Hjem Malaysia Aktiviteter i Kuala Lumpur – 13 ting du kan se, gøre og...

Aktiviteter i Kuala Lumpur – 13 ting du kan se, gøre og opleve

Inspiration til din rejse til Kuala Lumpur

Der er masser af gode aktiviteter i Kuala Lumpur. Også flere end dem du kan finde i dette indlæg, der er ment som inspiration til hvad du kan se, gøre og opleve i Malaysias hovedstad.

Du kan læse meget mere om Kuala Lumpur i min guide til byen, hvor du bl.a. kan blive klogere på transport, mad og drikke og de største seværdigheder. Både dem og de mange aktiviteter i Kuala Lumpur kan du finde på kortet nederst på siden.

1 Tag med på en food tour

Kuala Lumpur er en af verdens bedste madbyer. Ikke nok med at du spiser godt, så er det også superbilligt. Jeg kan kun anbefale at tage med på en food tour, hvor du kan smage på lækkerierne. Maden afspejler selvfølgelig Malaysias brogede befolkningsgruppe med især malajer, indere og kinesere.

En food tour i Kuala Lumpur fås i forskellige udgaver, men inkluderer typisk den populære gade Jalan Alor, der er et mekka for madelskere. Du kan som regel vælge om det skal være en privat- eller gruppetur. Førstnævnte er dyrest, men giver mulighed for en mere personlig oplevelse, mens du på en gruppetur kan møde andre rejsende.

aktiviteter i kuala lumpur
Du har mulighed for at prøve mange spændende retter på en food tour

2 Besøg KL Bird Park

KL Bird Park er et stort grønt område vest for centrum. Fugleparken ligger i forbindelse med bl.a. botanisk have og skulle være Asiens største. Det skal såmænd nok være rigtigt – i parken er der kæmpe voliere, og fuglene kan flyve frit under enormt net.

i KL Bird Park kan du bl.a. se storke, påfugle, flamingoer og næsehornsfugle. I alt er der over 3000 fugle fordelt på flere end 200 arter. Den 21 hektar store fuglepark er inddelt af en lang række afdelinger og har et besøgscenter, hvor der løbende arrangeres events.

I nærkontakt med en af de mange fugle i KL Bird Park

3 Kør op til toppen af Petronas Towers

Petronas Towers hører til nogle af verdens mest ikoniske bygninger. Det er Kuala Lumpurs vartegn, der blev indviet i 1999 af premierminister Mahathir bin Mohamad. Det er muligt at tage med på en rundvisning, der inkluderer skybridge på 41. etage (som forbinder de to tårne), observationsdækket på 86. etage og informationscentret på 83. etage.

Der er adgang til tårnene fra tirsdag til søndag fra kl. 9.00 til 21.00. Det anbefales at købe billet på forhånd. Er der ledige billetter bliver de solgt på dagen. Det er kun muligt at komme op i tårnene på en guidet 45 minutter lang tur – se mere her.

Tvillingetårnene Petronas Towers

4 Shop-amok i Bukit Bintang

Måske bor du i bydelen Bukit Bintang, der er et af Kuala Lumpurs mest populære turistområder. Hvis ikke, så kan du lægge vejen forbi den moderne bydel for at shoppe i de mange forretninger og indkøbscentre, der hører til verdens største.

Det er omkring stationen Bukit Bintang, du kan besøge indkøbscentre som Berjaya, Pavillon, Lot 10 og Fahrenheit 88. Der er også masser af butikker og hippe cafeer og spisesteder. Det er et travlt og hektisk område, hvor du må dele pladsen med turister og store grupper af lokale unge, der foreviger øjeblikket med deres smartphone.

Pavillon er et af flere shoppingcentre ved Bukit Bintang

5 Kig indenfor i Masjid Jamek-moskeen

Masjid Janek blev grundlagt i 1908 og var den første moské i Kuala Lumpur. I dag synes den klemt noget inde af byens nyere bygninger, men Masjid Jamek er bestemt værd at besøge. Moskéen blev tegnet af Arthur Hubback i nordindisk mogulstil, og den første sten til Masjid Jamek blev lagt af Alaeddin Suleiman Shah, der dengang var sultan af Selangor.

Moskéen er ikke særlig stor, men absolut smuk. Det er yderst sjældent, at ikke-muslimer har adgang til moskéer, men her er der åbent for alle. Ved indgangen kan du låne tøj, hvis du ikke er reglementeret påklædt.

Der er gratis adgang til Masjid Janek

6 Smag et teæg

Øh, hvad? Jeps, den er god nok. Teæg er af kinesisk oprindelse og populær som mellemmåltid eller snack, du kan spise på vejen. De ser ikke særligt appetitlige ud, men giv det lige en chance.

Teæg er kogte æg, der forsigtigt “krakeleres” og lægges i en te- og krydderiblanding. Den kan variere, men klassiske krydderier er kanel, nelliker og sichuanpeber, der blandes med soya og sort te. Blandingen trænger ind i ægget via krakeleringen.

I den originale udgave tager det flere dage at lave et teæg, hvor kunsten er at få de fineste aftegninger på ægget. Nogle steder piller man ægget før det lægges i blandingen – smagen er den samme, men det er udseendet ikke. I Chinatown kan du finde flere steder at smage teæg – f.eks. hos Purple Cane TeaHouz.

Prøv et teæg

7 Gå i trætoppene i KL Eco Forest Park

Den lille jungle, der udgør KL Eco Forest Park, ligger centralt i Kuala Lumpur. Her få meter fra byens højhuse og de trafikerede gader er den lille grønne oase hjem for en række forskellige dyrearter som bl.a. aber (langurer), egern, slanger og fugle. Her er også flere hundrede år gamle kæmpetræer og enorme bambus.

KL Eco Forest Park består af en lang række vandrestier, og sidste nye skud på stammen er den såkaldte Canopy Walk, hvor man som navnet antyder går i trætoppene. Canopy Walk er en hængebro i flere sektioner, der er en sjov og anderledes oplevelse midt i storbyen.

Stierne gennem parken er fint afmærkede og ved flere af indgangene er der kort over området, som jeg vil anbefale at du tager et billede af for på den måde nemmere at navigere gennem junglen.

KL Eco Forest Park ligger centralt i byen

8 Overrask dine børn i KLCC Park

Rejser du med børn, så tag dem med til KLCC Park, der ligger ved foden af Petronas Towers. Det er et rekreativt område, der er populært hos både lokale og turister. I parken er der både legeplads og en lavvandet swimmingpool, der er helt perfekt til børn.

KLCC park har også en vandfontæne, hvor du om aftenen kan se et lyd-, lys- og vandshow. Det er gratis at besøge parken, der er ren, pæn og velfriseret med bl.a. plæner og en lang række forskellige træer og planter.

KLCC Park er et fint sted at tage børnene med

9 Oplev hindutemplet Sri Mahamariamman

Et af hinduernes vigtigste templer er Sri Mahamariamman. Det blev grundlagt i 1873 og er tilegnet Parvati, der er hustru til Shiva.

Indgangen er under den flotte shikara, et farverigt tårn med figurer, der næsten altid ses ved hindutempler. Indenfor er der fine udsmykninger, hvor alle hinduismens guder synes at være repræsenteret. Selvom det primært er Parvati man tilbeder, så er der også helligdomme for Muruga og Ganesh, der er Parvatis søn.

Indgangen til Sri Mahamariamman

10 ILHAM Gallery

Kunst- og kulturinteresserede kan med fordel tjekke programmet hos det forholdsvis nye ILHAM Gallery. Her er ikke kun udstillinger, men også forskellige arrangementer og workshops.

Selve galleriet er forholdsvis lille, og der er ingen tvivl om, at det er de mange arrangementer, der gør ILHAM interessant. Alt slags kunst og kunsthåndværk repræsenteres – du kan bl.a lære at væve og lave keramik.

Galleriet arrangerer også fotokurser og filmfremvisninger. Mens ILHAM Gallery er gratis at besøge, så koster det penge at deltage i kurser og workshops. Se meget mere på ILHAMS hjemmeside.

Lille del af ILHAM Gallery

11 Prøv et sjovt madlavningskursus

Som nævnt er maden i Kuala Lumpur fantastisk lækker. Du kan selv prøve at lave nogle af de velsmagende retter på et madlavningskursus, der bare er supersjovt. Jeg anbefaler, at du finder et sted, som har fokus på det såkaldte peranakan-køkken, der har rødder i malaykøkkenet, men som bruger ingredienser og klassiske tilberedningsmetoder fra Kina og Indien.

Et af de steder, du kan lære mere om det spændende fusionskøkken er hos New Malaysian Kitchen, der tilbyder små hold og autentiske opskrifter, som du kan tage med hjem. Der er selvfølgelig mange andre muligheder, og hos de fleste udbydere kan du både få hel- og halvdagskurser eventuelt med besøg på markedet inkluderet.

Et madlavningskursus er altid sjovt at prøve

12 En tur ud af byen – tag trapperne op til Batu Caves

Et must-see i Kuala Lumpur er de berømte Batu Caves. Grotterne ligger lige udenfor byen og fungerer som et helligt sted for hinduerne. Hovedattraktionen er templerne i grotten, som du kommer til via en lang trappe. Her kan du også se den enorme statue af Muruga.

Der er flere andre templer og helligdomme på området, hvor der som regel er mange mennesker. Du kan læse mere i indlægget Batu Caves – hinduernes hellige grotter.

Den store statue af Muruga og trapperne op til Batu Caves

13 Se flotte blomster og planter i Perdana Botaniske Have

Som nabo til KL Bird Park ligger den enorme Perdana Botaniske Have. Oprindeligt var det et rekreativt område, der med årene forvandlede sig til en botanisk have med adskillige temaer, haverum og aktiviteter. Du kan bl.a. se frugttræer, eksotiske planter og en flot krydderihave.

Der er også en orkide- og hibiscushave såvel som en afdeling for tørrede planter. Den botaniske have ligger i et kuperet område med søer og her og der fin udsigt over byen.

De mindste vil nok synes godt om legepladsen og hjorteparken, men centrum for det hele er bygningen Laman Perdana, hvor der arrangeres forskellige events. Det er gratis at besøge den botaniske have, som du nemt kommer til med taxa.

Der er masser af flotte blomster i Perdana Botaniske Have

Nyttige links til din rejse til Kuala Lumpur

Transport

Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Kuala Lumpur med f.eks. Emirates, Qatar Airways, Singapore Airlines og Thai Airways. Søg og sammenlign flybilletter her.

Læs meget mere om bl.a. transport i min Kuala Lumpur Guide.

Overnatning

Kuala Lumpur har overnatning for enhver pengepung. Du kan booke hotel, lejlighed eller guesthouse på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Vil du bo i det centrale Kuala Lumpur tæt på Chinatown og Little India, så anbefaler jeg det gode og billige Ahyu Hotel, mens du ved Bukit Bintang kan se nærmere på Sleeping Lion Suites.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Malaysia inden du tager afsted – den finder du her.

Tjek også om du skal have vaccinationer inden rejsen – se aktuelle anbefalinger her. Husk også en rejseforsikring – måske har du allerede en, hvis ikke kan du få et tilbud her.

Kort over Kuala Lumpur

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her