Hjem Danmark København på 2 eller 3 dage – det skal du opleve

København på 2 eller 3 dage – det skal du opleve

Få forslag til, hvad du skal opleve i København

Christianshavns kanal

København har oplevelser til mange ugers ferie. De fleste turister besøger dog kun hovedstaden i få dage, så sørg for, at du får set og oplevet det du vil. Dette indlæg er tænkt som inspiration, og du kan selvfølgelig vælge til og fra, som du har lyst til.

København har et hav af berømte seværdigheder, men byen tilbyder også mere ukendte perler – nedenstående forslag til oplevelser er lavet til de, der aldrig eller kun få gange, har besøgt vores hovedstad.

Det er også et forslag til sommerferien i København, hvor vejret er godt. Skulle du løbe ind i regnvejr, så er der alternative forslag til aktiviteter nederst på siden.

Alt efter hvad du ønsker at se og opleve, så kan det være en god idé at købe et Copenhagen Card, der giver adgang til en lang række seværdigheder. Se mere på Copenhagen Cards hjemmeside, hvor du også kan købe et digitalt kort, så du allerede ved ankomst er helt klar til at gå på opdagelse i København.

Alle nævnte hoteller, seværdigheder og spisesteder kan findes på kortet nederst på siden.

Nyhavn – et herligt sted på varme sommerdage

Sådan kommer du rundt

Byens historiske seværdigheder ligger forholdsvis tæt – med nogenlunde normal kondition vil langt de fleste kunne opleve indre by til fods. Alternativet er tog, bus og metro – især sidstnævnte vil være oplagt at benytte i centrum af København.

Desværre er billetsystemet i hovedstaden indviklet og kan for selv lokale være lidt af et mareridt. Alt for ofte når jeg møder andre rejsende ude i verden er det ikke Københavns seværdigheder de taler om, men besværet ved at tage offentlig transport. Køber du et Copenhagen Card er offentlig transport med tog, bus og metro inkluderet.

Hvor skal du bo

Overnatning i København er rasende dyrt. Overvej grundigt om du behøver at bo i centrum og hvilke faciliteter, du har brug for. Er du på lavbudget kan det være en god idé at se efter overnatning på f.eks. Amager tæt på en af metrostationerne.

I centrum finder du den billigste overnatning på Vesterbro, men med få undtagelser er kvaliteten ikke noget at råbe hurra for. Til gengæld bor du godt på nedenstående hoteller, der er mine forslag til, hvor du skal bo uanset om pengene er til budget, mellemklasse eller luksus.

Budget

Steel House Copenhagen
Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade
Hotel 9 Små Hjem

Mellemklasse

Copenhagen Island Hotel
The Square
Copenhagen Strand Hotel

Luksus

Skt. Petri
71 Nyhavn Hotel
CitizenM Copenhagen

Ofelia Plads

Dag 1

Formiddag

Find ned til Nyhavn og hop ombord på Havnerundfarten. Vælg mellem Stromma (Canal Tours) for enden af Nyhavn eller Nettobådene, der ligge lidt længere oppe af kanalen. Sidstnævnte er lidt billigere, men Stromma er inkluderet i Copenhagen Card. Det er nogenlunde samme tur, de to selskaber tilbyder.

Havnerundfarten er en rigtig god måde at opleve København, hvor mange af byens største seværdigheder kan ses fra vandsiden – bl.a. Christianshavn, Amalienborg, Børsen, Holmens Kirke og Den Lille Havfrue. Læs mere i indlægget Havnerundfarten – København det fra vandsiden.

Alt efter, hvornår I er tilbage fra jeres havnerundfart, kan I måske nå en tur i Nyhavn, der er rigtig charmerende.

Forslag til frokost

Det er oplagt at spise i Nyhavn, men I kan også krydse inderhavnsbroen over havnen for at spise i Broens Gadekøkken, hvor der er et fint udvalg af mad fra hele verden.

Eftermiddag

Tag på byvandring i Københavns gader. Her har I flere muligheder. I kan gå i fodsporene på Christian 4. på egen hånd, booke en tur med guide eller møde op på Rådhuspladsen for at tage med på en gratis vandretur i København (drikkepenge er et must).

Ønsker I at gå rundt med en guide, så skal turen selvfølgelig times. I mine øjne er det, der kaldes pisserenden nok det mest interessante sted at gå – gaderne Vestergade, Larsbjørnsstræde og Studiestræde hører til Københavns ældste områder og er samtidig rigtig hyggelige.

Aften

Besøg berømte og altid populære Tivoli (inkluderet i Copenhagen Card). Måske er I ikke til en af de mange forlystelser, men haven, der blev grundlagt af i 1843 af Georg Carstensen, er smuk og velholdt. Tivoli kan tilbyde en helt særlig stemning.

Forslag til aftensmad

Spiser I ikke i Tivoli, så er der selvfølgelig masser af muligheder for få stillet sulten andre steder. Vil I spise godt med klækkelig rabat, så kig ind hos Early Bird, hvor I kan få skåret 1/3 af prisen på over 70 af Københavns bedste restauranter.

Broens Gadekøkken har et fint udvalg af spisesteder

Dag 2

Formiddag

Gå på opdagelse i Københavns hyggeligste bydel Christianshavn. Med sine kanaler og rolige atmosfære er det et charmerende sted at slentre. Det er samtidig et sted med masser af historie og de største attraktioner tæller Vor Frue Kirke og en tur på Christiania. Læs mere i indlægget Christianshavn – Københavns hyggeligste bydel.

Forslag til frokost

Der er flere gode spisesteder på Christiania, men igen kunne Broens Gadekøkken være et godt forslag. Skal det være klassisk dansk, kan I prøve Christianshavns Færgecafé.

Eftermiddag

Fra Christianshavn kan I gå over inderhavnsbroen og gennem Nyhavn forbi Skuespilhuset til I når Ofelia Beach, der er et rigtig populært sted på varme sommerdage. Ofelia Beach er egentlig bare trapper ned i havnebassinet, men lidt af et frirum i storbyen. Gå videre langs havnekajen til I når Amaliehaven og Amalienborg Slot.

Gå over slotspladsen til Marmorkirken på Kronprinsessegade. Hold til venstre til I når Kgs. Nytorv med Nyhavn, Charlottenborg, Det Kgl. Teater, Magasin du Nord og Hotel d’Angleterre. Gå op ad Gothersgade til Kongens Have, hvor I for enden vil se Rosenborg Slot med kronjuvelerne.

Forslag til aftensmad

Alt efter hvornår I rammer Rosenborg Slot, så er der flere muligheder. På Israels Plads få minutters gang fra Rosenborg er der et utal af gode spisesteder i Torvehallerne. Igen kan I selvfølgelig benytte Early Bird og spise på nogle af Københavns bedste restauranter til 1/3 af prisen.

Amagergade – gaden fra Huset på Christianshavn

Dag 3

Indhent det forsømte eller få forslag til oplevelser i indlægget Gratis oplevelser i København. Du kan også se nærmere på disse forslag som er helt perfekte i tilfælde af dårligt vejr.

Ny Carlsberg Glyptotek – Fantastisk museum med en blanding af antik og moderne kunst.

Nationalmuseet – Masser af spændende udstillinger om primært vores egen historie.

Christiansborg – Tag på en spændende rundtur i det gamle kongeslot og det nuværende hjem for højesteret og det danske folketing. Se mere om mit besøg på Christiansborg.

Statens Museum for Kunst – SMK kalder sig selv for Danmarks Nationalgalleri med fokus på billedkunst.

Den Blå Planet – Dyk ned under overfladen i Nordeuropas største aquarium i Kastrup på Amager (supernemt med metrolinje M2).

Københavns Museum – Bymuseet har nu fået en tiltrængt renovering – her kan du lære mere om Københavns historie og dens indbyggere. Se mere om mit besøg på København Museum.

Ovenstående er de klassiske seværdigheder og aktiviteter i København, der selvfølgelig har meget andet at byde på. Hvis du f.eks. er til vinsmagning, segwayture, alternativ byvandring med lokale, så kan du finde det og meget mere på dgda.dk, hvor du også kan booke.

Du kan også se meget mere i indlægget 8 anderledes steder i København. Har du tid nok, så kan en tur ud af storbyen byde på spændende oplevelser – se mere i indlægget 9 gode udflugter fra København.

Strædekvarteret i Købehavns centrum

Nyttige links til dit ophold i København

• Hotel i København – Book med prisgaranti
• Flybilletter til København – Sammenlign priser her
• Miniferie i København – Se tilbud lige nu her
• Restauranter i København – Få 1/3 skåret af prisen på toprestauranter
• Tag bussen til København – Se alle ruter hos Flixbus
• Oplevelser i København – Se det store udvalg her
• Lej en bil til ferien – Sammenlign priser her
• Vær forberedt på rejsen – Alt til rejseapoteket
• Bøger og rejseguides – Køb dem online her

Kort over København

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her