Hjem Spanien Gratis oplevelser i Barcelona

Gratis oplevelser i Barcelona

Der er flere gode oplevelser i Barcelona, som er helt gratis

Godt nyt: der er masser af gode gratis oplevelser i Barcelona. Cataloniens hovedstad er en dyr by at være turist i, men heldigvis er der flere gode oplevelser, hvor du ikke skal have penge op af lommen.

Er du ligesom jeg vild med hyggelige bydele med smalle stræder og et netværk af gyder, hvor du ikke ved, hvad der sker om næste hjørne, så er Barcelona lige noget for dig. Det er en oplevelse i sig selv at gå rundt uden mål, og så er det endda helt gratis.

Som nævnt er der mange andre ting du kan foretage dig i Barcelona uden at betale for det. Læs med herunder, hvis du er på lavbudget eller vil have inspiration til din rejse. Du kan finde alle de gratis oplevelser i Barcelona på kortet nederst på siden.

Husk også at tjekke min Barcelona Guide, hvor du finder masser af information om bl.a. transport, seværdigheder og gode steder at overnatte.

1 Gratis museer

Blandt de gratis oplevelser i Barcelona har du mulighed for at besøge en stribe rigtig spændende museer. F.eks. Picassomuseet, der har gratis adgang den første søndag i måneden og hver torsdag mellem kl. 15 og 18.

Der er flere andre museer, der har gratis adgang den første søndag i måneden. F.eks. Cataloniens Nationale Kunstmuseum, hvor du heller ikke skal have penge op af lommen efter kl. 15 om lørdagen. Det Nationalhistoriske Museum (Museu Blau) har også gratis adgang første søndag i måneden og alle søndage efter kl. 15.

Et museum, der altid har gratis adgang og som i mine øjne også er et af de mest spændende steder i Barcelona er El Born Cultural and Memorial Centre. Her kan du se de fine udgravninger og lære om byens historie.

Designmuseet og Det Maritime Museum er andre steder, der visse dage har gratis adgang.

oplevelser i barcelona
Picassomuseet er et af de steder, du kan besøge gratis

2 La Rambla med La Boqueria og Plaça Reial

En tur ned ad Barcelonas legendariske gade La Rambla er et must og tilmed gratis. Udover den gode atmosfære og at kigge på mennesker kan du frit besøge flere spændende steder undervejs. F.eks. Betlemkirken, der er fra slutningen af 1600-tallet og udført i barokstil.

Ikke langt derfra ligger La Boqueria, der er Barcelonas verdensberømte marked. La Boqueria siges at være grundlagt i begyndelsen af 1200-tallet, men det nuværende marked er fra 1836. Det er et hektisk sted, hvor der som regel er flere turister end lokale.

Længere nede ad gaden skal du selvfølgelig se Plaça de Reial, der er en fantastisk hyggelig plads flankeret af fine gamle huse. Hvis du kan komme til for instagrammere og selfiestænger, så sæt dig ned og nyd arkitekturen og de flotte huse, der med palmerne foran bare gør noget godt ved en.

Ude på La Rambla igen kan du evt. tage en afstikker op ad Carrer Nou de la Rambla for at se Palau Güell – et imponerende hus Gaudi opførte til sin mæcen Eusibi Güell.

La Rambla når helt ned til havet og havneområdet ved Columbusmonumentet (Mirador de Colom) opført i 1888. Herfra er der ikke langt til Barceloneta – en af byens fine strande, der selvfølgelig er helt gratis at besøge.

Den hyggelige Place Reial

3 Montjuic, haverne og Font Magica

Bor du i El Raval eller det gotiske kvarter, så kan du med nogenlunde kondition gå op til toppen af Montjuic og det fine gamle fæstningsanlæg fra slutningen af 1700-tallet.

Det er ikke gratis at besøge, men til gengæld koster det ikke en krone (euro) at nyde den smukke udsigt. Tæt på fæstningen ligger Mirador d l’Alcalade, hvor du har et flot kig til byen, havnen og kysten.

Montjuic består af en lang række flotte have- og parkområder, men det er også her du om aftenen kan se Font Magica. Det er et stort springvand med lys-, vand- og musikshow, der er gratis. Bemærk, at Font Magica begynder på forskellige tidspunkter alt efter årstid.

Har du ikke mod på selv at gå op til Montjuic, så kan du tage kabelbanen. Det er ikke gratis, men til gengæld kan du hoppe af ved Mirador d l’Alcalade på nedturen.

En af de fine parker på Montjuic-bjerget

4 La Casa de l’Ardiaca

Lige ved siden af Barcelonas flotte katedral skal du besøge gården i La Casa de l’Ardiaca, der engang var ærkediakonens hjem. Det er oprindelig fra 1100-tallet, men blev ombygget i det 15. århundrede. Efter at have været hovedsæde for sammenslutningen af advokater i Barcelona omkring år 1900 indeholder huset i dag byens arkiver.

La Casa de l’Ardiaca er opført rundt om en lille gård med en fontæne i midten. Det minder lidt om maurisk eller andalusisk byggestil og er supercharmerende. Her er hvælvinger, fine søjler og flotte mosaikker.

oplevelser i barcelona
Gården i La Casa de l’Ardiaca er pragtfuld – bemærk de fine mosaikker på væggene

5 Triumfbuen og Parc de Ciutadella

Den store Parc de Ciutadella, der grænser op til El Born er det centrale Barcelonas åndehul. Du kan passende ankomme til parken ad gaden Passeig de Lluis Companys for at gå under Triumfbuen, der blev opført i forbindelse med verdensudstillingen i 1888.

I Parc de la Ciutadella kan du se det flotte monument Cascada Monumental, der både har vandfald og springvand og er opført af Josep Fontsere. Parken har også en lille sø foruden det catalanske parlament og byens zoologiske have (entré).

Cascada Monumental i Parc de Ciutadella

6 I fodsporene på romerne

Barcelonas gotiske kvarter er opført på resterne af den romerske by, der blev kaldt Barcino. Der er ikke meget tilbage af de romerske bygninger, men her og der kan du se mure og søjler, der har overlevet krige og konflikter.

Først og fremmest skal du se en af de mest ejendommelige seværdigheder i Barcelona. Op ad den smalle smøge Carrer del Paradis og ind gennem døren til et hus, hvor der bor mennesker i lejlighederne, kan du se tre store romerske søjler. Det kan ikke helt beskrives, men skal ses.

Et andet sted du kan gå forbi er resterne af den romerske bymur på Carrer de la Palla, men der ligger lignende steder rundt om i bydelen.

Mere interessant er de ældgamle grave på Placa de la Vila de Madrid. Her fandt man i midten af 1900-tallet en lang række romerske grave og en ganske smal vej. Da jeg kom forbi kunne området kun ses fra gadeplan, men det er stadig et fint sted at besøge.

Romerske grave ved Placa de la Vila de Madrid

7 Qudrat d’Or

Selvom du ikke er interesseret i arkitektur, så kan Quadrat d’Or bestemt anbefales. Quadrat d’Or er navnet på et område i bydelen Eixample, hvor arkitekterne Josep Puig, Antoni Gaudi og Lluis Domenech har slået sig løs.

Rundt om i Eixample finder du deres flotte og imponerende bygninger, der er opført i catalansk modernisme. Tænk masser af udsmykninger og et mix af materialer som f.eks. træ, jern og farvet glas.

To af de mest berømte bygninger i området står Gaudi bag. Det gælder Casa Batlló og Casa Mila, som begge ligger ud til Passeig de Gracia, der er Eixamples travle hovedgade. Du kan søge efter Quadrat d’Or på Google for at finde et kort med alle de flotte bygninger.

Berømte Casa Batlló

8 Santa Maria Katedralen

Inde i El Borns smalle gader ligger Santa Maria Katedralen, der på trods af sin massive størrelse er lidt mere beskeden i sit udtryk end den store katedral i det gotiske kvarter. Santa Maria har også traditionelt være for den jævne borger, der betragter katedralen som byens vigtigste.

Der har ligget kirke på stedet i mere end 1000 år, men den nuværende er fra 1329 og opført på et tidspunkt, hvor Barcelona blomstrede som søfartsby. Af samme grund har Santa Maria fået tilnavnet Havets Katedral, hvis størrelse er bemærkelsesværdig for en bygning opført i middelalderen. Der er adgang til kirken, når der ikke er gudstjeneste.

oplevelser i barcelona
Den smukke indgang til Santa Maria Katedralen

9 Gratis gåture

Også i Barcelona kan du tage med på gåture, der er baseret på drikkepenge til guiden. Helt gratis er de således ikke, for selvfølgelig skal du være med til at aflønne guiden. Til gengæld er det dig, der bestemmer, hvor meget du vil give.

Der er flere udbydere af de gratis gåture, som alle har forskellige ture på programmet. Du kan f.eks. klikke ind på runnerbeantours.com eller freewalkingtoursbarcelona.com for at se udvalget af ture og om du skal booke på forhånd eller om du bare kan møde op.

oplevelser i barcelona
Der er mange muligheder for at tage med på gratis gåture i Barcelona

10 Plaça de Rei

I de smalle bilfri gader bag Barcelonas katedral (Santa Eulalia) ligger Plaça de Rei, der betragtes som et af de bedste steder at se byens middelalderbygninger i gotisk stil.

I forhold til mange andre steder i Barcelona, så er det kun få turister, der finder frem til Plaça de Rei, hvor du bl.a. kan se Palau Reial Mayor, der fungerede som palads for de catalanske herskere. Over pladsen troner det såkaldte Kong Martis udkigstårn. Det kan være en god idé at sætte sig ind i historien før besøget på Plaça del Rei for at få den bedste oplevelse.

I dag ligger Barcelonas historiske museum (entré) over og især under jorden ved Plaça del Rei.

Gård og bygninger fra middelalderen på Placa de Rei

Praktisk information til dit besøg i Barcelona

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Barcelona. Der kan være tale om sæsonruter, som kun flyves om sommeren. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen til dit hotel kan du tage en taxi eller privat transfer, som du kan booke hjemmefra. Her venter chaufføren på dig i lufthavnen – også hvis dit fly er forsinket.

Overnatning

Book hoteller og lejligheder på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og som regel de billigste priser.

I min Barcelona Guide kan du se, hvilke hoteller jeg anbefaler i byen. Du skal dog se nærmere på det anmelderroste Hotel Jazz, der ligger perfekt og som ofte kan bookes til en god pris.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Spanien inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Barcelona

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her