Hjem Rejseliv Her skal du rejse hen i juli

Her skal du rejse hen i juli

Inspiration og forslag til din rejse i juli

Juli. Det er højsommer i vores del af verden og søger du sol og varme behøver du ikke rejse langt væk. Vejret kan godt nok være ustabilt i Nordeuropa, men så er det bare om at søge mod Middelhavet, hvor der næsten er garanti for solrigt vejr. Der er heldigvis også gode solchancer til os, der elsker at rejse længere ud i verden – måske til det fantastiske Østen, der gemmer på store oplevelser.

Uanset om du er til god mad, lækre strande, sublim dykning, enestående natur eller spændende historie, så har jeg et forslag til, hvor du skal rejse hen i juli.

1  Stockholm – Sverige

Den svenske hovedstad er perfekt til en storbyferie i juli. Som regel ligger temperaturen på lige over 20 °C og der er gode solchancer. Som andre steder på disse breddegrader, så skal hver en solstråle nydes – Stockholms indbyggere sætter sig i parker og på caféer eller hopper på båden til de små øer i skærgården.

Højdepunkter

Udforsk Gamla Stans hyggelige gader • Besøg det kongelige slot • Hør om skibet Vasa på Vasamuseet • Syng med på ABBAmuseet • Tag en tur ud i Skærgården • Få et indblik i det gamle Sverige på Skansen Friluftsmuseum • Læs mere i indlægget Gamla Stan – Stockholms hyggeligst bydelAbbamuseet – Mamma Mia en oplevelse

Praktisk information

Der er direkte fly fra både Billund og København til Stockholm. Hovedlufthavnen Arlanda ligger 45 km uden for byen, men du kommer billigt til centrum med Flixbus (du kan også tage Flixbus fra Danmark til Stockholm). Det er forholdsvis dyrt at bo på hotel i Stockholm, hvor der ofte er lidt at spare, hvis du bor uden for centrum. Er Gamla Stan for dyrt, så prøv at søg efter hotel ved Centralstationen, der ligger i gåafstand til den gamle bydel.

2  Koh Tao – Thailand

Lille Koh Tao i Thailandbugten er et af de bedste steder i Thailand om sommeren. Her er der som regel masser af sol, men en eftermiddagsbyge af og til må forventes. Temperaturen ligger på 31-33 °C med forholdsvis høj luftfugtighed.

Højdepunkter

Nyd de hvide sandstrande med krystalklart vand • Se farvestrålende fisk på en snorkel- eller dykkertur • Oplev den smukke Ang Thong Marine Nationalpark • Besøg naboøerne Koh Samui og Koh Phangan

Praktisk information

Det er nemmest at flyve til Koh Samui (fra f.eks. Bangkok eller Singapore) og herfra tage færge eller speedbåd til Koh Tao. Turistområdet ligger på den vestlige side af øen, og det er selvfølgelig her, du finder det absolut største udvalg af hoteller. Mod syd og øst har du mulighed for at bo på stranden eller lidt mere afsides. Har du brug for transport i Thailand, så få et tilbud fra et dansk rejsebureau her – vil du have et gratis og uforpligtende rejseforslag til Thailand med fly, hotel og transport inkluderet, så se mere om vores rejser her.

3  Reykjavik – Island

Fantastiske Reykjavik og Island er perfekt at besøge i juli. Det er den varmeste og tørreste måned, og det er som om, at hele byens befolkning (og det er ikke mange) strømmer ud på gaden for at nyde solens stråler inden det om kort tid bliver koldt igen. I juli ligger temperaturen på 16-18 °C og selvom en byge altid må forventes, så er der rigtig gode solchancer.

Højdepunkter

Bliv født på ny i Den Blå Lagune • Tag på sejltur for at spotte hvaler og søpapegøjer • Oplev The Golden Circle – Geysir, Guldfoss-vandfaldet og Tingvellir Nationalpark • Spis lam eller hval på en af Reykjaviks mange restauranter • Lej en bil og lav din egen rute på Island • Læs mere i indlæggene Reykjavik – verdens nordligste hovedstadDen Blå LaguneIslands Golden Circle

Praktisk information

Du kan flyve direkte fra København og Billund til Reykjavik med Icelandair. Lufthavnen ligger i Keflavik ca. 45 km fra Reykjavik. Taxa er vanvittigt dyrt, men du kan tage Flybus (book i forvejen) – her bliver du kørt til busstationen i Reykjavik og herfra skifter du til en bus, der sætter dig af ved dit hotel/guesthouse. Lejer du bil kan du selvfølgelig afhente den i lufthavnen. Du kan booke hotel i Reykjavik her.

4  Kuala Lumpur – Malaysia

Historisk er Kuala Lumpur ikke den mest interessante by i Sydøstasien, men Malaysias hovedstad er absolut et besøg værd. Byen er en sjov blanding af huse fra den britiske kolonitid, moderne skyskrabere og alt midt imellem. Kuala Lumpur har sine seværdigheder, men kom for den fremragende mad, der afspejler byens multikulturelle samfund, hvor malayer, indere og kinesere lever side om side. I juli kan du desuden være med til at fejre landets nationaldag.

Højdepunkter

Gå på opdagelse i Det historiske område ved Merdeka Square • Tag op i tvillingetårnene Petronas Towers • Spis lækker mad i gadekøkkenerne på Jalan Alor • Spot aber midt i storbyen i KL Forest Eco Park • Kom tæt på de lokale i Chinatown • Læs mere i indlæggene Kuala Lumpur – Malaysias spændende hovedstad7 gode spisesteder i Kuala LumpurGratis oplevelser i Kuala Lumpur

Praktisk information

Fra både Billund og København kan du flyve med et stop til Kuala Lumpur med Turkish Airlines. Fra København kan du også benytte Emirates, Thai Airways, Qatar Airways og Singapore Airlines. Det er billigt at bo på hotel i Malaysia, hvor du får rigtig meget for pengene. Vælg et hotel i Chinatown eller Little India for den mest autentiske oplevelse. Ønsker du en rejse til Malaysia med fly, hotel, transport og eventuelt oplevelser inkluderet, så klik ind på min side thailandrundt.dk.

5  Canal du Midi – Frankrig

Den imponerede kanal i Sydfrankrig, der forbinder Atlanterhavet og Middelhavet er glimrende at besøge i juli. Jo, det kan blive kvælende varmt ved kysten, men længere oppe ad kanalen ved f.eks. Carcassonne er temperaturen ofte mere moderat. Og så er der lidt mere plads på kanalen i juli, da de fleste franskmænd holder ferie i august.

Højdepunkter

Besøg uforstyrrede sydfranske landsbyer • Sejl gennem den syvdobbelte sluse ved Fonserannes • Smag på topvin på en af områdets mange vingårde • Se katedralen og ærkebiskoppens palads i Narbonne • Gå i fodsporene på katarerene i Carcassonnes gamle bydel • Læs mere i indlæggene En sejltur på Canal du MidiCanal du Midi – tips og gode råd til din turHistorien om Canal du Midi

Praktisk information

Canal du Midi er 240 km lang, så overvej, hvor på kanalen du vil sejle. Herefter kan du finde nærmeste lufthavn, der sandsynligvis vil være Béziers, Montpellier eller Toulouse. Der er flere bådudlejningsfirmaer på kanalen, hvor Le Boat er langt den største. Du kan booke både i mange forskellige størrelser, men husk, at det er dig, der er kaptajn.

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her