Hjem Tyskland 7 gode spisesteder i Hamborg

7 gode spisesteder i Hamborg

Forslag til, hvor du skal spise i Hamborg

Hamborg er en stor by, hvor du kan få mad fra det meste af verden. På mine rejser elsker jeg dog at besøge lokale restauranter, og her skuffer Tysklands andenstørste by bestemt ikke. Læs bare med her.

Fra fischbrötchen, curry wurst og etniske spisesteder til fransk bistro og hippe Michelinrestauranter. Hamborg har det hele og mere til. Nåh ja, heldigvis har byen også et kæmpe udvalg af restauranter, der serverer typisk tysk mad – tænk svineskank med sauerkraut som du kan nyde i selskab med en god lokal fadøl.

Selvom de fleste spisesteder herunder tager udgangspunkt i det lokale køkken, så er de meget forskellige. Du finder både traditionelle restauranter og de mere eksperimenterende steder, der nyfortolker og udfordrer de klassiske tyske retter.

Generelt er prisniveauet på mad og drikke lavt i forhold til Danmark. Det er virkelig value for money, og priserne giver mulighed for at prøve nye ting på menukortet uden at vælte budgettet.

Du kan finde alle spisestederne i Hamborg på kortet nederst på siden og læse meget mere om byen i min Hamborg guide.

1 Perle

Perle er en rigtig god restaurant, der serverer tysk/europæisk mad med et twist. Det er et superpopulært sted, som er et par niveauer over den klassiske bierstube/schnitzelgeshäft. Perle ligger i den sydlige del af Neustadt og tiltrækker både lokale, turister og businessfolket.

Restaurant Perle har åben til frokost og aften. Du kan vælge mellem dagens ret eller udvalget på ugekortet, der skiftes jævnligt. Her er også flere muligheder for veganere og vegetarer. Der er retter fra ca. 13 €. Perle har et mindre vinkort og lokal øl fra bl.a. Ratsherren. Meget venlig betjening. På Hopfensack 26.

2 Laufauf

Laufauf er et glimrende valg, hvis du søger nordtysk mad i Altstadt/centrum til en rimelig pris. Restauranten ligger roligt ned ad en sidegade med siddepladser inde og ude. På menukortet finder du bl.a. fisk, flæsk, steaks og schnitzler.

Signaturretten er dog labskaus (labskovs) i forskellige versioner. Laufauf har et erklæret mål om ikke at lade den nordtyske ret gå i glemmebogen. Vil du prøve en labskaus som den laves traditionelt (billedet øverst), så er det her.

Stedet tilbyder desuden frokostretter helt ned til 9 €. Laufauf har kun få vine, men et pænt udvalg af øl – bl.a. fra Jever og Radeberger. Er I mange, er det en god idé at reservere bord. På Kattrepel 2.

3 Reep

Så skal vi til St. Pauli og Restaurant Reep, der ligger i forbindelse med det legendariske Schmidt Theater på Reeperbahn. Restauranten har et moderne og lidt minimalistisk look med god atmosfære og venlig betjening.

Reep har et lille menukort, hvor man til gengæld satser stærkt på det nordtyske køkken, der er peppet op til et mere nutidsvarende look. Du kan bl.a. få laks, labskovs, pandestegt fisk og bøf af Gallowaykvæg.

På Reep bruger man primært økologiske råvarer og lader sig inspirere af de mange fremmedartede ingredienser, der gennem tiden er ankommet til byens store havn. Restauranten tilbyder også en 3-retters menu til 39,50 €, der skifter efter årstiden. På Spielbudenplatz 24-25 (Reeperbahn).

4 Erdapfel

Veganere og vegetarer kan med fordel lægge vejen forbi Erdapfel, der er en populær restaurant med udgangspunkt i store kartofler med forskelligt fyld, dressinger og toppings. Der er et stort udvalg af kartofler inspireret af madtraditioner fra hele verden.

Det er lækkert og veltilberedt og til absolut rimelige priser – du kan få retter fra 8 € og opefter. Erdapfel er et hyggeligt sted, der får topanmeldelser – både pga. maden og den meget venlige betjening. Du kan få drikkevarer som iste, sodavand og lemonade. På Burchardstraße 10.

5 Frau Möller

Frau Möller er blevet lidt af en institution i Hamborg. I hvert fald i området omkring St. Georg. Et besøg her er tilsyneladende Hit eller miss. Frau Möller får gode anmeldelser, men da jeg besøgte stedet, var maden bestemt ikke noget at råbe hurra for. Til gengæld er Frau Möller et perfekt sted at snuppe en øl og se de lokale på slap line i hippe St. Georg.

Atmosfæren er i top, og det er næsten som at besøge en ven. Nåh ja, maden: tysk med et udvalg af pasta, burger og sandwich. Priserne er i bund – det er svært at finde noget på menukortet til over 10 €. Frau Möller har øl fra bl.a.Jever, Holsten og Einbecker. På Lange Reihe 96.

6 Hobenköök

I et af de mange gamle pakhuse i det, der nu hedder Hafencity ligger Hobenköök Restaurant og Markthalle. Det er et hyggeligt sted i en bydel, der ikke har den helt stort atmosfære. Men træd indenfor i markedshallens restaurant, der serverer rigtig god mad af friske råvarer i sæson.

Der tages udgangspunkt i det lokale køkken, der dog er nyfortolket en anelse. Hobenköök vil også være et rigtig godt sted for veganere og vegetarer. Der er åbent til fra morgen til aften. Til frokost er udvalget begrænset, men til gengæld skiftes der menu hver dag. Prisniveauet er forholdsvis højt sammenlignet med de øvrige spisesteder her på siden. På Stockmeyerstraße 43.

7 Paulaners Miraclum

Bryggeriet Paulaner er hjemmehørende i München, men har adskillige restauranter rundt om i Tyskland, der kører et helt fast koncept: klassisk tysk mad ledsaget af god øl. Således også Paulaners Miraclum lige overfor banegården, der serverer traditionelle retter som svineskank, schnitzel, pølser og rump steak.

Der er masser af kød på menukortet, men også en mindre udvalg til vegetarerne. Selvom restauranten er ejet af et bryggeri, så har den også et fint vinkort. Paulaners Miraculum ligger i forbindelse med hotel Europäischer Hof og har siddepladser inde og ude. På Kirchenallee 47.

Nyttige links til din rejse til Hamborg

Transport

Kør selv eller find busbilletter til Hamborg med f.eks. Flixbus. Fra København kan du også flyve. Søg og sammenlign flybilletter her.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Flere steder kan du også finde pakketilbud med f.eks. overnatning, måltider eller andet inkluderet – f.eks. hos Risskov Bilferie eller Hotelspecials.dk.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Tyskland inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Hamborg

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her