Hjem Thailand Caturday – på kattecafe i Bangkok

Caturday – på kattecafe i Bangkok

+ praktisk information til dit besøg på Caturday nederst på siden

Det er sidste dag i Bangkok. Vores rejse til Nepal og Thailand har været fantastisk, og sent i aften skal vi flyve hjem til Danmark.

Vi har netop besøgt Peter, min samarbejdspartner i Thailand, og her langt ud på eftermiddagen prøver vi at slå tiden ihjel. Lige præcis det er ikke svært i Bangkok. Den thailandske hovedstad er et overflødighedshorn af oplevelser – store som små – kendte som ukendte.

Caturday Cat Cafe hører uden tvivl til sidstnævnte. Her få hundrede meter fra vores hotel ved Siam Square ligger en kattecafe, der naturligvis skal besøges.

Vi har syv katte hjemme i Danmark så hvorfor ikke smutte forbi den lille cafe ved Ratchathewi Skytrain Station for at se nærmere på det noget specielle koncept, der så dagens lys i Taiwan, men som japanerne tog til sig og udviklede.

Caturday ligger noget malplaceret i et forlystelsescenter med adskillige barer og restauranter. cafeen skiller sig markant ud med sin romantiske og europæisklignende facade i gustaviansk stil, og af samme grund finder vi den hurtigt.

Indenfor på Caturday

Dyrt og meget trætte katte

“Smid skoene og vask hænder inden I går ind”, siger den unge pige. Jo, hygiejnen skal selvfølgelig være i orden inden mødet med de 15-20 katte, der lige nu er i caféen.

Vi er heldige at få en siddeplads ved et af de lave borde. Caturday er nemlig rigtig populær, og ofte er der endda kø foran cafeen, hvor der er gratis adgang. Dog forventes det, at du køber mad og/eller drikke, der er temmelig dyrt efter thailandske forhold.

Vi vælger en mangosmoothie og et stykke chokoladekage, som smager glimrende. Udvalget er fint og består primært af te, kaffe og kager, men det er også muligt at få f.eks. burger og forårsruller.

Alt på Caturday handler ikke overraskende om katte. Glas, tallerkener og hele indretningen bærer præg af stor kærlighed til katte, der synes at leve et liv i luksus.

Men hvor er de? Der skulle være ca. 40 katte tilknyttet projektet, men kun ca. 20 af gangen i cafeen. Her sen eftermiddag er det som om, at de ganske enkelt har fået nok af mennesker. Der er stort set ingen aktivitet, og mange af kattene har lagt sig, hvor de kan være i fred.

kattecafe i bangkok
Chokoladekage og mangosmoothie

Caturday tiltrækker primært yngre mennesker af begge køn. Flere af gæsterne kommer alene – måske savner de selskab eller også er de bare vilde med katte. Der bliver selvfølgelig taget et hav af selfies med de skønne dyr, men det er ikke tilladt at bruge blitz.

Det er to brødre, der ejer Caturday. Den ene er filminstruktør, og han har brugt flere af kattene i tv-reklamer. De er bestemt nuttede, men også af den slags, der synes at have mistet de fleste af deres instinkter. Næh, så er der mere gang i vores syv banditter hjemme i Danmark.

Caturday er en udmærket oplevelse – vi får slået tiden ihjel og cafeen vil uden tvivl være et hit hos de fleste børn. Der er pænt og rent, og man tager sig godt af kattene.

Det er i det hele taget et sympatisk projekt – dog håber jeg, at man også gør noget for de vildkatte, der går rundt udenfor cafeen og lever en helt anderledes barsk hverdag.

Har du fået lyst til selv at besøge Caturday, så kan du finde praktisk information under billedet.
kattecafe i bangkok
Det er hårdt at være kat på Caturday

Praktisk information til dit besøg på Caturday

Caturday ligger ca. 500 m fra Siam Square. Med skytrain skal du stå af på Ratchahewi Skytrain Station og tage udgang 2. Gå til venstre for enden af de lille kompleks med barer og restauranter. Læs mere om bl.a. transport i min Bangkok Rejseguide.

Overnatning

Der er masser af muligheder for at bo ved eller tæt på Caturday. Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på hotels.com eller booking.com, der som regel har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Thailand inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Bangkok

kattecafe i bangkok
Der er hyggeligt både udenfor og indenfor

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her