Hjem Thailand 9 steder i Thailand du ikke møder din nabo

9 steder i Thailand du ikke møder din nabo

Oplev Thailand væk fra de gængse turistruter

Jeg har tidligere skrevet om mine favoritsteder i Thailand, men nogle af de bedste rejseoplevelser får jeg ofte, hvor der kun er få turister.

Det er her langt væk fra masseturismen, man har mulighed for at komme rigtig tæt på lokalbefolkningen og måske lære et par thailandske gloser eller spise mad, man aldrig har hørt om før.

Der findes masser af steder i Thailand, der har færre turister end disse ni øer, byer og områder, men fælles for dem alle er, at det med stor sandsynlighed ikke er her, du møder din nabo.

1 Lopburi

Aber og Buddhastatue i Lopburi

Det er lidt af et mirakel, at Lopburi har så få turister. Byen var i en kort periode hovedstad i Thailand og kan med lidt god vilje kaldes en miniudgave af Ayutthaya. Lopburi har en række ruinområder fra 1600-tallet, men også et gammelt kongepalads, der i dag huser et helt fantastisk museum.

Det er blot en af byens vigtigste seværdigheder, men du skal selvfølgelig også besøge abetemplet Prang Sam Yot og tage på udflugt i Lopburis omegn, hvor du bl.a. kan opleve flagermus, solsikkemarker og smukke templer. Læs mere om Lopburi her.

2 Wat Chalermprakiat

Wat Chalermprakiat ligger helt fantastisk

Så er vi i Nordthailand. Øst for Lampang og et par timers kørsel fra Chiang Mai ligger det ejendommelige Wat Chalermprakiat. Templet er opført på toppen af et bjerg og heroppe flere hundrede meter over jorden, ser det ud som om, at de små chedier danser på skyerne.

Det er et ejendommeligt sted, som du næsten kan have for dig selv. Kun få turister finder frem til Wat Chalermprakiat – måske fordi der er en del trapper op til toppen bjerget. Læs mere om Wat Chalermprakiat her.

3 Koh Klang

Der er masser af lokalliv på Koh Klang

I Krabi er det paradisøerne med de lækre strande, der trækker turisterne til. Ao Nang og nogle af øerne kan synes temmelig overrendte, men på Koh Klang kan du få et HELT andet indtryk af Krabi.

Øen ligger en ganske kort sejltur fra Krabi By og er beboet af muslimske malayer, der bl.a. er kendt for at dyrke den særlige ristype sangyod. Koh Klang er et sted, hvor du kan komme rigtig tæt på lokalbefolkningen – f.eks. ved at bo i homestay. Du kan også bo lækkert på Islanda Hideaway Resort.

4 Sametnangshe

Sametnangshe er et fantastisk sted

På fastlandet blot en times kørsel fra Phuket Lufthavn ligger Sametnangshe, der indtil for få år siden var helt ukendt for turisterne. Billeder på Instagram taget af fotografen Theerasak Saksritawee fik dog folk til at måbe, da de så udsigten over Phang Nga-bugten fra det lille udsigtspunkt, hvor du kan bo primitivt i telte eller hytter.

Alternativet er Sametnangshe Boutique Resort, hvor du bor godt og har mulighed for at besøge små fiskelandsbyer og selvfølgelig Phang Nga-Bugten. Men husk nu at stå tidligt op for at få solopgangen med. Læs mere om Sametnangshe her.

5 Koh Jum

Øde strand på Koh Jum

Krabi ligger mod nord, Phi Phi-øerne mod vest og Koh Lanta mod syd. Chancen for at finde et næsten uspoleret paradis i midten af de kendte ferieområder er minimal, men Koh Jum synes helt glemt af turisterne.

Her kan du følge med i de lokales dagligdag, tage på udflugt i mangroven og spise frisk fisk og skaldyr. Strandene holder ikke helt samme standard som på naboøerne, og måske er det derfor, vi har Koh Jum helt for os selv. Læs mere om Koh Jum her.

6 Lanjia Lodge

Flot udsigt fra Lanjia Lodge

Et af de bedste steder i Thailand at møde de etniske minoriteter er på Lanjia Lodge, der ligger med fantastisk udsigt over Laos og Mekongfloden.

Ofte skal man bo primitivt, hvis man vil have autentiske oplevelser blandt Thailands bjergstammer, men i den lille by Ban Kiew Karn indlogerer vi os i rustikke hytter med bl.a. loftsvifte, en god seng og privat bad og toilet.

Lige uden for døren bor Lahu-stammen og nede af den stejle grusvej besøger vi hmong-stammen i deres lille landsby. Læs mere om Lanjia Lodge her.

7 Koh Kret

Koh Kret er kendt for deres keramik

Kun få kender den lille ø Koh Kret i Chao Praya-floden. Selv taxichaufførerne i Bangkoks centrum ryster på hovedet, da vi vil have dem til at køre os til Pak Kret, hvor der skulle sejle en båd til den lille ø. Det gør der også. Sejlturen tager blot to minutter, men fra Bangkoks mylder og kaos står vi nu i en helt anden verden.

Koh Kret er beboet af Mon-folket, der er kendt for deres keramik, som vi naturligvis køber lidt med hjem af. Øen har også en stribe fine templer, men det helt store hit er weekendmarkedet, der primært tiltrækker lokale. Læs mere om Kok Kret her.

8 Trekking

Tidlig morgen i karen-landsbyen

Har du fysikken i orden og er frisk på at bo primitivt, så er trekking måske noget for dig. Selv havde vi en fantastisk oplevelse i Mae Taeng i Nordthailand, hvor vi i tre dage vandrede gennem skoven til de små landsbyer for at overnatte. Her kommer man rigtig tæt på bjergstammerne og har mulighed for at få et indblik i deres liv.

Ude på landet og i Thailands bjerge lever man stadig primitivt – vi ser de lokale afskalle ris i store mortere og pumpe vand op fra brønden – begge dele med håndkraft. Læs mere om trekking her.

9 Koh Yao Noi

Afslapning på Koh Yao Noi

Selvom Koh Yao Noi er forholdsvis stor og ligger lige midt i turistbæltet med Krabi til den ene side og Phuket til den anden, så er øen anderledes rolig. Antallet af turister på Koh Yao Noi er dog stigende, men her er du stadig fri for massageshops, beer bars og påtrængende skræddere.

Du kan bo på homestay eller et af de luksuriøse hoteller som f.eks. Cape Kudu eller Six Senses. Det er selvfølgelig fristende bare at nyde de lækre omgivelser på hotellet, men lej en cykel eller scooter for at udforske Koh Yao Noi, hvor du helt sikkert møder flere lokale end turister. Læs mere om Koh Yao Noi.