Hjem Letland Hvor skal du bo i Riga – de mest populære bydele

Hvor skal du bo i Riga – de mest populære bydele

Få et overblik over Rigas mest populære områder

Bliv klogere på, hvor du skal bo i Riga lige her. Letlands hovedstad er forholdsvis lille, men har alligevel en række bydele, der tilbyder noget forskelligt. Læs om de mest populære områder og få information om offentlig transport og forslag til gode overnatningssteder.

Riga har masser af gode oplevelser og attraktioner. Langt de fleste ligger i den hyggelige gamle bydel, der af samme grund er det mest populære område hos turisterne. Men Letlands hovedstad har mere at byde på – skal ferien indeholde andet end historiske seværdigheder, så kan det være, at du skal booke overnatning et andet sted.

Herunder kan du således læse mere om, hvor du skal bo i Riga alt efter interesse og hvad ferien skal indeholde. Jeg har samlet de mest populære bydele, der alle er velkendte områder i byen og som er nemme at finde på kortet over Letlands hovedstad nederst på siden.

Offentlig transport i Riga

Riga har glimrende offentlig transport, der består af busser, trolleybusser og sporvogne. Billetter kan købes hos chaufføren, i billetkioskerne, i Narvesen-butikker og i automaterne ved stoppestederne. Det er dog ikke alle stoppesteder, som har en automat. I de nye sporvogne er der også en billetautomat ombord.

Det er værd at bemærke, at prisen for en billet afhænger af, hvor du køber den. F.eks. er det dyrere at købe den af chaufføren i bussen. Du kan købe billetter, der er gyldige en vist antal timer eller dage. Alle billetter skal “stemples”, når du stiger på. Det er en slags elektronisk billet, der fungerer ligesom rejsekortet herhjemme.

Du kan komme vidt omkring med den offentlige transport, der dækker det meste af byen. Skulle du falde over et godt tilbud på overnatning i Rigas yderområder, så kommer du nemt ind til centrum. Læs mere om den offentlige trafik i Riga her.

Sporvogn ved Centralmarkedet, der deler den gamle bydel med Moskvadistriktet

1 Vecrīga – Den gamle bydel (old town)

Er det dit første besøg i Riga, så er det her du skal bo. Som nævnt er det i den gamle bydel du finder mange af byens største seværdigheder. Skal du på sightseeing og samtidig have et stort udvalg af cafeer og restauranter, så er det oplagt at booke overnatning her.

Bydelen består af hyggelige brostensbelagte gader, hvoraf mange er bilfri. De vigtigste seværdigheder tæller bl.a. Peterskirken, byens katedral og Sorthovedernes Hus. Men der er mere at komme efter – flere steder i Vecrīga kan du besøge museer og se pragtfulde gamle huse, men også stikke hovedet indenfor i den lille synagoge.

Offentlig transport

Der kører ikke offentlig transport i den gamle bydel. Til gengæld kan du lige udenfor Vecrīga finde masser af bus- og sporvognslinjer til alle hjørner af Letlands hovedstad. Vigtige ruter er bl.a. linje 2, 4 og 10, der alle kører over floden ad Akmensbroen. Den gamle bydel ligger desuden et stenkast fra fjernbusstationen.

Gode steder at bo

Neiburgs Hotel – Et topvalg i Riga. Her bor du centralt på et charmerende og moderne hotel, der får fantastiske anmeldelser af tidligere gæster.

Hilton Garden Inn – Nyt moderne hotel med lyse værelser og faciliteter som bar, restaurant og fitness. Morgenmad tilgængelig.

2 Centraldistriktet

Centraldistriktet ligger som nabo til Vecrīga mod øst og dækker et større areal. Booker du overnatning i området op mod den gamle bydel, så kan centraldistriktet være et rigtig godt alternativ – her vil du være i nem gåafstand til old town og bydelens egne seværdigheder som katedralen og Rigas fineste art nouveaubygninger.

Centraldistriktet skiller sig væsentligt ud fra old town. Her er gaderne brede og snorlige. Bydelen er måske ikke helt så hyggelig, men du finder både grønne områder, glimrende restauranter og et pænt udvalg af overnatningssteder, hvoraf flere tilhører de internationale hotelkæder.

Centraldistriktet er sine steder lidt mondænt og tiltrækker typisk businessfolket og turister på grupperejse.

Offentlig transport

Centraldistriktet mangler ikke offentlig transport. Den lange brede boulevard Brīvības, der går snorlige fra frihedsmonumentet ved den gamle bydel ind i centraldistriktet er betjent af adskillige trolleybuslinjer. Ved den sydlige del af bydelen kan du hoppe på flere sporvognslinjer, der bl.a. har forbindelse til Mežaparks.

Gode steder at bo

Park Inn by Radisson Residence – Nybygget moderne hotel i gåafstand til old town. Her er bl.a. bar, pool, restaurant og mulighed for tilkøb af morgenmad.

Hotel Valdemars Riga – Godt og prisvenligt hotel med bl.a. bar, fitness og mulighed for tilkøb af morgenmad.

3 Moskvadistriktet

Syd for den gamle bydel og det store centralmarked ligger Maskavas Forštate (Moskvadistriktet), der er HELT anderledes end de øvrige bydele nævnt her på siden. På trods af næreden til centrum, så virker området mange steder misvedligeholdt og lidt forladt.

Udvalget af både hoteller og spisesteder er da også ret begrænset, men Moskvadistriktet kunne være for dig, der er ude efter en autentisk oplevelse. Desuden ligger her flere rigtig fine træbygninger – bl.a. Jesuskirken (Rigas største træbygning) og den spændende russisk-ortodokse Bebudelseskirke.

I bydelen, ud mod floden, finder du også Holocaustmuseet og Spīkeri, der er en stribe renoverede lagerbygninger, som danner rammen om forskellige events. Moskvadistriktet var tidligere en jødisk ghetto.

Offentlig transport

Moskvadistriktet har glimrende offentlig transport, hvor flere sporvognslinjer som f.eks. 3, 7 og 9 kan køre dig til den gamle bydel og centraldistriktet.

Gode steder at bo

Aparthotel Amella – Bydelens absolut bedste overnatningssted. Vælg mellem værelse eller lejlighed. Der er ca. 20 minutters gang til old town.

Hanza Hotel – Ældre prisvenligt hotel med enkle værelser. I gåafstand til old town. Morgenmad tilgængelig.

4 Mežaparks

Mežaparks ligger nordøst for centraldistriktet og den gamle bydel. Som nævnt tidligere er overnatning superbillig i Riga, men ved Mežaparks er prisniveauet endnu lavere. Hvis du er førstegangsbesøgende i Letlands hovedstad og vil opleve Rigas største seværdigheder, så er det ikke her, du skal booke overnatning.

Til gengæld kan Mežaparks noget andet. Bydelen består primært af en kæmpe park, der ligger skønt ud til Kisezers-søen. I den sydlige del af parken finder du Rigas zoo og lige udenfor bydelens centrum med marinaen som et hyggeligt samlingspunkt i sommermånederne.

Mežaparks har et begrænset udvalg af restauranter og overnatningssteder, men til gengæld mange muligheder for aktiv ferie. F.eks. surfing og gode cykel- og vandreruter.

Offentlig transport

Der er ca. 10 km fra Mežaparks til centrum af Riga. Du kan tage sporvognslinje 11 ind til den sydlige del af centraldistriktet – alternativt skifte ved Bērnu Pasaule til linje 4 eller 6, der begge snitter den gamle bydel ved operahuset.

Gode steder at bo

Hotel Mezaparks – Mellemklassehotel med flot beliggenhed ud til søen. Faciliteterne tæller bl.a. bar, restaurant og motionscenter.

5 Āgenskalns

Så skal vi til den vestlige del af floden og til Āgenskalns. Bydelen dækker et stort areal, hvor de mest kendte og interessante områder er Kīpsala og Kalnciema, der begge er berømte for deres fine træhuse, som du dog også kan se andre steder i Riga.

Over Vanšubroen fra den gamle bydel vil du se øen Kīpsala på din højre side. Endnu et godt eksempel på, at Riga er en alsidig by. Kīpsala har en lille strand, der er tætpakket på varme sommerdage, men det er også her, du finder det spændende museum Lipke Memorial.

Få kilometer mod vest ligger det lille område Kalnciema, der er blevet lidt hipt. Her finder du et mindre kvarter med cafeer, pop up-markeder og forskellige events. Generelt har Āngelskalns et mindre udvalg af restauranter og spisesteder

Offentlig transport

Fra Āgenlskalns kan du finde flere ruter med trolleybus, der kører over Vanšubroen til den gamle bydel. Med sporvogn linje 5 kan du køre fra Kalnciema via Nationalbiblioteket over Akmensbroen til centralmarkedet og Moskvadistriktet.

Gode steder at bo

Bellevue Park Hotel Riga – Her bor du godt og moderne til en god pris. Bellevue Park har bl.a. spa, bar og restaurant. Morgenmad tilgængelig.

Park Inn by Radisson Riga Valdemara – Stort moderne hotel med bl.a. bar, restaurant og fitnessfaciliteter. Vælg mellem flere forskellige værelsestyper.

Rigas gamle bydel er superhyggelig

Nyttige links til din rejse til Riga

Transport

Fra både Billund og København kan du flyve direkte til Riga. Søg og sammenlign flybilletter her.

Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel med en privat transfer eller lej en bil som du kan bruge under dit ophold.

Du kan læse meget mere om Letlands hovedstad, herunder transport, i min Riga guide og se forslag til hoteller her.

Overnatning

Du kan booke overnatning i form af hotel eller lejlighed på f.eks. hotels.com eller booking.com, der har de billigste priser og det største udvalg.

Husk

Tjek udenrigsministeriet rejsevejledning til Letland inden du tager afsted – den finder du her.

Kort over Riga

Svar på indlæg

Please enter your comment!
Skriv venligst dit navn her