang Pa In kan besøges på en halv til hel dag, så er der væsentlig mere at opleve i Thailands gamle hovedstad Ayutthaya. Området er stort, men de fleste turister besøger som regel kun de vigtigste ruiner, stupaer og templer.

Godt nok ligner de gamle bygninger hinanden, men lige så spændende ved et besøg i Ayutthaya er det at høre om byens storhedstid med guldbelagte stupaer og måbende europæiske handelsrejsende, som vendte hjem med enestående beretninger om det, der engang var en af verdens rigeste byer.

For at besøge Ayutthaya og Bang Pa In kan du som nævnt booke en kombineret tur hos et tourbureau. Du kan også nemt selv tage toget til Ayutthaya og finde et hotel, hvis du vil bruge flere dage i byen. Læs mere om både Bang Pa In og Ayutthaya i rejseguiden til Bangkok.

4 Koh Kret

En tur til Koh Kret er en god og hyggelig dagsudflugt fra Bangkok. Ca. 25 km fra centrum af Thailands hovedstad ligger den lille bilfri ø som en enklave i Chao Phraya-floden. På trods af den korte afstand er Koh Kret en helt anden verden – her går livet sin stille gang, men alligevel er der masser at opleve.

Koh Kret er berømt for sit hektiske weekendmarked, der primært tiltrækker lokale. Det kan være en varm fornøjelse, hvor man ofte får i gåsegang forbi boder med lækker mad og lokalproducerede varer som f.eks. keramik, der blev bragt med til øen af Mon-folket, som stadig præger Koh Kret.

Kommer du i hverdagene er der anderledes stille på den lille ø, som kan synes lidt søvnig. Til gengæld kan du komme rigtig tæt på den supervenlige lokalbefolkning, spise god mad, opleve farvestrålende templer og måske få en lektion i fremstilling af keramik.

For at opleve Koh Kret fra Bangkok kan du tage taxi, flodbåden eller offentlig transport. Læs mere om de forskellige muligheder i indlægget Koh Kret – øen i floden.

5 River Kwai

Legendariske River Kwai står helt forståeligt på ønskelisten hos mange turister. Det berømte område ved Kwai-floden vest for Bangkok kræver minimum to overnatninger, hvis du både vil opleve den smukke natur og gå på opdagelse i den spændende historie om Dødens Jernbane og Broen over Floden Kwai.

Byen Kanchanaburi er en slags centrum i River Kwai-området. Det er her flere af de største attraktioner ligger, men også mange hoteller og guesthouses. Har du lyst til en oplevelse ud over det sædvanlige, så kan du bo i luksustelt eller på tømmerflåder langs Kwai-flodens breder.

Byggeriet af jernbanen mellem Bangkok og Rangoon i Burma under 2. verdenskrig er for mange højdepunktet ved et besøg i Kanchanaburi, men i omegnen findes flere andre seværdigheder.

Du kan f.eks. se det smukke Erawan-vandfald eller spotte fugle og mange andre dyr i Sai Yok Nationalpark, mens historieinteresserede kan blive klogere i Muang Sing Historiske Park, der siges at være khmer-rigets vestligste forpost.

Alle veje fører til River Kwai. Der tilbydes et utal af udflugter med forskelligt indhold og af forskellig varighed. Det er bare om at finde den, der passer dig. Det er selvfølgelig også muligt selv at tage bussen (eller toget) til Kanchanaburi og derefter finde overnatning. Se meget mere i min River Kwai Guide.

6 Lopburi

Et par timers kørsel nord for Bangkok ligger Lopburi, der i få år var hovedstad i Thailand. Ruinområderne ligger midt i byen og ligner fuldstændig dem som man kan se i Ayutthaya. Også her er det i høj grad historien med konger, embedsmænd og europæiske handelsrejsende, der er med til at gøre et besøg i Lopburi specielt.

Ved et af ruinområderne opførte Kong Mongkut i 1800-tallet et fint palads, og det indeholder i dag et fremragende museum, der fortæller områdets historie fra Dvaravati-perioden til nutidens Thailand.

Det er også i Lopburi, du kan opleve Prang Sam Yot – bedre kendt som Abetemplet. Som navnet antyder vrimler det med aber, men de herlige dyr kan også ses i byens gader.

I omegnen har Lopburi en stribe glimrende seværdigheder. Du kan i efteråret opleve masser af smukke solsikkemarker og flere interessante templer. Men først og fremmest, så ligger Lopburi så tilpas langt væk fra Bangkok, at du vil opleve et andet og meget mere lokalt Thailand.

Du kan nemt tage minibus eller toget fra Bangkok til Lopburi. Måske kan du bruge nogle dage her, inden turen får videre mord Nordthailand.

Det er muligt at besøge Lopburi på en endagstur, men jeg vil stærkt anbefale dig at blive nogle dage – book eventuelt det skønne Noom Guesthouse, der ligger tæt på stationen. Her sørger man også gerne for udflugter til jer. Læs mere om Lopburi i indlægget Lopburi – gamle ruiner og frække aber

Nyttige links til din rejse til Bangkok

Transport

Fra Danmark er det nemt at komme til Bangkok. Flyv direkte med Thai Airways eller snup en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai, Istanbul eller Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her. Læs meget mere om transport generelt i min Bangkok Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her