Hjem Thailand Hvor skal du bo på Phuket

Hvor skal du bo på Phuket

Få et overblik over Phukets mest populære områder

Phuket er Thailands største ø og et af Asien mest populære rejsemål. Også mange danskere besøger Phuket, der har en lang række forskellige strande og feriebyer.

Men hvor skal du bo, når du besøger Phuket? Det kan du læse mere om her. Jeg vil dog med det samme slå fast, at medmindre du booker et hotel i Phuket By (det gør kun backpackere og historieinteresserede), så er det ikke her, du finder det autentiske Thailand.

Til gengæld er det her, du kan få en skøn badeferie med lækre strande og fantastiske hoteller til en pris, der er væsentlig lavere end i Europa. I Thailand får du rigtig meget for pengene og selv mellemklassehotellerne har topservice og gode faciliteter.

I indlæggene Hvor skal du bo … nævner jeg altid bydelenes muligheder for offentlig transport, men de er stort set fraværende på Phuket. Der kører langsomme åbne lokalbusser mellem turistbyerne på vestkysten til Phuket By på østkysten, men ellers er taxi og de små røde tuk-tuk eneste måde at komme rundt.

Men hvor skal du så bo på Phuket? Det kan du få en idé om herunder. Der er selvfølgelig andre steder på øen end de nævnte, men det er de absolut største feriebyer på Phuket.

1  Patong

Patong er sådan et sted, man enten elsker eller hader. Turister med hang til store resorts kombineret med et kæmpe udvalg af barer, restauranter og shoppingmuligheder elsker Phukets største ferieby. De, der søger kultur og autenticitet, løber til gengæld skrigende bort.

Man kan vel godt sammenligne Patong med Europas mest populære charterdestinationer. Alt er lagt til rette for en bekymringsfri ferie, hvor du kun skal tænke på at nyde livet med alle fornødenheder inden for rækkevidde. Du kan til gengæld glemme alt om lokalstemning og kulturelle oplevelser.

Stranden i Patong er ikke den bedste og den centrale del af byen fungerer om aftenen som red light district, hvor der er liv og glade dage.

Gode hoteller i Patong

Amari Phuket
Lub d
BYD Lofts Boutique Hotel

2 Kata og Karon

Syd for Patong ligger først Karon og derefter Kata, som jeg nævner sammen, da de er nogenlunde ens. Karon er godt nok noget større, men de tilbyder begge det samme som Patong bare i mindre målestok. Der mangler med andre ord ikke barer, restauranter eller muligheder for shopping.

Også typen af overnatning har byerne til fælles. I Karon og Kata finder du primært større resorts med alt i faciliteter. Strandene er glimrende, hvor især Kata og Kata Noi Beach skiller sig ud. De er lækre, men du har dem ikke for dig selv. Det er i øvrigt Kata Beach på billedet øverst.

Vælg Kata eller Karon, hvis du gerne vil bo i et fuldt udbygget turistområde, men er ligeglad med det vilde natteliv.

Gode hoteller i Kata og Karon

Mandarava Resort & Spa
Sugar Ohana Poshtel
Avista Grande Phuket Karon – MGallery

3 Kamala

Så skal vi nord for Patong og til Kamala Beach. Igen får niveauet af liv og larm lige et nyk nedad uden dog at gå på kompromis med udvalget af barer og restauranter. I forhold til Kata, Karon og Patong er Kamala roligere og har for mange turister en perfekt størrelse.

Stranden i Kamala er superlækker med lavt krystalklart vand i højsæsonen. Udvalget af hoteller er noget mindre end i de større feriebyer, men du kan alligevel finde overnatning af forskellig standard og størrelse. Du bor også tæt på forlystelsesparken Fantasea og kan nemt tage en longtailbåd til f.eks. den lækre Laem Singh Beach.

Gode hoteller i Kamala

InterContinental Phuket Resort
Kamala Beachfront Apartments

4 Bang Tao

Lidt længere mod nord ligger Bang Tao Beach, der er tre km lang. Det er et lidt pudsigt ferieområde med den egentlige by mod syd og en stort set øde strand mod nord. Midt i mellem ligger Laguna-komplekset, der består af en stribe dyrere kæmperesorts med alt i faciliteter.

Overnatningsmulighederne i det forholdsvis lille byområde er begrænsede, men der er et pænt udvalg af barer og restauranter. Her er også flere beach clubs, som kan sørge for mad og drikke til tonerne af blid chillout-musik. Bang Tao er et glimrende bevis på, hvor alsidig Phuket kan være. Her er det stadig muligt at være den eneste på stranden.

Gode hoteller i Bang Tao

Bangtao Beach Chalet
SAii Laguna Phuket

5 Mai Khao

Øde strand finder du også på Mai Khao Beach, der strækker sig otte kilometer nord for lufthavnen. Der mangler ikke overnatningsmuligheder, men de er spredt ud over hele stranden, og det gør, at Mai Khao synes lidt øde. Igen et eksempel på, at Phuket ikke kun er overfyldte turistbyer.

Mai Khao har et par områder med barer, butikker og restauranter, men i forhold til Phukets største feriebyer, så er det i ganske lille målestok. Stranden er som nævnt lang, men hører ikke til øens bedste. Til gengæld er den på sin egen måde imponerende med lange øde strækninger uden et menneske i syne.

Gode hoteller i Mai Khao

Renaissance Phuket Resort & Spa
JW Marriott Phuket Resort & Spa

6 Phuket By

Så til noget helt andet. Mens vestkysten består af en perlerække af badebyer, så ligger Phuket by på østsiden. Det er øens hovedby, der ved første øjekast kan synes hektisk og larmende, men i den gamle bydel finder du masser af spændende historie og pragtfulde pastelfarvede huse i sino-portugisisk stil.

Glem alt om badeferie i Phuket by, der til gengæld byder på gode spisesteder, spændende markeder og al den autenticitet som badebyerne er fuldstændig blottede for. Overnatningsmulighederne består primært af mindre steder som hostels, guesthouses og boutiquehoteller.

Gode hoteller i Phuket By

The Memory at On On Hotel
Book a Bed Poshtel

Bang Tao Beach

Nyttige links til din rejse til Phuket

Transport

Se mere i min Phuket rejseguide om transport til Phuket og hvordan du kommer rundt.

Husk, at du her på siden kan få et tilbud på transport i Thailand – f.eks. lufthavnstransfer eller privat transport fra destination til destination – se mere her.

Overnatning

Faldt mine hotelvalg ikke i din smag, så kan du se mange flere overnatningssteder på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og de billigste priser.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Thailand – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr. Måske skal du have vaccinationer inden rejsen til Thailand – se aktuelle anbefalinger her.

Kort over Phuket

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her