Hjem Spanien Hvor skal du bo i Barcelona – de mest populære bydele og...

Hvor skal du bo i Barcelona – de mest populære bydele og områder

Læs om Barcelonas mest populære bydele

Barcelona er en kæmpeby med mange forskellige bydele og områder, der alle tilbyder noget forskelligt. Alt efter dit formål med rejsen, så kan du læse mere om, hvor du skal bo i Barcelona og få forslag til de bedste overnatningssteder.

Der er selvfølgelig flere andre bydele og kvarterer end dem, du kan læse om i dette indlæg, men det er her langt de fleste turister booker overnatning. I hvert fald hvis de er på miniferie af et par dages varighed, hvor det kan være tidsbesparende at bo tæt på de vigtigste seværdigheder og bedste spisesteder.

Barcelona er en ret dyr by at være turist. Er du på lavbudget eller skal bo længere tid i byen, så kan du se nærmere på bydele som El Publenou og El Puble-sec. Du kan også med fordel tjekke indlægget Tips til en billig rejse til Barcelona.

Du kan læse meget mere om bl.a. transport, seværdigheder, aktiviteter og mad og drikke i min guide til Barcelona. Som altid kan du finde alle bydelene på kortet nederst på siden.

Offentlig transport

Barcelona har glimrende offentlig transport, hvor især metroen vil være nyttig og kan bringe dig vidt omkring. Der er i alt 11 linjer, som hver har et nummer og en farve. Se et kort over metrolinjerne her.

Billetsystemet er inddelt i seks zoner, hvor zone 1 dækker det centrale Barcelona. Langt de fleste seværdigheder ligger i zone 1. Der er samme zone- og billetsystem til metro, busser og sporvogne.

Det koster 2.50 € for en enkelttur med metroen. Du kan skifte så mange gange du vil. Billetter kan købes i automaterne på stationerne, hvor du både kan bruge kontanter og kreditkort. Skal du bruge den offentlige transport meget, så kan det betale sig at købe et såkaldt Hola Barcelona Travel Card. Se mere om kortet her.

Den nordlige del af Raval tæt på Placa de Catalunya

1 Det Gotiske Kvarter

Det Gotiske Kvarter (Barri Gothic), der ligger fra travle Placa de Catalunya ud til kysten, betragtes som Barcelonas centrum. Mod syd ligger bydelen Raval delt af den berømte gade La Rambla, og i nord støder det gotiske kvarter op til El Born.

Det Gotiske Kvarter består af et charmerende netværk af gader og gyder med La Rambla som den absolutte livsnerve. Bydelen har flere af Barcelonas største seværdigheder som f.eks. katedralen og flere museer såvel som hyggelige pladser og det hektiske Boqueria-marked.

I gaderne finder du et stort udvalg af barer, cafeer og restauranter. Prisniveauet er forholdsvis højt, og det gælder især på overnatning. Til gengæld er Det Gotiske Kvarter dækket godt ind med offentlig transport, hvor især metroen vil være nyttig, hvis du finder overnatning et andet sted i byen.

Det Gotiske Kvarter er til dig, der vil bo lige i smørhullet tæt på alt hvad Barcelona har at byde på, men som nævnt kommer du også til at betale for beliggenheden.

Offentlig transport

Med sin centrale beliggenhed er Det Gotiske Kvarter som nævnt dækket godt ind, når det gælder offentlig transport. Metrostationerne Universitat og Placa de Catalunya er betjent af flere metrolinjer. F.eks. kommer du til Place Espanya (L1) på få minutter, og der er kun få stop til Sagrada Familia (L2).

Gode steder at bo i Det Gotiske Kvarter

Hotel Jazz – Topvalg og fantastisk beliggenhed tæt på La Rambla og Placa de Catalunya. Her er bl.a. bar, gratis wifi og tagterrasse med pool.

Hotel Cantòn – Et af kvarterets billigste overnatningssteder, der samtidg får gode anmeldelser. Gratis wifi, funktionelle værelser og god beliggenhed.

2 El Born

Det lidt billigere og roligere alternativ til Det Gotiske Kvarter. Sådan kan man godt omtale El Born, der ligger lige nord for Det Gotiske Kvarter delt af gaden Via Laietana. Bydelen tilbyder meget af det samme i form af hyggelige gader, gyder og pladser, men er lidt billigere og sine steder lidt mere lokal.

Heller ikke i El Born mangler der cafeer, barer og spisesteder ligesom du har et stort udvalg af butikker. Bydelen har også en række topseværdigheder som f.eks. Picassomuseet, musikhuset, Moco Museum, Santa Maria-katedralen og den store park Ciutadella, der deler El Born med Vila Olimpica.

I El Born bor du centralt og en anelse billigere end Det Gotiske Kvarter, når det gælder overnatning. Det er dog stadig ret dyrt, og er du på lavbudget, så er det nok et andet sted i byen, du skal booke hotel.

Offentlig transport

Også El Born er fint dækket ind med offentlig transport. Metrolinje L1 kan fra stationen Arc de Triomf bringe dig til f.eks. Universitat, Placa de Catalunya og Placa de Espanya, der alle er centrale steder i Barcelona.

Gode steder at bo i El Born

Hostalin Gran Via – Prisvenligt enkelt hotel med moderne værelser, hvoraf nogle har lille balkon. God beliggenhed mellem El Born og Eixample. Gratis wifi.

Hotel REC Barcelona – Dejligt hotel med rigtig gode anmeldelser og værdi for pengene. REC Barcelona har bl.a. pool, gratis wifi og mulighed for tilkøb af morgenmad

3 Raval

Syd for Det Gotiske Kvarter, delt af La Rambla, ligger Raval, der tidligere var et lidt lusket kvarter. I dag er Raval en sikker bydel med masser af lokalliv og billigere restauranter og overnatningssteder end Det Gotiske Kvarter og El Born. Bydelen har en hip undergrundscene og en del etniske markeder og spisesteder.

Mens El Born og Det Gotiske Kvarter består af kringlede gader, så er de snorlige i Raval. Bydelen er da også væsentlig nyere og har ikke helt samme spændende historie. Til gengæld er der flere gode seværdigheder. Du kan f.eks. besøge Palau Güell, Museet for Moderne Kunst, Kulturcentret CCCB og det berømte marked La Boqueria, der teknisk set også ligger i Raval.

Raval er et fint valg, hvis du vil bo lidt billigere, men stadig i gåafstand til Det Gotiske Kvarter og El Born. Med gode ben er der også kun en halv times gang til toppen af Montjuic – bjerget, der har givet bydelen mod syd navn.

Offentlig transport

Raval er omringet af flere nyttige metrolinjer. Bor du centralt i bydelen er der ca. 1 km til nærmeste station. Fra stationerne Para-lel og Sant Antoni kan du med linje L2 kører til Sagrada Familia med få stop.

Linje L3 kører både til Placa de Espanya og stationen Vallarca, der er nærmeste stop, hvis du vil besøge Park Güell.

Gode steder at bo i Raval

Andante Hotel – Lækkert moderne hotel med pool på taget. Der er flere forskellige værelsestyper – bl.a. familieværelser. Gratis wifi og mulighed for tilkøb af morgenmad.

Barcelò Raval – Stort moderne hotel med faciliteter som bar, pool, fitness, restaurant og gratis wifi. Morgenmad er tilgængelig.

4 Eixample

Vest for Raval, El Born og Det Gotiske Kvarter ligger Eixample, der er en ret stor bydel. De fleste turister møder Eixample ved Placa de Catalunya, hvor de træder ind i et område af Barcelona, der i den grad skiller sig ud.

Eixample kaldes også for det modernistiske kvarter efter den lange række af bygninger, der er opført af arkitekter som Josep Puig, Antoni Gaudi og Lluis Domenech.

Som i Raval er gaderne snorlige, hvor den brede Passeig de Gràcia har karakter af boulevard. Her ligger flere af Gaudis berømte bygninger som f.eks. Casa Battló og Casa Milá. Eixample går for at være lidt mondæn, og der er da også flere dyre restauranter og luksushoteller i bydelen (bl.a. Majestic), men ned ad sidegaderne er prisniveauet væsentlig lavere.

Selvom Eixample ligger udenfor det historiske centrum, så bor du centralt. Har du booket overnatning i nærheden af Placa de Catalunya, så kan du nemt gå til f.eks. El Born og Det Gotiske Kvarter. Mod nord er der ca. 20 minutters gang til Sagrada Familia.

Offentlig transport

Også Eixample er betjent af flere nyttige metrolinjer. Fra den centrale station Passeig Gràcia kan du f.eks. tage linje L2 til Sagrada Familia, Linje L3 til Vallarca (Park Güell) og L4 til stranden ved Barceloneta.

Bor du i den østlige del af Eixample, kan du også benytte stationen Placa de Catalunya. Her kører linje L1, der kommer forbi Placa de Espanya og Arc de Triomf i El Born.

Gode steder at bo i Eixample

Hotel Condes de Barcelona – Pragtfuldt luksushotel med central beliggenhed i Eixample. Faciliteterne tæller bl.a. bar, pool, fitness og gratis wifi. Mulighed for morgenmad.

Hotel Praktik Èssens – Smagfuldt indrettet hotel med topanmeldelser fra tidligere gæster. God beliggenhed, gratis wifi og dejlig gårdhave.

5 Gràcia

Vest for Eixample ligger Gràcia, der er billigere og væsentlig mere lokal end de øvrige bydele nævnt herover. Også Gràcia er forholdsvis stor og har en enkelt stor attraktion: Park Güell, der er en kombineret park og legeplads for Antoni Gaudi. Det er en af Barcelonas absolut største seværdigheder. Alt efter hvor i Gràcia du bor, kan du gå dertil.

Har du til gengæld booket overnatning i området op til Eixample, kan du med gode ben også gå til f.eks. Det Gotiske Kvarter, ligesom der er 20-25 minutters gang til Sagrada Familia.

Fordelen ved Gràcia er prisniveauet, og selvom du bor udenfor det historiske centrum, så er der ikke langt til f.eks. El Born og Det Gotiske Kvarter.

Gràcia kan sine steder virke lidt trist i løbet af dagen, men om aftenen når de lokale barer og spisesteder slår dørene op, så sker der noget. Udvalget af overnatningssteder er dog begrænset, og flere af dem ikke særlig gode.

Offentlig transport

Metrolinjerne L3 og L4 kører gennem Gràcia i øst-vestgående retning, mens linje L10 kører nord til syd og stopper ved stationerne Diagonal og Verdaguer.

Med de to førstnævnte linjer kommer du således nemt til Eixample, Placa de Catalunya og stranden ved Barceloneta.

Gode steder at bo i Gràcia

Yeah Hostel – Meget populært hostel, der også har almindelige private værelser. Her er bl.a. bar, pool og gratis wifi. Morgenmad tilgængelig.

La Rambla – Barcelonas mest kendte gade

Praktisk information til dit besøg i Barcelona

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Barcelona. Der kan være tale om sæsonruter, som kun flyves om sommeren. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel kan du tage en taxi eller privat transfer, som du kan booke hjemmefra.

Overnatning

Faldt ingen af mine forslag til overnatning i din smag, så klik ind på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og som regel også de laveste priser.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Spanien inden du tager afsted – den finder du her. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Kort over Barcelona

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her