Hjem Spanien 7 gode spisesteder i Barcelona

7 gode spisesteder i Barcelona

Forslag til, hvor du skal spise i Barcelona

For madelskere og gastronomer er Barcelona en drøm af et rejsemål. De klassiske spanske og catalanske retter har selvfølgelig eksisteret i årevis, men den kulinariske udvikling, der gennemstrømmede Europa i 00’erne havde sit epicenter omtrent her.

Med bl.a. legendariske Ferran Adriá fra den lige så legendariske restaurant El Bulli som forbillede, blev der bl.a. sat fokus på lokale råvarer og nyfortolkninger af det traditionsrige køkken. Barcelona har et utal af gode restauranter, og feriens største udfordring kan nemt være, hvor man skal spise.

Når vi taler om restauranter i Barcelona, så vær opmærksom på, at man spiser sent. I hvert fald efter kl 20. Mange spisesteder, der har åbent til frokost, lukker mellem kl. 17 og 20. Andre åbner først kl 20.

Generelt er prisniveauet lavt i forhold til, hvad man får. Det gælder især menu del dia, der er to eller tre retter til 12-15 €. Det kan virkelig være value for money. Nogle steder er drikkevarer og efterfølgende kaffe endda inkluderet i prisen.

Du kan finde alle spisestederne i Barcelona på kortet nederst på siden og læse meget mere om byen i min Barcelona guide.

1 Bar Restaurante L’Univers

L’Univers ligger i Santa Caterina markedshallen. Det er et Typisk spansk spisested, hvor man sidder i baren. Der er dog også almindelige siddepladser ude og inde. L’Univers er et sted, hvor der primært kommer lokale og fastboende udlændinge. Her er venlig betjening, og det er knap så turistorienteret som de tilsvarende spisesteder på f.eks. La Boqueria.

Menukortet består af bl.a. frisk fisk, kødretter, æggeretter og tapas, der fås enkeltvis eller hvor du kan vælge tre forskellige tapas (á 4 stk.) til en fast pris. Af drikkevarer er der bl.a. øl, vin og sangria. L’Univers ligger i Santa Caterina markedet ca. 300 meter fra Barcelona Katedral.

2 Besta

På Besta får du rigtig lækker mad til en fantastisk pris. Ejerne, der også er kokke, serverer innovativ mad fra deres hjemegne Galicien og Catalonien. Selvom stedet er hypet og ofte bliver omtalt på diverse madblogs, så er det overraskende billigt.

Maden er lavet fra bunden, og på menukortet vil du uden tvivl finde kombinationer, du aldrig har set før. Vinene er selvfølgelig fra samme områder som maden og kommer primært fra små producenter. En cool og populær restaurant, hvor du skal reservere bord for at være sikker på at få en plads. På Carrer d’Aribau 106.

3 Güell Tapas Restaurant

Populær restaurant, der kombinerer tapasbar med klassisk spisested. Her kan du få et udvalg af tapas (ca. 5 € pr. stk.), men også fisk, pasta, kødretter og paella som stedet er særlig kendt for.

Priserne er lige en anelse over gennemsnittet (uden dog at være dyrt), men jeg fik god mad og venlig betjening. Bordreservation anbefales om aftenen i højsæsonen, men heldigvis har Güell Tapas Restaurant også åben til frokost. På Carrer Nou de la Rambla 20.

4 La Vinya del Senyor

På den ganske lille plads ved hovedindgangen til Santa Maria-katedralen ligger La Vinya del Senyor, der er mere vinbar end restaurant. Det er et perfekt sted til den lille sult, som du kan kombinere med snacks eller lette retter som oste, cannelloni, iberisk skinke og flere fiskehapsere.

La Vinya del Senyor har et stort udvalg af vin (ca. 1000 forskellige) som du kan bestille i karafler, hele flasker eller store og små glas. Det er også et godt sted til en god sherry. Personalet er venligt og giver meget gerne råd og anbefalinger om vinene og hvad du skal drikke, hvis du også bestiller mad. La Vinya del Senyor ligger på Plaça de Santa Maria.

5 Restaurant Quixote

Restaurant Quixote ligger i bydelen Eixample og er et godt bevis på, at det er værd at bevæge sig væk fra Passeig de Gracia og i stedet for søge god og billig mad i sidegaderne. Her tilbyder man menu del dia (tre retter) med drikkevarer inkluderet for blot 14 €. Det er virkelig value for money.

Jeg nåede dog kun at spise to retter. Jeg fik bl.a. en fremragende linsesuppe, der bare smagte af mere. Quixote åbner ved middagstid og serverer spansk/catalansk mad. Da jeg kom forbi var der kun få siddepladser udenfor, men indenfor er der god plads. På C. de Consell de Cent.

6 A Tu Bola

Bag det pudsige navn gemmer sig en superpopulær restaurant for veganere og vegetarer. A Tu Bola serverer dog også kød, og det gør stedet perfekt til familien eller gruppen af venner, der har forskellige præferencer. Der er dog tale om et mindre spisested, men der er også mulighed for take away.

Det særlige ved a tu bola er, at al mad bliver serveret som kugler/boller. Det lyder kitchet, men smager fantastisk. Kuglerne har navne som Caribbean Fuison, Koh Phangan Chicken og Orange is the New Black, der nogenlunde illustrerer, hvad de indeholder. Du kan få kuglerne i f.eks. pitabrød eller på tallerken i forskellige kombinationer. På Carrer de L’Hospital 78.

7 Tapas San Miguel

I det gotiske kvarter på gaden med det knap så mundrette navn, Carrer del Pas de l’Enseyança, der egentlig er en lille plads, ligger Tapas San Miguel. Det er en større restaurant, som er mere turistorienteret, men får rigtig gode anmeldelser.

Selv fik jeg en skøn paella, der laves i forskellige udgaver. På mange restauranter kan man kun bestille paella, hvis man er minimum to personer, men sådan er det ikke her.

Tapas San Miguel har selvfølgelig flere andre ting på menukortet. F.eks. tapas i form af forskellige småretter som f.eks. pastas bravas, catalanske kødboller og grillet artiskok. Du kan også få bøffer fra grillen med diverse tilbehør. Restauranten er et rigtigt godt valg til børnefamilierne – ud for Tapas San Miguel er der nemlig en rigtig fin legeplads. På Carrer del Pas de l’Enseyança.

Hygge på La Vinya del Senyor

Praktisk information til dit besøg i Barcelona

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Barcelona. Der kan være tale om sæsonruter, som kun flyves om sommeren. Søg og sammenlign flybilletter her.

Overnatning

Book hoteller og lejligheder på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og som regel de billigste priser.

I min Barcelona Guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler i byen. Du skal dog se nærmere på det anmelderroste Hotel Jazz, der ligger perfekt og som ofte kan bookes til en god pris.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Spanien inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Barcelona

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her