Hjem Vietnam Hanoi på 2 eller 3 dage – det skal du opleve

Hanoi på 2 eller 3 dage – det skal du opleve

Få forslag til, hvad du skal opleve på din rejse til Hanoi

Jeg elsker Hanoi. Vietnams hovedstad er på alle måder en pragtfuld by med spændende oplevelser og ikke mindst mad i absolut verdensklasse.

I modsætning til de fleste andre hovedstæder i Asien, så er Hanoi fri for højhuse og grå beton i den centrale del af byen, hvor mange gamle huse fra den franske periode dominerer.

Hanoi har seværdigheder til flere ugers ferie, men de fleste turister er her kun nogle dage inden turen går videre til en af Nordvietnams andre fantastiske oplevelser som f.eks. Sapa, Mai Chau eller Halong Bay.

Har du også kun få dage i byen, så se her, hvad jeg vil anbefale dig at bruge tiden på. Og husk så, at du kan læse meget mere om Hanoi her, hvor du også finder masser af nyttig rejseinformation. Alle seværdigheder kan i øvrigt findes på kortet nederst på siden.

Hvordan kommer du rundt

Jeg vil absolut anbefale, at du booker hotel i eller omkring den gamle bydel, hvor du kan gå rundt til de fleste seværdigheder. Alternativt kan du tage en taxi, men brug kun dem, der kører efter taxameter – f.eks. Mailinh (grønne biler) og Vinasun.

Du kan altid få dit hotel eller guesthouse til at hjælpe dig med transport og udflugter. Også værd at anbefale, hvis du f.eks. ønsker en guide til at følge dig rundt og fortælle om seværdighederne.

Hvor skal du bo

Igen: book overnatning i eller i gåafstand af den gamle bydel. Det er her mange seværdigheder ligger, men her er også shopping, god mad og hyggeligt aftenliv. Det er superbilligt at bo på hotel eller guesthouse i Hanoi, hvor du får rigtig meget for pengene.

Budget

Cosmo Garden Hotel & Spa
Skyline Hotel
The Chi Novel Hostel

Mellemklasse

Antique Angel Hotel
Alisa Hotel & Spa
Hanoi La Siesta Central Hotel & Spa

Luksus

The Oriental Jade Hotel
O’ Gallery Classy Hotel & Spa
Delicacy Hotel & Spa

Dag 1

Formiddag

Med cykeltaxi gennem byen
Hanois (og hele Vietnams) ikoniske transportmiddel er cykeltaxierne (cyclo), der i roligt tempo tager dig med på sightseeing gennem byens gader. Bor du i det gamle kvarter, så vælg en rute, der går via det franske kvarter syd for Hoan Kiem-søen til Ho Chi Minh-komplekset.

Du kommer bl.a. forbi det gamle smukke teater, hvor Ho Chi Minh proklamerede Vietnams selvstændighed, og hvis det har interesse, det hus, hvor Prins Henrik voksede op. Kvarteret har mange pragtfulde huse med fine detaljer, og flere steder minder gaderne mere om Europa end om Asien.

Cyclo-chaufførerne kan være svære at kommunikere og forhandle med. Få evt. dit hotel til at hjælpe dig, men på nettet kan du også finde flere udbydere, der tilbyder skræddersyede ruter.

Eftermiddag

Ho Chi Minh komplekset
En af Hanois største seværdigheder er Ho Chi Minh-komplekset, der indeholder flere seværdigheder, men hvor du især kan høre mere den mand, der bliver betragtet som Vietnams landsfader og frihedshelt.

I det parklignende område kan du bl.a. se det gamle præsidentpalads, Ho Chi Minhs enkle stolpehus, den etsøjlede pagode og så skal du selvfølgelig besøge Ho Chi Minhs Mausoleum. En anderledes oplevelse!

Aften

Food tour
Tag på en guidet food tour, der en en fremragende introduktion til det vietnamesiske køkken. Der er flere udbydere i Hanoi, hvor du kan booke en privat tur eller sammen med andre rejsende.

Uanset hvad du vælger, så vil du helt sikkert komme forbi spisesteder, du normalt aldrig ville besøge. Det er små enkle og lokale spisesteder, der ofte kun serverer én ret, som de har specialiseret sig i gennem årtier.

Dag 2

Morgen/formiddag

Hoan Kiem-søen
Hoan Kiem-søen er et rigtig godt sted at komme tæt på de lokale og samtidig have nogle af Hanois seværdigheder inden for rækkevidde. Bedst er det at gå en tur rundt om søen i weekenden, hvor der er lukket af for trafik, men alle ugens dage har du fra tidlig morgen mulighed for at opleve de lokale dyrke tai chi og gymnastik.

Hoan Kiem-søen er en slags åndehul i storbyen, hvor vietnamesere i alle aldre samles, og det er lige præcis det, der gør søen så interessant. Det er også ved Hoan Kiem-søen, du kan gå over den lille røde bro The Huc, man ofte ser på billeder for at besøge Ngoc Son-templet på den lille ø.

Eftermiddag

Litteraturtemplet
Hanois mest imponerende tempel er Litteraturtemplet, der ligger bagerst i en smukt anlagt have. Templet er fra 1070 og dedikeret til Konfusius. Det siges, at Hanois første universitet lå her, og siden blev det stedet, hvor særligt dygtige elever kunne studere poesi, litteratur og Konfusius lære.

Tempelområdet består af et fint parklignende område med bl.a. statuer af Konfusius samt porte og pagoder med flotte detaljer. Litteraturtemplet ligger ca. 2 km fra det gamle kvarter – gå, tag en cyclo eller lad dit hotel hjælpe med transport.

Eftermiddag/aften

Rundtur i og omkring der gamle kvarter
Måske har du allerede været lidt rundt i det gamle kvarter – hvis ikke, så er det nu. I gaderne kan du bl.a. besøge det store Dong Xuan-marked, Bach Ma-templet og lidt længere væk Long Bien-broen, der er opført af Gustav Eiffel (ham med Eiffeltårnet) og står som et slags minde om vietnamesernes kamp mod de amerikanske styrker.

Det gamle kvarter emmer af liv, og selvom her er en del turister, så er de et sted, hvor vietnameserne selv kommer. De handler på markederne, spiser i gadekøkkenerne og så er det også stedet, hvor man mødes til en bia hoi (lokalt brygget øl). Gå blot en tur ad den smalle og bilfri gade Ta Hien, hvor der er masser af atmosfære.

Dag 3

Har I endnu en dag i Hanoi, så se nærmere på disse seværdigheder og aktiviteter:

Hanoi Hilton
Det berygtede fængsel opført af franskmændene, men som blev overtaget af vietnameserne under den såkaldt amerikanske krig. Den nu afdøde amerikanske politiker John McCain sad fængslet i seks år i Hanoi Hilton, der i dag er omdannet til museum

Vanddukketeater
Klassisk vietnamesisk teater, der i dag kun kan ses få steder i Vietnam. Oprindelig blev teaterstykkerne opført i rismarkerne, men i Hanoi kan du gå i teatret for at se den sjældne kunstform.

Cykeltur i Hanoi
Oplev Hanois omegn på en cykeltur. Der er flere udbydere og ture af forskellig længde. Skal I ikke videre til f.eks. Sapa eller Mai Chau, er det oplagt at tage på en cykeltur, hvor I har mulighed for at få et indblik i livet på landet.

Madlavningskursus
Lær at lave retter fra det lækre vietnamesiske køkken. Jeg har efterhånden været på en del madlavningskurser, og det er altid en sjov og anderledes oplevelse. Du lærer både at lave mad og møder andre rejsende.

Nyttige links til din rejse til Hanoi

Transport

Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Hanoi med f.eks. Emirates, Thai Airways og Qatar Airways. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra lufthavnen kan du tage en taxi eller få dit hotel til at sørge for lufthavnstransfer.

Overnatning

Find overnatning i Hanoi på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har det største udvalg og de billigste priser.

Husk

Inden din rejse er det en god idé at tjekke Udenrigsministeriets seneste rejsevejledning til Vietnam – den finder du her.

Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Hanoi

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her