Hjem Spanien Fra Barcelona lufthavn til centrum

Fra Barcelona lufthavn til centrum

Læs her, hvordan du bedst og billigst kommer fra Barcelona lufthavn til centrum

Læs her, hvordan du kommer fra Barcelona lufthavn til centrum, uanset om du ønsker nem, hurtig eller billig transport.

Barcelona er superpopulær blandt danske turister. Næsten alle kommer flyvende til den spanske storby, hvor de lander i lufthavnen El Prat (kode: BCN), der ligger ca. 15 km fra centrum.

Herfra er der mulighed for at vælge flere former for transport til centrum. Det kan du læse mere om i dette indlæg, men husk også at tjekke min Barcelona Guide med masser af information om bydele, seværdigheder og forslag til restauranter og overnatningssteder.

1 Lufthavnsbus

En af de billigste måder at komme fra lufthavnen til centrum er med lufthavnsbusserne linje A1 og A2. A1 kører fra terminal 1 og A2 fra terminal 2. Prisen er ca. 8,90 € (13,20 € for en returbillet). Der stoppes ved bl.a. Universitat og Placa de Catalunya. Bemærk, at busserne har forskellige stoppesteder alt efter hvilken retning, de kører.

I terminal 1 kører lufthavnsbussen fra etagen under ankomstområdet. Du kan se efter de officielle skilte og bussymbolet. I terminal 2 kører lufthavnsbussen fra området umiddelbart udenfor ankomstterminalen. Billetter købes online her, i automaterne eller hos chaufføren. Her skal du have så lige penge som muligt.

A1 og A2 kører fra ca. kl. 5 om morgenen til midnat. I samme tidsrum kan du også tage linje 36, men den kører kun til Placa Espanya. Herfra kan du tage metroen videre.

Fra ca. kl. 22 til kl. 5 om morgenen kører natbusserne N16 fra terminal 2 til centrum og N17 fra Terminal 1.

2 Metro

Metro er også en billig måde at komme fra lufthavnen til centrum. Der er dog ingen direkte linje. Metrolinje L9 (orange linje) kører fra terminal 1 via terminal 2 ind mod byen, hvor du skal skifte linje for at komme til f.eks. Universitat og Placa de Catalunya.

Du kan skifte på stationen Torrassa for at hoppe på linje L1 (rød linje) ind mod centrum. L1 stopper på både Universitat og Catalunya stationer.

Linje L9 har afgang hvert 7. minut, og turen ind til byen inkl. skift tager ca. 30 minutter. For turen fra Barcelona lufthavn til centrum skal du købe en Airport Ticket – den koster 5,15 €, og du kan skifte så mange gange, du vil.

Skal du bruge den offentlige transport meget, så kan det betale sig at købe et såkaldt Hola Barcelona Travel Card. Kortet inkluderer også transport til og fra lufthavnen. Se mere om kortet her.

Om metroen generelt (priser, linjer og stationer) kan du klikke ind på tmb.cat, og et kort over metrolinjerne kan du se her.

3 Tog

Det er også muligt at tage toget fra Barcelona lufthavn til centrum. Dog kører toget kun fra terminal 2. Det tager ca. 30 minutter at køre til centrum, hvor toget gør stop på to stationer: Estació Sants og Passeig de Gràcia.

I lufthavnen kan du se efter skiltene, hvor der står Renfe for at finde stationen. Renfe er det nationale togselskab. Prisen for turen er ca. 5,15 €. Toget kører fra kl. ca. 6 om morgenen til midnat.

4 Taxa

En taxa er selvfølgelig et lidt dyrere valg, men til gengæld bliver du kørt direkte til dit hotel. Er I flere til at dele regningen, så er det måske ikke så meget dyrere end offentlig transport. Der kan dog være begrænsninger mht. hvor meget bagage du kan have med alt efter hvilke taxaer, der er til rådighed, når du ankommer.

Taxaerne holder lige udenfor ankomstterminalen. Turen tager 20-25 minutter og koster ca. 25-30 € alt efter, hvor i byen du skal hen.

5 Privat transfer

Den absolut nemmeste og hurtigste måde at komme fra Barcelona lufthavn til centrum er at booke en privat transfer hjemmefra. Det er kun lidt dyrere end taxa. Her venter chaufføren på dig i ankomstterminalen (også hvis dit fly skulle være forsinket) for at køre dig direkte til dit hotel til en fast pris.

Udover at du ikke skal stresse og spekulere på hvordan kommer til centrum, når du lander, så er fordelen ved en privat transfer også, at du kan bestille præcis den type bil du har brug for mht. bagage og antal personer.

Som med taxi kan du også med privat lufthavnstransfer overveje om merprisen er godt givet ud i forhold til bekvemmelighed og hurtig transport til dit overnatningssted.

Det hyggelige gotiske kvarter centralt i Barcelona

Praktisk information til dit besøg i Barcelona

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Barcelona. Der kan være tale om sæsonruter, som kun flyves om sommeren. Søg og sammenlign flybilletter her.

Overnatning

Book hoteller og lejligheder på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og som regel også de laveste priser.

I min Barcelona Guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler i byen. Du skal dog se nærmere på det anmelderroste Hotel Jazz, der ligger perfekt og som ofte kan bookes til en god pris.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Spanien inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Barcelona

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her