Hjem Letland Fra Riga lufthavn til centrum – sådan gør du

Fra Riga lufthavn til centrum – sådan gør du

Læs her, hvordan du bedst og billigst kommer fra Riga lufthavn til centrum

Læs her, hvordan du kommer fra Riga lufthavn til dit hotel i centrum. Der er flere muligheder alt efter om du er på lavbudget, vil hurtigst muligt ind til byen eller har særlige krav til transporten.

Riga Lufthavn har koden RIX og ligger ca. 10 km fra centrum. Der er tale om en forholdsvis lille, men velfungerende lufthavn med flere muligheder for at komme ind til byen. Det kan du læse mere om i dette indlæg, som jeg håber, du kan bruge.

Til planlægningen af din rejse til Letlands hovedstad, kan du læse mere i min Riga Guide og i disse indlæg:

Hvor skal du bo i Riga – de mest populære bydele og områder
Hotel i Riga – de bedste overnatningssteder lige nu

1 Bus

Den billigste måde at komme fra Riga lufthavn til centrum er med offentlig transport. Bus nr. 22 kører 3-6 gange i timen i dagtimerne på hverdage og 3 gange i timen i weekends og på helligdage. Om morgenen og om aftenen er der færre afgange. Bussen kører fra ca. kl. 5 morgen til midnat.

Find bussen ved at gå ud af ankomstterminalen og forbi parkeringspladsen – ca. 300 meter. Du kan købe billet af chaufføren, men kun med kreditkort – f.eks. visa. Det er også muligt at købe billet i automaterne eller i Narvesen-butikkerne i lufthavnen. Prisen for en enkeltbillet til centrum er 2 €. Du kan også købe tidsbestemte billetter på f.eks. 24, 72 og 120 timer.

I Riga gør bussen stop ved bl.a. Nationalbiblioteket før den krydser floden og standser ved 11. november Boulevard og herefter busstationen ved Centralmarkedet. De to stop er tæt på den gamle bydel. Buslinje 22 fortsætter de få hundrede meter til togstationen, der er sidste stop.

Retur fra Riga centrum til lufthavnen er de vigtigste stop gaden 13. Januar overfor Centralmarkedet, 11. November Boulevard ud for gaden Grēcinieku og Nationalbiblioteket. Se mere om buslinje 22 her.

2 Taxi

Det er selvfølgelig også muligt at tage en taxi fra Riga lufthavn til centrum. De holder lige udenfor ankomstterminalen. Turen tager 15-25 minutter og koster 20-25 € alt efter hvor i byen, du har booket hotel. Der køres efter taxameter, og chaufførerne tager både kort og kontanter.

Fordelen ved taxi er, at du bliver kørt direkte til dit hotel. Det er naturligvis noget dyrere end bussen, men merprisen er måske ikke så høj, hvis I er flere i taxien. Dog kan der være begrænsninger på mængden af bagage.

Retur til lufthavnen fra centrum er det en god idé at få dit hotel til at booke en taxi. Der er ikke tradition for at praje en på gaden i Riga, men du er også sikker på at få en licenseret taxi.

3 Privat transfer

Den nemmeste, men også dyreste måde at komme fra Riga lufthavn til centrum, er en forudbestilt privat transfer. Her vil chaufføren stå og vente på dig i ankomstterminalen. Du skal regne med priser på ca. 25-30 € for en bil med plads til to personer inkl. bagage og 40-45 € for en bil med plads til fire personer inkl. bagage.

Udover at du bliver kørt direkte til dit hotel, så er fordelen ved en privat transfer også, at der er mulighed for at booke præcis den type køretøj, du har brug for. Her tænker jeg på antal personer og mængden af bagage.

Som med taxi kan du også med privat lufthavnstransfer overveje om merprisen er godt givet ud i forhold til bekvemmelighed og hurtig transport til dit overnatningssted. Ankommer du i tidsrummet sen aften til tidlig morgen, så kan en privat transfer være eneste mulighed for at komme ind til centrum.

Farverige huse i Rigas gamle bydel

Nyttige links til din rejse til Riga

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Riga. Der kan dog være tale om sæsonruter. Søg og sammenlign flybilletter her.

Læs meget mere om bl.a. transport i min Riga Guide.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

i Indlægget Hvor skal du bo i Riga kan du læse mere om de mest populære bydele og få forslag til de bedste overnatningssteder.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Letland inden du tager afsted – den finder du her. Mangler du noget til ferien? Find ud af det på rejsegear.dk, der har et stort udvalg af rejseudstyr.

Kort over Riga

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her