Hjem Thailand Aktiviteter på Phuket – 11 ting du kan se, gøre og opleve

Aktiviteter på Phuket – 11 ting du kan se, gøre og opleve

Inspiration til din rejse til Phuket

Der er masser af gode aktiviteter på Phuket. Uanset alder, så kommer du ikke til at kede dig på Thailands største ø, der er superpopulær blandt danske turister. Du kan f.eks. lære at lave thailandsk mad, se flotte fisk under havoverfladen og blive klogere på Phukets spændende historie.

Der er selvfølgelig flere andre aktiviteter på Phuket en dem du kan læse om herunder – indlægget er blot ment som inspiration til hvad du kan se, gøre og opleve. Flere forslag til aktiviteter kan du få hos tourbureauerne, der som regel har masser af farvestrålende brochurer liggende.

Husk også at tjekke min omfattende Phuket guide og indlægget Hvor skal du bo på Phuket?.

1 Besøg Den Store Buddha

En af Phukets nyere attraktioner er Den Store Buddha, der troner på bjerget Nagakerd bag Kata og Karon. Den er 45 meter høj og udført i hvid marmor. På området er der flere andre mindre buddhaer foruden en række templer. Der er en flot udsigt fra toppen af bjerget, som også er et populært sted at se solnedgangen.

Du kan tage en taxi til Den Store Buddha, men det er en god idé at bede chaufføren vente på dig, så du også har kørelejlighed tilbage igen. Alternativt kan du leje en scooter for selv at køre op på bjerget, men der er flere steder ret stejlt.

Den Store Buddha

2 Lær at lave mad på et madlavningskursus

Et madlavningskursus, eller kokkeskole, er lærerigt og supersjovt. Du kan tage med på hel- og halvdagskurser, hvor førstnævnte kan have en tur på markedet for at købe ind inkluderet.

Man laver typisk 3-5 retter som man spiser sammen med resten af holdet. Et madlavningskursus er således også en god måde at møde andre rejsende. Som regel får du en lille opskriftsamling med hjem, så du kan trylle i dit eget køkken.

På et madlavningskursus kan du lære at lave lækker thailandsk mad

3 Bliv klogere på Phuket historie på Thaihua Museum

Du tænker måske, at Phuket udelukkende er sol og strand, men øen har faktisk en rigtig spændende historie. Den kan du lære mere om på Thaihua Museum i Phuket By, hvor du finder al den autenticitet, der er helt fraværende i badebyerne.

Phuket havde omkring år 1900 en stor kinesisk befolkningsgruppe, som primært arbejdede i mineindustrien. Det er bl.a. det, du kan lære mere om på Thaihua Museum, hvor du også får et indblik i livet i Phuket By for mere end 100 år siden. Museet ligger på Krabi Road i et gammelt restaureret palæ.

aktiviteter på phuket
Indenfor på Thaihua Museum

4 Oplev søndagsmarkedet i Phuket By

Endnu en grund til at besøge Phuket By er det hektiske søndagsmarked. Ud på eftermiddagen bliver Thalang Road i den gamle bydel lukket af for trafik for derefter at åbne som ét langt aftenmarked.

Det er et hektisk sted, der tiltrækker besøgende fra hele Phuket. På markedet kan du shoppe og spise god mad, men der er også underholdning i form af bl.a. livemusik.

Søndagsmarkedet i Phuket By er en festlig affære

5 Nyd livet på en lækker beach club

Phuket har en lang række beach clubs. Flest på Bang Tao Beach, hvor du bl.a. finder Catch, der var den første beach club på Phuket. Dengang lå den godt nok et andet sted, men nu er Catch genåbnet og er igen et af de hippeste steder på øen.

Phukets beach clubs er dyrere steder, der tilbyder en totaloplevelse med bl.a. musik, afslapning og mad og drikke i eksklusive omgivelser. Udover Catch kan du også besøge f.eks. Xana, Cafe del Mar og M Beach Club.

Afslapning på Catch Beach Club på Bang Tao Beach

6 Hop på båden og tag en tur ud i øhavet

En bådtur ud i øhavet er en af de mest populære aktiviteter på Phuket. Der er mange forskellige ture at vælge mellem, men som regel bliver du afhentet på dit hotel og sat af samme sted, når dagen er omme.

På bådturene kan du besøge en eller flere øer og nogle gange er der snorkelstop undervejs. Tjek udvalget hos et af de mange tourbureauer – et godt råd er dog at vælge ture i mindre grupper – det er som regel lidt hyggeligere.

Der ligger en lang række mindre øer i Andamanhavet som du kan besøge

7 Kæl med de søde katte på B Cat Café

Har du nogensinde besøgt en kattecafe? Hvis ikke kan du vende snuden mod Phuket By for at kæle med de søde katte på B Cat Café. Stedet fungerer som en almindelig café, men er delt op i to forskellige rum. Vil du være sammen med kattene, koster det lidt ekstra.

Der er selvfølgelig ikke garanti for at kattene er vågne eller gider nusse, men det er alligevel en lidt anderledes oplevelse. Som andre kattecaféer jeg har besøgt er også B Cat Café dyrere end gennemsnittet. Du kan bl.a. få kaffe, kage, smoothies og lette retter. Stedet har et fint udvalg af mad og drikke.

aktiviteter på phuket
En af de herlige katte på B Cat Café

8 Tag på en sjov food tour

Som mange andre steder i Thailand, kan du også på Phuket tage med på en food tour. Her vil du med stor sandsynlighed prøve retter, du aldrig har smagt før. Langt de fleste food tours foregår i Phuket By, hvor der er mange spisesteder med autentisk thailandsk og kinesisk mad.

En food tour fås som privat- eller gruppeture. Du får som regel serveret 4-6 retter, der kan være appetitvækkere, egentlige hovedretter og lidt sødt til sidst. Guiderne fortæller som regel gerne om både mad og historie, og på gruppeturene har du mulighed for at møde andre rejsende – det er altid hyggeligt.

aktiviteter på phuket
På en food tour kan du bl.a. prøve at spise i gadekøkkenerne

9 Støt The Gibbon Rehabiltation Project

På den nordøstlige del af Phuket er der lidt af øens oprindelige jungle tilbage. Her ligger The Gibbon Rehabilitation Project, der tager sig af skadede eller misbrugte gibbonaber for at sætte dem ud i skoven igen.

Du er velkommen til at besøge gibboncentret, hvor du også kan være frivillig. Forhåndsbooking er nødvendig – det kan du gøre her, hvor du også kan læse mere om The Gibbon Rehabilitation Project og historien bag. Ved centret er der i øvrigt smuk natur med mulighed for at gå gennem junglen til flere flotte vandfald.

Ved rehabiliteringscentret kan du høre mere om gibbonaberne

10 Tag bumlebussen til Phuket By

Den såkaldte blå bus er nok den mest lokale måde at komme rundt. Det går langsomt, men til gengæld er det billigt, og så kan du møde thai’erne og se steder, du normalt ikke ville komme.

De blå busser kører fra Phuket By ved markedet til bl.a. de mest populære strandområder som Kata, Karon, Patong og Kamala med stop undervejs. Busserne er alle lastbiler i forskellig størrelse, hvor du sidder på laddet. Der er hurtigere og mere bekvemme måder at komme rundt, men giv bussen en chance. Turen koster 30-50 baht pr. vej.

aktiviteter på phuket
Et par af de blå busser i Phuket By

11 Bo i historiske rammer på The Memory at On On Hotel

Phuket er ikke kun store resorts med alt i faciliteter. I Phuket By ligger det historiske The Memory at On On Hotel i en pragtfuld gammel sino-kinesisk bygning, som oser af atmosfære. I foyeren er der en ganske lille udstilling med genstande fra det gamle Phuket.

Hotellet blev brugt som location i den legendariske film The Beach med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, men det er også et rigtig godt sted at bo i Phuket By. Værelserne har bl.a. tv, køleskab, pengeskab og gratis wifi. Se mere om The Memory at On On Hotel.

Det gode The Memory at On On Hotel

Nyttige links til din rejse til Phuket

Transport

Fra Danmark kan du flyve direkte til Phuket med Thai Airways i vintermånederne. Alternativt kan du tage en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai, Bangkok eller Istanbul. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Læs meget mere om transport generelt i min Phuket Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Du kan også tjekke indlægget Hotel på Phuket – de bedste steder at bo.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her.

På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Kort over Phuket

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her