Hjem Thailand Aktiviteter i Bangkok – tjek disse 19 ting du kan se, gøre...

Aktiviteter i Bangkok – tjek disse 19 ting du kan se, gøre og opleve

Inspiration til din rejse til Bangkok

Det er ikke svært at finde gode aktiviteter i Bangkok. Thailands hovedstad er proppet med oplevelser af enhver slags, og det sværeste bliver uden tvivl at vælge fra. Tjek f.eks. disse 19 ting du kan se, gøre og opleve i Bangkok.

Som jeg har skrevet en gang eller to her på siden, så elsker jeg bare Bangkok, der har så meget at tilbyde. Du kan se mere om byens største seværdigheder i min Bangkok rejseguide, men vil du have inspiration til andre aktiviteter, så læs med herunder.

1 Tag med på en sjov food tour

I Bangkok finder du masser af lækker mad. Du kender måske nok det thailandske køkken, men vil du udfordre smagsløgene og have inspiration til nye spisesteder, så tag med på en food tour.

Jeg har efterhånden været på en del food tours rundt om i verden, og det er altid sjovt at prøve nye retter og besøge steder i byen, som du normalt ikke kommer forbi. I Bangkok finder du et stort udvalg af food tours, der kan være temabaserede og lavet som privat- eller gruppeture.

Du kan booke en food tour i Bangkok på stedet eller gøre det hjemmefra hos f.eks. Viator.

På en food tour besøger man både gadekøkkener og almindelige spisesteder

2 Gå i fodsporene på H.N. Andersen ved Asiatique

Bangkok har adskillige forlystelsesområder. Et af dem er Asiatique, der ligger ud til floden lige syd for Taksin-broen. Asiatique er indrettet i og omkring de gamle lagerbygninger som H.N. Andersen, stifteren af ØK (Østasiatisk Kompagni), opførte i slutningen af 1800-tallet.

I starten handlede ØK kun med teaktræ, men der kom efterhånden flere varer på hylderne i den succesrige virksomhed, som i 1970 var Skandinaviens største. Datidens oliekrise gav ØK en kæmpe gæld, og selskabet har i forskellige konstellationer forsøgt at overleve indtil for få år siden.

Til gengæld står lagerbygningerne endnu. Her kan du i Asiatique få en sjov aften med shopping, forlystelser og en bid mad i en af restauranterne med den viden, at det var en ung dansker, der for snart 150 år siden grundlagde sit forretningseventyr lige præcis her. Du kan læse mere i indlægget Asiatique og historien om H.N. Andersen.

ØKs gamle lagerbygninger er i dag lavet om til forlystelsesområde

3 Snup en drink på en roof top bar

Bangkok har adskillige tagbarer, hvor du kan snuppe en drink med udsigt over byens skyline. De mest berømte er Sky Bar på toppen af Lebua at State Tower og The Roof Top Bar på Baiyoke Sky Hotel. Det er værd at bemærke, at Sky Bar har dresscode og at du på Baiyoke betaler entré – en drink er dog inkluderet om aftenen.

Men der er mange andre fede tagbarer i Bangkok. F.eks. Red Sky på Centara Grand at CentralWorld, Octave på Marriott Hotel og selvfølgelige legendariske Vertigo på hotel Banyan Tree for blot at nævne de mest populære.

Nogle steder fungerer kun som bar, mens du andre steder også kan spise. Generelt skal du forvente noget højere priser end hvad du ellers betaler for mad og drikke i Bangkok.

aktiviteter i bangkok
Fra Bangkoks tagbarer har du en forrygende udsigt over byens skyline

4 Besøg Koh Kret (og shop keramik)

Så til noget helt andet. Jeg kender ingen andre danskere end mig selv, som har taget sig tid til at besøge Koh Kret, der er en lille ø i Chao Phraya-floden. Den er kunstigt skabt engang i 1700-tallet med det formål at forkorte transporttiden for flodens skibe.

Koh Kret er beboet af Mon-folket, der er kendt for at fremstille flot keramik. Det  har du rig mulighed for at købe og se blive fremstillet i de åbne værksteder. Noget andet Koh Kret er berømt for er det populære weekendmarked, der primært tiltrækker lokale. Øen har også flere templer og fine træhuse.

Det kræver lidt arbejde at komme fra Bangkok centrum til Koh Kret, men du kan læse mere om øen og transport dertil i indlægget Koh Kret – øen i floden.

En stor del af indbyggerne på Koh Kret lever af at lave keramik

5 Kæl med de søde katte på Catyourday

Vild med katte? Så skal du besøge Caturday, der er en lille café ved Ratchahewi Skytrainstation tæt på Siam Square. Som du nok har gættet, så handler det om at hygge med de 15-20 katte, der befinder sig i caféen – da vi kommer forbi er de fleste dog temmelig trætte.

Ser man bort fra kattene, så fungerer Caturday som en helt almindelig café. Du kan bestille te, kaffe, kage og smoothies, men også få noget at spise. Efter thailandske forhold er prisniveauet ret højt, men det er helt i orden så længe kattene har det godt. Og det ser de bestemt ud til at have på Caturday. Læs mere i indlægget Caturday – på kattecafé i Bangkok.

Træt kat på Caturday

6 Se det ukendte Bangkok på en cykeltur

En af de mest populære aktiviteter i Bangkok de senere år er en cykeltur. Ved første øjekast ligner Thailands hovedstad ikke en by, hvor man slipper levende fra at cykle, men Bangkok er andet end hektiske og trafikerede gader.

Dele af byens ældste områder består af lave huse og smalle gyder, hvor der akkurat er plads til en cykel. Her er der alle muligheder for at komme tæt på de lokale.

Det er der også på den vestlige siden af Chao Phraya, hvor du kommer forbi plantager og listige markeder og krydser charmerende kanaler. Du kan læse mere om hvad du kan opleve i indlægget På cykeltur i Bangkok.

En cykeltur i Bangkok kan bestemt anbefales

7 Spis på legendariske Krua Apsorn

Måske siger navnet Krua Apsorn dig ikke noget som helst. Det gør det til gengæld for alverdens foodies, der selvfølgelig skal besøge den restaurant som Thailands kongefamilie kom til at holde så meget af. Det lyder dyrt tænker du nok, men det særlige ved Krua Apsorn er, at det ligner en hvilken som helst restaurant i Bangkok.

Du kan læse mere om historien i indlægget Krua Apsorn – Bangkoks berømte spisested, men lad bare mundvandet løbe – maden er rigtig lækker, hvor især retterne med krabbekød er populære. I dag ligger Krua Apsorn flere steder i Bangkok – bl.a. på Dinso Road ca. 15 minutters gang fra Khao San.

Krabbebolle på Krua Apsorn

8 Tjek udsigten fra Golden Mount

Bangkok har adskillige mere eller mindre berømte templer. Et af de lidt anderledes af slagsen er Golden Mount (Wat Saket) som du kan se fra store dele af byen. Templet ligger nemlig på en bakketop, som du når ad 300 trappetrin. Fra toppen har du en fin udsigt over Bangkok.

Det var Rama 3., der i midten af 1800-tallet opførte den første chedi på stedet. Den blev senere afløst af et egentligt tempel omkring 1940, hvor man cementerede området for at sikre bygningen. Golden Mount er et sted, hvor de lokale er i overtal, og de sætter røgelsespinde og lotusblomster i det lille tempel på toppen af bakken.

aktiviteter i bangkok
Fin udsigt fra Golden Mount

9 Shop amok ved Siam Square

Bangkok er det ultimative shoppingparadis. Epicentret er Siam Sqaure, hvor du inden for en radius på 1 km finder nogle af verdens største shoppingcentre som MBK, Central World, Siam Discovery og Siam Paragon.

Men der er mere at komme efter ved Siam Square. Mellem de store shoppingcentre popper små markeder op, hvor du f.eks. kan købe kunsthåndværk og lokale designvarer.

Siam Square er ikke kun shopping, men også underholdning og gode caféer, hvor det nærliggende universitet sørger for en ungdommelig atmosfære. Læs mere i indlægget Siam Square – Bangkoks shoppingmekka.

Der er tonsvis af shoppemuligheder ved Siam Square

10 Nyd de flotte teaktræshuse ved Baan Kantieng House Museum

Opslugt af byens højhuse ligger Baan Kantieng House Museum, der er indrettet i en stribe originale teaktræshuse i lannastil, som du normalt skal til Nordthailand for at se. Museet er lavet i samarbejde med Siam Society, der skal beskytte thailandsk kultur. Det var et af deres medlemmer, der donerede husene, som engang var hans barndomshjem.

Indenfor på museet kan du blive klogere på lanna-folket (eller Khon Muang som de kalder sig selv), der engang havde deres eget rige i Nordthailand. Du finder Baan Kantieng House Museum, der er en af de mindre kendte aktiviteter i Bangkok, fem minutters gang fra Asok Skytrainstation.

Gemt bag skyskrabere ligger de to teaktræshuse, der udgør Baan Kantieng House Museum

11 Besøg blomstermarkedet

Lige bag Chinatown og Little India kan du besøge Bangkoks blomstermarked. Langs gaden Chakphet bugner det ganske enkelt med farvestrålende blomster, og butiksejerne sidder ofte på fortovet og laver buketter og blomsterkranse. I markedshallen er der endnu mere at kigge på – her sælges ikke kun blomster, men også frugt og grønt.

Blomstermarkedet, der lokalt hedder Pak Klong Talat, ligger som nævnt tæt på Chinatown. Du kan tage flodbåden dertil – stå af ved Yodpiman eller Memorial Bridge. Er du alligevel i Chinatown, kan du gå dertil på 10-15 minutter. Læs meget mere i indlægget Blomstermarkedet i Bangkok.

Blomster i bunke på blomstermarkedet

12  Se de lokale dyrke tai chi i Lumphiniparken

Lumphiniparken er et af Bangkoks grønne åndehuller. Hver dag besøger tusinder af lokale parken, hvor de fra tidlig morgen dyrker motion og tai chi. Du skal dog stå tidligt op for at se især ældre generation lave de langsomme bevægelser, der skal styrke sind og krop.

Af og til kan du også se andre kampsportsudøvere, der med bl.a. stokke og vifter viser deres kunnen. Når man taler om Lumphiniparken, så skal du også holde øje med de enorme varaner, der kommer op fra parkens søer. Lumphiniparken ligger for enden af Silom Road – nærmeste metrostation er Silom og nærmeste skytrainstation er Sala Daeng.

Så er der gang i opvisningen i Lumphiniparken

13 Lær at lave thailandsk mad på en kokkeskole

En af de sjoveste og mest lærerige aktiviteter i Bangkok er at prøve en kokkeskole. Madlavningskurserne fås typisk af en hel- eller halv dags varighed. Nogle gange begynder kurset med et besøg på det lokale marked, hvor der købes ind til dagen.

Der findes flere udbydere af kokkeskole i Bangkok. Du laver som regel 3-4 retter, som du efterfølgende spiser med dine medkursister. Det er således også en god måde at møde andre rejsende. Selvfølgelig får du opskrifterne med hjem, så du kan fremtrylle lækker mad i dit eget køkken.

aktiviteter i bangkok
En kokkeskole er supersjovt

14 Tjek SWU loppemarkedet

Bangkok har adskillige markeder. Et af de mere ukendte er SWU loppemarkedet (SWU Flea Market), der finder sted tirsdag og torsdag fra kl. 6.30 til kl. 14.00. På markedet kan du bl.a. købe tøj, sko, nips, loppefund og 2. sorteringsvarer. Der er også et stort udvalg af madboder.

SWU Markedet er populært blandt de lokale og ligger ud til Montri Road ved Srinakharinwirot University. Nærmeste metrostation er Phetchaburi (ca. 500 meter) og nærmeste skytrainstation er Asok (ca. 1 km).

aktiviteter i bangkok
SWU Flea Market er et af Bangkoks mindre kendte markeder

15 Oplev hektiske Chinatown

Kun få turister bor i Chinatown, men det er en bydel, du SKAL besøge under dit ophold i Bangkok. Chinatown dækker et større område og skiller sig markant ud fra resten af byen. Her er om muligt endnu mere hektisk, og alt fra butikker til restauranter er kinesisk præget.

Chinatown i Bangkok er et fantastisk sted, der udover travle markeder og handelsgader også byder på spændende templer. Besøg blot Wat Traimit med den gyldne buddha. Læs meget mere i indlægget Chinatown – et lille stykke Kina i Bangkok.

Chinatown syder døgnet rundt

16 Besøg en orkidéfarm

Thailand er kendt for sine orkideer som du kan lære mere om på en af områdets orkidéfarme. De ligger typisk på den vestlige side af Chao Phraya-floden og kan nås med båd fra den centrale del af byen.

Booker du en udflugt på floden, så er der ofte et stop ved en orkidéfarm. Det samme gør sig gældende på cykelturene. På farmene fortæller man gerne om produktionen, og du vil uden tvivl se orkidéer, du ikke lige finder hos din lokale blomsterhandler hjemme i Danmark.

aktiviteter i bangkok
Besøg op orkidéfarm

17 Oplev Østens mystik ved Erawan-helligdommen

Et stenkast fra Siam Square i krydset hvor de travle gader Ratchadamri og Ploen Chit mødes ligger Erawan-helligdommen. Umiddelbart syner den lille helligdom ikke af meget, men den har enorm betydning for de lokale.

Her kan du se en konstant strøm af mennesker, der tænder røgelsespinde og lægger blomster på området. Efter en række uheld ved byggeriet af Erawan Hotel opførte man den lille helligdom, der skulle bringe held.

Erawan-helligdommen ligger centralt i Bangkok. Med skytrain kan du stå af på Siam, hvorfra der blot er 100 meter til hjørnet af Ratchadamri og Ploen Chit. Læs mere i indlægget Erawan Helligdommen i Bangkok.

aktiviteter i bangkok
Erawan-helligdommen er et hektisk og spændende sted

18 Gå en tur ned ad Khao San Road

Legendariske Khao San Road er verdens mest berømte backpackergade. Her mødes tusindvis af primært unge rygsækrejsende, der enten er på vej hjem fra en rejse eller på vej videre ud verden. Det er et sted, der dirrer af forventningen om store oplevelser.

På Khao San Road inklusive sidegader ligger et hav af barer, spisesteder, butikker, tourbureauer og mindre overnatningssteder. Der er et virvar af mennesker og altid noget nyt at kigge på. Læs mere i indlægget Khao San Road – Bangkoks berømte backpackergade.

Khao San Road er hektisk fra morgen til aften

19 En tur ud af byen? Tag til Amphawa

Der mangler hverken seværdigheder eller aktiviteter i Bangkok, men også udenfor byen finder du en lang række spændende oplevelser (se mere i indlægget 6 gode udflugter fra Bangkok). En af dem er det flydende marked i Amphawa.

Mange turister i Bangkok har et flydende marked på listen over ting de skal opleve, men desværre besøger de fleste turistmarkedet ved Damnoen Saduak. Tag hellere til det mere autentiske flydende marked i Amphawa, hvor du dog skal time dit besøg. Markedet har kun åbent fredag, lørdag og søndag. Læs mere i indlægget Maeklong & Amphawa – for enden af River Kwai.

Lille del af det flydende marked i Amphawa

Nyttige links til din rejse til Bangkok

Transport

Fra Danmark er det nemt at komme til Bangkok. Flyv direkte med Thai Airways eller snup en mellemlanding i f.eks. Doha, Dubai, Istanbul eller Amsterdam. Søg og sammenlign flybilletter her.

Har du brug for transport i forbindelse med din rejse, f.eks. lufthavnstransfer, så kan du få et tilbud fra et dansk rejsebureau i Thailand her.

Læs meget mere om transport generelt i min Bangkok Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Bangkok

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her