Hjem Irland Tips til en billig rejse til Dublin

Tips til en billig rejse til Dublin

Sådan sparer du penge på din rejse til Dublin

Er du ude efter en billig rejse til Dublin, så læs med her. Den irske hovedstad kan være et dyrt rejsemål, hvor overnatning sandsynligvis vil være den største post i budgettet. Til gengæld kan du som regel finde flybilletter til rimelige penge, ligesom det ikke er dyrt at spise.

Dublin er bestemt et besøg værd. Byen har masser af spændende historie og verdensberømte seværdigheder, men en del af oplevelsen er pubkulturen, hvor du ikke bare kan smage den lokale øl, men også møde irerne, der er venlige, gæstfri og imødekommende.

De fleste danskere besøger Dublin på en miniferie eller forlænget weekend. De forholdsvis få dage betyder, at du må prioriterer, hvad du vil se og opleve. I min guide til Dublin kan du læse om de største seværdigheder og få inspiration til rejsen.

Nu til mine tips og råd til, hvordan du får en billig rejse til Dublin – husk, at det kun er dig, der ved, hvor du vil spare og hvor meget du eventuelt vil gå på kompromis med f.eks. komfort og rejsetidspunkt.

Flybillet

Den billigste post på rejsebudgettet vil sandsynligvis være flybilletten. Flere selskaber har en direkte rute til Dublin fra Danmark, hvor priserne typisk starter ved 1000 kr. for en returbillet inkl. lille håndbagage og kabinekuffert.

Både Ryanair og Norwegian har direkte ruter fra København til Dublin. Førstnævnte flyver også direkte fra Billund. Bemærk dog, at der kan være tale om sæsonruter, som kun betjenes i højsæsonen.

Ifølge research fra Momondo er januar og september de billigste måneder at flyve til Dublin. Andre gode måneder med lave priser er juni og august, mens juli og december er dyrest. Tirsdag er billigste afrejsedag.

Husk altid at tjekke hvad der er inkluderet, når du sammenligner flybilletter. Her tænker jeg især på bagage, men også eventuelle gebyrer. Lige så vigtigt er det kun at betale for det, du skal bruge. Drop f.eks. valg af siddeplads, prioriteret boarding og indchecket bagage, hvis du ikke skal bruge det.

Fra lufthavnen til dit hotel er det billigst at tage bussen, der kan sætte dig af ved f.eks. O’Connell Street og Temple Bar, som er to centrale steder i Dublin.

Der er flere linjer, men de hurtigste og mest populære er Dublin Express (linje 782) og Aircoach (linje 700). Dublin Express er lidt hurtigere og koster 7 € for en enkeltbillet, mens Aircoach kun koster 4,50 €.

Du kan se mere i indlægget Fra Dublin lufthavn til centrum, hvor jeg gennemgår de forskellige muligheder for lufthavnstransfer.

billig rejse til dublin
O’Connell Bridge deler Temple Bar og O’Connell Street – to centrale steder i Dublin

Overnatning

Det er overraskende dyrt at overnatte i Dublin. Her er det virkelig en god idé at lave lidt research, inden du booker. Der er ingen tvivl om, at overnatning vil være den absolut dyreste post i rejsebudgettet. Et almindeligt mellemklassehotel i centrum koster som regel ikke under 1000 kr. pr. nat.

Research fra bl.a. Momondo viser, at overnatning er billigst fra december til februar. Varmere måneder med gode priser er april og oktober. Undgå maj og juli, hvor overnatning er dyrest.

Jeg har selvfølgelig et par gode råd til at booke billige hoteller:

Book hvad du har brug for – drop personaletunge faciliteter som f.eks. konferencerum, bar/restaurant og døgnåben reception, hvis du ikke skal bruge det.

Book hotel udenfor centrum – det er som regel dyrest at bo i centrum – vælg i stedet for et hotel tæt på offentlig transport i en af byens billigere områder. I Dublin skal du undgå området omkring Temple Bar og O’Connell Street, men som nævnt er overnatning dyrt i det meste af byen.

Selvom det ikke er dyrt at spise i Dublin, så kan du overveje om det rent prismæssigt er en god idé at tilkøbe morgenmad på hotellet, hvis det er muligt. Der er ingen tvivl om, at prisen på overnatning er helt afgørende for en billig rejse til Dublin.

Uanset hvor i verden du rejser hen, så skal du tilmelde dig loyalitetsprogrammet hos de to store bookingportaler hotels.com og booking.com. Især hos hotels.com er der gode penge at spare, og her kan du optjene rabat for hver 10. overnatning. Du får også særlige fordele og adgang til specialpriser.

I Dublin og Irland generelt er pubberne en integreret del af kulturen

I Dublin

Under dit ophold i Dublin er der også mulighed for at spare penge. Skal du besøge flere seværdigheder og/eller bruge offentlig transport meget, så kan et rabatkort måske være en god løsning.

Rabatkort og Kombinationsbilletter

Også Dublin har et rabatkort til turister, der fås i forskellige udgaver. Skal du kun bruge offentlig transport, så kan du spare ca. 30 % med et Leap Card. Har du et ønske om også at besøge byens største seværdigheder, så kan et rabatkort måske være noget for dig.

Der er ikke noget officielt rabatkort, men GoCity tilbyder et Dublin Pass, der fås i forskellige udgaver og kan downloades til din telefon. Det er forholdsvis dyrt at tage på sightseeing i byen – f.eks. har nogle museer og whiskeydestillerierne entrépriser på 20-30 €.

Ønsker du kun et udvalg af seværdigheder og aktiviteter, så har Tiqets kombinationsbilletter, hvor du ofte kan spare penge. Se mulighederne her, hvor du også kan købe spring-køen-over billetter til nogle seværdigheder.

Er du studerende kan du med fordel medbringe dit studiekort, der kan give dig rabat på nogle seværdigheder og aktiviteter, men også på mad – læs mere om det herunder.

Mad og drikke

Også i Dublin er det en god ide at bevæge sig væk fra de mest populære turistområder, hvis du ønsker billig mad og drikke. I hvert fald skal du holde dig langt væk fra Temple Bar, hvor priserne er skruet godt i vejret. Selvom mange af Dublins mest populære pubs ligger her, så er det også et sted, hvor turisterne kommer i stort tal.

Generelt er prisniveauet på restauranterne absolut rimeligt i forhold til Danmark. På en almindelig mellemklasserestaurant i centrum kan du typisk få et måltid for 17-20 €. Du kan spise på pubberne, der serverer lokal mad, som er billigst. Du kan også tjekke priserne på byens asiatiske restauranter, der som så mange andre steder i verden har lave priser.

Mange steder rundt om i Dublin kan du med studiekort få 10-20 % rabat eller to retter for én rets pris. Alternativet er fast food, hvor Irlands egen kæde SuperMac ikke kun serverer burgere, men også enkelte lokale retter. Er du ligeglad med at sidde ned, så har kiosker og supermarkeder ofte f.eks. færdiglavede sandwich på køl.

Gratis oplevelser

Dublin har flere rigtig gode seværdigheder som f.eks. St. Patricks Cathedral, Dublin Castle og Trinity College med Book of Kells, der alle kræver entré. Det er kun dig, der ved om budgettet er til at besøge seværdighederne eller om du vil gå efter byens gratis oplevelser, der f.eks. inkluderer:

• Chester Beatty Library
• St. Stephens Green
• Flere museer
• Phoenix Park
• GPO – General Post Office

Du kan læse meget mere i indlægget Gratis oplevelser i Dublin. Året rundt arrangeres der utallige events i Dublin. Klik ind på den officielle turistside for at se om der er gratis arrangementer under dit ophold i byen.

Andre ting

Køb lokalt producerede varer og undgå mærkevarer. Ønsker du at tage på udflugt eller guidet tur, så vælg en gruppetur med andre rejsende – det er som regel billigere.

Den slags tips kan du læse flere af i indlægget 15 måder at spare penge på når du rejser.

Det store Trinity College ligger lige midt i byen

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her