Hjem Letland 6 gode spisesteder i Riga

6 gode spisesteder i Riga

Forslag til, hvor du skal spise i Riga

Der er masser af gode spisesteder i Riga. prisniveauet et tilmed superlavt, hvor du selv i den gamle bydel kan få dejlig mad til billige penge. Også i Letlands hovedstad er det dog en god idé at lave lidt research, hvis du vil være sikker på at spise godt.

Det kan du læse mere om i dette indlæg, hvor du også kan blive klogere på det lokale køkken, der bestemt er værd at prøve.

Du kan få mad fra det meste af verden i Riga. Jeg anbefaler dog, at du prøver det lettiske køkken, der er et mix af lokale såvel som tyske og russiske madtraditioner med indslag fra de nordiske lande. F.eks. kan du finde smørrebrød på mange menukort.

Andre gengangere på restauranterne er sild, fyldte dumplings, bønner med bacon, svinekotelet/schnitzel ledsaget af kål, svampe, kartofler og syltede grøntsager.

De mest benyttede krydderurter er persille og især dild. Og så er der den kolde rødbedesuppe aukstā zupa, der siges at være unik for de baltiske lande. Suppe er i det hele taget stort i Letland og ofte en del af måltidet.

Som nævnt i indledningen er prisniveauet på restauranterne helt i bund. Feriepengene rækker bare lidt længere i Riga, hvor du kan få hovedretter for 15-25 €. Også i den turistorienterede gamle bydel, men her det bestemt ikke alle spisesteder, der holder lige høj standard. Det er langt fra sikkert, at kvaliteten følger prisen.

Har du lyst til en burger, sandwich eller panini, så finder du især i den gamle bydel masser af caféer, der også kan sørge for morgenmad eller dit daglige kaffefix. Til gengæld kan du som veganer eller vegetar med fordel søge udenfor centrum for at finde de bedste spisesteder – se f.eks. min anbefaling længere nede på siden.

Rundt om i Riga finder du som nævnt masser af spisesteder. I den gamle bydel kan du f.eks. tjekke Jacob’s Barakker, der er en lang nyistandsat bygning med flere restauranter. Også på den centrale Livuplads er der mange spisesteder.

Et andet godt sted med flere glimrende restauranter er gaden Antonijas i det centrale distrikt. Præcis hvor gaden Albert (den med de fine art nouveau-bygninger) ender, er der rigtig hyggeligt om aftenen.

Alt efter hvad du bestiller på menukortet, så går enten øl eller vin fint til den lettiske mad. Letland er et af de nordligst vinproducerende lande, og på flere restauranter har du mulighed for at smage på varerne. Alternativt importeres der vin fra især Tyskland, Italien og Frankrig.

Mezpils og Ventspils er nok de mest kendte ølmærker, men der er mange andre at vælge mellem. Også Mikrobryg er en stor ting i Riga – du kan prøve mange forskellige bryggerier og øltyper.

Inden vi går til mine anbefalinger til spisesteder i Riga, så husk, at du kan læse meget mere om Letlands hovedstad i min Riga Guide og i disse indlæg:

Hvor skal du bo i Riga – de mest populære bydele og områder
Hotel i Riga – de bedste overnatningssteder lige nu

Fish & Chips på Two More Beers

1 Neiburgs Restaurant

I en pragtfuld art nouveau-bygning i den gamle bydel ligger Neiburgs Hotel og Restaurant, der i hver deres kategori er noget af det bedste Riga kan byde på. Selvom det ved første øjekast ser lidt fornemt ud, så er stedet helt nede på jorden.

Restauranten serverer primært mad fra Italien og Frankrig kombineret med retter og råvarer fra det lokale køkken. Tænk pasta, risotto, muslinger og andebryst, men også sild, bønnesuppe og bøf af økologisk lettisk kvæg. Du finder både hapsere, forretter, hovedretter og desserter på menukortet, der har et fint udvalg til vegetarer.

Neiburgs Restaurant har som regel tilbud på specialretter efter årstiderne, og så er det et af de steder i Riga, der tilbyder frokostmenu til en rigtig god pris. Du kan som regel få en treretters menu for 20-25 €.

Generelt er prisniveauet overraskende lavt på restauranten, der har et lille vinkort med vin pr. glas eller flaske. Neiburgs Restaurant er i mine øjne et af bedste spisesteder i Riga. På Jaun Iela 25-27.

2 Folkklubs Ala Pagrabs

Så til noget lidt andet. Maden er bestemt glimrende, men besøg restauranten for at få en totaloplevelse med mad, drikke og underholdning i form af lokal folkemusik.

Ala Pagrabs kalder sig selv en traditionel lettisk pub, og beliggenheden i en gammel vinkælder er bestemt med til at give stedet atmosfære. Du skal ikke forvente nogen intim oplevelse, men til gengæld et sted med liv og glade dage.

Ala Pagrabs tilbyder en lang række traditionelle retter fra Letland som f.eks kødboller med surkål, laks med årstidens grønt og stroganoff serveret med kartoffelmos smagt til med sennep. Du kan også få simreretter med øl og en slags tapas med lokale småretter.

Ofte har restauranten weekendtilbud, men Ala Pagrabs er i forvejen et superbilligt spisested i Riga, hvor du kan finde retter til under 15 €. Stedet har flere end 30 øl på fad og har ofte happy hour mellem kl. 16 og 18. Der arrangeres forskellige events med fokus på musikken og lettisk kultur. På Peidu Iela 19.

3 Blue Cow (Zilā Govs)

Som nævnt er det værd at se sig for når du skal vælge restaurant i de mest turistorienterede områder i den gamle bydel. Her skiller Blue Cow sig ud ved at få gode anmeldelser. Også mit besøg i restauranten var en positiv overraskelse.

Dog ligger Blue Cow på Livupladsen, og prisniveauet her er lidt højere. Alligevel kan du få hovedretter for 20-25 €. På menukortet finder du flere lokale retter samt frisk fisk og skaldyr. Som tilbehør til mit møre kyllingebryst bestilte jeg pelēkie zirņi, der er grå bønner.

Blue Cow har et fint vinkort, Metzpils på fad og flere forskellige slags flaskeøl. Restauranten ligger i et af pladsens charmerende huse, hvor der i sommerperioden også er siddepladser udenfor. Jeg fik hurtig og venlig betjening på Blue Cow, der er et godt valg i centrum af den gamle bydel. På Meistaru Iela 21 (på Livupladsen).

4 Kozy Eats

Kozy Eats i centraldistriktet er et af de mest populære steder for veganere og vegetarer. Her er åbent til morgenmad, frokost og aftensmad, hvor du kan få bl.a. wok, bowles, wraps, burger og salater. Der er flere andre ting på menukortet med mulighed for at få laktose- og sukkerfri udgaver af flere af retterne.

Der et som regel faste menuer til morgenmad og frokost, og om aftenen kan du også vælge en række småretter, som du kan sætte sammen til en slags tapas. Kozy Eats er også populært for sine gode kager, der kan ledsages af f.eks. te eller kaffe.

Der er god atmosfære og venlig betjening. Om sommeren (eller når vejret er til det) er det muligt at sidde udendørs. Prisniveauet ligger på ca. 8-10 € for en ret. Blaumaņa Iela 34.

5 Two More Beers

Mikrobryg og specialøl er superpopulært i Riga. Her kan du med fordel besøge Two More Beers, der har adskillige øl, som du kan smage i selskab med en lang række lokale retter og specialiteter, men også burger, bøffer, fish & chips og meget andet.

Selvom menukortet er omfattende, så er det øllet, der er i fokus på Two More Beers. Du kan bestille smagesæt og få en 5-retters menu med tilhørende øl. Stedet har også livemusik og flere events på The Stage.

Two More Beers er et travlt og livligt sted – hygge er der måske ikke så meget af, men stedet har god øl og god mad. På Kaleju Iela 9-11 (inde i en gård).

6 Centralmarkedet

Når det skal være enkelt og billigt. På det store centralmarked er der ikke kun masser af boder med råvarer, men også mulighed for at få lidt at spise. Der er tale om lokale hapsere såvel som fastfood. Priserne er dog helt anderledes end old town. På markedet kan du spise et måltid for 5 €.

Spisestederne ligger både i den lille food court, men også spredt rundt i markedshallerne. De fleste steder kan man dog ikke sidde ned. Markedet er for dig, der er på lavbudget eller bare vil prøve noget andet i Riga. Nēģu Iela 7.

Grå bønner, pelēkie zirņi, er en klassisk lettisk ret, der typisk serveres til jul

Nyttige links til din rejse til Riga

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Riga. Søg og sammenlign flybilletter her.

Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel med Welcome Pickups eller lej en bil som du kan bruge under dit ophold.

Læs meget mere om bl.a. transport i min Riga Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

i Indlægget Hvor skal du bo i Riga kan du læse mere om de mest populære bydele og få forslag til de bedste overnatningssteder.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Letland inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Riga

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her