Barcelona er et af danskernes mest populære rejsemål. Det er en by, som har rigtig meget at byde på, og hvor der hele tiden er noget nyt at se og opleve. Det kan du læse mere om i min Barcelona guide herunder.

Barcelona – en introduktion

Selvom Barcelona ligger i Spanien, så anser byen sig selv som hovedstaden i Catalonien. Engang var det et selvstændigt rige, men har siden 1714 været en spansk region med præsident og eget parlament. Her er førstesproget catalansk og i gaderne vajer senyera, Cataloniens flag, der er et af Europas ældste.

Regionen har udstrakt selvstyre, men alligevel er Cataloniens ønske om selvstændighed så stærkt, at det de senere år er kommet til demonstrationer og politiske stridigheder. Forholdet til Spanien er mildt sagt køligt uden udsigt til bedring.

Barcelona kan spores tilbage til i hvert fald den romerske periode. Rundt om i det gotiske kvarter kan du se rester af den by, som romerne kaldte Barcino. Senere har Barcelona bl.a. været en betydningsfuld bystat, men også fungeret som en slags buffer mellem stærkere magter i nord og syd.

Historisk er Barcelona således en spændende by, men der er selvfølgelig meget mere at komme efter. F.eks. lækker mad, spændende arkitektur og kunst i verdensklasse. Men Barcelona er også et af de bedste steder i verden at kombinere strand- og storbyferien. Du kan vælge mellem hele ni strande, hvoraf flere ligger et stenkast fra centrum.

I Barcelona står oplevelserne ganske enkelt i kø. Den catalanske hovedstad er alsidig og kan være præcis, som du ønsker det.

Nu til min Barcelona guide, hvor du først kan læse om byens områder og oplevelser. I indholdsfortegnelsen øverst, kan du gå direkte til det afsnit, du vil vide mere om – f.eks transport eller mine forslag til overnatningssteder.

Lille plads og fine bygninger i det Gotiske Kvarter

Det Gotiske Kvarter – orientering og oplevelser

Det Gotiske Kvarter er Barcelonas centrum. Hjertet er Placa de Catalunya og herfra løber hovedåren La Rambla, Barcelonas mest berømte gade, hele vejen ned til kysten og de gode strande.

Det var i det gotiske kvarter Barcelona blev grundlagt. Her og der kan du se arven fra den romerske periode i de hyggelige middelaldergader, hvor du også finder smalle gyder og fine huse, der har kunstfærdige udsmykninger og udvendige altaner med blomster i fuldt flor. Det er et skønt sted at gå rundt uden mål – hvad mon der sker om næste hjørne?

La Rambla

La Rambla er ikke til at komme udenom. Den lange gade, der er bilfri på midten, løber fra Placa de Catalunya hele vejen ned til stranden Barceloneta. Her er altid rigtig mange mennesker, og når vejret er til det – som regel fra april til sidst i oktober, er der caféer og restauranter med udendørs servering.

Her er også boder, musikanter, gadehandlere, tiggere og lommetyve. La Rambla er dog bedre end sit rygte og et sted du helt sikkert kommer forbi på din rejse. Gaden ligger centralt, men La Rambla er også flankeret af en stribe gode seværdigheder og deler bydelene Barri Gothic (Det Gotiske Kvarter) og El Raval.

På tur ad La Rambla

La Boqueria

Barcelona har stadig flere af de oprindelige overdækkede markedshaller, der blev opført for mere end 100 år siden. Mest berømt er La Boqueria, som ligger omtrent midt på La Rambla. Det siges, at der er blevet handlet her siden begyndelsen af 1200-tallet, men det nuværende marked blev grundlagt i 1836 og overdækningen tilføjet i 1914.

La Boqueria er en af Barcelonas største attraktioner. Det er et travlt og hektisk sted med store menneskemængder, hvoraf langt de fleste er turister. Her finder du bl.a. tapasbarer og kan shoppe specialiteter som hjemmelavede pølser og lufttørrede skinker. Der er også mulighed for at købe snacks to go som crepes, croquetas og bocadillo.

At La Boqueria også er henvendt til turister ses i de stande, der sælger slik og chokolade. Vil du undgå de store turistgrupper, så kom tidligt eller besøg markederne Sant Jordi eller Sant Caterina, der er mere lokale. La Boqueria har åbent fra mandag til lørdag fra kl. 8.00-20.30.

Katedralen i Barcelona

Barcelona Katedral

På pladsen Placita de la Seu ligger Barcelonas katedral, hvis officielle navn er Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia. Den blev grundlagt i 1298 på resterne af en tidligere basilika og stod færdig i 1420. Katedralens nygotiske facade er dog af nyere dato. Den blev påbegyndt i slutningen af 1800-tallet og indviet i 1913.

Barcelonas katedral er enorm og imponerende med adskillige små sidekapeller, som er flot udsmykkede. I krypten kan du se kapellet for Santa Eulalia, der er byens skytsengel og som har givet katedralen navn. Især indvendig er der masser af fine detaljer – f.eks. det næsten lukkede kor, hvor du skal bemærke det flotte træarbejde.

Katedralen består også af et kloster med en gård i midten. Her lever 13 hvide gæs – tallet er ikke tilfældigt, men henviser til den alder pigen Eulalia havde, da hun blev myrdet. Eulalia, den senere skytsengel, protesterede mod romernes undertrykkelse af de kristne, men hun måtte efter grusom tortur betale med sit liv.

I klostret ligger også en lille udstilling med effekter tilhørende eller med tilknytning til katedralen. En af de nyere oplevelser er en tur op på taget af katedralen, hvor der er en fin udsigt over hustagene til byens tårne. Pladsen er sparsom, og det er en oplevelse, som godt kan springes over. Læs mere i indlægget Besøg i Barcelonas Katedral.

Barcelona Katedral har åbent for besøgende fra kl 10.00-18.00. Lørdag, søndag og på helligdage er der kortere åbningstider og nogle dage kan der være lukket. Se mere på katedralens hjemmeside. Billetter kan købes online eller på stedet. Billetten inkluderer turen op på taget og det lille museum.

barcelona guide
Den charmerende Placa Reial

Placa Reial

Det Gotiske Kvarter er hyggeligt med masser af fine gader, pladser og bygninger. Det mest charmerende sted er dog Placa Reial, der er en pragtfuld plads flankeret af palmer og flotte nygotiske bygninger. Gadelamperne er udført af Antoni Gaudi.

Placa Reial er en rigtig turistpleaser som alle, der besøger Barcelona, skal forbi. Nogle vil nok kalde pladsen for en turistfælde, men det er gratis, og Placa Reial huser nogle af byens bedste barer og natklubber. Forvent masser af mennesker, der knipser løs med kameraet.

Palau Güell

Helt korrekt ligger Palau Güell i bydelen El Raval, men med blot 100 meter til La Rambla kan Antoni Gaudis flotte palads godt nævnes i afsnittet under Det Gotiske Kvarter. Du skal ikke tænke palads i traditionel forstand. Palau Güell er et byhus, men et meget anderledes et af slagsen vel at mærke.

Huset er bygget til Eusebi Güell, der var en lokal industrimand og Gaudis mæcen. Den verdensberømte arkitekt opførte i slutningen af 1800-tallet Palau Güell, der ligesom andre af Gaudis arbejder var bemærkelsesværdigt med en lang række detaljer, som var helt uhørte for samtiden.

Lille plads i hyggelige El Born

El Born – orientering og oplevelser

Gaden Via Laietana, der løber parallelt med La Rambla, adskiller Det Gotiske Kvarter fra El Born. Bydelen tilbyder meget af det samme – også her finder du charmerende gader og gyder med designershops, specialbutikker og vin- og tapasbarer.

I El Born ligge flere interessante museer, parken Ciutadella og den hyggelige plads Passeig del Born. Et populært mødested med en stribe gode barer og caféer. Bydelen er lidt mere nede på jorden og ikke helt så turistorienteret som Det Gotiske Kvarter.

Santa Maria Katedralen (Santa Maria del Mar)

Santa Maria Katedralen er af en vis størrelse, men synes alligevel at blive klemt inde i El Borns smalle gader. Det er en af Barcelonas absolut vigtigste katedraler, der traditionelt har været for den jævne borger. Santa Maria er da også væsentlig mindre pompøs og fremstår næsten enkel i forhold til Santa Eulalia.

Katedralen har dog haft flere udsmykninger, men de blev tilintetgjort sammen med alteret og flere ikoner under den spanske borgerkrig i 1936.

Der har ligget kirke på stedet i mere end 1000 år, men den nuværende er fra 1329 og opført i gotisk stil. Det var en tid, hvor byens handel og søfart blomstrede, og måske er det derfor, at katedralen har fået tilnavnet Havets Katedral. Der er gratis adgang til katedralen, når der ikke er gudstjeneste.

barcelona guide
El Born Cultural and Memorial Centre i den gamle markedshal

El Born Cultural and Memorial Centre

Et af de mest spændende steder i Barcelona er El Born Cultural and Memorial Centre. Som nævnt tidligere havde byen adskillige markedshaller, men flere af dem blev med tiden overflødige. Det gjaldt f.eks. markedet i El Born, der lukkede i 1971.

Ingen vidste rigtig hvad man skulle gøre ved den fine bygning i glas og støbejern. En konkurrence blev udskrevet og i 1979 gik man i gang med at renovere bygningen, der nu skulle indeholde et bibliotek. Det var i den forbindelse, at arbejderne gjorde en lang række spændende fund i undergrunden.

Arkæologer blev tilkaldt, og de blev ved ned at finde bl.a. glas og keramik samt bronze- og kobbergenstande. Der var fund helt tilbage fra den romerske periode frem til sent i 1700-tallet. Siden udgravede man resterne af 60 huse fra det 17. og 18. århundrede.

I 1998 besluttede man at benytte den gamle markedshal på hele 8000 m² til at udstille de arkæologiske fund, og det er i dag blevet til El Born Cultural and Memorial Centre.

Som noget helt unikt har arkæologerne kunne sammenholde fundene med notarens optegnelser og beskrivelser. Det betyder, at man med stor sikkerhed kan sige, hvem der har boet i husene og hvad de evt. har været brugt til. Det gør også, at stedet er rigtig godt skiltet. Det er et spændende sted at gå rundt og lære mere om livet i Barcelona i gamle dage.

Der er gratis adgang til El Born Cultural and Memorial Centre, mens der er entré til den faste udstilling. Der er mulighed for guidet rundvisning på engelsk.

barcelona guide
Det store springvand Cascada Monumental i Parc de la Ciutadella

Picasso Museet

En af Barcelonas mest populære seværdigheder er Museo Picasso. Den verdensberømte kunstner betragtede Barcelona som sin hjemby og insisterede på, at museet skulle ligge her og ikke i hans fødeby Malaga.

Museo Picasso åbnede i 1963 med hjælp fra kunstnerens gode ven Jaume Sabarte, der donerede 574 af hans egne værker af Picasso til museet. I dag råder Museo Picasso over flere end 4000 værker – ikke alle er dog udstillet. Museet ligger i fem pragtfulde gamle bygninger i den smalle gade Carrer de Montcada.

Der er mulighed for audioguide eller guidet rundtur. Book billet på forhånd på museets hjemmeside eller på Tiqets.

Parc de la Ciutadella

Den store park Ciutadella er et grønt åndehul i storbyen. Engang lå der lige præcis her et citadel opført af spanierne. Det var genstand for flere magtkampe og stod i midten af det 19. århundrede sønderbombet tilbage. Catalanerne hadede citadellet, og da de fik mulighed for det i 1869, blev mange af de tilbageværende bygninger revet ned.

Parc de la Ciutadella består af grønne områder og en lille sø, men har også flere interessante seværdigheder. Først og fremmest, så ligger det catalanske parlament i den bygning, der engang var citadellets arsenal. Du skal også se det flotte kombinerede vandfald, springvand og monument, Cascada Monumental, som er opført af Josep Fontsere.

I parken kan du besøge Barcelonas zoologiske have og i en bemærkelsesværdig bygning, der ligner en borg, Museet for Naturvidenskab. Udenfor Park Ciutadella mod nordvest kan du gå ad Passeig de Lluis Companys til Triumfbuen, som blev opført i forbindelse med verdensudstillingen i 1888.

Sagrada Familia er Barcelonas største turistattraktion

Eixample – orientering og oplevelser

Placa de Catalunya deler det gotiske kvarter og bydelen Eixample, der var tænkt som en udvidelse af byen. Eixample fremstår helt anderledes – her er gaderne brede og snorlige flankeret af endeløse rækker af husblokke.

Bydelen går for at være lidt mondæn, og på den brede boulevardlignende gade Passeig de Gracia ligger tophoteller, mærkevarebutikker og fancy restauranter. Sidegaderne er noget mere nede på jorden. Her finder du bl.a. små caféer og glimrende spisesteder, hvoraf flere tilbyder menu del dia til en rigtig god pris.

Sagrada Familia

Barcelonas største seværdighed, Sagrada Familia, ligger i Eixample. Antoni Gaudis enorme katedral har et hav af fine detaljer og er i den grad imponerende. Du kan læse meget mere i indlægget Sagrada Familia – Gaudis ufærdige katedral, men jeg kan allerede her komme med et godt råd: book billet i god tid i højsæsonen.

Casa Battló – et af Eixamples berømte huse

Quadrat d’Or

I Eixample ligger et større område kaldet Quadrat d’Or. Indenfor kvadraten finder du en perlerække af bydelens meget specielle bygninger som bl.a. arkitekterne Josep Puig, Antoni Gaudi og Lluis Domenech står bag.

De har virkelig tænkt ud af boksen og flyttet grænser for modernismen, da de opførte de særprægede bygninger med kunstfærdige facader og udsmykninger udført i f.eks. træ, jern, keramik og farvet glas.

Det er Gaudi, der står bag Quadrat d’Or’s to mest berømte bygninger: Casa Battló og Casa Milá. Sidstnævnte er et fint eksempel på, at Gaudi ofte blandede stilarterne, og Casa Milá’s stil betragtes mere som art noveau. Bygningen blev grundlagt i 1906, men er på en eller anden måde tidløs. Et sandt mesterværk.

Søger du på f.eks. Google, kan du finde kort over de mest berømte bygninger i Quadrat d’Or, men bare det at gå rundt i Eixample er en oplevelse. Ha’ Passeig de Gracia som udgangspunkt (bemærk de skønne gadelamper) og gå så op og ned ad sidegaderne.

Med tanke på den sterile og kønsløse byggestil, der er så populær herhjemme, er det inspirerende at se, hvordan det også kan gøres.

barcelona guide
Montjuic består primært af store parkområder

Montjuic – orientering og oplevelser

Bydelen Montjuic består af det lille bjerg, der grænser op til El Raval, som er nabo til Det Gotiske Kvarter. På toppen ligger Montjuic Castle, mens skråningerne byder på frodige haver og smukke parker. Sådan har det dog ikke altid været. Montjuic var i årtier hjem for byens fattigste, der boede i skurbyer, som lå side om side.

Området er forholdsvis kuperet, men du kan tage kabelbanen op til Parc de Montjuic og herfra liften videre op til borgen. Du kan også nemt gå det sidste stykke – det tager 10-12 minutter og er en nem tur.

En anden indgang til Montjuic er via Placa d’Espanya, hvor det bliver helt tydeligt, at Montjuic i dag er et pænt og lidt mondænt område. Du kommer bl.a. forbi springvandet Font Magica, hvor der om aftenen er lys-, vand- og musikshow.

Montjuic byder desuden på flere museer som Det Etnologiske Museum, Det Arkæologiske Museum og Miro Museet. Flere steder på Montjuic har du de flotteste udsigter over Barcelona. Det gælder især fra Mirador de l’Alcalde (kabelbanen fra borgen til Parc de Montjuic gør stop her), hvor du kan se ud over kysten og havneområdet.

barcelona guide
Montjuic Castle – indenfor er der et glimrende museum

Montjuic Castle

På toppen af Montjuic ligger borgen, der i begyndelsen var et ganske lille fort opført i forbindelse med den catalanske opstand i midten af 1600-tallet. Da Catalonien tabte området til den spanske krone blev forsvarsværket efterfølgende omdannet til en egentlig borg, som stod færdig omkring 1697.

Montjuic Castle er senere udvidet og moderniseret og fik sin nuværende form i perioden fra 1753 til 1779. Under den spanske borgerkrig, der blev efterfulgt af 2. verdenskrig, brugte man borgen som fængsel. Bl.a. blev præsidenten for det catalonske selvstyre, Lluis Companys, sat i fængsel her og efterfølgende henrettet på borgens gårdsplads.

I dag indeholder Montjuic Castle et glimrende museum, der fortæller om både borgens og Cataloniens historie. Igen bliver jeg gjort opmærksom på, at catalanernes frihedstrang er enorm. Spanierne udstilles generelt som skurke, og der er ingen tvivl om, hvem der er de gode og hvem, der er de onde.

Der er løbende særudstillinger, men da jeg kom forbi var det noget rodet. Besøg toppen af Montjuic for borgens historiske betydning og det gode museum, der i hvert fald gjorde mig klogere på det spændte forhold mellem Spanien og Catalonien. Der er entré til borgen med museet – se mere på den officielle side her.

Miro Museet (Fundació Joan Miró)

Den verdensberømte kunstner Joan Miró blev født i Barcelona. Her grundlagde han i 1975 et museum med egne værker, men i dag udstilles der også nutidskunst af andre kunstnere.

Joan Miró både malede og lavede skulpturer. Han var en af modernismens frontløbere sammen med bl.a. Picasso, Henri Matisse og Andy Warhol. Selvom Mirós værker ikke får helt så høje hammerslag, så er næsten 20 af hans malerier solgt til over 10 millioner USD. Se mere om Fundació Joan Miró.

barcelona guide
Gaudis ikoniske bygninger i Parc Güell

Oplevelser andre steder i Barcelona

Park Güell

I bydelen Gracia, der ligger lige nordvest for Eixample, er Park Güell det helt store trækplaster. Området var engang en offentlig park, men i samarbejde med Eusebi Güell omdannede Antoni Gaudi stedet til en slags kunstnerisk legeplads.

Güells oprindelige idé med parken var at opføre 60 huse, men det blev efterfølgende droppet. Gaudi flyttede ind i et af de kun to huse, der nåede at blev færdig. Her boede han i 20 år indtil hans død i 1926.

I dag er Park Güell en kombineret park og åbent museum med en række værker af Gaudi. Hovedattraktionen er Casa-Museu Gaudi – huset, hvor den berømte kunstner boede og som nu er omdannet til museum. Læs mere i indlægget Besøg i Park Güell.

Alt der har med Gaudi at gøre er dyrt. Entré til Park Güell er 10 €, og der skal betales ekstra for at besøge Gaudi House Museum (Casa Gaudi). Se mere på Park Güells officielle side her eller book billetter med eller uden guidet tur hos Tiqets.

Camp Nou

Barcelona er en spændende by med masser af gode seværdigheder, men for fodboldelskere vil et besøg på Camp Nou nok stå øverst på listen. FC Barcelonas legendariske hjemmebane har også et museum, hvor du kan lære mere om klubben, se pokalerne og prøve flere interaktive oplevelser.

Du kan også tage med på en guidet tur, hvor du bl.a. kommer forbi presseområdet og spillertunnelen. Se mulighederne og køb billetter på f.eks. Tiqets. Nærmeste metrostation er Collblanc (blå linje), hvorfra der er ca. 10 minutters gang til stadion.

En af Barcelonas listige barer

Barcelona – hvor mange dage skal du bruge?

Barcelona er en pragtfuld by, som jeg bare elsker. De forskellige områder giver en følelse af at besøge flere byer på samme rejse, og som nævnt i indledningen, så har Barcelona masser af gode oplevelser.

Hver af bydelene nævnt herover kan nemt tage en dags tid at udforske, hvis du vil have alle de vigtigste seværdigheder med. Måske skal du også afsætte tid til shopping, en strandtur eller at gå i dybden med dit yndlingsmuseum?

Barcelona er perfekt til en miniferie eller et weekendophold, men det er for kort tid til at opleve alt hvad den catalanske hovedstad har at byde på. Heldigvis er Barcelona en by, man gerne kommer tilbage til.

Herunder finder du min Barcelona guide – læs om bl.a. transport, overnatning og mad og drikke. Du kan også finde nyttige links til din rejse.
barcelona guide
Barcelona har hundredvis af charmerende gader

Transport

Ind og ud

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Barcelona, hvis lufthavn hedder El Prat. Nogle ruter kan være sæsonruter – dvs., at de kun flyves i højsæsonen, der ligger i sommerperioden. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Barcelonas lufthavn ligger ca. 15 km udenfor byen. Du kommer nemmest til centrum eller dit hotel med en privat transfer booket hjemmefra, men du kan også tage en taxi. De holder lige udenfor ankomstterminalen og en tur til centrum koster ca. 25 €.

En af de billigste måder at komme fra lufthavnen til centrum er med lufthavnsbusserne linje A1 og A2. A1 kører fra terminal 1 og A2 fra terminal 2. Prisen er ca. 8.90 €. Der stoppes ved bl.a. Universitat og Placa de Catalunya. Bemærk, at busserne har forskellige stoppesteder alt efter hvilken retning, de kører.

Metro er også en billig måde at komme fra lufthavnen til centrum. Se mere herunder om de forskellige muligheder for rabat- og turistkort.

Skal du på udflugt ud af Barcelona, så kan du også leje en bil hjemmefra, som du kan hente i lufthavnen. Her skal du dog være opmærksom på, at det kan være svært at finde parkering, hvis du skal have bilen med ind til centrum.

At komme rundt

Barcelona er en rigtig storby, hvor du nemt kan få brug for transport. Det kommer dog helt an på, hvor du booker hotel og hvor gode ben du har.

Har du base omkring Placa de Catalunya og er konditionen i orden, så kan du gå rundt til rigtig mange af Barcelonas største seværdigheder. Alternativt har byen et omfattende metrosystem, der kan bringe dig vidt omkring.

Det koster 2.50 € for en enkelttur. Du kan skifte så mange gange du vil. Skal du bruge den offentlige transport meget, så kan det betale sig at købe et såkaldt Hola Barcelona Travel Card. Se mere om kortet her.

Andre muligheder er Barcelona Card og Barcelona Pass, der begge har gratis offentlig transport, men også giver adgang til en lang række seværdigheder og aktiviteter. Kortene fås af forskellig varighed – f.eks. 48 timer, 72 timer, 96 timer osv. Du kan læse mere om metrolinjerne her.

Overnatning

Barcelona har overnatningsmuligheder for enhver smag og pengepung. Generelt er prisniveauet højt, og som så mange andre steder er det dyrest tættest på centrum. Det vil her sige omkring Placa de Catalunya.

Er du på lavbudget, kan du med fordel se efter overnatning i f.eks. El Raval eller områder, der ligger 3-4 metrostationer væk.

Barcelona er en af verdens mest populære turistbyer. Rejser du i højsæsonen maj til september eller har du særlige krav til dit overnatningssted, så book i god tid. Bemærk, at der opkræves turistskat i Barcelona – op til 3,50 € alt efter standard på overnatningsstedet.

I min Barcelona guide anbefaler jeg følgende overnatningssteder, der alle får rigtig gode anmeldelser af tidligere gæster. Læs mere herunder eller se det fulde udvalg på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de laveste priser.

Andante Hotel

Bo godt, centralt og til en pris, der er til at betale. En sjældenhed i Barcelona. Andante Hotel ligger i El Raval blot 5 minutters gang til La Rambla og tæt på stranden Barceloneta. Her får du god service, moderne værelser og en skøn tagterrasse med pool. Se billeder og priser på Andante Hotel.

Hotel Jazz

Hotel Jazz har en perfekt beliggenhed i Barcelona. Eixample ligger på den anden side af gaden, og der er 300 meter til Placa de Catalunya og La Rambla. Det 3-stjernede hotel har nye moderne værelser, glimrende morgenmad og en tagterrasse med swimmingpool. Se billeder og priser på Hotel Jazz.

Hotel REC Barcelona

I udkanten af El Born tæt på Parc de la Ciutadella ligger Hotel REC Barcelona, der kun er for voksne. Hotellet får topanmeldelser af tidligere gæster, og her får du lyse og moderne værelser. Der bar/lounge, pool på taget og mulighed for at tilkøbe morgenmad. Se billeder og priser på Hotel REC Barcelona.

Hostalin Barcelona Gran Via

Et af de få “billigere” overnatningssteder i Barcelona, der også får gode anmeldelser. Hotellet ligger mellem Eixample og El Born tæt på to metrostationer. Værelserne er forholdsvis små, men moderne indrettede med bl.a. tv, pengeskab og gratis wifi. Se billeder og priser på Hostalin Barcelona Gran Via.

Mad og drikke

Barcelona er et kulinarisk centrum med et overflødighedshorn af gode spisesteder. I årevis har alverdens kokke rejst til byen for at være med til at udvikle det nye innovative køkken, der begyndte med Ferran Adriá, som var chefkok på den legendariske restaurant El Bulli.

Nye spisesteder skød op, og Barcelona blev hurtigt kendt som et mekka for mad- og vinelskere. Det ry har byen stadig, men i Barcelona behøver maden hverken at være dyr eller nyskabende for at være god. Her finder du bl.a. også listige tapasbarer og små lokale spisesteder, der viser sig at servere skøn mad til gode priser.

Du kan med fordel kigge efter de spisesteder, der tilbyder menu del dia, hvor du virkelig får noget for pengene. Nogle steder kan det være hit eller miss, men typisk kan du få tre retter for 12-15 €. Nogle steder er drikkevarer endda inkluderet.

Du skal også prøve at besøge et eller flere af byens markeder, der stort set alle har tapasbarer. Det er måske ikke på La Boqueria, du møder de lokale, men prøv et af de andre markeder for en mere autentisk oplevelse.

Man spiser som regel aftensmad fra kl. 20 i Barcelona. Rigtig mange restauranter holder lukket mellem kl. 17 og 20. Vil du spise på en af de bedre restauranter, så er bordreservation nødvendig.

Herunder kommer en stribe forslag til gode restauranter, men du kan læse mere i indlægget 7 gode spisesteder i Barcelona.

Güell Tapas Restaurant

Populær restaurant, der kombinerer tapasbar med klassisk spisested. Her kan du få et udvalg af tapas, men også fisk, kødretter og paella, som stedet er særlig kendt for.

Priserne er lige en anelse over gennemsnittet (uden dog at være dyrt), men jeg fik god mad og venlig betjening. Bordreservation anbefales om aftenen i højsæsonen, men heldigvis har Güell Tapas Restaurant også åben til frokost. På Carrer Nou de la Rambla 20.

Bar Restaurante L’Univers

På Santa Caterina Markedet i El Born (tæt på katedralen i Barcelona) ligger L’Univers, der er et typisk spansk spisested, hvor man sidder i baren. Der er dog også almindelige siddepladser ude og inde.

Menukortet består af bl.a. frisk fisk, kødretter, æggeretter og tapas, der fås enkeltvis eller hvor du kan vælge tre forskellige tapas (á 4 stk) til en fast pris. Åben til morgenmad og frokost. På Santa Caterina Markedet.

Besta

På Besta får du rigtig lækker mad til en fantastisk pris. Ejerne, der også er kokke, serverer innovativ mad fra deres hjemegne Galicien og Catalonien. Selvom stedet er hypet og ofte bliver omtalt på diverse madblogs, så er det overraskende billigt.

Maden er lavet fra bunden, og på menukortet vil du uden tvivl finde kombinationer, du aldrig har set før. En cool og populær restaurant, hvor du skal reservere bord for at være sikker på at få en plads. På Carrer d’Aribau 106.

Aktiviteter og forlystelser

Barcelona er en storby med et hav af aktiviteter og forlystelser. Det er også en by, der ofte tiltrækker store events som koncerter, udstillinger og sportsbegivenheder. Klik ind på f.eks. Metropolitan for at se, hvad der sker under dit ophold.

Museer

Barcelona har en lang række museer. Udover de nævnte herover kan du bl.a. besøge disse steder:

• Historisk Museum
• Museet for Catalansk Kunst
• CaixaForum (Nutidskunst)
• Museet for Moderne Kunst
• Det Maritime Museum

Strande

Endnu en grund til at rejse til Barcelona. Få steder i verden finder du en bedre kombination af strand- og storbyferie. Byen har adskillige strande – fra Barceloneta, der ligger næsten hvor La Rambla slutter, til fribadestranden La Mar Bella.

Andre aktiviteter

Barcelona byder på alt fra food tours og vinsmagning til kunstkurser og gå- og cykelture gennem byen. Du kan tjekke de store udvalg og evt. booke hjemmefra på Tiqets eller Viator.

Se også indlægget Aktiviteter i Barcelona – 12 ting du kan se, gøre og opleve og er du på lavbudget, så vil du nok synes godt om indlægget Gratis oplevelser i Barcelona.

Praktisk information til din rejse

Godt at have styr på

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Spanien inden du tager afsted – den finder du her.

Husk også forsikringen – måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet i dine øvrige forsikringer – hvis ikke, så kan du få et tilbud her.

Øvrigt

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Hos f.eks. Saxo kan du udover almindelige bøger også finde et stort udvalg af e- og lydbøger og rejseguides.

Kort over Barcelona

I min Barcelona guide finder du selvfølgelig også et kort over byen, hvor jeg har markeret alle nævnte steder som f.eks. seværdigheder, hoteller og spisesteder.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her