Hjem Europa Hvor skal du bo i Amsterdam – de mest populære bydele og...

Hvor skal du bo i Amsterdam – de mest populære bydele og områder

Få et overblik over Amsterdams mest populære områder

Amsterdam er en stor by, men langt de fleste turister bor i og omkring kanaldistriktet (centrum). Det er et kompakt område og i gåafstand til de største seværdigheder og mest interessante steder i byen.

Selvom bydelene ligger tæt på hinanden, så kan du alligevel få brug for transport. Amsterdam har heldigvis et omfattende netværk af metro, busser og sporvogne, der har samme billetsystem. Du kan købe billet til 1 time, 3 timer, 24 timer osv. Dvs., at du kan stå af og på i det tidsrum, din billet gælder.

Kortidsbilletter kan købes i bus eller sporvogn, mens andre billetter er tilgængelige i bl.a. automater på stationen eller via transportselskabets app. Her får du din billet på telefonen.

Bemærk, at du ved køb af billetter i bus og sporvogne ikke kan bruge kontanter, men udelukkende debet- eller kreditkort. Læs meget mere om offentlig transport i Amsterdam her.

Skal du bruge den offentlige transport meget og besøge flere seværdigheder, så kan du overveje at købe et Amsterdam Card, som fås i forskellige udgaver.

Der findes selvfølgelig flere bydele end de her nævnte, men hvis du vil være tæt på seværdighederne og have det største udvalg af barer, shopping og restauranter, så er det her, du skal bo i Amsterdam.

Læs med herunder og find ud af, om du er til hippe Joordan, det mondæne museumskvarter eller De Pijp, der er lidt mere nede på jorden. Du kan læse meget mere om byen i min Amsterdam Guide.

1 Centrum (Kanaldistriktet)

Amsterdams centrum finder du indenfor kanalerne, hvor byens karakteristiske huse ligger som perler på en snor. Bebyggelsen er lav, og sammen med kanalerne giver det lys og luft. Området er et behageligt sted at gå eller cykle rundt.

Centrum er officielt inddelt i flere mindre bydele, men lige bortset fra Jordaan (som du kan læse mere om længere nede) så tilbyder de meget det samme. Du er tæt på byens største seværdigheder og har bl.a. shopping og spisesteder lige udenfor døren.

Til gengæld er priserne skruet noget i vejret, når det gælder overnatning. Søg mod bydelens yderområder for at få mest muligt for pengene.

Metro og sporvogne

Amsterdams centrum indenfor kanalerne har også byens mest omfattende netværk af offentlig transport. Med undtagelse af linje 50 (grøn linje) betjenes bydelen af samtlige metrolinjer, der kan bringe dig vidt omkring i Amsterdam.

Du finder selvfølgelig også en lang række sporvognslinjer, der kan være nyttige til de områder af byen, som ikke er dækket af metro. Du kan bl.a. prøve den berømte linje 2, der kommer forbi en lang række af byens mest interessante steder.

Gode hoteller i centrum

Monet Garden Hotel Amsterdam – Lækkert og meget populært hotel med topanmeldelser. Mulighed for værelser med plads til fire personer. Morgenmad tilgængelig.

Sunflower Amsterdam – Meget lille hotel med personlig service. Moderne værelser og rigtig god beliggenhed.

2 De Pijp

De Pijp støder op til Kanaldistriktet mod nord og Oud-Zuid (Museumskvarteret) mod vest. Det tidligere arbejderkvarter er i dag en multikulturel bydel og mest kendt for det store Albert Cuyp-marked, som afholdes fra mandag til lørdag. I De Pijp ligger også bryggeriet Heineken, der bl.a. tilbyder rundvisninger.

Selvom du stadig kan finde billigere overnatning end i centrum, så er De Pijp blevet et hipt sted med især mange gode og populære caféer. Bydelen byder på masser af shopping og gode spisesteder, men har også et alsidigt natteliv.

Metro og sporvogne

Metrolinje 52 (grøn linje) kører gennem De Pijp. Med få stop kan metroen bringe dig til centrum og centralstationen, men også til endestationen Zuid, hvor du kan tage toget til lufthavnen. Ved Zuid kan du også skifte til metrolinjerne 50 (grøn linje) og 51 (orange linje).

Mens metroen kører i nord-sydgående retning, kan du ved metrostationen De Pijp på gaden Ceintuurbaan fange sporvognslinjerne 3, 12 og 24, der kører i øst-vestgående retning – f.eks. til Museumkvarteret.

Gode hoteller i De Pijp

Hotel Notting Hill – Moderne hotel, som både har enkelt- og familieværelser. Der er faciliteter som bar og fitness. Morgenmad kan tilkøbes.

Sir Albert Hotel Amsterdam – Skønt 4-stjernet hotel med bar, restaurant og god service. Vælg mellem værelser og suiter. Morgenmad tilgængelig.

3 Oud-Zuid (Museumskvarteret)

Oud-Zuid bliver også kaldt Museumkvarteret pga. bydelens fremragende museer. Mest kendt er Rijksmuseum og Van Gogh Museet, men rundt om Museumplein, den store plads, hvor det enorme Rijksmuseum ligger for enden, finder du også Moco Museum (moderne kunst) og Stedelijk Museum (design og moderne kunst).

Officielt dækker Oud-Zuid et større område end Museumkvarteret, der er nabo til De Pijp og ligger lige syd for Kanaldistriktet. Oud-Zuid er et mondænt sted med dyre lejligheder og high-end shopping. Udover de gode museer ligger også Amsterdams største park, Vondelpark, i bydelen.

Metro og sporvogne

Oud-Zuid er dækket af en lang række sporvognslinjer, men ikke metro. Nærmeste metrostation fra Museumskvarteret – dvs. den nordlige del af Oud-Zuid, er Vijzelgracht (ca. 500 meter). Herfra er der ét stop til Rokin og Centralstationen i Amsterdams centrum.

Gode hoteller i Oud-Zuid

Hotel Fita – Et topvalg i Amsterdam – hotel Fita får fantastiske anmeldelser. Her bor du på lækre værelser, hvoraf de største har plads til fire personer.

Hotel Aalders – Rigtig godt mellemklassehotel som du ofte kan booke til en god pris. Her er både enkelt- og familieværelser. Morgenmad kan tilkøbes.

4 Jordaan

Jordaan ligger indenfor Kanaldistriktet (centrum) og har udviklet sig fra at være et fattigt arbejderkvarter til en hip og kreativ bydel. Her finder du bl.a. gallerier, gode cafeer og markeder med antik, loppefund og second hand.

Shoppere vil uden tvivl også finde området De 9 Gader interessant. Det er et sted med en lang række spændende specialbutikker, hvor du kan shoppe alt fra vintage til trendy modetøj.

Jordaan er absolut en af de hyggeligste bydele i Amsterdam med kanalhuse og fine baggårde (hofjes), hvoraf flere har åbent for besøgende. Her er ingen berømte seværdigheder, men du bor et stenkast fra Anne Franks Hus og Westerkerk, hvor Rembrandt blev begravet. Vil du besøge Anne Franks Hus, så husk at booke billet i forvejen.

Metro og sporvogne

Heller ikke Jordaan er dækket af metro, men her bor du så tæt på centrum og mange af byens seværdigheder, at du kan gå dertil. Skal du på langfart kan du i krydset ved Rozengracht og Marnixstraat finde sporvogne, der kører i alle retninger.

Gode hoteller i Jordaan

Mr. Jordaan – Bydelens og et af Amsterdams bedste hoteller, hvis man skal tro anmeldelserne. Moderne værelser og god service. Morgenmad kan tilkøbes.

Hotel Mercier – Elegant 4-stjernet hotel med bl.a. bar og restaurant. Vælg mellem værelser og suiter, hvoraf de største har plads til fire personer. Morgenmad tilgængelig.

Amsterdams karakteristiske smalle huse

Nyttige links til din rejse til Amsterdam

Transport

Fra både Billund, Aalborg og København kan du flyve direkte til Amsterdam med KLM. Der er også flere lavprisselskaber, der flyver til Amsterdam, men der kan være tale om sæsonruter. Søg og sammenlign flybilletter her.

Læs mere om transport generelt i min Amsterdam Guide.

Overnatning

Faldt mine hotelvalg ikke i din smag, så kan du se mange flere overnatningssteder på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og de billigste priser.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Holland inden du tager afsted – den finder du her.

Kort over Amsterdam

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her