Hjem Hua Hin rejseguide

Hua Hin rejseguide

Thailands ældste ferieby er mere populær end nogensinde. Hua Hin ligger perfekt for en indholdsrig ferie med kort afstand til natur og kultur; mod nord kan du gå på opdagelse i den hektiske hovedstad Bangkok og mærke historiens vingesus ved River Kwai og Dødens Jernbane.

I vest ligger frodige nationalparker, og mod syd er der ikke langt til ægte tropeøer med hvidt sand og turkisblåt vand.

Men der er mere at komme efter: Hua Hin er kendt for sine pragtfulde resorts, gode restauranter og farverige markeder, der året rundt får turister til at strømme til byen.

Selv i sommermånederne har Hua Hin glimrende vejr, og i den såkaldte lavsæson er der alle muligheder for at få en alsidig og eksotisk ferie i Smilets Land til billige penge. Velkommen til denne gratis Hua Hin rejseguide.

hua hin rejseguide
Strandliv i Hua Hin

Byen – orientering og seværdigheder

Hua Hin ligger ud til Thailandbugten ca. tre timers kørsel fra Bangkok. Byen bliver også kaldt Thailands kongelige ferieby, da både Rama VI og Rama VII byggede deres sommerpalads her. Mest berømt er Rama VII’s palads, Klai Kong Won, opført i 1926, der stadig benyttes af den nuværende kongefamilie.

Den royale tilstedeværelse gjorde byen populær blandt thai’erne, men i dag er det ikke kun lokale, der holder ferie i Hua Hin; byen besøges af turister fra hele verden, og mange udlændinge slår sig permanent ned i byen eller køber sommerhus i området.

De senere år har Hua Hin været gennem en rivende udvikling. Flere internationale hotelkæder har fået øjnene op for byen, der også har fået en håndfuld nye store temaparker.

Golfbaner er etableret i det naturskønne område i omegnen, og i centrum finder du minimarkeder, shoppingcentre og spisesteder i alle prislag. Hua Hin har kort sagt alt, hvad der skal til for en behagelig ferie for hele familien.

Den trafikerede hovedvej 4, der skærer lige gennem Hua Hin deler byen i to. Det er i de smalle sidegader ned mod stranden turisterne primært holder til. Her er travlt, og i de  8-10 gader, der løber på kryds og tværs af hinanden ligger butikker, restauranter, barer, skræddere og massageshops på stribe.

Vareudbuddet er stort – du kan bl.a. købe tøj, sko, bælter og tasker til efterhånden faste priser, men det er bestemt værd at forsøge, om du kan få lidt discount, som det hedder i Thailand.

Stadig flere af gaderne fungerer som bargade. Her er masser af liv med billard og sport på storskærm, og de obligatoriske barpiger sidder selvfølgelig også klar her. Men byen har bestemt ikke natteliv som hverken Phuket eller Pattaya, og det siges, at det er efter ordre fra kongen.

Turistområdet er stærkt trafikeret og vinder helt sikkert ingen skønhedskonkurrence, men om aftenen er der mere ro i gaderne, og det er faktisk på det tidspunkt, at Hua Hin er hyggeligst.

hua hin
Natmarkedet i Hua Hin

Gå shop-amok på Hua Hins markeder

Hua Hin er for alvor blevet et rigtigt shoppingparadis. Byens ældste marked er det farverige og spændende Chaichat marked, der bestemt er værd at besøge. Her kan du komme ind under huden på thai’erne og følge med i handlen med kød, fisk, frisk frugt og grønt og meget meget andet.

Du kan også finde lidt souvenirs og tøj, men det er stadig de lokale, der er den primære målgruppe. Markedet har også en stribe spisesteder, der er både billige og autentiske.

Et stenkast fra Chatchai-markedet kan du gå på opdagelse på Hua Hins berømte natmarked. Tidligere var det de lokales foretrukne spisested, hvor simple gadekøkkener, der bl.a. solgte kakerlakker, melorme og græshopper sørgede for, at fiskerne fik lidt at spise, inden de sejlede ud på havet.

I dag har turistboderne med t-shirts, tasker og souvenirs taget over, men her ligger stadig en hel del gadekøkkener og især større seafoodrestauranter, hvor du spiser godt. Natmarkedet kan absolut anbefales – det er blevet et rigtig populært mødested for både lokale og turister. Markedet åbner ved 18-tiden og lukker ned omkring midnat.

Du kan finde et endnu større marked, åbent fra onsdag til søndag, ca. 500 meter syd for byen ved Sao Paolo Hospital. Det kaldes Hua Hin Grand Market og er henvendt til både lokale og turister.

Ca. 1 km syd for centrum ligger det store indkøbscenter Market Village, der trækker rigtig mange mennesker til. Udvalget er stort, men for turister er det nok sko, tasker og tøj, der er værd at købe. Indkøbscentret er i flere etager og har øverst biograf og bowling.

På Satukarn Square på hovedgaden i centrum af Hua Hin ligger shoppingcentret Colonnade. Det er ikke så stort, men indeholder bl.a. en mærkevareoutlet. Det gamle varehus ved siden af har skiftet navn og hedder nu Hua Hin Shopping Mall.

Vareudvalget synes at være det samme som det altid har været, men med navnet gør man tydeligvis et forsøg på at følge med det internationale miljø, der er kommet til Hua Hin.

Også Cicada Market, der har åbent fra fredag til søndag, slog dørene op for nogle år siden. Udover markedet er der også restauranter og underholdning, som primært har turister som målgruppe.

Et nyere shoppingcenter er Bluport Resort Mall ca. tre km syd for centrum. Her finder du udover en lang række butikker (bl.a. H&M) også caféer, restauranter og en madhal.

Nord for centrum, tæt på lufthavnen, kan du købe ægte mærkevaretøj til nedsatte priser i den enorme FN Factory Outlet (Fly Now Factory Outlet). Der er åbent fra kl. 9.00-20.00.

Strandliv i Hua Hin

Stranden i Hua Hin er lang og indbyder til gode gåture. Der er ikke tale om bountystrand, og hvis formålet med ferien er at ligge på stranden, så er der helt sikkert andre steder i Thailand, der er mere velegnede.

Det er ikke altid muligt at bade, men hvis havet er roligt, så er stranden ligefrem dejlig. Af og til, også i højsæsonen, er der bølger og en god vind, der gør den uegnet til badning.

Solstole og parasoller kan lejes, men ved centrum er der ofte mange mennesker. Det kan anbefales at gå lidt mod syd, hvor der er mere plads og bedre strand. Hua Hins strand løber ca. syv km mod syd, og her og der er der afsnit med solstole.

Du kan også finde enkelte strandbarer på strækningen. Der er store tidevandsforskelle – ved højvande er stranden nogle steder helt væk. Se mere om områdets strande længere nede på siden.

Kongens gamle pavillon på togstationen i Hua Hin

Seværdigheder i Hua Hin

Hvis du bliver træt af shopping og strandliv, så har Hua Hin flere små seværdigheder. F.eks. byens hyggelige togstation, hvor du kan se kongens egen pavillon, der er smukt udført i typisk thaistil.

Det var Rama VI, som opførte den flotte pavillon, der i dag står som et symbol på datidens overklasse, der tog toget fra Bangkok til Hua Hin for at holde ferie.

Byens gamle jernbanehotel, opført i 1923 i klassisk kolonistil, vidner også om gode gamle dage, der var engang. I dag er de smukke bygninger ejet af hotelkæden Centara, og dagens hotel er selvsagt i luksusklassen. Sæt dig i de gamle saloner for at nyde en kop te og lade dig føre tilbage i tiden inden du går tur i den pragtfulde velplejede have.

For enden af Naresdam Road, der løber forbi Hotel Hilton, kan du gå til højre for at opleve et buddhistisk/kinesisk tempel på nært hold. Templet ligger smukt på en klippe ved The Stonehead, og med sin tydelige kinesiske inspiration skiller det sig markant ud fra de thailandske templer.

Hua Hins hovedtempel, Wat Ampharam, ligger omtrent midt i byen ud til hovedvejen. Her bor mange munke, og dem kan du hver morgen se samle almisser hos de lokale.

Turistdelen af Hua Hin er kun en lille del af byen, der også har et dejligt lokalliv. Om morgenen er der masser af liv ved den lange mole, hvor fiskerne kommer ind for at sælge deres fangst på auktionen. Et helt nyt fiskemarked har set dagens lys ved molen. Her skal der ikke kun sælges frisk fisk, men også bl.a. mad og frugt og grønt.

Hua Hins lokale bydele har ikke de store shoppingmuligheder, men det er også en oplevelse at følge med i den thailandske hverdag. Det er i øvrigt også her du finder mange billige hoteller og guesthouses.

Overnatning i Hua Hin

I Hua Hin er der overnatningsmuligheder i alle prisklasser. Især er byen kendt for sine mange fremragende resorts, der med undtagelse af Hilton og Centara alle ligger udenfor byen.

Både nord og især syd for centrum ligger adskillige hoteller langs stranden. Der kan være et godt stykke vej ind til Hua Hin, men de fleste hoteller tilbyder busservice ind til centrum for deres gæster.

Vil du bo billigt, skal du søge mod bymidten ved de små guesthouses, der ligger spredt i gaderne. Uanset i hvilket prisniveau du booker overnatning, så får du rigtig meget for pengene – det er generelt billigt at bo på hotel i Thailand.

Mange danske rejsebureauer har også Thailand på programmet. Her kan du ofte finde gode tilbud med fly og hotel inkluderet – find pakkerejser her.

De bedste hoteller i Hua Hin

Jeg anbefaler, at du læser indlægget De bedste hoteller i Hua Hin på min side thailandrundt.dk. Listen her bliver opdateret løbende med nøje udvalgte hoteller, der får gode anmeldelser af tidligere gæster.

Du kan booke hotel i Hua Hin hos f.eks. hotels.com eller booking.com – de to sider har det største udvalg og som regel også de laveste priser.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Hua Hin er kendt for sine mange superlækre hoteller

Transport i Hua Hin

Ind og ud

Bangkok er nærmeste større lufthavn fra Hua Hin. Fra Danmark er der adskillige muligheder for at flyve til den thailandske hovedstad.

Rejser du fra København er der direkte rute med Thai Airways, men der er også adskillige rigtig gode forbindelser med et enkelt stop i f.eks. Amsterdam, Helsinki, Istanbul, Doha eller Dubai for blot at nævne nogle få.

Fra Billund kan du gøre stop i f.eks. Frankfurt, Istanbul eller Amsterdam. Også her er der flere gode forbindelser uden for megen ventetid. Find billige flybilletter her.

Bemærk, at Bangkok har to lufthavne. Kommer du fra Europa lander du i hovedlufthavnen Suvarnabhumi (kode: BKK). Det gælder også, hvis du tager en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai eller Abu Dhabi.

Fra lufthavnen i Bangkok kan du tage en limousine/taxa til Hua Hin (ca. 2700 baht). Det kan være en god idé at booke i forvejen. Fra Bangkok centrum kan ethvert tourbureau eller hotel arrangere transport til Hua Hin for dig – det er nemt og sikkert. Alternativt kan du booke lufthavnstransfer hjemmefra her.

Der kører også bus fra Bangkok til Hua Hin. I skrivende stund kører den fra stationen ved Ekkamai i Bangkok og har endestation i Hua Hin centrum. Fra Khao San Road i Bangkok kan du finde små minibusser, der primært er henvendt til backpackere.

En enkeltbillet med minibusserne koster kun ca. 200 baht. Den helt dyre løsning er at tage flyet fra Bangkok til den meget lille lufthavn i Hua Hin.

På min side thailandrundt.dk kan du læse mere om at komme fra Bangkok til Hua Hin, hvis du er på egen hånd.

Her kan du også få et tilbud på transport fra et dansk rejsebureau i Thailand – se mere her.

At komme rundt

I Hua Hin centrum kan du nå det mest til fods, men da mange hoteller ligger uden for byen, kan det være nødvendigt med transport. Nemmest er det med taxi, tuk-tuk eller en såkaldt grisebil, hvor du sidder på ladet.

De koster det samme, men husk at aftale pris inden du kører. Alt efter hvor langt du bor fra byen, så bør en tur fra centrum koste ca. 150-250 baht.

De grønne grisebiler er en slags deletaxi, der kører langs kystvejen. De koster ca. 50 baht fra hotellerne syd for Hua Hin ind til centrum. Bemærk, at langt de fleste hoteller udenfor centrum har shuttlebus til deres gæster, der som regel på faste tidspunkter kører frem og tilbage mellem hotellet og Hua Hin.

Der findes ikke så mange tourbureauer i Hua Hin som i andre thailandske turistbyer. I stedet for kan du leje en taxa for en dag. De fleste chauffører har en mappe eller planche på deres taxi med forslag til, hvor turen kan gå hen.

Husk også her at aftale pris på forhånd – der kan sagtens pruttes lidt. Der er rigtig mange muligheder for udflugter fra Hua Hin – f.eks. Det Flydende Marked, River Kwai, Bangkok og flere nationalparker.

hua hin
Restaurant på natmarkedet

Mad & drikke – forslag til spisesteder

Thailandsk mad er efterhånden kendt af de fleste danskere. Man prøver at finde den rette balance i retterne, der ofte er flot anrettet. Ris og/eller nudler hører til stort set alle måltider. Lime, ingefær, chili, forårsløg, koriander, thaibasilikum og kokosmælk er flittigt brugt.

Thaimad kan være ret stærkt, men de fleste restauranter er flinke til at tage hensyn til turisterne. Det er dejligt billigt at spise i Thailand – en hovedret på en lokal restaurant fås for 20-30 kr., men regn med noget højere priser, hvis du skal have såkaldt europæisk mad.

Du spiser billigt på Chatchai-markedet eller ved madboderne på Thanon Chomsin. Prøv også natmarkedet, hvor stemningen er i top. Det er mest almindeligt at drikke øl til maden, og det passer glimrende til den ofte stærke chili. Vin er dyrt i Thailand, fra ca. 100 kr. og opefter for en almindelig flaske. Vi har bl.a. prøvet følgende restauranter:

Restaurant Moonsmile

Skal du have suveræn thaimad til billige penge er Moonsmile stedet. Her står mor selv i køkkenet, og der er altid propfyldt. Man sidder på række, og den manglende hygge opvejes nemt at den gode mad. Her fås også friske frugtshakes.

Moonsmile igger på Poonsuk Road ca. 200 meter fra hotel City Beach. Er der optaget her, så prøv Na Na Place ved siden af. Den lille håndfuld restauranter, der ligger her tilbyder nogenlunde det samme. Traditionelle thairetter er bedste valg.

Restaurant Seaside

Den familieejede restaurant Seaside er efterhånden en klassiker i Hua Hin. Her fås noget af byen bedste fisk, men der er også almindelig thaimad på menukortet. Ligger centralt på pæle i vandet ved Hilton Hotel.

Restaurant Ketrasin

Stor restaurant der ligger ud til havet, delvist på pæle, ikke langt fra Seaside Restaurant i centrum af Hua Hin. Meget alsidigt spisekort og venlig betjening. Primært fisk og skaldyr.

Papa John Restaurant & Bar

Tyskejet sted, hvor Papa John himself overvåger at det hele kører i denne kombinerede biergarten/restaurant. Hans thailandske kone står for køkkenet, hvorfra der kommer glimrende thaimad og bl.a. steaks, til de der ikke kan undvære den vestlige mad.

Papa John har udvidet markant og er nu blevet et lidt pænere sted. Priserne er over middel, men service og mad er stadig i top.

Restaurant Hua Hin Seafood

En af restauranterne på natmarkedet. Hua Hin Seafood er et rigtig godt sted at spise frisk fisk og skaldyr. Vores snapper og mixede seafood var aldeles fremragende. God og venlig service.

Koti

Overfor natmarkedet ligger den enkle restaurant Koti, der serverer thai/asiatisk/kinesisk og lækker seafood, f.eks. en fremragende tom yum gang. Retter fra lige over 100 baht.

Andreas Italian Restaurant

Italiensk restaurant, der får rigtig gode anmeldelser. Andreas ligger syd for centrum ved Bluport Shoppingcenter, og her får du glimrende italiensk mad i form af antipasti, osso buco og pizza. Dyrt efter thailandske forhold.

Hua Hins strand ved centrum. Til venstre det store Hilton Hotel

Strande i og omkring Hua Hin

Hua Hin’s hovedstrand løber fra havnen mod syd, men langs hele kysten ud til Thailandbugten, finder du små strandafsnit blandet med klipper. Hovedstranden er udmærket med lyst sand og dejlig bred ved lavvande. Der forekommer høje bølger i perioder.

Mod nord er der mere plads på Cha-Am’s strand, der minder meget om den i Hua Hin, men er lidt bedre. Også her er der udlejning af liggestole omkring centrum.

Langs kysten ligger som nævnt andre gode strande – f.eks. Bangkwai Beach 15 km nord for Hua Hin og Puk-Tian Beach 15 km nord for Cha-Am. Syd for Abebjerget ligger Suan Son Beach, hvor du også finder en dejlig strand. Tag en tuk-tuk dertil – det koster kun et par hundrede baht fra Hua Hin.

Endnu længere mod syd er der adskillige skønne og næsten uspolerede strandområder. Ved byen Pranburi, der er ved at åbne op som ny feriedestination, ligger bl.a. Dolphin Bay, hvor du kan være heldig at se delfiner.

Flere tourbureauer i Hua Hin tilbyder også ture til småøer ud for kysten – f.eks. den smukke Koh Talu, der har en lækker hvid sandstrand og gode snorkelforhold.

Aktiviteter og forlystelser

Vandsport

Vandsport som jetski, bananbåd og paragliding findes på stranden i Hua Hin. De senere år er byen også blevet Thailands centrum for kiteboarding.

Thaiboksning

Thaiboksning kan opleves ved hotel City Beach, kampene starter som regel klokken 21. Entré ca. 250 baht.

Go Kart

JWS Motorsport Go Kart Track ligger lige nord for Hua Hin. Banen er 750 meter lang. Her er åbent hver dag.

Golf

Hua Hin har rigtig gode muligheder for golf, i området vest for byen ligger flere kvalitetsbaner. Spørg i receptionen på dit hotel eller se mere hos Thailand Tours.

Cykelture

Cykelture er efterhånden en populær aktivitet i Hua Hin. Flere udbydere udlejer cykler og giver dig kort over området med. Også mulighed for guidede ture. Se mere hos huahinbiketours.com.

Dykning og snorkling

Hua Hin er ikke det bedste sted i Thailand til dykning eller snorkling, men der findes forskellige muligheder, hvis du vil opleve det spændende liv under overfladen. Nærmest ligger øen Koh Talu ca. 2 timers kørsel syd for Hua Hin.

Her er et fint koralrev med masser af farvestrålende fisk, søpindsvin osv. Vandet er for det meste klart, men i regntiden kan det i perioder være noget grumset. Der er flere tourudbydere i Hua Hin, der arrangerer ture til Koh Talu.

Noget længere væk, men med enestående dykkeforhold, ligger Koh Tao. Øen ligger ca. 50 km nord for Koh Samui og bliver betragtet som et af de bedste dykkesteder i Asien. Vandet er krystalklart, korallerne smukke og der er masser af fisk.

En del tour-bureauer i Hua Hin har Koh Tao på programmet som færdigpakkede 3-dages ture med transport og overnatning inkluderet. Er du på egen hånd har Lomprayah en kombineret bus- og færgebillet til Koh Tao.

Vildtcenter

Wildlife Friends Foundation ligger en halv times kørsel fra Hua Hin. Centret er hjem for en række forskellige dyr som elefanter, aber, bjørne og fugle som man tager sig af. Gratis entré og mulighed for at arbejde som frivillig.

Forlystelsesparker

I Cha Am er der åbnet en ny shopping- og forlystelsespark med navnet Santorini Park. Her er butikker, tivoli, restauranter og meget mere. The Venezia er endnu en nyere temapark omkring Hua Hin. Her har man prøvet at genskabe den italienske by Venedig, komplet med huse, kanaler og gondoler. I området findes butikker, restauranter og et morgenmarked.

Hua Hin har også to vandparker – Vana Nava Water Jungle og Black Mountain Water Park, der vil være et hit hos de mindste. Cicadamarkedet er et slags kulturcenter med kunsthåndværk, mode, mad osv. Her er shopping og nogle dage underholdning i form af livemusik. Cicada ligger syd for byen, du kommer nemt dertil med tuk-tuk.

På soi 112 ca. seks km syd for centrum ligger to flydende markeder. De er lavet til ære for turisterne, og her kan du se traditionel thailandsk kultur med optræden, men du kan også shoppe, spise i restauranterne og naturligvis sejle på markedet.

Kører man ad soi 112 fra Hua Hin kommer du først til Hua Hin Floating Market, men det noget større Sam Phan Nam Floating Market ligger umiddelbart efter.

Vingård

Du kan også besøge en thailandsk vingård. Hua Hin Hills Wineyard ligger ca. 45 km vest for Hua Hin. Her kan du smage lidt på de ædle dråber.

Aber og Buddhaer på Abebjerget

Udflugter fra Hua Hin

Abebjerget (Khao Takiab)

Ca. syv km syd for Hua Hin ligger Khao Takiab, der også kaldes Abebjerget pga. de mange aber, som lever her. Hele bjerget er helligt område med mange buddhistiske figurer og templer med abetemplet Wat Khao Lad, der ligger på en top 272 m.o.h. som det mest berømte.

Hovedattraktionen på bjerget er dog de mange aber, der efterhånden har vænnet sig til mennesker. Du kan flere steder købe lidt mad til dem (ca. 20-100 baht), men det kan kun anbefales selv at fodre dem, hvis du er klar til at blive omringet af aberne, der heller ikke er blege for at hoppe op på en.

På bjerget ligger et par souvenirboder, der også sælger forfriskninger. For foden af abebjerget står en stor Buddha, og herfra er der trapper op til toppen, hvorfra du har en smuk udsigt over Hua Hin og bugten.

Det lille fiskesamfund i Khao Takiap, der ligeledes ligger for foden af bjerget, er også værd at besøge. Her går livet sin stille gang, og i byen findes en stribe meget enkle spisesteder.

Bor du syd for Hua Hin, kan du gå til bjerget og tage trappen op til toppen. Bemærk dog, at man bliver nødt til at tilpasse tidspunktet for turen efter tidevandet. Du kan også tage en taxa fra Hua Hin og få chaufføren til at vente – det koster ca. 350 baht. Vil du besøge templerne er det en god idé at tage passende tøj på – dvs. ingen korte shorts eller badetøj.

Del af kongepaladet Phra Ratchaniwet Mrigadayavan

Phra Ratchaniwet Mrigadayavan

Det gamle kongepalads Phra Ratchaniwet Mrigadayavan, opført i 1923 efter ordre fra Kong Vajiravudh (Rama VI), ligger pragtfuldt ud til havet 10 kilometer nord for Hua Hin.

Kongen havde luftvejsproblemer, og den italienske arkitekt fik besked på at lave et palads, der havde maksimal gennemstrømning af luft. Måske er det derfor, at paladset ikke ser særlig thailandsk ud, men er dog smukt og må til fulde have levet op til kongens krav om udluftning.

Paladset består af en række teaktræshuse på stolper, der er sat sammen af åbne passager. I den ene ende ligger dronningens værelse, og via en af de lange passager kommer man til kongens område. Kongen elskede havet, og selv om hans værelse lå et stenkast fra Thailandbugten, så fik han flyttet sit værelse tættere på kysten.

Når man går rundt i paladset, der er enkelt indrettet, så kan man nemt forestille sig, at det må have været et pragtfuldt sted for den royale familie. Det er ikke al inventar, der er originalt, men det har dog tilhørt kongen.

Khao Sam Roi Nationalpark

Khao Sam Roi Nationalpark, der byder på smuk natur i form af grotter, limstensbjerge og klipper, er en god og spændende udflugt for de, der elsker natur.

Parken ligger ud til Thailandbugten, og her kan du opleve mangrove og limstensbjerge, der fortsætter ind i landet. En del af kystlinjen er desværre ødelagt pga. de mange rejefarme, der er etableret her.

I parken er der vandrestier, og du kan være heldig at se dyr som egern, den specielle gedeantilope, over 300 fuglearter og aber som makak og langur. Nationalparken er bestemt ikke den største i Thailand, men du kan alligevel opleve jungle og savannelignende områder samt den store grotte, der fungerer som helligdom.

hua hin
Kaeng Krachen Nationalpark

Kaeng Krachan Nationalpark & Pala-U Vandfaldet

Kaeng Krachan Nationalpark er med sine 3000 km² Thailands største. Parken ligger ca. 45 km fra Hua Hin og byder på enestående naturoplevelser. Her kan du opleve ægte regnskov, græssletter, søer, floder, klipper, grotter, bjergtoppe og ikke mindst det flotte vandfald Pala-U, der har 16 fald.

Vandfaldet er den store attraktion for turisterne, men det kræver lidt fysik at tage turen fra parkkontoret ind til vandfaldet, især i regntiden, hvor der er mudder og mange glatte sten. Gode sko er et must, men du skal også huske masser af vand – det er hedt at gå i den fugtige regnskov.

Du kan bade ved vandfaldet sammen med de mange karper, der venter på at blive fodret af turisterne. Store dele af Kaeng Krachan Nationalpark er øde og uspoleret. For de mere erfarne er det et populært sted at trekke, og ved parkontoret er der udlejning af både.

I parken lever mange spændende dyr. Du kan være heldig at se slanger og aber, men faktisk lever der også elefanter, tigre og leoparder, men dem skal du absolut ikke regne med at se.

Undgå så vidt muligt at besøge Kaeng Krachan i weekenderne, da det er et populært sted for thai’erne at campere. Nyd i øvrigt turen til parken, hvor du undervejs vil se adskillige plantager med bl.a. banan, ananas, majs og papaya.

Kaeng Krachan ligger ikke langt fra Burma og har derfor en del burmesiske Karen-stammer boende.

Nogle af dem krydsede grænsen mellem Myanmar og Thailand for 100-200 år siden, men de fleste er flygtet fra diktaturet og lever i dag en temmelig fattig tilværelse i de afsidesliggende bjerge. Karenerne taler kun deres eget sprog, og det er svært for dem at få arbejde i Thailand.

Har du et ønske om at besøge en af disse stammer, kan du medbringe lidt gaver til børnene. Inden du begiver sig ind i området med regnskov og stammefolk, så er det tilrådeligt med en lokalguide. Forhør dig hos tourbureauerne i Hua Hin.

hua hin
Børn fra Karen-stammen på grænsen til Burma (Myanmar)

Phetchaburi

De fleste turister kører blot forbi Phetchaburi på deres vej fra Bangkok til feriebyerne længere mod syd. Sjovt nok, for Phetchaburi er den absolut mest interessante by i området – i hvert fald, hvis du er til kultur og historie.

I det 11. århundrede var byen en mindre khmer-bosættelse, men området fik efterfølgende stor betydning som havn for kongebyerne Ayutthaya og Sukhothai.

Phetchaburi har mange skønne templer og en meget interessant historisk park, der opført i 1859 af Kong Mongkut ligger majestætisk på en lille bjergtop.

Kongen byggede paladset som rehabiliteringssted, og arkitekturen er et pudsigt mix af europæisk, kinesisk og thailandsk stil. Phra Nakhon Khiri Historiske Park er et yderst populært sted for thai’erne, og i weekends og på helligdage kan her være stuvende fuldt.

Byen har som nævnt også et væld af templer. Også her kan du se forskellige stilarter –  indflydelsen fra khmerene er tydelig, og nogle steder kan du endda se hentydninger til hindusimen, der var områdets vigtigste religion før det 12. århundrede.

Af anbefalelsesværdige templer skal nævnes Wat Kamphaeng Laeng og det travle Wat Mahathat Worawihan.

Men der er mere at komme efter i Phetchaburi. På gaden Thanon Suwanmunee, der fører over floden, kan du se nogle pragtfulde teaktræshuse, der indeholder småbutikker og som regel et stort antal thai’er på indkøb.

Byen har et skønt lokalliv og nogle gode markeder – f.eks. dagmarkedet lige nord for klokketårnet, hvor du også kan spise billigt. Det kan du også på natmarkedet i den nordlige del af byen – endnu en af byens perler, hvor du pludselig opdager, at du er eneste turist omringet af små madboder, der sender skønne dufte ud i natten.

Et par km udenfor byen kan du gå på opdagelse i en stribe flotte og imponerende grotter indrettet som templer eller helligdomme. Foruden et indblik i buddhismen, kan du opleve smuk natur, der inkluderer en hær af aber som efterhånden er vant til mennesker.

Det flydende marked ved Amphawa

De flydende markeder, Maeklong og Nakhon Pathom

Thailands flydende markeder var tidligere noget de fleste forbandt med Østen. Markederne er i dag næsten forsvundet, men der findes enkelte tilbage, der bestemt er et besøg værd.

Langt de fleste tager til markedet ved Damnoen Saduak, der er et fint stop på vejen fra Bangkok til River Kwai. Damnoen Saduak er måske det største af de tilbageværende markeder, men også det mest uoriginale. Langt de fleste besøgende er turister og varerne souvenirs og brugskunst.

Et mere originalt marked er det i Amphawa, der ligger få kilometer fra Damnoen Saduak. Amphawa-markedet er ikke så stort, men du vil få en oplevelse, hvis du kommer i weekenden, hvor Bangkoks indbyggere valfarter til stedet for at spise, shoppe og more sig.

I både Damnoen Saduak og Amphawa kan du leje en båd for at sejle langs markedet. I Amphawa, der ligger helt nede ved Thailandbugten, kan du sejle ad Kwai-floden til nogle flotte templer, der ligger ved bredden.

Et stenkast fra Amphawa ligger et af Thailands mest spektakulære markeder. På Jernbanemarkedet i Maeklong kan du opleve et typisk thailandsk marked, der ligger direkte på togskinnerne.

Fire gange om dagen kommer toget forbi, og alle sælgere pakker deres ting sammen for sekunder efter, når toget er kørt forbi, at stille varerne ud på skinnerne igen. Et sjovt syn.

Er du alligevel i området og måske på vej fra Bangkok til Kanchanaburi eller omvendt, så gør et stop i Nakhon Pathom, der siges at være Thailands ældste by. Hovedattraktionen i byen er chedien, der med sine 127 meter er verdens højeste buddhistiske monument.

Den originale stupa, der engang stod her, blev opført i det 6. århundrede, men senere ødelagt igen af Khmerene. Nakhon Pathom menes også at være stedet, hvorfra buddhismen spredte sig til resten af Thailand da buddhistiske missionærer fra Indien besøgte byen i år 300 f.kr.

Broen over floden Kwai som den ser ud i dag

River Kwai & Kanchanaburi

Et besøg ved River Kwai er en af de mest populære udflugter fra Hua Hin. Byen Kanchanaburi, der ligger 130 km vest for den thailandske hovedstad, fungerer som base for oplevelser og aktiviteter i området.

De fleste turister tager til River Kwai for den berømte historie om Broen over floden Kwai og den såkaldte Dødens Jernbane, som japanerne forsøgte etableret mellem Bangkok og Rangoon under 2. verdenskrig. Det er en historie, der blev udødeliggjort efter filmatiseringen af den franske forfatter Pierre Boulles bog Le Pont de la Rivière Kwaï.

I og omkring Kanchanaburi ligger flere gode museer omhandlende jernbanen og dens tilblivelse, men du kan også se mindesmærker, krigskirkegårde og selvfølgelig den legendariske bro, der dog ikke er den originale.

Kanchanaburi og River Kwai er meget andet end krigshistorie. Først og fremmest byder området på smuk natur med jungle, grotter og vandfald. Her ligger flere nationalparker, og der er bl.a. mulighed for aktiv ferie, at besøge lokale landsbyer og at komme tæt på de imponerende elefanter i Elephant World.

Du kan læse meget mere om Kanchanaburi og River Kwai i min River Kwai Guide, der indeholder masser af tips og rejseinformation til dit besøg.

Togtur på Dødens Jernbane

Vejret i Hua Hin og bedste rejsetidspunkt

Hua Hin har varmt vejr året rundt med forholdsvis høj luftfugtighed. Regntiden løber fra maj til oktober, men det er ikke sådan at det regner hele dagen – en byge på 1-2 timer hver dag er det normale.

Man siger at Hua Hin er et af de steder, der får mindst nedbør i regnperioden. Der er kun små temperatursvingninger året rundt – dagtemperaturen ligger normalt lige over 30 °C, men i perioden inden regntiden kan den nemt snige sig op på 35 °C. Bedste tidspunkt at besøge Hua Hin er december til marts/april.

Du kan se vejret lige nu med vejrudsigt forskellige steder i Thailand på vejrlab.dk.

Værd at vide og gode rejseråd

EL

I Thailand bruger man langt overvejende samme stik som i Danmark – der er dog undtagelser – nogle steder benytter type A-stik (120 V) på toilettet.

Penge

Den thailandske møntfod hedder baht. Dem kan du hæve i kontantautomater, der findes i stort antal overalt i Thailand. Skal du på trekking eller til afsidesliggende områder – f.eks. til nogle af de mindre øer, er det en god idé at medbringe godt med kontanter.

Kontantautomaterne i Thailand har også engelsk menu og er nemme at bruge. Der er som nævnt rigtig mange af dem, men har du alligevel svært ved at finde en, så kig efter den nærmeste 7eleven, der ofte har en automat tilknyttet.

Visakort er udbredt i Thailand og mange steder kan du bruge Mastercard. Skal du handle på markederne eller spise i gadekøkkenerne er kontanter dog nødvendige.

Wifi

Ethvert hotel eller guesthouse med respekt for sig selv tilbyder gratis wifi til deres gæster. Nåh ja, pudsigt nok opkræver flere luksushoteller stadig uhyrlige beløb for netforbindelse – bor du sådan et sted, kan du finde gratis wifi i bl.a. shoppingcentre og på mange cafeer.

En anden og populær mulighed er at købe et simkort med data ved ankomst til Thailand. Det er rigtig billigt.

Forsikring og sundhed

Husk at tegne en rejseforsikring (måske har du allerede en i din indbo-forsikring) – hospitalsindlæggelse og et besøg ved lægen kan være dyrt. Tjek også om du skal have vaccinationer inden du rejser. Læs mere om sundhed på rejsen her.

Øvrigt

Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning til Thailand inden du tager af afsted. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en Rejseklar, hvor du kan få tips og gode råd til rejsen. Du kan også skrive dig på Danskerlisten.

Kort over Hua Hin

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her