Hjem Spanien Aktiviteter i Barcelona – 12 ting du kan se, gøre og opleve

Aktiviteter i Barcelona – 12 ting du kan se, gøre og opleve

Inspiration til din rejse til Barcelona

Der mangler bestemt ikke gode aktiviteter i Barcelona. Byen er af en vis størrelse og har tonsvis af muligheder for turisterne. Du skal selvfølgelig besøge de største seværdigheder, men har du tid til overs, så kan du her læse mere om hvad du kan se, gøre og opleve i Barcelona.

Cataloniens hovedstad er en verdensby, hvor ingen kommer til at kede sig. Der er aktiviteter og oplevelser til mange ugers ophold, og nedenstående forslag er blot ment som inspiration. Du kan finde alle aktiviteter og oplevelser på kortet nederst på siden og læse meget mere om byen i min Barcelona Guide.

1 Lær om Barcelonas fortid i El Born Cultural and Memorial Centre

Et af de mest spændende steder i Barcelona er El Born Cultural and Memorial Centre, hvor du kan lære om byens fortid. Engang fungerede den store bygning som markedshal, hvor arbejdere ved et tilfælde fandt flere ældgamle genstrande.

Arkæologer blev tilkaldt, og de blev ved ned at finde bl.a. glas og keramik samt bronze- og kobbergenstande. Der var fund helt tilbage fra den romerske periode frem til sent i 1700-tallet. Siden udgravede man resterne af 60 huse fra det 17. og 18. århundrede.

I 1998 besluttede man at benytte den gamle markedshal på hele 8000 m² til at udstille de arkæologiske fund, og det er i dag blevet til El Born Cultural and Memorial Centre. Et spændende sted at gå rundt og lære mere om livet i Barcelona i gamle dage. Der er gratis adgang.

Del af udgravningsområdet i El Born Cultural and Memorial Centre

2 Smag spansk vin på La Vinya del Senyor

Spanien er kendt for sin vin, som du selvfølgelig skal smage på din rejse til Barcelona. Et af de steder, du kan prøve de gode dråber er på La Vinya del Senyor, der er en af byens mange vinbarer. Her råder man over 1000 forskellige vine!

Personalet vejleder gerne om vinene, der kan fås i karafler, hele flasker eller store og små glas. Stedet har desuden et pænt udvalg af sherry. Du kan også få lidt at spise på La Vinya del Senyor – der er tale om tapas og små, men gode retter. Du finder vinbaren lige overfor indgangen til Santa Ana Katedralen på Plaça de Santa Maria.

Hygge på La Vinya del Senyor

3 Se kunst i verdensklasse på Picassomuseet

Den berømte kunstner Pablo Picasso blev født i Málaga, men tilbragte en stor del af sit liv i Barcelona. Her har Picasso sit eget museum, der er et af de bedste steder at følge kunstnerens udvikling.

I alt råder museet over 4000 værker af Pablo Picasso – fra simple tegninger til regulære værker, der inkluderer kubismen som Picasso grundlagde sammen med Georges Braque. En stor del af samlingen kommer fra Picassos ven og sekretær Jaume Sabartés. Museet har både faste og skiftende udstillinger. Køb billet på museets hjemmeside eller hos Tiqets.

aktiviteter i barcelona
Picassomuseet i Barcelona er populært – det kan være en god idé at booke billet i forvejen

4 Gå en tur ned ad La Rambla

Barcelonas berømte (og berygtede) gade La Rambla kommer du med stor sandsynlighed forbi på din tur rundt i byen. La Rambla begynder ved Plaça de Catalunya og fortsætter ned til kysten.

La Rambla deler det gotiske kvarter (den gamle bydel) og El Raval. Langs gaden kan du besøge flere interessante steder. F.eks. det store marked La Boqueria, den charmerende plads Plaça Reial og kirken med det lange navn Eglésia de la Mare de Déu Betlem. En tur ned ad La Rambla handler dog i lige så høj grad om at mærke atmosfæren og følge med i dagliglivet.

aktiviteter i barcelona
La Rambla er turisternes hovedstrøg i Barcelona

5 Tag kabelbanen til Montjuic

Kabelbanen, der kører op til Montjuic, er en attraktion i sig selv, men både undervejs og på toppen af det lille bjerg er der flere andre ting du kan se, gøre og opleve. Kabelbanen finder du på Avenida Miramar halvvejs oppe af bjerget – gå op til startpunktet eller tag det lille tog fra Paral-lel station.

Øverst på Montjuic ligger borgen, der indeholder et spændende museum, men store dele af bjerget er dækket af flotte parker, som du selvfølgelig kan besøge. På vej ned med kabelbanen kan du stå af ved Mirador de l’Alcalde, hvorfra der er en fantastisk udsigt over by, havn og kyst.

Kabelbanen, der kører op til Montjuic

6 Besøg Casa Milà

Barcelona er verdensberømt for catalansk modernisme, hvor især bydelen Eixample har adskillige flotte og fantastiske bygninger. Det er er her, du finder Casa Milà, som Antoni Gaudi tegnede. Bygningen blev opført i starten af 1900-tallet , men er på en eller anden måde tidløs.

Oprindelig var Casa Milà indrettet som lejligheder, men i dag er det et slags udstillingsvindue og læringscenter for modernismen og Gaudis værker. Der er indrettet en lejlighed som den så ud ved bygningens indvielse, men du kan også se forskellig kunst og besøge tagterrassen, hvor en lille overraskelse venter. En audioguide er inkluderet i entréprisen.

Casa Milà i bydelen Eixample

7 Spis street food på byens historiske markeder

Spanien er med god grund kendt for sin tapas, hvor nogle af småretterne er gengangere i markedsbodernes udvalg af street food. Vi taler om f.eks. empanada, entrepá (sandwich med f.eks. iberisk skinke), tortilla de patatas (kartoffelomelet) og croquetas, der er friterede kroketter med fyld af bechamelsauce og f.eks. skinke.

På byens markeder kan du få en lang række småretter, som du typisk spiser på farten. La Boqueria-markedet har det største udvalg, men du kan også besøge det knap så turistede Santa Catarina-marked tæt på katedralen.

Spiseklare snacks på markedet

8 Stik hovedet indenfor i La Casa de l’Ardiaca

Lige ved siden af Barcelonas flotte katedral skal du besøge gården i La Casa de l’Ardiaca, der engang var ærkediakonens hjem. Det er oprindelig fra 1100-tallet, men blev ombygget i det 15. århundrede. Efter at have været hovedsæde for sammenslutningen af advokater i Barcelona omkring år 1900 indeholder huset i dag byens arkiver.

La Casa de l’Ardiaca er opført rundt om en lille gård med en fontæne i midten. Det minder lidt om maurisk eller andalusisk byggestil og er supercharmerende. Her er hvælvinger, fine søjler og flotte mosaikker.

Indenfor i gården i La Casa de l’Ardiaca

9 Se det flotte springvand i Ciutadellaparken

Den store Parc de Ciutadella, der grænser op til El Born, er det centrale Barcelonas åndehul. Du kan passende ankomme til parken ad gaden Passeig de Lluis Companys for at gå under Triumfbuen, der blev opført i forbindelse med verdensudstillingen i 1888.

I Parc de la Ciutadella kan du se det flotte monument Cascada Monumental, der både har vandfald og springvand og er opført af Josep Fontsere. Parken har også en lille sø foruden det catalanske parlament og byens zoologiske have.

Cascada Monumental i Parc de la Ciutadella

10 Oplev Barcelona på en guidet cykeltur

Som i mange andre byer kan du også i Barcelona tage med på en guidet cykeltur. Der er flere udbydere – f.eks. Baja Bikes, der har en lang række ture på programmet. Du kan vælge mellem privat- eller gruppeture med guide, men også leje cykler, hvis du vil opleve byen på egen hånd.

Den mest populære tur er Barcelonas højdepunkter. En tre timer lang cykeltur, der som navnet antyder kommer forbi byens største seværdigheder. Du kan også tage på vin- eller panoramatur. Børn kan også deltage – enten på egen cykel eller på børnesæde på forældrenes cykel.

Der er flere muligheder for cykelture i Barcelona

11 Få en rundvisning i Palau de la Música Catalana – Barcelonas Musikhus

Mere katalansk modernisme kan du se i Palau de la Música Catalana, der er opført fra 1905 til 1908 og tegnet af Lluis Domenech, der også står bag flere bygninger i Eixample.

Som du kan på billedet, har musikhuset en ret speciel facade. Også indenfor er der noget at kigge på. Udsmykninger, glasmosaikker, bronzebuster, organiske former og et hav af store og små detaljer.

Det er sådan et sted, som du kan besøge adskillige gange og hver gang se noget nyt. Det er muligt at få en rundvisning i det flotte musikhus – se mere på dets hjemmeside her.

Den flotte facade på Palau de la Música Catalana

12 Lær at lave tapas på et madlavningskursus

Madlavningskurser er altid sjove og lærerige. I Barcelona kan du prøve et specialiseret kursus, hvor du lærer at lave tapas – de små hapsere, der bare smager godt.

Kurserne fås i forskellige udgaver og kan som regel tilpasses vegetarer og deltagere med allergener. Du kan også booke kurser, hvor du starter dagen med en tur på markedet for at købe ind til madlavningen. Se mere hos f.eks. Barcelona Cooking, men der er flere andre udbydere i Barcelona.

Croquetas – en klassisk tapas

Praktisk information til dit besøg i Barcelona

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Barcelona. Der kan være tale om sæsonruter, som kun flyves om sommeren. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel kan du tage en taxi eller privat transfer, som du kan booke hjemmefra.

Overnatning

Book hoteller og lejligheder på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og som regel de billigste priser.

I min Barcelona Guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler i byen. Du skal dog se nærmere på det anmelderroste Hotel Jazz, der ligger perfekt og som ofte kan bookes til en god pris.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Spanien inden du tager afsted – den finder du her. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Kort over Barcelona

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her