Hjem Thailand Bang Tao Beach – Phukets alsidige strand

Bang Tao Beach – Phukets alsidige strand

Der er god plads på den lange strand

Øde strande, seafood i sandet og flere lokale end turister. Sådan var det, da jeg første gang besøgte Phuket i 1990’erne. Siden er udviklingen gået stærkt, og hver gang jeg kommer forbi Thailands største ø, så prøver jeg at finde lidt af den atmosfære, som jeg dengang forelskede mig i.

Bang Tao Beach, der ligger umiddelbart nord for Surin Beach og ca. 20 km fra Patong, er måske ikke helt som for 20 år siden. Og dog. Stranden er så lang, at der i den nordlige ende er helt paradisisk.

Bang Taos ferieområde ligger primært helt mod syd, og så er der et lille centrum ved indgangen til det enorme Lagunakompleks. Begge steder finder du alt hvad hjertet begærer af skræddere, massageshops, restauranter og minimarkeder.

Bang Taos turistcentrum

Den lille gade med tilhørende sideveje i det sydligste Bang Tao er centrum for turismen. Her er alle fornødenheder inden for rækkevidde, men blot i lidt mindre målestok end Phukets mest kendte feriebyer.

Bang Tao har endda sit eget lille red light district og selvfølgelig en stribe sportsbarer, hvor der vises fodbold på storskærm. Phuket har de senere år set et stigende antal russiske turister, og det gælder også Bang Tao. Heldigvis er det primært børnefamilier, og de var slet ikke højrøstede, som vi ellers har oplevet dem i bl.a. Tyrkiet og Egypten.

bang tao beach

Dejlig Strand

Stranden i Bang Tao er som nævnt lang og klart bedst midt på og mod nord. Ved det lille turistcentrum er der mange mennesker, men det er bare at gå derudad for at finde lidt mere plads. Og jo, du kan faktisk finde områder, hvor du er helt dig selv. Skønt, at den slags stadig findes på Phuket.

Ved Bang Tao Beach er det stadig muligt at finde hoteller, der ligger direkte ud til stranden. Steder som Best Western Premier Bang Tao og Andaman Bangtao Bay Resort er værd at kigge nærmere på, hvis du vil bo beach front til en rimelig pris, mens det bliver noget dyrere længere mod nord.

bang tao beach

bang tao beach

Interimistiske barer

På stranden mod syd findes et hav af større og mindre barer, der sørger for forfriskninger til turisterne. Ofte er det bare et par brædder, der er sat sammen, og så har man en bar. Det er helt nede på jorden og et perfekt sted at se solnedgangen over Andamanhavet.

bang tao beach

bang tao beach

Beach Clubs

Som noget særligt har Bang Tao Beach også en stribe beach clubs, der er lidt eksklusive og en stor kontrast til de primitive strandbarer. Mest prominent langs stranden er Catch Beach Club, der genåbnede her, da klubben ved Surin Beach blev lukket i forbindelse med militærets oprydning.

Bluesiam og Xana Beach Club er andre steder, hvor du kan slappe af i lækre omgivelser. Sidstnævnte, der også har DJ’s og fester, hører til lagunakomplekset og er let genkendelig med sit knaldrøde interiør.

bang tao beach

Glimrende mad

På trods af Bang Taos beskedne størrelse, så er der overraskende mange gode spisesteder. Vores absolutte favorit er The Beach Cuisine, der ligger helt ud mod standen i Bang Taos turistcentrum. Stedet er perfekt til en sundowner, og når solen er gået ned bag horisonten, kan du nyde bl.a. lammetajine og grillet tun, som man laver til perfektion.

Vi fik også god mad på The Bistro, der er et pænere svenskejet sted midt i byen. Her laver man alt fra thai til pasta og steaks. Restauranten er hyggelig og med god service.
Et andet svenskejet sted i turistcentrum er Mamma Mia, der er proppet med Skandinaver. Det er et sted, der er populær blandt børnefamilierne.

bang tao beach

Lokalliv

I modsætning til mange af Phukets større feriebyer, så bor man i Bang Tao næsten dør om dør med de lokale. Gå blot ned ad en af byens sidegader og du står midt i den thailandske hverdag.

bang tao beach

bang tao beach

Lagunakomplekset

Laguna Phuket er et enormt område med syv resorts, der ligger rundt om kunstigt skabte laguner. Det er pakketuristernes højborg, og der er ingen tvivl om, at det er et fint sted, hvis du bare vil slappe af under den thailandske sol, men her er ikke skyggen af lokalliv.

Hotellerne holder høj standard og området har adskillige barer og restauranter. Selvfølgelig er her også golfbane, og du har mulighed for at bo få meter fra stranden. I Lagunakomplekset finder du bl.a. Outrigger Laguna Phuket, Dusit Thani, Banyan Tree og Angsana Villas Resort.

Udenfor kompleksets hovedport er der opstået et lille turistcentrum, hvor du finder en stribe gode og dyrere restauranter.

bang tao beach

bang tao beach

Bang Tao Beach ligger 17 km fra Phuket Lufthavn. Herfra kan du tage en taxa til byen – det koster fra ca. 600 baht og opefter alt efter forhandlingsevne.

Du kan læse meget mere om Phuket i min rejseguide.

Nyttige links til din rejse til Thailand

• Hotel i Thailand – Book med prisgaranti
• Flybilletter til Thailand – Sammenlign priser her
• Pakkerejser til Thailand – Book fly og hotel sammen
• Transport i Thailand – Få tilbud fra dansk rejsebureau her
• Vaccinationer til Thailand – Se anbefalinger her
• Vær forberedt på rejsen – Alt til rejseapoteket
• Bøger og rejseguides – Køb dem online her
• Husk rejseforsikring – Få tilbud her
• Vejret i Thailand – se temperaturen lige nu
• Udenrigsministeriets rejsevejledning – se den her

Kort over Phuket

1 kommentar

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her